.
Отговор в тема
Страница 4 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 133
    Banned Повече от фен
    Да, и на мен ми е интересно..... npp какво точно е наименованието на това течение в християнството, което ти изповядваш. Сигурно ще кажеш че си просто "свидетел на Бога", но все пак ми е интересно..... идентифицираш ли се с някоя християнска/ко група, църква, течение или там както се нарича?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Kaena Smith Виж мнението
    WOW.Не знам дали това е точното място,където трябва да го напиша,но едва сега осъзнавам какъв е npp.По мое наблюдение е адвентист,едва сега нещата ми се изясняват.Доказателствата, които ме наведоха на това предположение:

(Цитат от npp)

"Помни съботния ден, за да го освещаваш(т.е. помни просъницата на истинският Бог Отец докато Той се намира в това състояние, за да освещавате Неговото Създание/Творение). Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела(т.е. принципно вие сте напълно свободни да правите всичко, с което не се причинява каквото и да е зло на когото и да е от човеците); а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог(т.е. но докато истинският Бог Отец се намиира в състояние на полусън), да не вършиш никаква работа(т.е. не пропускайте да пазите и възстановявате Мирът, Чистотата, Здравето, Неприкосновеността, Благодатта, Добродетелта и Целостта, които Бог положи за всеки един от човеците още в началото, при Сътворението), ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти(т.е. нито в дейността ти), нито чужденецът, който е отвътре вратите ти(сиреч, в вярата); защото в шест дни Господ(т.е. Бог Отец) направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина(т.е. обаче на седмият ден Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън); затова Господ благослови съботния ден и го освети(т.е. затова Той благослови времето, през което ще се намира в това състояние, и положи "вярата" като средство, чрез което духовните служители да освещават Създанието/Творението докато Той се намира в полусън - понеже това ускорява Неговото събуждане)." Изход 20: 8-11

Счита съботния ден за седми и почивен,подобно на адвентистите от седмия ден.Цитира Изход 20:8-11,отново подобно на адвентистите,които го признават.

Адвентисти (лат. adventus — пристигане, идване) се наричат християнски вярващи, които очакват близкото идване или завръщане (второто пришествие) на Исус Христос.(източник : Wikipedia) http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...B7%D1%8A%D0%BC

npp неведнъж е говорил за полу-съня на Господ и пробуждането му след хилядолетия,което се припокрива с убежденията на адвентистите.( http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%...B4%D0%B5%D0%BD )

Всичко това ме наведе на мисълта,че е адвентист.Може би си мислите,че предположението ми е базирано само на Wikipedia,но моя съученичка и най-добра приятелка е адвентистка.Немалко пъти,дори ме е канила да присъствам на някои от проповедите им в Събота...крайно време е да го сторя .

Бих се радвала,ако npp потвърди или отрече предположението ми.
    не, не сме адвентисти, нито онова, което свидетелствуваме относно състоянието на полусън, в което Бог Отец се намираше вече близо 5-6 хилядолетия, се припокрива с адвентистката доктрина, ето и доказателството, което е извадка от този сайт, който си дала:

"Съботата

След шестте дни на Сътворението благодетелният Творец си е починал на седмия ден и учредил съботата за всички хора като паметник на Сътворението. В тази връзка разглеждат адвентистите четвъртата заповед от Божия непроменим закон като изискваща съблюдаване на този седми ден - събота - като ден на почивка, поклонение и служба в съгласие с учението и практиката на Исус, Господаря на съботата. За тях, съботата е ден за радостно общение на вярващите с Бога и един с друг. Тя е символ на изкуплението чрез Христос, белег за тяхното освещение, знак за тяхната вярност, предвкусване на вечно бъдеще в Божието царство. Въз основа на библията означава съботата за тях Божия вечен знак за вечен завет между Него и народа Му. Радостното съблюдаване на това свято време от вечер до вечер, от залез до залез слънце, е за тях честване на Божието творческо и изкупително дело."

т.е. те може би все още си мислят че Бог Отец просто си е починал един ден, иначе е близо до това че в крайна сметка "съботата"(s(h)abbat) в Писанието е дейността на самата правилна вяра в истинският Господ Бог, което ние свидетелствуваме, но има доста разлики между истинското Слово и адвентистката доктрина, например адвентистите вярват че да се яде свинско месо е един от най-големите грехове, докато в истинското Слово свинското месо въобще не е посочвано за греховно само по себе си.....

ние нямаме деноминация, но сме просто свидетели на истинският Господ Бог
    Последно редактирано от npp : 07-12-2012 на 20:19

Banned Повече от фен
    Да, предположих че това ще кажеш. Но да питам още нещо : Кои сте вие? В смисъл няколко човека пишете от един компютър, или сте няколко човека в един човек, или сте някаква група а ти пишеш вместо нея или какво? Кои сте вие? Това че сте свидетели на истинският Бог го разбрах, но понеже ту говориш от единстевно, ту от множествено число и затова се чудя. Обясни ми, физически кои сте вие?

