.
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Threaded View

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от afterShoCkche Виж мнението
    забелязах, че тук има само 4-5 активни потребителя, което е доста потискащо.
    Да и са напълно достатъчни, за да се наситиш на интриги. Лично на мен "така" форумът ми се харесва много повече. Тих, спокоен, подреден и чист. С малко мнения, които да те втрещят, особено такива в "секс-а".

Забавното е, че много хора по времето на пубертета си именно от тук черпиха полезна информация за сексуален опит, здравни проблеми, свалки, първи любовни трепети, училище, училищен тормоз, музика, субкултури и най-различни социални теми. Беше си като справочник за много тийнове, които се учиха да изграждат мнение по определени въпроси. Наистина, освен простотии, понякога се водиха и интелектуални разговори и имаше хора с доста широкоскроени гледни точки.
    Когато бяха активните години на това място, валяха ежеминутно неграмотни теми и мнения пълни с образователни грешки и, както М**** отбеляза, именно от тук тръгват хиляди венерически проблеми на нацията. Добре че тийнеджърите вече не се съветват един друг тук. А може би и сега има някое друго хубаво място, за което не знаем. Някое по-модерно и за модерни тийнейджъри. И ако толкова искаш да изградиш интелектуалното си мнение по определени интелектуални въпроси с чуждата помощ от тук, това е напълно постижимо, защото тук от време на време все се намира по някой друг самотен и отзивчив интелектуалец. Това обаче може да стане в случай, че ти самият имаш капацитета да отсяваш кое мнение е интелектуално и кое не. Отработва се с времето и ако си на прав път, тук наистина ще можеш да изградиш солидно мнение за любовта, света, живота и множество интелектуални въпроси, които те вълнуват и, за които тук има много добри специалисти.

Когато по-рано днес се сетих за това място и влезнах да разгледам, малко се учудих, когато забелязах, че някои от активните потребители упрекват всеки нов потребител, който се осмели да пусне тема. Дори и да не е трол или бот (в такъв случай е напълно разбираемо), а да цели да създаде някаква дискусия, обикновено му се прави пълен морфологичен и синтактичен разбор на всяко изречение. Така де, просто цитат по цитат му се преглежда цялото съобщение, за да му се обясни именно защо е фейк и къде се е издал. А в някои случаи наистина може да не е фейк.
    Дискусия може да се получи дори и с трол. Въпросът е, че състоянието на форума е такова, че редовните тук имаме опрелени критерии за дискусиите, защото все пак сме единствените, от които в крайна сметка зависи това дали ще раздвиждат тези теми отговаряйки им или не. И това в крайна сметка де факто ни прави като тези, които "поръчват музиката". Ако нещо не ни харесва, нормално е да го оценим с пренебрежение. А и има много съмнителни теми и потребители, които изглеждат подставени лица (фейкове), за да раздвижват форума като фалшивите протестъри, на които им плащат в момента, за да са по протестите. А ти също хвърляш голяма сянака на съмнение с този нов профил и предпазливите си твърдения "имам профил, но не бях популярен и предпочитам да пиша от този и то само, за да ви кажа накрая, че съм дошъл да ви поздравя и да си ходя". Темата прилича на проучвателна, така че да се събере информация за новите тенденции тук и да се направи по-лесна оценка на това колко струва форума към днешна дата получавайки информацията за това под формата на мнения от редовните потребители.

Та, според мен това може да отблъсне потенциални нови събеседници (или пък стари и недотолкова активни потребители, които просто са решили да си създадат нов профил и/ли да се върнат, защото са се присетили - даже това е по-вероятния вариант).
    И като ти толкова си се присетил и си толкова загрижен, защо няма да останеш, за да пишеш?

Та проблема е, че в същото време половината от въпросните активни потребители се оплакват, че форума е мъртъв и никой не пише в него. Според мен за да се съживи малко това пространство, не трябва да се прокуждат веднага новодошлите. Все пак, не е задължително някой да е непременно трол, само защото си е създал нова регистрация. Или заради това, че има 10 мнения и е писал последно през 2015, примерно. Точно това доказва, че може да се е присетил за форума и да иска да потърси мнение именно тук.
    Много пъти редовните потребители сме изказвали своите опасения, че старите профили изглеждат като франкенщайновски творения събудени от екипа само, за да се симулира движение на форумната маса. Не искам да навлизам твърде надълбоко в конспиративните теории, но тези стари профили са достатъчно красноречиви с късото си пребиваване и неадекватщината си, за да се усъмниш, че това не са те и може би има нещо гнило като цяло.

Просто ми е интересно защо се случва това. Може би си струва на някои да им се даде шанс. Поне от това, което разгледах аз, не всичко миришеше отдалеч на измислени истории или на реклами на сайтове за играчки и нижно бельо. Имаше някои очевидни тролове, но други ми изглеждаха доста невинни.
    Случва се, защото социалните мрежи се централизираха и хората с овчи манталитет решиха да се преместят масово в скучните корпоративни социални платформи за лицемерие и позьорство като фейсбук и забравиха за другите места или просто спряха да искат да бъдат себе си. Според мен може би в бедещото, ако хората узреят достатъчно за това, социалните мрежи ще се децентрализират и този тип платформи отново ще се събуди. Но това е само едно може би. До тогава това не пречи все пак на онези от нас, които са решили да продължават да ги ползват. Даже, както казах вече по-рано, по-добре ми е и ми е по-спокойн "така", без хилядите маймуни на клона.
    Последно редактирано от TrollFactory : 07-20-2020 на 16:57

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си