Е, ако не друго, то поне сега са много по-евтини и големи. 65 инчов смарт телевизор можеш да си купиш и за под 1000 лв. До колкото разбирам, вече всички телевизори са смарт (въпреки че ми се струва напълно безполезен да е "смарт", ако си имаш HDMI кабел закрепен за компютъра) като по този начин едно на ръка, че могат да те слушат и виждат и през телевизора като в романа на Оруел, второ, че това уж смъква производствената цена, защото каналите предлагащи стрийминг услуги се конкурират за това чий софтуер да бъде инсталиран на телевизорите фабрично, така че зрителят да има бърз бутон за достъп от дистанционното си до платените американски канали Netflix/HBO и прочее глупости. Тоест тези канали си плащат на производителите, за да им сложат програмите по дефолт на новите смарт телевизори, което намаля съществено цените за крайния потребител, защото на производителите не им се налага да си търсят парите само от него. Нямам нищо против тази система. Хем няма да плащам за платеното съдържание, хем платеното съдържание ще ми е платило повече от 50% от цената, срещу която си закупувам "смарт телевизора". Ако толкова ми се догледа нещо платено, то в крайна сметка ще се появи безплатно... Според мен трябва да имаме безплатен достъп до световната култура... То па и едни филми, чисто мошеничество е да ти искат пари, за да ги гледаш... По-скоро трябва да ти платят пари за загубеното време, но и това е отделна тема по същество тема...
Внимавай, вървиш по пътя към комунизма Нали виждаш сега, че капитализма не е "панацея"?
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.