- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ КОФАТА ДА УМРЕ.
Тесла и Айнщайн, другарю, мога да ви гарантирам, че в сравнение с вас са изчели цял товарен влак с научна литература , за да могат да стигнат до откртията си и да останат в историята. Специално за Айнщайн се казва, че е имал толкова много книги, че е имал и библиотека дори в тоалетната си. Същото се отнася и за Сталин, с когото нагло и безочливо се сравнихте по-рано. Имал е колекция от десетки хиляди книги. Едва ли е, защото не е обичал да чете и е искал да са само на показ. Срамота е да говорите така! Дори ще ви дам източник
https://www.stalindigitalarchive.com...nd/node/135125
А ще ми обясниш ли защо някой да не използва талантите си, за да изкарва повече пари? И с какво ще пречи той/тя толкова на обществото, ако в държавата му (стига да е нормална) на практика няма бедност?
А нима и сега всеки не работи именно каквото може? А и от къде ще определиш ти например, какво му трябва на някой друг? Ще измислиш нещо като "дажби" ли? И ако има недостиг на инженери и лекари, защото интелигентните хора губят мотивация за тежък и изморителен интелектуален труд, ако няма да бъдат компенсирани, тогава как ще ги компенсираш? Твоята мотивация да работиш усилено не се ли засилва от повече пари? Или си работиш "ей така", просто за да си "обществено полезен".
Говорите глупости, другарю. Според световни доклади и дори много клипчета на туристи в тубата се виждат как масово хората използват средства от 19 век (впрягат волове), за да орат. Селското стопанство им е в тежка криза. Колкото до техническите средства, с които раполагат, ето последните технологични чудеса на комунистическата техника:
Другарю, какво значи "ние воювахме във Виетнам". И като ще изброявате военни конфликти, интересували ли сте се от историята на Русия и това, че и тя като САЩ има много малко години, в които да не е била въвлечена във войни? Но вие казахте, че не обичате да четете, а да си фантазирате, така че...
Освен това САЩ могат да изринат за 1 ден Северна Корея както направиха с много други диктатури. Видяхме какво стана с Ирак. Нали и Садам твърдеше, че има ядрени оръжия? Но проблемът не е в това. Да не мислите, че корейците искат да се обединят под една Корея начело с Ким? Трябва да сте в жестоки делюзии да мислите, че южно корейците искат да живеят като братята си "зад завесата". Биха могли да се обединят по модела на ГДР и ФРГ, но тук въпросът е, че Китай не иска една обединена Корея, която да стане сериозен конкурент за икономиката й. Те са основната причина режимът в С.Корея още да се крепи. Ако САЩ тръгне да прави нещо там, считайте 3-тата световна е започнала, но не защото Ким има военно превъзходство.
пп. Великая и могучая защо така нещо изостава от малък Тексас, който е във вечно гниещия и пред разпад запад?
![]()
Последно редактирано от TrollFactory : 05-27-2020 на 10:49
Лекар или инженер ставаш точно заради парите. Знаеш колко малка част от тези хора наистина чувстват, че им идва отвътре? Дали има 5% , не зная.
Колкото до това откъде четат за комунизма - няма никакво значение. Ако го разбираш, разбираш го.
Що се отнася до написаното за Северна Корея - не, просто не.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Уверявам те, че нито са лекари, нито са инженери тези, които го правят само заради парите. Поне за инженерите мога да ти гарантирам от опит. Не ти ли идва отвътре да четеш и да се развиваш в дадена сфера, нищо не става. Става, де - взимаш си заплатката, но крайният продукт е плачевен. Противно на конспиративните теории, не всичко е нарочно направено да се чупи след изтичане на гаранцията. Доста хора просто толкова си могат, защото гледат само да избутат работния ден.
Точно така! Аз имам 3-та квалификационна степен като техник на електронна апаратура от техникум (професионална гимназия), но реално повече неща съм научил от книгите по техническа литература, които съм прочел, а те са над 250, на български, руски и немски. А съм учил 6 години за това. Така че образованието реално не е гаранция за нищо. Изкарах и 13-ти клас, който си беше пародия. Чак когато започнах професионално да се занимавам с това, научих най-много. Откакто съм се родил съм решил да се развивам в тази насока, искал съм го и съм го направил. Същото е и с някой, който иска да бъде лекар или друго. Ако го правиш само заради парите - просто забрави.
Права си, но просто се дразня като пишат глупости и изкривяват всичко през собствената си, и без това достатъчно крива, призма.
