Цитирай Първоначално написано от RedArmy Виж мнението
Аз хардуера го разбирам, като цяло, софтуера ми е по-големия проблем (новите приложения), но да речем, че се оправям някак. На мен и 80 GB ми стигат реално, за основните неща, повечето данни са ми текстови документи и разни схеми и електронни неща, които заемат килобайти и не са нищо. Но 15 GB си е прекалено малко, отделно от това, не се знае тези сайтове за ъплоуд докога ще са живи, с "прикачи" какво стана"...

За ОС - основно за интернет и разни специализирани програми за електроника, но те не заемат много ресурси. Иначе, да, свикнал съм с Windows и не искам да го сменям, не харесвам Microsoft, но ми се струва най-потребителски ориентирана. Без 10-ката Хардуера е добре (като за 2008-ма година ). RAM - 2 x 2024, преди 4-5 години я сложих, картата казах - 4850, системен хард - SSD 120 GB, дъното не помня какво слагах последно, а да - Gigabyte GA-G41M-ES2L - 1.4, мисля, тогава беше доста добро, 150лв. дадох, майка му мръсна Процесора - E8400, овърклокнал съм го до 4 GHz. Вървят си гладко нещата, дори и сега, аз му слагах едни кондензатори по шините, че се бяха пре*бали, но си работи.

-----------

За телевизорите - около края на 1989-та, баба ми и дядо ми са си купили телевизор Кристал - български, цветен, с дистанционно, този същия, за който говорих, за, мисля около 2000лв. Преди това Електрон, а нашите - Темп. При положение, че, заплатата им тогава, е била около 250-300лв., все ще се спестят. Аз имам телевизор София-85, картината, която дава, е по-добра от LCD. Това, с едно парче тел, хващаше всички национални програми, докато още имаше аналогови. Обичам го А и колко години живеят днешните телевизори? А тези са ме надживели - единия е на 31, другия на 35 и ще изкарат и още толкова. Заслужава ли си тогава инвестицията? Аз и преди съм го казвал - няма смисъл от такава измислена конкуренция и напредък, целта на които е, просто "да стимулират икономиката" (което всъщност означава компаниите да имат по-голям растеж".
Някои CAD продукти нямат добра поддържка на Linux базираните ОС, това трябва да го имаш предвид. Писа, че си пробвал ubuntu. Вероятно си пробвал чистото ubuntu, което има лента-меню отляво. Това е доста различна концепция от windows и е нормално да не е толкова интуитивно за човек, който е свикнал с windows. Бих предложил някоя разновидност на ubuntu - Kubuntu, Xubuntu - те са доста по-близки до windows. За филми и интернет е бетон.