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    не, не сме адвентисти, нито онова, което свидетелствуваме относно състоянието на полусън, в което Бог Отец се намираше вече близо 5-6 хилядолетия, се припокрива с адвентистката доктрина, ето и доказателството, което е извадка от този сайт, който си дала:

"Съботата

След шестте дни на Сътворението благодетелният Творец си е починал на седмия ден и учредил съботата за всички хора като паметник на Сътворението. В тази връзка разглеждат адвентистите четвъртата заповед от Божия непроменим закон като изискваща съблюдаване на този седми ден - събота - като ден на почивка, поклонение и служба в съгласие с учението и практиката на Исус, Господаря на съботата. За тях, съботата е ден за радостно общение на вярващите с Бога и един с друг. Тя е символ на изкуплението чрез Христос, белег за тяхното освещение, знак за тяхната вярност, предвкусване на вечно бъдеще в Божието царство. Въз основа на библията означава съботата за тях Божия вечен знак за вечен завет между Него и народа Му. Радостното съблюдаване на това свято време от вечер до вечер, от залез до залез слънце, е за тях честване на Божието творческо и изкупително дело."

т.е. те може би все още си мислят че Бог Отец просто си е починал един ден, иначе е близо до това че в крайна сметка "съботата"(s(h)abbat) в Писанието е дейността на самата правилна вяра в истинският Господ Бог, което ние свидетелствуваме, но има доста разлики между истинското Слово и адвентистката доктрина, например адвентистите вярват че да се яде свинско месо е един от най-големите грехове, докато в истинското Слово свинското месо въобще не е посочвано за греховно само по себе си.....

ние нямаме деноминация, но сме просто свидетели на истинският Господ Бог
    Разбирам,но не съм сигурна за това със свинското месо.Най-добрата ми приятелка е адвентистка, разпитвала съм я и никога не ми е казвала нещо подобно.По принцип,мюсюлманите не ядат свинско месо.Иначе въпросите на In_Nomine_Sathanas са доста интересни ...аз съм любопитна какви християни сте точно : католици,православни,проте станти,евангелисти и т.н.В зависимост от това : къде се събирате,имате ли икони,отричате ли кръвопреливането и трансплантацията на органи,празнувате ли рождените и именните си дни и много др.
    Последно редактирано от Kaena Smith : 07-12-2012 на 21:05

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Кои сте вие? В смисъл няколко човека пишете от един компютър, или сте няколко човека в един човек, или сте някаква група а ти пишеш вместо нея или какво? Кои сте вие?
    аз мисля, че са Отеца, Сина и "свидетеля" пущиняк, палавник.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    аз мисля, че са Отеца, Сина и "свидетеля" пущиняк, палавник.
    Айде, айде че и ти не оставаш много по-назад.

Мега фен
    поредното нахакано бунтарче, атеист....
    Последно редактирано от defender : 07-12-2012 на 21:16

Banned Повече от фен
    Не ме ли позна, аз съм Doctor_Satan Бунтарството ми е природа и не смятам, че е нещо негативно. А ти си тиха овчица, лесно манипулируем и вярващ в глупости. Не е редно да се присмиваш на npp, той знае и разбира от религията си много по-добре от теб, а ти само се правиш на интересен. Npp е стоик и в някои от постовете му намирам смисъл, в повечето не де, но това е защото вероятно не съм изчел, това което той е прочел. Личи си че човека не е глупав, затова и гледам да не го съдя. Но ти от друга страна си просто претенциозен оръфляк и вярваш в неща само за да оправадаеш нещо пред себе си, и да се направиш на много възвишен....което не се получава....

Мега фен
    ок, браво на тебе докторе.

ти си някакъв доктор мастърс психолог, братче.

мустака ви е хипнотизирал, всички почнахте да говорите като него.

като агент Смит от Матрицата сте.

Последно редактирано от defender : 07-12-2012 на 21:47

Banned Повече от фен
    Mr. Anderson...Surprised to see me?
    Doctor Satan e просто персонаж от филма Devil's Rejects. Не съм никакъв доктор, въпреки че ще следвам медицина.
    Отново се опитваш да използваш някакъв хумор, които както винаги е по-скоро жалък отколкото смешен и иронизиращ.
    Имам малко контакти с други хора, не гледам телевизия и подлагам всичко на критика, с което целя да избегна вредни внушения, така че да ме сравняваш с агент Смит е неподходящо.