Последно редактирано от RedArmy : 05-28-2020 на 19:25
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
RedArmy, продължавай да пишеш на хора, които не искат и не могат да мислятДа видим докъде ще стигнеш. Нали ние си знаем в какво вярваме, какво ти пука за тези тук? Предупредих те, че няма смисъл. Има 2ма 3ма, които развалят цялата атмосфера така или иначе. Остави ги и ми пиши.
Последно редактирано от Elizaveta1997 : 05-28-2020 на 17:10
dreamwalker, предполагам си предприемач и си имаш собствена фирма, защото ако си просто наемник, то това да си наемник, не е точно да си истински капиталист.
Днес, докато бях в автобуса, едно момиче почти се разплака, когато говореше по телефона за гадната си шефка.
Не мислиш ли, че в капитализма има нещо сбъркано и експлоататорско.
Например ти ако носиш някакъв тежък емоционален багаж още от дете, то как сега би го превърнала в пари, като една истинска капиталистка?
Последно редактирано от defender : 05-28-2020 на 20:17
Нека някой да ми структурира в няколко изречения това, на което искате да отговоря (според моите разбирания). Трола изписва 1000 букви в минута, аз му чета мненията по диагонал, просто имам нетърпимост към хора, които четат без разбиране. Милиони пъти му беше намекнато да се дистанцира по някакъв начин от досега реализираните форми на социализъм. Милиони пъти му се каза, че комунизъм никъде никога не е имало. Той ми показва документ, че комунистическия режим бил обявен за престъпен. Е, няма такъв дебил. Знаем го това, и ние четем и слушаме.
През 1996-97-та година си спомням, че дядо ми имаше радио ВЕФ 206, то хващаше на всички обхвати на къси вълни, 11, 13, 16, 19 метра, там съм слушал понякога Гласът на Америка, Свободна Европа, BBC, радио Свобода, там ми промиваха мозъка със сладки приказки, но аз бях убеден, че това са лъжи. Даже съм си правил антена от меден проводник 20-30 метра, защото ми беше интересно да слушам и водещите бяха с едни педалски, лустросани гласове, сякаш се опитват да те убедят на всяка цена, все едно живота им зависи от това. А може и да е зависел... Вие по това време не сте можели да се изпикаете, защото сте били на 1-2 години. Повечето от тези радиостанции (да не кажа всички) вече са закрити и унищожени. Защо? Народа вече няма нужда да разбира "истината" ли? Не. Просто те свършиха своята работа - промиха мозъците на хората, изкривиха мирогледа им и съответно вече няма нужда от тях. Постигнаха своята цел. Знам капиталистическите им номера. Те така свалиха и социализма - с лъжи.
Кой комунистически режим? Несъществувалият ли? Или кой? То социализма почти никъде не е бил истински социализъм, той за комунизъм говори. Милион пъти ти се каза, тролчо, т.нар. "социализъм" в България, след 1956-та и особено след 1962-ра е по-скоро държавен капитализъм с елементи на социализъм. От 1956-та няма лагери, няма политзатворници и това е доказано, отиди в архива, ще ти дам и адрес, ако искаш, там можеш да намериш всякакви материали, включително и във военния клуб в София (бивш ЦДНА) може да се провери също. Социализма има няколко етапа на развитие на обществото докато (евентуално) се стигне до комунизъм. Така че този закон е писан от също толкова неуки "личности" като теб. С власт обаче. Провери колхозите (ТКЗС-тата) в колко бивши социалистически страни са преобразувани и преустроени, но все още работят, при запазване на инфраструктурата, изградена заради тях. А тук какво има? Турски, македонски и албански домати, сол от Тунис и Египет, картофи от Франция, чесън от Испания и Китай, краставици от Бейрут, лук от Мексико... Да внасяш сол от Египет, при положение, че имаш излаз на море... това е просто...
Последно редактирано от RedArmy : 05-28-2020 на 22:15
А малко по-рано, другарят Исаев пишеше, че:
https://www.teenproblem.net/forum/sh...1#post11621612
...но този негов пост беше изтрит след сигнал подаден от мен!
И ще продължа да ви докладвам, докато вие продължавате с невъзпитания си език!
Пак сте в грешка другарю Исаев! Пише се "прерасТва", защото коренът на глагола е "расТа"!
Искате ли да се хванем на бас, че няма да ви е последният пост?
Нямаш никаква грешка!
