- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Нямам пари...
Момиче на 18 години съм.Имаме ужасни финансови проблеми в нас и живея само с майка ми.Гледам да взема стипендия (не ,че парите са много де) и да си намеря работа за през лятото,за да помагам на майка ми.
Вече нямам самочувствие,защото не мога да си позволявам супер много неща...приятелите ми ме канят насам натам,но не искам да излизам с тях,защото се чувствам много гадно от положението ми. Майка ми постоянно ми повтаря да спра да се притеснявам и иска да ми дава пари да излизам ,но знам,че и без това са ни малко и е глупаво да ги харча по този начин. Просто ... положението е много лошо и нямам желание за нищо,искам да се махна от този свят направо...
Имам отношения с едно момче,което ми е бивш. Още не сме обявили,че ходим,но се срещаме и има нещо между нас. Всичко беше супер до преди малко,когато той реши да отидем на кино и аз му казах ,че нямам пари за нищо такова. Момчето работи,но не взима много пари ... и някак си щеше да ми е неудобно да ми плати билета и побързах да откажа. Поне си помислих,че ще ми предложи да плати той или нещо от сорта след като все пак ме кани... А той почна да ме утешава и да казва 'е споко, тогава просто ще се разходим някъде' -стана ми ... противно. Смисъл разбирам, че и той няма много пари и положението и при него не е розово,но ... ми стана гадно ,че не направи този жест.Някак си много е лесно просто да кажеш хайде да отидем еди си къде (при положение ,че си момче) и всеки да си плаща сам. Още повече ,че преди като ходехме пак нещата бяха обърнати и аз имах повече пари от него и много често съм плащала аз по-голямата сума или цялата,а той все се упрекваше,че нямал достатъчно,за да плаща той като мъж и тн . Нормално де,тогава бяхме и по-малки ,НО все пак... Та през деня като се чухме и той каза "Мислех да те заведа на кино" ,а вечерта разбирам,че под това има предвид всеки да си плаща.Тогава е трябвало да каже "Мислех да отидем на кино". Разбирате разликата,нали?
И не ме разбирайте погрешно,че си търся чичко паричко или постоянно да ми плащат всичко,просто ми е гадно от положението ,в което съм ,че самата аз не мога да си позволя такива нормални неща,а и ... някак си от тая постъпка също не ми стана приятно.
Просто нямам желание нито да излизам,нито да се занимавам с някой,нито нищо...чувствам се супер нищожно...
Абе, аре стига. Неписано правило е мъжът да глези жената. Много ясно, че е по-добре мъжът да ти плати киното. Поне в началния стадий на зарибявки е препоръчително.
В днешните времена на криза и еманципация вече се приема за напълно нормално да не те черпят и всеки сам да си плаща, но класиката си е класика, и който казва, че не му е по-приятна .. е просто странен : )
Имам предвид, в правото си си да мислиш, че тоя си пада малко .. неосъзнат. Не е казано да не се занимаваш с него, не е и казано, че е постъпил тъпо, щом няма финансови средства, но все пак е можел да постъпи и по-добре, дето се вика. Не се бичувай.
По другия проблем не знам как да ти помогна. Много са лоши нещата, дето казваш. Не се бичувай за нищо само, и вярвай, че един ден нещата ще са много по-различни - разбира се, работи за това. Ако ще те успокои, много велики хора са тръгнали от нищото, много успешни хора отначало са си брояли стотинките...
Състави си план за успех, стриктно го следвай, положи всички усилия и мотивация и ще се измъкнеш от тази глупава ситуация.
И знаеш ли какво - напълно права си да си имаш приоритети за какво да харчиш и какво не. В твойто положение е нормално да не се глезиш непрекъснато, но не забравяй, че и ти си човек, и трябва да живееш нормално, да си позволяваш някои неща.
Хм.. Не знам какво да кажа. Чувствам колко е несправедлив света, и извинявай, ако коментарът ми е по-скоро неадекватен и непомагащ по никакъв начин.
Последно редактирано от jghgh : 06-21-2012 на 20:47
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Благодаря ти за коментара! Ще последвам съвета ти относно плана за успех.
А колкото се отнася до момчето...трябва да кажа,че той в много други отношения е супер.Девет месеца бяхме разделени и не можахме да се забравим,винаги ми е липсвал...но все пак и двамата сме се променили до някъде за това време. Още не знам със точност какво е различното в него,но има нещо...