За да върна жеста, това според мен те описва бегло http://www.vbox7.com/play:5709ac43

BTW на кого викаш мустака?
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 07-13-2012 на 08:26

Смисълът на живота всеки сам трябва да го намери за себе си. Смъртта си е един вид край , това е ясно. За вярващите , като мен , има нещо след смъртта ... дали Рай или Ад , ще видиме , като умрем.

Мега фен
    Разбирам,но не съм сигурна за това със свинското месо.Най-добрата ми приятелка е адвентистка, разпитвала съм я и никога не ми е казвала нещо подобно.По принцип,мюсюлманите не ядат свинско месо.Иначе въпросите на In_Nomine_Sathanas са доста интересни ...аз съм любопитна какви християни сте точно : католици,православни,проте станти,евангелисти и т.н.В зависимост от това : къде се събирате,имате ли икони,отричате ли кръвопреливането и трансплантацията на органи,празнувате ли рождените и именните си дни и много др.
    що се отнася до вярата, едва ли на фона на милиарди страдащи човеци ще бъде уместно да говорим за такива неща като ядене, пиене, и пр., има нужда от осигуряване на пълно и вечно спасение за много човеци, докато това другото е по-скоро като джиджи-биджи по отношение на вярата, това е все едно лекарите да си говорят само за ядене и пиене на работното място, но не и за лечението на нуждаещите се от такова там
    Последно редактирано от npp : 07-13-2012 на 12:20

Супер фен Аватара на filmimilmi
    що се отнася до вярата, едва ли на фона на милиарди страдащи човеци ще бъде уместно да говорим за такива неща като ядене, пиене, и пр., има нужда от осигуряване на пълно и вечно спасение за много човеци, докато това другото е по-скоро като джиджи-биджи по отношение на вярата, това е все едно лекарите да си говорят само за ядене и пиене на работното място, но не и за лечението на нуждаещите се от такова там
    Само да вметна, че гладните не могат да станат духовни/просветени/вярващи... Върви да буташ някаква Библия пред очите на сомалийче чиито ребра могат да се преброят. Тя няма да го нахрани нито ще го излекува от СПИН-а. А и нека ти напомня какво каза по-назад в настоящата тема.
    след краят на вечността душите загубват вечният живот и попадат в "прегръдката" на "тъмнината"
    Пълно и вечно спасение значи няма. И щом душите ще загубят вечния си живот и ще попаднат в тъмнинаната, тогава какъв е смисъла от това да отложиш агонията на душата си за известно време. (по-късното й попадане в "прегръдката")

говориш ми за свинско месо,а после като ти опровергавам погрешното мнение за адвентистите,едва ли не ме изкарваш мизантроп.Знаеш ли изобщо защо вярваш или просто цитираш Библията,за да се правиш на интересен?!?Наивното ти мислене и вярата не спасяват гладуващите,бездомните и т.н.С вярата не лекуваш никой,ако си мислиш,че даваш надежда на някого,грешиш.Докато наизустяваш Библията,животът си тече,не си мисли,че като си вярващ си по-добър от останалите.И за какво спасение продължаваш да говориш,хората нямат пари за хляб и да изхранват децата си,а ти се занимаваш с глупости като Бог спи,нека вярваме,за да го събудим.На фона на милиардите страдащи си смешен,не го ли разбра?!?
    Всъщност май аз съм тъпата,защото едва сега проумявам какъв лицемер си.Вярваш само,за да се спасиш - душата си от Ада и духа от смърт.Вярваш,защото така ти е изгодно,по-лесно е,вместо цял живот да се чудиш смъртта ли е края,се спасяваш от терзания с мисли като ""ще бъда добър,ще следвам сляпо вярата,ще отида в Рая".А ние тъпите нерелигиозни си блъскаме главите,вместо да прочетем Библията и да приемем някакви си теории наготово.Поправи ме,ако лъжа...,но за мен не си никакъв свидетел на Бог или там,както се наричаш.Ти си просто един объркан човек,търсещ някакво избавление в противоречаща на себе си вяра!Жалко е,че има такива като теб,първо се ядосвам,но всъщност е много тъжно,че живея в свят с толкова наивни,заслепени и безполезни на останалите,хора.До какво може да доведе вярата само...
    Последно редактирано от Kaena Smith : 07-13-2012 на 14:31