Коренът на думата не се променя от нейните производни! Това се учи в училище, а другарят Исаев явно е бил някъде другаде по това време!
Толкова с последният пост по темата!
Другарят Исаев за пореден път постъпи "мъжки" и "удържа" на думата си!
Другарю Исаев, "вие" с главна буква се използва от само 2 години, а аз съм го учил доста преди това по стария правопис. Вие явно сте във вечерно училище и сте го научили съвсем наскоро!
http://uchi.bg/%D0%BE%D1%82-1-%D0%B2...B%D0%B0%D0%B2/
Не сте отговорили на нито един въпрос другарю Исаев!
Не защото не искате, а защото не можете! Признайте си най-накрая!
Имаше много въпроси към Вас, но вие не отговорихте на нито един от тях, дори на най-простите!
Благодаря, но аз предпочитам форма на управление която доказано работи, а не такава каквато "никога никъде не е имало", още по-малко реализирана от необразовани хора като Вас!
Твоята любима КНДР да не мислиш че ги е направила "сам-самичка"?! Естествено че са ѝ помогнали Русия и Китай! Без Китай, КНДР щеше да бъде завладяна от САЩ и Южна Корея за 1 седмица!
И аз искам същото другарю - а Вас не ви ли е срам да пишете такова нещо в километричен пост, пълен с глупости?!
Заводите другарю се закриха и разпродаваха за скрап от новите "приватизатори" (активни борци против фашизма и капитализма), като ето този:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D...BD%D0%B5%D0%B2
Именно!
Тук също никой не виждам да го твърди. Поне що се отнася до онзи "комунизъм". И тогава хората не разполагали с плодовете на труда си и не са имали правото сами да решават как да ги разпределят, така че винаги ще е "комунизъм" в кавички.
Да, лекарите, учителите, инженерите и т.н. са гръбнака на обществото, ама останалите са всичко останало и както едно общество не може да съществува без учители, така не може да съществува и без "колхозници". В известен смисъл, дори би могло да съществува някакво макар и примитивно общесво само от "колхозници", щото са в състояние да си добият основните за оцеляване неща. Всеки, който се труди в някаква сфера и дава всичко от себе си в нея е еднакво полезна брънка в обществото. За съжаление, хората сме на такъв етап на развитие, че ако започнем да получаваме "по право", ще спрем да се трудим усилено и неминуемо едно такова общество ще рухне.
Всяка криза раздира социалната фабрика и статуквото в едно общество. Най-вече, всяка криза представя нови идеи и възможности как да преорганизираме обществата си.
I present to you - Universal Basic Income!
https://www.theguardian.com/society/...ds-coronavirus
https://www.heraldscotland.com/news/...me-poll-finds/
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
А вие другарю Исаев какво сте измислили?!
Какво сте дали на света?!
И с кого се сравнявате?!
След като всеки върши това което може, трябва да получава според това каквото може и е дал, а не според "каквото има нужда"!
Ето това е върховната несправедливост другарю Исаев!
Значи някои е измел една улица, но понеже има 10 чавета у дома и взима 10 хляба от магазина, а лекарят и инженерът могат да вземат само по един?!
Значи ли че метачът с 10 чавета трябва да получи къща, а лекарят и инженерът да се бутат в гарсониера или някое мазе, "защото метачът има нужда, а те нямат"?!
Ако това се случи, всички знаещи и можещи ще избягат от такава извратена държава - както всъщност се случва (освен ако не се стреля по границите - както се случваше преди 1989)!
Другарю Исаев, не спирате да ме изненадвате с наивността и невежеството си!
Северна Корея е тотално изостанала във всяко отношение, хората там нямат дрехи и умират от глад! Заводи има, но те са там именно заради евтината работна ръка! Средният (бедният) севернокореец не може да си позволи телефон, камо ли да плаща сметките му! В Северна Корея трябва да имате разрешение от партийния секретар за да си купите колело (и да декларирате произхода на парите), а за гледане на южнокорейска телевизия отивате в затвора!
Ако не е политическият и военнен чадър от Китайската Народна Република, Северна Корея ще се разпадне тотално! Това е единственото което я държи от 1953 г. насам! Ако не беше Китай, до сега Ким да е свършил като Саддам и Кадафи!
Грешно Турксчо, грешно!
Един метач колкото и усърдно да се труди, никога не може да е еднакво полезен колкото един инженер или лекар! За това и заплащането трябва да е различно!
