.
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Threaded View

Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    Симбиан просто не издържа на конкуренцията на Андроид и Епъл, но когато беше на върха, тогава бяха и златните години на телефоните. Най-различни, разнообразни, интересни. Имаше телефон за всеки вкус. Жалко за Нокиа, че смениха Симбиан с windows и това беше началото на края за тях и златната ера на смартфоните. Можеха да продължат да си развиват Симбиан и да се конкрурат с Андроид и Мак. Сега пазарът е завзет от едни и същи джажди, които не предлагат нищо по-различно като "усещане в ръката" от колкото всеки друг редовен "смарт телефон". Тъпотия. Айфон обаче са с наистина хубава ОС и няма нищо общо с windows. Това, което ме дразни при съвременните телефони е, че ти ги наблъскват насила с колкото се може повече ненужни приложения при продажба, за да оскъпят цените им. На Айфон не ми трябват нито алтернативните му на windows ексели, пауърпойнтове и безполезни програмки за едитване на видеокартички и прочее, а вече и "mac tv/I tv" или нещо от сорта включващо абонамент за тяхната версия на Netflix. Но има много ретарди готови да дадат по 2 к само за ябълката отзад. Американците хитро са измислили как половината свят да им налива пари неосъзнато в икономиката купувайки изкуствено оскъпен, красив продукт, станал символ на фалшивия социален статус. Да виждаш хора, които си изплащат по 2 години телефони за по 3000 лв е пълно малоумие, но все пак програмистите трябва да карат своите "Тесли" и да им е спокойно и широко около врата докато пишат поредния код за поредния безмислен ъпдейт...
    Прав си, но аз по-скоро бих го нарекъл: "не издържа на натиска", по-скоро рано се отказаха или пък не я развиха навреме. Когато ги взеха от Майкрософт, тотално затънаха, но никога не съм имал такъв телефон (с MS операционна). Новите са им сравнително добре, но съм съгласен, че всички телефони сега са, като цяло, еднакви. Една рамка, едно Горила-глас стъкло, несменяеми батерии, много безсмислени приложения, както каза ти, отделно такива, които работят като фон и само заемат ресурси. "Тесла", ако говориш за електромобилите, ги карат малка част от тези, които работят там, главно тези, които се мислят за големи "новатори", а всъщност са лекета. Повечето по-осъзнали се, са с "Мустанги", с 8 цилиндрови V-образни, щото могат да си го позволят. А на най-осъзналите се, реално не им дреме какво карат, те имат други приоритети. Иначе, телефон над 250-300лв. едва ли бих си купил, дори да съм милионер - безсмислено е, просто има някакви оптимални характеристики и след това после е твърде безсмислено, наистина.

Аналогията между SSD и SD карта звучи някак си логична. Дори все едно, че е usb памет, а всички знаят как UBS-тата се прецакват. Да ме поправи някой специалист, ако греша.
    Те са си точно SD карти - твърда памет - Solid State. На това не бих се доверил за важни документи...

Наскоро преоткрих Опера. Чувствам се доволен, особено като е с включен VPN и то за без пари, с адблок, а и не е Chrome, който непрекъснато изпраща Бог знае каква информация до Google завоалирайки хитро това под думите "събиране на статистически данни с цел по-добра обработка на информацията". Но те и windows и Apple правят същото и то много преди Google... Всичко, което някога си търсил, писал или е било на компютъра ти може би се пази някъде...
    Ще взема да пробвам Операта пак, да видя как ще ми се стори тоя път... Иначе всички крадат лични данни, но аз не съм наркодилър, че да ме е страх, просто самия факт, че някой чете къде какво си писал, ме дразни.

Е, ако не друго, то поне сега са много по-евтини и големи. 65 инчов смарт телевизор можеш да си купиш и за под 1000 лв. До колкото разбирам, вече всички телевизори са смарт (въпреки че ми се струва напълно безполезен да е "смарт", ако си имаш HDMI кабел закрепен за компютъра) като по този начин едно на ръка, че могат да те слушат и виждат и през телевизора като в романа на Оруел, второ, че това уж смъква производствената цена, защото каналите предлагащи стрийминг услуги се конкурират за това чий софтуер да бъде инсталиран на телевизорите фабрично, така че зрителят да има бърз бутон за достъп от дистанционното си до платените американски канали Netflix/HBO и прочее глупости. Тоест тези канали си плащат на производителите, за да им сложат програмите по дефолт на новите смарт телевизори, което намаля съществено цените за крайния потребител, защото на производителите не им се налага да си търсят парите само от него. Нямам нищо против тази система. Хем няма да плащам за платеното съдържание, хем платеното съдържание ще ми е платило повече от 50% от цената, срещу която си закупувам "смарт телевизора". Ако толкова ми се догледа нещо платено, то в крайна сметка ще се появи безплатно... Според мен трябва да имаме безплатен достъп до световната култура... То па и едни филми, чисто мошеничество е да ти искат пари, за да ги гледаш... По-скоро трябва да ти платят пари за загубеното време, но и това е отделна тема по същество тема...
    Според мен от тия "смарт" телевизори няма нужда всъщност. Тъпо е. Тъпо е, както е тъпо и на дисплея на пералнята ти, като я включиш да ти пише "Hello". За мен е тъпо, де, а който иска - да си сложи. А с тоя голям размер - телевизора да е колкото вратата, по-скоро се опитват да замажат положението с това, че не им се получава да докарат хубав и реалистичен образ. Телевизора в хола ми беше с кинескоп, 71см диагонал (28 инча) и дава страхотна картина. За толкова години, откакто е купен, съм му преправял само вертикалното отклонение и крайните транзистори за основните цветове Всъщност съм го дал на нашите, само те си го гледат, бяха го отписали, но аз се заинатих да го оправя, това е все едно някой да е болен и ти да кажеш: "айде махаме го тоя, изживял си е живота вече". Аз от години съм намразил телевизията - 80% реклами и 20% тъпо съдържание.
    Последно редактирано от RedArmy : 06-18-2020 на 17:39
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си