Huawei p20 lite.
Моят личен лаптоп има тази програма за защита на очите, изключително помага между другото, не дразни очите по никакъв начин, ама лаптопът ми на работа няма такива екстри :Д
А тези стъкла със синята светлина и 100 uv защита, а да не са черни, уж са нови. Всичките ми очила, а аз доста съм носила, преди са били със защита и за очила. Ама един господ знае колко са подобрени, какво що са ги правили.
И да, хормонът на съня е мелатонин, ама аз поне с него нямам проблеми :Д
Между другото, грижете се за очите си и на пряката слънчева светлина, защото там влиянието на синята светлина, която унищожава фоторецепторите в окото е на високи граници. Аз примерно вече имам страшна непоносимост към слънчевата светлина.
А това с червената светлина. Млади момко, дори не се и опитвай с тази простотия. Освен, че ще си изцъклиш очите, ами и ще се изнервиш с течение на времето. Бях чела някаква статия, че бил вреден червеният цвят в някакъв аспект. На мен миналата година за рд-то ми подариха специална лапма, хем свети в различни цветове, в който ти си харесаш, хем е ароматна. Абе много готина. Зелено, жълто, всички знаем че са успокояващи цветове, ама доста силно светеха. Синьото и съседите можеше да освети, така че не. И викам ще пусна аз червено, хем защото е гъзарийка, хем няма да будя съквартирантката, хем и тя като става през нощта да се гласи за работа, няма да ме будя с лапмата, викам просто чудесно. След няколко ставания, така все едно си ме ритал цяла нощ, разкарах червеното и прочетох, че влияело негативно на съня. А честито :Д
Пс: мерси много между другото, мило е че помагате и сте загрижени. Но по принцип проблемът ми е, че сънят не ми е качествен, а не че не мога да спя, а това е породено от съвсем друго естество, ама не се мре от това, спокойно:Д
Понеже от 3 лета работя в чужбина и последното лято, работех по 15-16 понякога и повече часове с мрънкащи клиенти, по едно време просто тотално изключвах и предвид умората, за 8 часа сън, в почивен ден, се чувствах направо като преродена, по-качествен сън надали някога съм имала :Д
А сега докато си мисля какво е станало в университета или как Пешо се държал зле с Марчето, ще си спя некачествено:Д С годините се израства, а към момента с хапчета, ама тскива желания нямам, таааа как да е. Перфектно съм в сяко едно отношение, не мога да се оплача по принцип :Д
Живи и здрави бъдете всички.