Аз силно се съмнявам че и южнокорейците горят от желание да поемат контрола и издръжката върху една крайно изостанала територия, която дълго време ще трябва да субсидират за да изравнят стандарта на живот и БВП!
ФРГ пое ГДР преди 30 години и стандартът на живот все още не е изравнен! За обединена Корея няма да стигнат и 100 години!
Ето другарю Исаев - колко хора ви го казват!
Ако продължавате така, най-накрая ще ви го каже и някой психиатър!![]()
Силно подценяваш ролята на метача в обществото. Тоя начин на мислене е загнезден в човешкото общество още от времето на Аристотел и дори и Маркс не се е оттървал от него. Проблема е че концепциализираш стойността на всяква работна активност в това колко е икономически полезна за обществото. Ако няма чистачи или боклукджии, труда на инженера се обезмисля - каква е ползата от инжинера и неговите модерни и красиви сгради, паркове, мостове и т.н. ако просто бъдат оставени на безхаберието на времето? Труда на инжинера и това което е сътворил, без чистача или боклукджиите, със времето ще стане разнебитен, нехайно порутен, замърсен... Каква би била ползата да строиш без поддръжка?
По същия начи се подценява стойността на работниците в детските заведения - дори и на пенсионерите. Ако инжинера или един лекар няма на кой да си оставят да им гледат децата, мислиш ли че ще могат да работят толкова усърдно 50/60 часа на седмица или да имат няква голяма продуктивност коята да дава същите резултати ако имаха на кой да си оставят децата? Лелките в детските заведения, бабите и дядовците може да не са прайм икономически активи, но имат недиректен ефект върху тези неща. Тяхната икономическа стойност може да не е колкото тази на един лекар или инжинер но пък се изразява като социална и емоционална стойност.
Последно редактирано от Zlennox : 05-27-2020 на 21:28
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
Брей, как се появихте точно по едно и също време с “рускинчето”. Как върви флирта, другарю Исаев? Има ли шанс това между вас двамата да прерастне в здраво комунистическо семейство? Вече си представям вашия семеен дом:
![]()
Пише се "прерасне", господин интелектуалец. А в какво ще прерасне не зависи от теб, ама хич. А форума ми е отворен на подпрозорец от цял ден, дори когато не чета.
Това ми е последния пост в тази иначе интересна тема, която, обаче, беше осрана наистина от 2-ма-3-ма и се провали. Ако някой иска - да поема щафетата. Имаше една приказка - то да е *** да му го набиеш, ама то акъл...
Последно редактирано от Blubalu : 05-28-2020 на 19:08
Другарю Исаев, добрече съм направил някаква незначителна правописна грешка от бързане, че да има за какво да се захванете. Да не мислите, че излизате като победител? Премълчахте всички критики от последната страница и сега се правите на хитър. Плюс това темата я развалихте вие и изобщо от появята си тук до сега не сте казал нищо смислено, че да ме е яд, че ще ви загубя като събеседник. От вас човек нищо не може да научи. Поне да бяхте проявил някакво мъжко достойнство и да не дезертирате така путкенски. Като цяло на никого няма да липсвате. Но пък съм сигурен, че ще ме четете и помните още дълго време. Много като вас вече напускаха “така” и се връщаха. Признайте си, четете ми всяко мнение. Ако бяхте толкова принципен, отдавна да сте бил хикса на този тийнпроблем, който го държите като отворен прозорец цял ден. Явно чакате с нетърпение някой да пише. Съмнявам се да е “рускинчето”. Този фалш, който се разиграва е много смешен. Пп. Напомняте ми на това “момче”. Да не сте случайно вие?
![]()
Последно редактирано от TrollFactory : 05-28-2020 на 19:23
Аз във форума си влизам и ще влизам, просто нямам желание да се занимавам с инфантили като теб. Аз не искам да ти липсвам на теб. Имам си на кой да липсвам. Ти си пиши де, никой не те спираИ сигурно и това, че ми говориш на Вие, но в-то ти винаги е с малка буква (множествено число) е правописна грешка? Е, добре де, ама го написа така в поне 10 поста.