Мисля,че по какъвто и да е начин парите не трябва да бъдат водещи в една връзка и за това си казвам,че този негов гаф е напълно простим ,защото той ме задоволява духовно.
НО...се надявам и за напред нещата да не са по същия начин ,защото честно казано,това ще бъде гадничко. Иначе разбирам,че в днешно време всеки си плаща за себе си и съм на мнение,че една жена трябва да бъде независима и да се грижи сама за себе си.
А за проблемът ми... надявам се още повече да се амбицирам и да намеря начин да следвам висше образование, да успея ... и да помагам на майка ми. Просто чувството да си нищожен точно по този начин ме убива бавно и мъчително,а виждам,че и при майка ми е нещо такова...
Напълно те разбирам, на мен също би ми станало тъпо, изключително НЕмъжкарско е. За мен мъжът е този, който трябва да плаща сметките, когато излиза с жена, поне в началото. Така съм свикнала и би ми направило много лошо впечатление, ако не го направи. Не защото не мога да си я платя, а защото показва отсъствие на всякакво кавалерство. И не става въпрос да е така винаги - в една сериозна връзка, нормално е хората да си делят сметките или да се редуват кой да плаща.
Колкото до проблема ти с парите - сега идва лято, с една сезонна работа можеш да си стъпиш на краката.Ако не друго, то поне да имаш пари за твоите нужди, така няма да натоварваш майка ти и за джобни. Особено ако си от по-голям град, няма как да не си намериш..успех.
![]()
Имате право донякъде, но. Не помислихте ли, че момчето е много вероятно да няма пари да оправи нейния билет? След като работи за малко пари.
Айде сега... никой мъж няма да пропусне възможността да влезе в ролята на супер спасителя. Това са бонус точки пред момичето и ние добре го знаем. Ако имаше 100 кинта в джоба едва ли би изалчнял до толкова, че да не я заведе на кино. Като под заведе означава- да и оправи билета и консумативите- пуканки, чипс етц...
Остава варианта да е имал парите, но да не се е усетил. Това наистина би било глупаво и не говори никак добре за него.
Не ти е длъжен да ти плаща сметките, а пък и на тази тийн възраст, когато никой няма пари, не може да очакваш това от него. Липсата му на пари не означава и ниска стойност на момчето, тъй като, ако ги имаше, това щяха да са парите на мама и тати...
Виж при по-възрастните.. ако ти си на 24-25, а даден пич е на 30-32 може да очакваш по-често да те черпи затова и онова. Тогава този акт би означавал повече, защото означава, че е успял в живота.
За пореден път се обеждавам че във българиа ако нямаш пари и влиятелни познати е много трудно да постигнеш нещо или да живееш нормално и ми е гадно да го кажа но във българиа добрите и честни хора нямат бъдеще. И аз помня когато семейството ми нямаше никакфи пари и майка ми я беше страх да ме вземе с нея във магазина случайно да не поискам нещо. И моя съвет е ако успееш да събереш пари някой ден да се махнеш от там, имаш голям шанс да живееш много по добър живот. Гадно ми е че го казвам но това е самата истина!
Stoners live and
Stoners die
But in the end we all
Get High.
So if in Life you don't
Succeed
FUCK
This shit and
Smoke Some WEED!!
Мититу, пиши "България"
И навсякъде, ако нямаш пари, си за никъде. Факт!![]()
Извинявам се за грешката но за първи път пиша на български от много време и не съм се осетил![]()
А към авторката искам да и пожелая късмет и всичко да се оправи.
Stoners live and
Stoners die
But in the end we all
Get High.
So if in Life you don't
Succeed
FUCK
This shit and
Smoke Some WEED!!
До авторката:
Ако нещата м/у вас вървят не позволявай на това, че не ти е платил билета за кино да ви отдалечи един от друг!
Не го защитавам и не съм на ясно с всичко, но може и той да има проблеми, въпреки че работи!
Относно мнението на..., че трябва момчетата да плащат сметките... Аз лично винаги съм предлагал да платя сметката на 1ва среща, но ако момичето ми позволи това говори лошо за нея!
Иначе съм съгласен, идва лято отварят се доста работни места! Каквато и работа да почнеш, ще можеш да се издържаш сама, та и да спестиш някой лев!
Успех!
