- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- С жените е "лесно"...?
Има много експерименти доказващи силата на мисълта като например плацебо ефекта и то той е съвсем реален и не се бърка по никакъв начин с “воля”, защото и пациентите не знаят, че взимат плацебо, а се вижда дори на скенери, че състоянията им се подобряват забележително. Или може би очакваш нещо повече за потвърждение на този факт като телекинеза или ясновидство? Физиката и мисълта са тясно взаимосвързани щом мисълта може да повлияе на психиката и човек да се излекува чрез внушение.
Повдигнах по-скоро въпросът дали не сме по-скоро в една безкрайна спирала на тази система, която няма начало и край. Теорията за Големият взрив (виж, дори я пишем с главни букви) е просто догма в науката. Ако едното измерение е безкрайно, другите също са безкрайни. Времето е безкрайно. Пространството също щом считаме, че Вселената се разпространява в четири посоки (или шест, не знам защо физиците твърдят, че Вселената изглежда плоска) без да се опира в някакви граници. Мисълта също става безгранична благодарение на безграничните други две измерения. Сигурно тези три измерения се свързват и с четвъртото измерение което е “място на висшите същества” или там където се осъществява точката на контакт с безкраността. Да кажем, че това е светът на сънищата. А всяко живо същество сънува (следователно има достъп до тази точка на сливане). Дори растенията спят и се събуждат.
Защо се обръщаш за това към Библията? Там представите за добро и зло действително са субективни. Много библейски разкази са абсурдни, а Бог е представен като ревнив и лош. До колкото знам (не помня къде съм чел и чул това, но да предположим, че е така) мисля, че беше отговорен за над 2 милиона човешки жертви докато дяволът е взел само 4 живота общо за всички истории в Библията. Да не говорим и за жертвите взети от инквизицията, робството, горенето на вещици и т.н. За учен човек (ако никнеймът ти Нютон както и предтавата ми за теб беше, че май беше учил физика) имаш доста метафизични възгледи.
Последно редактирано от TrollFactory : 08-01-2020 на 20:16