Много си елементарен, много прочетени в нета неща, много уикипедия, много фалшиви новини и конспирации, общо взето всичко, което и ние сме чели тук-там. Поне да беше перефразирал малко нещата, ти ги преразказваш, но така, сякаш си ги научил почти наизуст. Оттам губя интерес да ти се обяснявам. На всеки въпрос мога да ти отговоря и тръгвам да пиша и да цитирам и по някое време си казвам: "струва ли си въобще?". Това е главното, просто не си интересен събеседник, предвидим си и клиширан. Няма собствена мисъл, всеки момент чакам да кажеш "няма човек, няма проблем", реплика, приписвана на Сталин, която всъщност е от книгата "Децата на Арбат" на Анатолий Рибаков... Абе... ниска топка си. Този, за когото казах, че присъстваше във форума преди около 7-8-9 години поне се замисляше над нещата (по свой си начин), ти въртиш едно и също като надраскана грамофонна плоча. Все някой ви е виновен. На Грозния социализма му е виновен, че не е виждал гола жена на живо, теб пък не знам какво те сърби задника да спориш също. Комплекси, момче, комплексиии.
Последно редактирано от RedArmy : 05-28-2020 на 19:41
Няма ли да му отговориш, интересно ми беше какво ще напишеш.
Защо мислиш, че не се замисляме за нещата, докато си приготвях отговора на съобщението ти, намерих доста интересни източници, които ме накараха да си променя мнението за определени неща. Обвиняваш го, че не се замисля, но ти замисляш ли се над неговите думи.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
На кое точно искаш да му отговоря? Дай ми цитат и ще отговоря. Аз не казвам, че знам всичко, той го намеква за себе си, макар и не директно. Аз и на теб бих ти отговорил на всичко, нищо, че подхождаш с ирония и критика. Просто това е моето виждане за нещата, аз не отричам вашето също, но няма да промените моето, а най-вероятно и аз - вашето. Ти ме беше питала защо заради това, че си момиче се отнасям по-"нормално" с теб... Просто защото ние, лошите комунисти, уважаваме жените, понеже те са слънцето в мъглата на днешния свят, колкото и тъпо да звучи.
Защо не отговориш на всичко. Никой не твърди или не намеква, че знае всичко.
Това, че се опитваме да водим спор, според теб означава, че мислим, че знаем всичко ли.
Не ме интересува как се отнасят с мен непознати в интернет, може да съм момиче, може да съм момче, може да съм интерсекс, какво значение има, когато не обсъждаме личността на коментиращите.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
А може би ви пиша така, защото не заслужавате главната буква. Не сте ми от много значителна величина. Затова “на вие” или “на ти”, с вас/теб ми е все тая как си пиша. Не сте “величина” както казах и сам сте/си си виновен, че никой не ви/те взима насериозно вече.
Не, просто от самото начало нямате какво да кажете. До сега единствено туркса ти почеса крастата, защото и ти на него му се “подписа” там под едно мнение. И нищо повече. С теб, ако човек не е съгласен почваш с обидите и набеждаването в несъществуващи неща. Как да е приятно да общувам с теб и да не те иронизирам, кажи ми? За теб който не е русофил комунист не е достоен. Това го разбрахме и нищо друго. Жалко е, че си на 30. Наистина. И това вече ти го казвам без ирония.
Не виждам какво толкова лошо имаше в това, че те питах в началото някои неща. А ти почна да бягаш с комплексарски коментари по мой адрес.
Нямам комплекси на политическа основа. Смешно е да си мислиш, че го правя от комплекси. Но ти едва ли го мислиш наиситна. Просто съвсем се уплаши, защото точно тези аргументи не са комфортната ти зона. Затова ме намрази така. Иначе спорът ми е интересен винаги и навсякъде стига да е с колоритен събеседник, но явно ви надцених за съжаление.
Да даваш на контра с нищо друго освен с обиди и нападки не е нито проява на висок капацитет, нито на доблестно поведение. Дезертира от всички въпроси досега и в това няма чест, другарю.
Последно редактирано от TrollFactory : 05-28-2020 на 20:46
На дримока баща й сигурно е някой бизнесмен (оттам дримока е станала фенка на капитализма, щото много обича баща си ве). А самата тя, е на татко принцесата, насадена и култивирано, като разсад в парник, преди пикиране и сега само се оглежда за някой оправен, сносен момък да му роди деца и от дома на татко, тоя момък да продължи да си я гледа, като старо вино в топла изба. – Ама то тоя живот скъпа не е капитализъм, това си е жив социализъм, ве.![]()
dreamwalker, ако искаш гледай този филм, от 92-ра е. Само един час продължава, вярвам, ако те заинтригува, ще го изгледаш все пак, ако имаш свободно време: https://www.youtube.com/watch?v=USuefB9jO2o