Banned Повече от фен
    Kaena Smith вярваш ли че убийствата трябва да присъстват в живота на всеки човек?
    Вярваш ли че всеки трябва да има право да убива, поругава, изнасилва, разрушава и т.н.?
    Вярваш ли държавата трябва да граби народа и да го контролира?
    Вярваш ли че злото трябва да победи доброто, в общ и субективен план?
    Предполагам че не вярваш, даже напротив, отричаш, тези неща.
    Следователно ти ВЯРВАШ че в живота има правилни и неправилни неща. Кажи ми тогава по какво толкова се различаваш от npp? Той го прави същото, даже го е изкривил и е поел по нестандартен път, открил е истината за себе си и света. Разликата е че той го е открил сам за себе си, а ти просто повтаряш това което си чула откакто си се родила. За да бъдеш истински мислещ човек, трябва да захвърлиш напълно вярата, не само в Господ, а и в доброто и злото, защото и те като него съществуват само в човешкият ум. Но докато npp е поживял повече от нас, той е изпаднал в други илюзии, по стечение на обстоятелствата. Искам да кажа че твоите илюзии не се различават съществено от неговите. А много от това, в което ти вярваш или смяташ че е напълно правилно, две неща които са почти идентични, също произхожда от религията. И ти като останалите се луташ наляво-надясно и вярваш в това което ти подадат отгоре. Ти си жертва на времето си, също както и аз. При всички случаи, ако искаме да бъдем обективни, трябва да спрем да съдим другите. Ти някъде призоваваш за същото, но ето че самата ти не го правиш. Отхвърли всички абсолютизми, и не приемай нищо за пълна истина, защото няма истина. Истината човек или си я прави сам, или му я подават отгоре. И в двата случая почти няма разлика, но Npp поне си я е създал сам. Реалностите се променят, истината става лъжа и после пак истина. Приемаш ли нещо насериозно, не се различаваш от религиозните фанатици.

Мега фен
    говориш ми за свинско месо,а после като ти опровергавам погрешното мнение за адвентистите,едва ли не ме изкарваш мизантроп.Знаеш ли изобщо защо вярваш или просто цитираш Библията,за да се правиш на интересен?!?Наивното ти мислене и вярата не спасяват гладуващите,бездомните и т.н.С вярата не лекуваш никой,ако си мислиш,че даваш надежда на някого,грешиш.Докато наизустяваш Библията,животът си тече,не си мисли,че като си вярващ си по-добър от останалите.И за какво спасение продължаваш да говориш,хората нямат пари за хляб и да изхранват децата си,а ти се занимаваш с глупости като Бог спи,нека вярваме,за да го събудим.На фона на милиардите страдащи си смешен,не го ли разбра?!?
    Всъщност май аз съм тъпата,защото едва сега проумявам какъв лицемер си.Вярваш само,за да се спасиш - душата си от Ада и духа от смърт.Вярваш,защото така ти е изгодно,по-лесно е,вместо цял живот да се чудиш смъртта ли е края,се спасяваш от терзания с мисли като ""ще бъда добър,ще следвам сляпо вярата,ще отида в Рая".А ние тъпите нерелигиозни си блъскаме главите,вместо да прочетем Библията и да приемем някакви си теории наготово.Поправи ме,ако лъжа...,но за мен не си никакъв свидетел на Бог или там,както се наричаш.Ти си просто един объркан човек,търсещ някакво избавление в противоречаща на себе си вяра!Жалко е,че има такива като теб,първо се ядосвам,но всъщност е много тъжно,че живея в свят с толкова наивни,заслепени и безполезни на останалите,хора.До какво може да доведе вярата само...
    честно казано и на мен винаги ми се е искало да мога да кажа само една дума относно вечното спасение за всички човеци(души), и това да бъде достатъчно истинският Господ Бог да ги спаси всичките, но уви забавянето идва от фактът че Той досега беше в състояние на полусън в продължение на 5-6 хилядолетия, и ние не сме първите изправени пред проблемите идващи вследствие от сънливото състоянието, в което Той се намираше досега, иначе ако Той беше напълно буден, тогава едва ли сега щеше да има каквото и да е зло на света, но затова е и вярата, за да Го призоваваме с цел да се събуди и да спаси всички човеци, това е единственият шанс за всичките, а не само за някои, а колкото до свинското и адвентизма, не лъжа, ето чети тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Seventh...ealth_and_diet (върни малко нагоре ако не се показва заглавието на абзаца "Health and diet")

ако човек не работи, как ще спечели пари, така е и в вярата, трябва да вярваш в истинският Господ Бог и да се упражняваш в молитвата до съвършенство за да може Той поне в някакъв послешен момент да изпълни добрата молитва за спасение на човеците, иначе това може и да не стане сега или поне възможно най-скоро, точно както и досега все още не е станало веднъж завинаги, например, лично аз вярвам от десетки години и се упражнявам в молитвата вече хиляди дни, но това не е просто да говориш, но проява на съвършена любов, което изисква вътрешно уединение, а ако се наложи дори и външно, за нас личната слава няма никаква стойност, ние сме напълно отречени от всякаква такава, понеже разбираме че си заслужава да се упражнява вяра единствено когато там се работи за истинското и съвършено добро спасение на всички човеци, което идва единствено от истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос
    Последно редактирано от npp : 07-13-2012 на 17:19