Има и едно друго нещо,което забравих да добавя.Той няколко пъти ме караше да ходим до Мак Доналдс,защото искал да си вземе меню и да спечели чаша. Не ,че нещо ,но... аз какво да правя там с него? Той да си вземе да яде,а аз да седя до него на масата и да се правя,че не забелязвам? Имам предвид,не знам дали просто не се е усетил или е станал скръндза , или наистина няма пари(макар,че за Мак Доналдс.... ) ,но аз и тогава му отговорих,че не искам да ходя,защото нямам пари. Той не отговори нищо конкретно.Поне да се беше усетил и въобще да не ме беше канил,защото според мен поканата от мъж към жена означава най-малкото да каже "Спокойно, не се притеснявай ,че нямаш пари". Разбирате ли? Аз ако исках да съм с някой богаташ,сега нямаше да се занимавам с него,защото знам,че и техните нямат кой-знае колко,но ...етикецията и възпитанието в тая ситуация липсват.
Едно време,когато той имаше по-малко пари съм му казвала да не се притеснява ,дори съм му купувала някви неща и тн (бяхме на средно ниво в семейството), таа... поне поради тая причина да се беше усетил какво ми е на мен.
Иначе отначало като започнахме отново да излизаме тези дни и първите пъти ме питаше постоянно дали искам нещо,аз отказвах,нищо не съм искала ,а и ми е било неудобно да поискам. Просто ми е приятно да знам,че ме пита ,а не ,че ще приема . Тогава му се ядеше сладолед и ме попита дали искам,аз пак отказах и той си взе само за него, после се усети нещо и вика 'Е..ма аз май повече трябваше да взема ама нали знаеш,че аз не ям сладолед попринцип, искаш ли да го доизядеш' ...
Оправдава се с това,че бил забравил какво е да е с мен и за това правил еди какви си неща.Бил свикнал да не му пука толкова и да е непокист ,нещо такова каза.Между другото е на 20 години.
Споко, аз преди време съм бил на този хал. Приятелите ми излизат и имат пари, па аз немам. При това бях малък, за да работя, а ти сега имаш тази възможност. За тоя пич не знам какво да кажа, да вземеш да му набиеш в главата, че не ти е приятно така, щото се чувстваш зле, като те кани на разни места където не можеш да си позволиш по финансови причини. Ама така в прав текст без да се чувстваш зле и виновна от този факт. Па той, ако е човек ще чуе, ко не дузпата и бай, бай май лав!
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
тоя е калъф. заеби го.
по принцип е нормално момчето да плаща, стига да не се възползва момичето от това постоянно.
аз пък си намерих много готина мацка, бачка си, не ми даде да платя нейната половина и ми направи много силно впечатление, освен, че е супер готина и красива. така може да впечатлиш някого, щото другите са ебати кифлите, не че ми липсват пари, добре съм си даже, ама ежедневен шопингтур дьо франс е нахалство!
Пълен мизерник е тоя : D
Не е въпроса да имаш, а да даваш.
Виж, много е лесно като си богат да се раздаваш - голямата щедрост, голямото нещо, а много по-трудно е като нямаш, да отделиш и да споделиш.
Ставам досадна да пиша за настоящия, но в това отношение съм впечатлена от него. За момента имат разходи по ремонти и др. задължения и съответно парите не са в изобилие. Но винаги споделя нещата с мен, ако хапва нещо ме пита дали и аз съм гладна и т.н. Редовно като се виждаме в почивките му от work споделя храната с мен или поне изявява желание да я сподели. И това е миличко.
Не ме черпи по кафета и съм свикнала с това. Аз съм човек, проявявам човечно отношение към него. Ще ми е по-приятно да се чувствам глезена, но това не може да е водещото в една връзка - отношенията между хората трябва да са човечни. На първо място сме хора и би било жалко такива неща да са водещи в една връзка.
Т'ва обаче не оправдава тоя мизерник. Тоя май изобщо не знае как да се държи възпитано. Ако ще си стиснат и нетактичен, не го демонстрирай поне. Като знае, че нямаш пари, а няма желание да те почерпи, защо те води по МакДоналдси и т.н. ... Дз, мизерник е.
Лошото е, че както и да го въртим, парите са фактор да ви вървят нормално отношенията. Бедността е порок. Който ще го отрече, явно просто има достатъчно. Но всички знаем, че липсата на пари дразни неимоверно много, и за съжаление пречи и на любовта. Имаше една много мъдра мисъл - "Животът пречи на любовта" - аз бих допълнила ".. да е като в приказките".
