Цитирай Първоначално написано от DieselBlood Виж мнението
Не знам Армията комунист ли е или не е, но да причисляваш лекарите, инженерите, учителите, банкери, финансисти и т.н към пролетариата, е просто безумие. Точно тези хора са гръбнака на всяко едно общество. Учителите те учат 12 години. Сега, кой как преподава - това е друга тема, която не смятам да засягам. Лекарите те лекуват, когато си болен. Инженерите проектират сградите, в които живеете (говоря за строителните такива), а банкерите и финансистите изработват финансовата мрежа, която крепи икономиката на дадена страна.
Аз не съм отрекъл никъде това, а и не вярвам нормален човек да го отрече с ръка на сърце. Друг е въпроса, че да си лекар или инженер е призвание, не ставаш такъв само заради парите. Ако е само заради парите или си некадърен или прекалено алчен. Няколко човека тук се опитват да обърнат нещата така, сякаш съм казал, че циганина-трудовак е повече от лекаря. Не. Просто всеки върши това, което може. Въпроса е да го върши както трябва, а не да се скатава и да минава между капките. И пак казвам - комунизъм никога никъде не е имало. За какви заплати говорят някои хора? Аз казах, че всеки работи това, което може, и взима от магазина това, което му трябва.

Цитирай Първоначално написано от DieselBlood Виж мнението
Не познавам млад човек, който да е прочел това - онова за комунизма и да казва, че това е много добър модел за подражание.
Зависи откъде го четат, как е написано и кой го е писал. Друг е въпроса колко от "младите хора" могат въобще да вникнат в идеята и да я почувстват със сърцето си... А колко могат да мислят въобще...

В Северна Корея има страшно много заводи за електроника, само че по нашите медии няма да го покажат, разбира се. С помощта на Китай (главно ноу-хау) са изградени стотици заводи за компютри, лаптопи и телевизори. Има заводи за текстил, кожени изделия, селско стопанство, тежко машиностроене. Корея е разделена на две части, но като ген това е един и същи народ. Защо севернокорейците да не могат да произведат нещо, което техните южни "съседи" могат? Целта сега е задоволяване на вътрешния пазар и то 100 процентово. За мен е повече от похвално страна почти с площ колкото България, да плаши САЩ, заради ядреното си оръжие и междуконтиненталните ракети. Трън в задника са им и не знаят какво да направят. Насират се от яд. Как така ние, великата Америка, не можем да пометем една малка държавица? Та ние воювахме във Виетнам (там се понасраха доста), Югославия, Чили, Камбоджа, Иран, Гватемала, Куба, Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Украйна и още и още... а сега не можем да се справим с някакви си "комунисти". Срам.