- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ КОФАТА ДА УМРЕ.
Другарю, мислите ли, че не знам какво е вокзал? Такъв е изразът! "Качваш се на перона и си чакаш влака." И не съм го измислил аз, може да го видите на много места в нета!
Разбирам защо те дразня! Разконспирирах те, че сантиментът ти към комунизма идва от миналото на семейството ти. Но newsflash! Не съм длъжен да ти целувам ръка или задни части! Привилегиите за семействата на АБПФК са отменени преди повече от 30 години, а комунистическият режим е обявен за ПРЕСТЪПЕН от 5 май 2000-та!
В едно нормално общество не може и не бива да съществуват хора с привилегии (или висши касти), още повече, ако твърди, че е комунистическо! Ясно ми е, че на такива като теб някой родител, баба или дЕдо им е набивал в главата, че са "специални" и комунизмът е най-доброто за тях, защото като е дошъл им е дал сума ти привилегии и ги е качил в "каймака на обществото" (въпреки че бозата какъвто е бил целият вкус на социализма, ако трябва да го сравним с напитка, няма истински каймак). Разбирасе тяхното (твоето или това на семейството ти) щастие е било пълно само за сметка на онези, от които е можело да се изтръгне най-много (интелигенцията). Резултатите от комунизма ги виждаме и до днес! И жалкото е, че ти този сантимент към червената армия го изпитваш не, защото си интелектуално запознат с марксизма-ленинизма (сигурен съм, че ако ни изпитат аз ще имам много повече общи знания по темата от теб), а защото така ти изнася! Убеден съм, че в собственият си живот не можеш да постигнеш нищо собственоръчно и ти приляга много веруюто, че каквото не ти принадлежи можеш да си го вземеш насила от онези, които са се трудили за него стига да се появи външна сила като червената армия, която да ти помогне да окрадеш и опоскаш всичко от богатите и да те сложат на ръководна позиция в новия режим затова, защото си "помогнал на това "светло бъдеще" да дойде". Бъдеще, в което няма нужда да се напъваш, защото ще има мравчици оградени с телена мрежа, по която пускат ток, за да не се разбягат и които ще се трудят вместо теб, а ти ще си нищоправещ зад някое бюро, но "партиен секретар с привилегии" и ще нареждаш като същински червен буржоа мъдрите заповеди на другите по-големи от теб червени буржоа идващи от Масква. Мечтаеш за това хората да ти целуват най-изпъкналите части на гърба, за да им "дадеш ред" за кола, телевизор или за почивка на морето в някоя ведомствена станция с по три легла в стая с обгорени от фасове жълти пердета, мухъл по стените, изядени балатуми и ол инклузив помия в метални паници с един нужник с клякало за целия етаж.
За твое сведение, аз нямам нужда да напускам България, за да извършвам ниско квалифициран труд. Това е за твоя капацитет. Дейностите, с които се занимавам са в измерения надалеч от твоето битие и мога само да те съжалявам, че в 21 век живееш още в средата на миналия по манталитет и едни от най-големите ти ценности са да си правиш квас на село докато съветски военен хор ти свири от радиото, а от стената в соц кунята ти бодро те гледа от окачения календар ликът на проницателния Сталин застанал пред червената армия.
Общо взето така си те представям и поради тази причина изпитвам остра неприязън към личността ти. Нямаше да имам нищо против, ако беше интернационалист, който да можеше поне да се обосновава добре. Но ти си тотално лишен от реторика, неграмотен исторически и освен това насилствено тесногръд, защото смяташ, че трябва да мразиш всичко, което идва от запада по дефолт и да се прекланяш на една чужда сила, която унищожи и пороби демократично царство България и раздаде власт на простаците, които ни управляват включително и до ден днешен. Не си някакъв угнетен герой, а си 100%-ов средностатистически представител на "80%-ниците" в България както твоят любим другар "професор" Иво Христов описва масовият българин.
Прочети внимателно какво ти казах и ако си истински комунист и желаеш ще се ангажираме в идеологически спор. Но, ако си от "80%-ниците" и изпитваш интелектуална леност, за да се защитиш по друг начин освен с обиди по мой адрес, тогава и ти ще отнасяш съотвеното отношение.
Не пише, защото аз така го посъветвах. Какъв е смисъла да се обяснява човек на хора, които не могат и не искат да погледнат по-далеч от носа си, а повтарят едни и същи неща от десетки години и то 90% от които лъжи. Никой на никого не може да промени мнението в крайна сметка. Така че няма смисъл..... Гледайте си парите и момчетата и бъдете щастливи. Скоро си ходих в Русия, комуналки не видях