Обществото ни е такова, съвремието ни е такова, че трябва да оцеляваме и т.н. В такива условия е трудно да си много добър и възвишен, ама какво пък, пробвай се да не ти прави впечатление, че е бедняк и на всичкото отгоре и нетактичен.
Да си признаем - парите са фактор. И между хората, по-осъзнатите такива, я има борбата между ин и ян - дали да си материалистичен или да си духовен. Ще говоря за себе си, добре.. Мен безпаричието ме дразни, защото ограничава, но в мен винаги се обажда някакъв глас на човешкото, че $$$ не са всичко. Все пак можеш да си намериш богаташ, но той би ли ти дарил любов и прекрасно отношение, което би получила от някой по-беден? Зависи от какво имаш нужда.
Аз като човек пълен с противоречия достигам до извода, че на мен ми е по-важно да съм обичана, отколкото глезена. А и в крайна сметка по някаква причина мразя богатите хора, и предпочитам беден с добро отношение, отколкото богат без такова. Само с едни голи пари не става... Но е факт, че безпаричието дразни егото.
Хубавото е, че проблемът да нямаш пари може да се тушира, ако имаш подходящото отношение. А твоя човек май няма такова отношение, предвид нетактичността му?
А и, за Бога, ти го каза. Приятно е да ти се предлага - почерпка, споделяне, етц. Не да се възползваш. Жените не сме чак такива кучки.
///философства ми се. объркана съм. 0.0
Последно редактирано от jghgh : 06-22-2012 на 09:28
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Пича явно е сериозен егоист и не умее да се съобразява с друг човек. Тея оправдания, че бил забравил как да се държи с теб и то за подобни елементарни неща са супер детски. Стиснатостта е сериозен порок. Не знам защо въобще продължаваш да му се връзва на акъла, при положение, че случващото се в тези отношения не те устройва.
Намери си работа и се запознай с някой по-свестен, тоя не го бива.
Welcome to the Jungle...
Като звънна на приятел за кафе,кино,кръчма и т.н. винаги му казвам "Айде да те водя еди-си-къде".По логиката на авторката аз трябва да плащам сметките,защото съм казала "да те водя",а не "да отидем"
Не знам к'во ми е сбърканото,но за мен е недопустимо да позволя на момче да ме почерпи просто ей такаАко ми е близък приятел и сме се разбрали,че днес ще черпи той,а утре ще съм аз - окей,но ей така щот' било неписано правило ...
И к'во като си го черпила?!Ами имала си - дала си.От къде знаеш,че той е имал пари за 2 билета или за 2 менюта в МакДоналдс та се сърди,че не е предложил да те почерпи?!Сама казваш,че момчето изкарва малко и сигурно до никъде не му стигат.Замисляла ли си се,че може това момче да се е лишило от нещо за да успее да спести 10лв. за билет за да може да разнообразите малко ... ?!А за МакДоналдс - от къде знаеш,че щеше да стои и да яде докато ти го гледаш?!Можеше да си разделите нещата,или да те черпи нещо макар и по-малко?!(от думите ти останах с впечатлението,че не сте отишли за това така отговарям)
И аз съм черпила приятели,но никога не съм смятала,че те са длъжни да отвръщат със същото,когато съм зле с парите,например![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Струваш ми се прекалено меркантилна. Момчето не ти е длъжно. Ако иска ще почерпи, ако не иска няма. Аз като мъж често плащам, но за мен е нормално при излизане да имаш пари минимум да си платиш сметката и за такси, ако не те изпратят. Я си представи че се скарате докато сте на вечеря и той си тръгне. Какво правим тогава? Оставаш сама на масата с глупав поглед. Темата за парите трябва да е открита и да се говори честно по нея. При двама души, които са двойка това не трябва да е пречка. Нормално е повече да харчи този, който изкарва пари. Намери си работа и се опитай да промениш статуквото си.
