.
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Threaded View

Супер фен Аватара на RedArmy
    Защо банката не може да изплати наведнъж всички пари, ако доста голяма част от хората, решили да вложат пари, решат изведнъж да си ги изтеглят? Според теб защо? Виждаш ли същността на капитализма? Голяма част от тези пари всъщност не съществуват реално. Те са просто илюзия. Тях ги има записани само в компютъра/книгата, но реално ги няма. Няма ги, защото банката си взима "своето" и за теб остава един... В тоя случай 2+2 не е равно на 4. Аз си влагам парите, за да са ми на "сигурно" място, а те се разпореждат с тях, за което ми дължат лихва. Никой няма право да пипа парите на някой, без да му даде компенсация за това. И за какви 10% говориш, лихвите са вече около 2%, а при даване на кредит може и да са 10. Не съм теглил заем, няма и да тегля. Къде отиват останалите пари? Защо да не могат всички вложители да ги изтеглят едновременно, ако решат? Защото придатъка отива при капиталистите. Банката дава пари, ако види, че този, който ги тегли, ще ги вложи в нещо перспективно (за да печелят и те), а на обикновените, които теглят, им ги дава, за да им вземе всичко след това.

Грабежът (от банките) през 90-те не беше дирижиран от службите, а просто някои лекета видяха пробив в "системата" на демокрацията и решиха да се възползват. Имаше един такъв - Георги Чолаков, на 18 години беше източил милиони левове с това подтикване към инициатива относно икономиката, избяга в чужбина, преди няколко години даже говореше в някое предаване, мисля че това с Жени Марчева.
    Последно редактирано от RedArmy : 07-04-2020 на 13:34
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си