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от filmimilmi Виж мнението
    Само да вметна, че гладните не могат да станат духовни/просветени/вярващи... Върви да буташ някаква Библия пред очите на сомалийче чиито ребра могат да се преброят. Тя няма да го нахрани нито ще го излекува от СПИН-а. А и нека ти напомня какво каза по-назад в настоящата тема.
    затова и ние не насилваме никого да вярва, всеки който иска е свободен да го прави, обаче имаше и много такива, които упражняваха неправилна вяра като по този начин всъщност вършеха неправда, вместо да допринасят единствено на делото за спасение(-то) на човеците от истинският Бог, и това дори е основната причина, поради която вярата не е редно да се натрапва на когото и да е от човеците, понеже в това отношение Бог не се нуждае от човеци, които вършат неправда в вярата, но от праведни вярващи

Цитирай Първоначално написано от filmimilmi Виж мнението
    Пълно и вечно спасение значи няма. И щом душите ще загубят вечния си живот и ще попаднат в тъмнинаната, тогава какъв е смисъла от това да отложиш агонията на душата си за известно време. (по-късното й попадане в "прегръдката")
    вечността е дълга, може да се окаже че е от порядъка на милиарди години или дори (и) повече, затова и истинските Светии я наричат "вечност", която дума идва от думата "век", само че е с окончанието "-чност", което подчертава че става въпрос за много по-продължителен период отколкото е един век от 100 години
    Последно редактирано от npp : 07-13-2012 на 17:21

Мега фен
    Kaena Smith вярваш ли че убийствата трябва да присъстват в живота на всеки човек?
    Вярваш ли че всеки трябва да има право да убива, поругава, изнасилва, разрушава и т.н.?
    Следователно ти ВЯРВАШ че в живота има правилни и неправилни неща. Кажи ми тогава по какво толкова се различаваш от npp? Той го прави същото, даже го е изкривил и е поел по нестандартен път, открил е истината за себе си и света. Разликата е че той го е открил сам за себе си, а ти просто повтаряш това което си чула откакто си се родила. За да бъдеш истински мислещ човек, трябва да захвърлиш напълно вярата, не само в Господ, а и в доброто и злото, защото и те като него съществуват само в човешкият ум. Но докато npp е поживял повече от нас, той е изпаднал в други илюзии, по стечение на обстоятелствата. Искам да кажа че твоите илюзии не се различават съществено от неговите. А много от това, в което ти вярваш или смяташ че е напълно правилно, две неща които са почти идентични, също произхожда от религията. И ти като останалите се луташ наляво-надясно и вярваш в това което ти подадат отгоре. Ти си жертва на времето си, също както и аз. При всички случаи, ако искаме да бъдем обективни, трябва да спрем да съдим другите. Ти някъде призоваваш за същото, но ето че самата ти не го правиш. Отхвърли всички абсолютизми, и не приемай нищо за пълна истина, защото няма истина. Истината човек или си я прави сам, или му я подават отгоре. И в двата случая почти няма разлика, но Npp поне си я е създал сам. Реалностите се променят, истината става лъжа и после пак истина. Приемаш ли нещо насериозно, не се различаваш от религиозните фанатици.
    а ти би ли искал докато си вървиш примерно из тъмното, и изведнъж отнякъде да изскочи някакъв освирепял непознат, който преди години е повярвал в твоите съвети, които е чел в интернет, сиреч за това че човек спокойно може да убива и да прави всякакви злини на другите, и така самият ти да се окажеш жертва на собствените си лъжесвидетелства бидейки отвелечен, държан в плен и измъчван най-непоносимо в продължение на месеци от един от твоите прозелити?!, затова най-добре спри да си копаеш собственият гроб, и започни да бъдеш смислен човек, а не безумец като всички онези сатанисти, които най-безрасъдно предават себе си на дявола, заблуждавайки се най-идиотски че той е просто един паднал ангел, а не си дават сметка че това е неодушевено същество, което е просто една безмилостна машина за убиване и нищо повече, ако си гледал филма "терминатора", може би си забелязал как онзи "терминатор" просто беше програмиран да убива най-безмилостно и нищо повече, така е и с дявола, това е едно неодушевено същество, което не може да почувства жалост и пр., но е изпълнен единствено с лукавства и коварства, понеже природата му е такава и не може да бъде променена

"Kaena Smith вярваш ли че убийствата трябва да присъстват в живота на всеки човек?
    Вярваш ли че всеки трябва да има право да убива, поругава, изнасилва, разрушава и т.н.?"

