Здравейте, хора! Може би има и други подобни теми, но при мен ситуацията е по-особена. Няма да публикувам много детайли, за да запазя някаква поверителност, но ситуацията е следната:
На 16 години съм и залягам основно на ученето и спорта. Не са ми приоритети нещата, от които се интересуват повечето момичета на моята възраст (грим, коса, нокти и т.н.), мога да кажа, че това, което ме поглъща почти изцяло е точно спортната дейност. Преди година и половина се запознах с едно момче (лятото се събираме да ритаме мачове и един ден и той почна да идва). На 15 години е и сега като не е лято идва само петък, събота и неделя, защото е от друг град, а тук си строят къща. На мен ми хареса още от самото начало, но нямахме много комуникация, а и аз не се престрашавах много да общувам, защото съм малко скарана с тези любовни неща, а и за мен е важно да бъда с точния човек и да не си губя времето с безсмислени връзки, накратко не искам да имам бивши. В крайна сметка му казах, че го харесвам, но той отговори с малко неразбираем отговор и аз разбрах, че си оставаме приятели и всичко си остана същото една година. Така беше до преди малко повече от месец, когато изведнъж от нищото ми писа, че ще идва и дали още го желая и аз бях доста шокирана. Отказах му да се видим, защото имах сериозна причина, но му казах, че искам повече да го опозная и т.н. И след доста часове на опознавателни въпроси през чата бях доста доволна от отговорите му. Споделяме общи ценности, хобита и и той като мен заляга доста на ученето. Та казах му, че можем да опитаме. Впоследствие минаха няколко седмици, докато успеем да се видим, писахме си понякога, но аз не смея да му пиша много често, защото е почти непрекъснато зает с училището.
Когато се видяхме първия път бяхме пак на игрището, където се и запознахме и играхме с другите момчета, но не си казахме почти нищо. Само си разменихме по нещо малко за Баба Марта, той даже беше ръчно направил една дървена къщичка. Втория път мина по същия начин, точно това ме обърква, реално нямаме директна комуникация. Възможно е да е защото и двамата не сме имали гаджета до сега, той даже почти не си е говорил с момичета, но не е ли нормално да се видим някой път насаме. Аз съм доста скарана с употребата да любовната терминология - гадже, връзка, любов и др. и не мога да започна разговор на такава тема. и не ме разбирайте погрешно, че искам да изведа тази връзка на някакво много физическо ниво, сигурна съм, че това не е и неговата цел, просто проблема, е че не знам точно как да постъпя, да го питам да се видим/поразходим накой път само двамата и как би реагирал. Дали изобщо ще мога да водя нормален разговор и като цяло да излезем малко от френд зоната, защото сякаш още сме заклещени в нея.
Благодаря, че стигнахте до края, пробвах да съм максимално кратка и се надявам да ми помогнете.