От живота научих много неща и едното от тях е - винаги гледай позитивните неща. Преди бях (или по-скоро родителите ми) много по-състоятелен от сега, бях глезен и това не ми помагаше да мисля трезво - чувствах се нещастен, че нямам всичко, което искам, а имах доста работи. Сега съм ограничен в бюджета - научих се да си правя сметката, да знам кога да играя и кога да съм пас. И като се замисля, много успели хора са тръгнали от кота 0, а доста синове на милионери, та дори милиардери се провалят. Парите са до време - днес ги имаш, утре ги нямаш. Има ценности, които са доживот - не можеш да съдиш момчето, защото няма. Да, по твои думи той не е кавалер и прочие, ама нали разбираш, че ако тръгне да те черпи, може и да не му останат пари да си покрие едните битови разходи. По-добре ли ще ти е тогава? Да го виждаш как се мъчи. Замисли се. Приемаш твърде дребнаво нещата - дала си, значи трябва да вземеш. Какво означава това? Че аз съм помагал на сума ти народ, дали съм очаквал отплата за това? Не! Понякога и едно благодаря не получаваш, но не ти пука. Правиш го, защото мислиш, че така трябва. И един ден някой друг като теб ти връща услугата. Да обичаш един човек далеч не значи да имаш изгода от него, макар и нерядко това да си е точно така. Ако обичаш това момче, продължете. Останеш ли си с тези деструктивни мисли в главата, по-добре се разделете.
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Напълно съм съгласна. Щом негово е липса на стойност, това означава ли и същото за теб? И двамата нямате пари, но ти искаш той да оправи твоя билет? Тогава оправи ти неговия. Пф, разсъждаваш тъпо. Осъзнай се. И вместо да хленчиш по форуми си намери някаква работа, за да изкараш достатъчно пари и да не създаваш излишни разходи на майка ти.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
значи първо вие не сте женени или не е толкова сериозно , та да плаща той задължително
може да му обясниш като човек, че сте в затруднено финансово положение и нямаш възможност да ходиш на кафе или кино и просто да ходите в парка, да се разхождате, да си правите пикник или просто да прекарвате време заедно
кво ти е станало противно? човека работи, той има разходи все пак и не е длъжен да ти плаща квото и да било , ако ще и 1 вафла да е
ми щото си елементарна и затова ще си на тоя халПросто ми е приятно да знам,че ме пита ,а не ,че ще приема . Тогава му се ядеше сладолед и ме попита дали искам,аз пак отказах и той си взе само за него, после се усети нещо и вика 'Е..ма аз май повече трябваше да взема ама нали знаеш,че аз не ям сладолед попринцип, искаш ли да го доизядеш' ...
питат те, отказваш, мрънкаш че не ти е дадено
ми кво очакваш?
да седне и да ти се моли да ти купи сладолед или квото там..? бил си взел само за него- а, не бе, ще вземе 2, другият пак той ще го яде..
абе много си заблудена,..
Това е.
Авторке, ти въобще говорила ли си с момчето относно финансовото състояние на двама ви? Не просто да му кажеш, че нямаш пари, а да му обясниш точно как стоят нещата, той на теб също.
Всичко, което си разказала ми се струва някак... нереално. Може би ти пропускаш или спестяваш нещо.
Ако все пак положението наистина е такова, каквото го описваш, по-добре го остави за известно време това момче. Знам какво е да не можеш да си позволиш нещо, минала съм през това. И мога да си представя какво е чувството някой въобще да не се съобразява.
Лично аз не бих го търпяла.
И спря да се върти за миг земята..
Ти си една елементарна разглезена пикла,която вместо да си потърси работа и да се опита да улесни по някакъв начин живота на майка си,е тръгнала да хленчи из форумите как приятелят и не и е купил сладолед.Да не очакваш да ти падне на колене ,да ти се моли да ти купи сладолед??Много ми са смешни кифли като тебе ,които хем се оплакват ,че нямат пукната пара,хем се правят на мнооого важни и искат хората да им падат в краката.Грешката не е в приятеля ти.Иди се прегледай ти с тези 12-годишни разсъждения на вманиачена лигла!
Стига да притежава някакви умствени качества,човек винаги може да намери работа,особено в града.Има ли желание,има и начин.Щом не ти се работи,не се оплаквай,че нямаш!
Само мрънкаш и не правиш нищо.Етикецията ли повелява така хаха.
Към момчетата - братя , много сте заблудени ако плащате сметки на момичетата винаги.
момиче съм и не мога да съм по-съгласна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1ва среща-1 кафе, сокче, водичка-окей, 2ра среща-пак окей, обаче по-натам освен,че на момичето й е неудобно (поне при мен е така), и той се оръсва, при положение че повечето в тоя форон разчитат на тати и мама и едва ли не баща му й плаща соковете и вечерите
абе я..
такива меркантилни същества-ако търсела пари нямала да е с него-ми ай ходи да те видя къде ще намериш някой будала да те търпи и да ти задоволява капризите