Неминуемо убийството присъства в живота на всеки от нас,макар и да го отричаме.Пилето,което си купуваш от супермаркета,не е ли било убито,за да задоволиш глада си с него.И ако кажа,че убийствата не трябва да присъстват в живота на хората,не казвам ли на човечеството да станат вегетарианци,за да не се убиват пилета и други животни.Хранителната верига е вид убийство,а ние сме начело на нея.Но това,че ям пиле не ме прави убиец,а това,че убивам човек - да.Къде е смисъла?Ясно пилето го ям,за да оцелея,инстинкти,но не е ли заложено убийството в кръвта ни също?Убивам човек и съм зла.Не е толкова просто.Ако убия за удоволствие,най-вероятно съм болна,а ако убия при самозащита,убиец ли съм?Нима вкъщи ще дойдат крадци,ще изнасилят майка ми,мен и сестра ми,а баща ми ще гледа безучастно,за да не стане убиец?!?Или ще гледа как след това убиват жена му,за да не присъства убийството в живота му ?!?Ако кажа,че убийството не трябва да присъства в живота ни,нищо няма да променя,убийства ще продължават да стават.Но ще приема,че убийството при самозащита и самоубийството също не трябва да ги има.А аз не го вярвам,защото ако утре ми кажат,че имам СПИН,ще направя следващата седмица най-прекрасната за близките ми хора,след което ще си "тегля куршума",само за да не ме гледат как ще умирам всеки божи ден,а в същото време ще съм жива.

За бащата,който убива дъщеря си,защото не е честна(девствена),това не е убийство,а дълг,но ние го намираме за нередно,нали?За майката на момчето,което се е опитало да изнасили или убие сестра ти,ти,който си я защитил като го убиеш,си убиеца.За вегетарианеца,аз съм убийцата,защото,заради мен КОЛЯТ животни,за да заситя глада си,който мога да утоля и с зеленчуци,например.Войникъ т,който убива за страната си,не е ли убиец,но го посрещаме като герой с почести и медали.Опитвам се да кажа,че убийството е въпрос на гледна точка и не само...то присъства,присъствало е и ще присъства в живота ни винаги.Какво значение има какво вярвам аз или ти,когато всички сме различни и вярваме в различни неща,нищо няма да се промени с промяната на мисленето ни,докато всички хора не започнат да разсъждават еднакво,а това никога няма да стане и честно казано,не бива...

Ще отговоря и на останалите ти въпроси In_Nomine_Sathanas,просто сега нямам много време...
    Последно редактирано от Kaena Smith : 07-13-2012 на 17:47

Banned Повече от фен
    Това какво обслужва интересите на обществото и на отделинте хора, няма нищо общо с истината. Това да ми навираш детската си вяра, също не ми харесва, но понеже служи на обществото, хората са готови да направят изключение за нея. Същото важи и за останалите самозаблуди на "малките" хора, които оправдават всичко, колкото и налудничаво да е , само за да отъждествят или подкрепят с нещо съществуването си. Ти като различен от останалите, би трябвало да ме подкрепиш тук.... Но не можеш защото си взел една детска идея, служеща за умствено удовлетворение на духовно нисши индивиди, и си я развил философски. Но въпреки това си остава детска идея.
    Това дали някой освирепял ще ме убие, или държавата ще го направи, със стабилното одобрение на човеко-мравките, за мен е безразлично. Иначе си прав за едно, с това "копая собственият си гроб", или режа "клона на които седя", на които всъщност всички "седим", но в крайна сметка живееш живота си заради един "КЛОН" ли? Само за да бъдеш някой, в очите на другите и да се самозаблуждаваш че съществуваш, че си там, с всички заедно на "клона"? Като духовен човек ти трябва да търсиш Истината, а се продаваш на евтини лъжи, за плоските мозъци. Жалко за теб..... Впрочем на колко години си npp?

Аз не се предавам на никой, предавам се единствено на това да съм честен със себе си. И ти ако беше честен със себе си, щеше да видиш, че не си толкова праведен. А това че се опитваш е просто проекция на твоето "недостатъчно АЗ", живеещо в сянката на твоята "личност".
    Убийствата не ги подстрекавам, казвам само че предразсъдъците ви за тях идват от самозаблуди, служещи на групата и човеко-мравуняка, но в крайна сметка си остават заблуди и нищо повече.С което идеята са добро и зло, се принизява до нивото на обикновен полит-коректен булшит, също както и правата на всеки човек, свободата и т.н простотии.
    Психически процеси на компенсиране, насадени от обществото комплекси, жажда за смисъл и достигане на нещо,което няма крайна точка. Всичко това е просто служеща на нещо или някой, илюзия. Затова и сравних твоите глупости с тези на Kaena Smith.

Супер фен Аватара на Supermassive____
    Смъртта не е такава,каквато повечето хора си я представят.На всеки от нас предстои да види и да изпита много неща,за които не сме подготвени.Мнозина вярват,че смъртта е нещо като сън без сънища.Затваряш очи,заспиваш и друго нищо няма.Само че на сутринта сънят свършва,а смъртта е завинаги.Мнозина се плашат най-вече от неизвестността:"А какво ще стане с мен?".Стараят се да не мислят за това,но дълбоко някъде усещат неизбежното и изпитват смътна тревога.Всеки ще трябва да премине през този праг,за това следва да помислим за това.
    Някой ще попита: "А за какво да мислим и за какво да се готвим? От нас нищо не зависи.Като ни дойде времето - ще умрем и толкоз.Докато имаме време,да вземем от живота всичко,което може да ни предостави:да ядем и пием,да обичаме,да придобиваме власт и почести,да печелим пари.. да не мислим за трудности и неприятности и разбира се,да не мислим за смъртта".Много хора така и правят.
    И все пак ни сполетяват обезпокояващи мисли:"Ами, ако това не е така? Ако смъртта не е краят?Ако след смъртта на тялото неочаквано се озова в съвършено нови условия,като запазя способностите си да виждам,чувам и чувствувам?".И най-главното:"Ами ако нашето бъдеще в някаква степен зависи от това как сме прекарали живота си и какви сме били преди да преминем този праг?"
    ...

Мега фен
    Това какво обслужва интересите на обществото и на отделинте хора, няма нищо общо с истината. Това да ми навираш детската си вяра, също не ми харесва, но понеже служи на обществото, хората са готови да направят изключение за нея. Същото важи и за останалите самозаблуди на "малките" хора, които оправдават всичко, колкото и налудничаво да е , само за да отъждествят или подкрепят с нещо съществуването си. Ти като различен от останалите, би трябвало да ме подкрепиш тук.... Но не можеш защото си взел една детска идея, служеща за умствено удовлетворение на духовно нисши индивиди, и си я развил философски. Но въпреки това си остава детска идея.
    Това дали някой освирепял ще ме убие, или държавата ще го направи, със стабилното одобрение на човеко-мравките, за мен е безразлично. Иначе си прав за едно, с това "копая собственият си гроб", или режа "клона на които седя", на които всъщност всички "седим", но в крайна сметка живееш живота си заради един "КЛОН" ли? Само за да бъдеш някой, в очите на другите и да се самозаблуждаваш че съществуваш, че си там, с всички заедно на "клона"? Като духовен човек ти трябва да търсиш Истината, а се продаваш на евтини лъжи, за плоските мозъци. Жалко за теб..... Впрочем на колко години си npp?

Аз не се предавам на никой, предавам се единствено на това да съм честен със себе си. И ти ако беше честен със себе си, щеше да видиш, че не си толкова праведен. А това че се опитваш е просто проекция на твоето "недостатъчно АЗ", живеещо в сянката на твоята "личност".
    Убийствата не ги подстрекавам, казвам само че предразсъдъците ви за тях идват от самозаблуди, служещи на групата и човеко-мравуняка, но в крайна сметка си остават заблуди и нищо повече.С което идеята са добро и зло, се принизява до нивото на обикновен полит-коректен булшит, също както и правата на всеки човек, свободата и т.н простотии.
    Психически процеси на компенсиране, насадени от обществото комплекси, жажда за смисъл и достигане на нещо,което няма крайна точка. Всичко това е просто служеща на нещо или някой, илюзия. Затова и сравних твоите глупости с тези на Kaena Smith.
    ние не угаждаме на каквото и да е зло, нито го развиваме философски, нито караме някой човек да прави нещо, нито казваме че естествените нужди и консумации са грях, но все пак свидетелствуваме че никак не е естествено да се причинява зло на другиго, особено когато другия не причинява, например истинските Светии дълготърпят, а дори и някои от тях да са зашлевили шамар на някой друг, то с сигурност са го направили след като са търпяли неговите набези или посегателства хиляди пъти подред, при това те може да са ударили веднъж, но не и всеки път, с което те пак са останали верни на правдата, но какво би станало ако всеки човек на тази планета започне да си отмъщава на другите всеки път без въобще да пропусне нито веднъж, няма ли резултата да бъде една непрестанна вендета, която няма край и така всички да се изтребят един друг?!, нещото, което пропускаш не само ти, но и много други като теб, е именно търпението, понеже именно липсата на търпение е причината за толкова много убийства и въобще посегателства човек над човека

"Тук е нужно търпението на светиите" Откровение 14: 12

Май няма особен смисъл да отговарям на останалите ти въпроси,щом

"Затова и сравних твоите глупости с тези на Kaena Smith. "

Ако не си склонен,дори да видиш как мисля,а смяташ,че всичко ми е втълпено от "Босфор TV" и т.н.,няма смисъл да отговарям на останалите въпроси.Ти си този,който си е втълпил нещо...Правилно и неправилно?Мисля,че ако си си направил труда да прочетеш отговора ми на първите ти 1 или два въпроса
    "Kaena Smith вярваш ли че убийствата трябва да присъстват в живота на всеки човек?
    Вярваш ли че всеки трябва да има право да убива, поругава, изнасилва, разрушава и т.н.?"

Неминуемо убийството присъства в живота на всеки от нас,макар и да го отричаме.Пилето,което си купуваш от супермаркета,не е ли било убито,за да задоволиш глада си с него.И ако кажа,че убийствата не трябва да присъстват в живота на хората,не казвам ли на човечеството да станат вегетарианци,за да не се убиват пилета и други животни.Хранителната верига е вид убийство,а ние сме начело на нея.Но това,че ям пиле не ме прави убиец,а това,че убивам човек - да.Къде е смисъла?Ясно пилето го ям,за да оцелея,инстинкти,но не е ли заложено убийството в кръвта ни също?Убивам човек и съм зла.Не е толкова просто.Ако убия за удоволствие,най-вероятно съм болна,а ако убия при самозащита,убиец ли съм?Нима вкъщи ще дойдат крадци,ще изнасилят майка ми,мен и сестра ми,а баща ми ще гледа безучастно,за да не стане убиец?!?Или ще гледа как след това убиват жена му,за да не присъства убийството в живота му ?!?Ако кажа,че убийството не трябва да присъства в живота ни,нищо няма да променя,убийства ще продължават да стават.Но ще приема,че убийството при самозащита и самоубийството също не трябва да ги има.А аз не го вярвам,защото ако утре ми кажат,че имам СПИН,ще направя следващата седмица най-прекрасната за близките ми хора,след което ще си "тегля куршума",само за да не ме гледат как ще умирам всеки божи ден,а в същото време ще съм жива.

За бащата,който убива дъщеря си,защото не е честна(девствена),това не е убийство,а дълг,но ние го намираме за нередно,нали?За майката на момчето,което се е опитало да изнасили или убие сестра ти,ти,който си я защитил като го убиеш,си убиеца.За вегетарианеца,аз съм убийцата,защото,заради мен КОЛЯТ животни,за да заситя глада си,който мога да утоля и с зеленчуци,например.Войникъ т,който убива за страната си,не е ли убиец,но го посрещаме като герой с почести и медали.Опитвам се да кажа,че убийството е въпрос на гледна точка и не само...то присъства,присъствало е и ще присъства в живота ни винаги.Какво значение има какво вярвам аз или ти,когато всички сме различни и вярваме в различни неща,нищо няма да се промени с промяната на мисленето ни,докато всички хора не започнат да разсъждават еднакво,а това никога няма да стане и честно казано,не бива...

,ще разбереш,че това са просто понятия.Зависи от мирогледа на човек или общество.Какво ме различава от npp ли,дишам като него,живея в същата страна,имам някакви убеждения или предрасъдъци...Най-вероятно това,че не си обяснявам всичко с бог и ми е противно всичко различно да се нарича зло или да се свързва с Дявола.Несъзнателно постъпих по първия начин като започнах да го съдя,че вярва в нещо,в което аз отказвам.Така,че дори съм постъпила по-наивно и смешно отколкото той някога във форума.Да опровергавам всичките му "глупости",както ми се струваха и струват и сега,отчасти,беше черешката на тортата.Но съм убедена,че това,което ме различава от него е ,че имам някакво чувство за мярка и мисля да си взема поука като спра да оспамвам темата с никого ненужното си мнение.И както вече казах малко по-нагоре : "Какво значение има какво вярвам аз или ти,когато всички сме различни и вярваме в различни неща,нищо няма да се промени с промяната на мисленето ни,докато всички хора не започнат да разсъждават еднакво,а това никога няма да стане и честно казано,не бива..."
    Последно редактирано от Kaena Smith : 07-13-2012 на 19:17

Banned Повече от фен
    Идеята за Бог е проекция на недостатъчното, на липсата в човека, онова което всички пишещи тук, включително и аз, ни липсва и тук се стремим да го компенсираме. Човек още от раждането си получава възпитание, образование, мотива за желанието и постигането, които в крайна сметка му създават два образа - това което е и това което искат другите да бъде. Така това което е той всъщност, остава скрито в сенките, но продължава да деиства и определя характера на това което човек търси в живота. Това търсене прераства в компенсиране, тъй като човека не може да го намери и винаги иска още, за да захрани скритата в сенките личчност. Така хората на които им липсва съвършенство, взаимно си "разправят приказки" за съвършените черти - Всемогъщ,Щедър, Милостив, Всезнаещ, Перфектен и т.н. - т.е. с една дума БОГ. Хората търсят съвършенството защото то им липсва, и на теб ти липсва, та ако се вгледаш дълбоко в себе си, ще разбереш че просто играеш роли и подражаваш на това което ти харесва и с което искаш да се идентифицираш. БОГ е детската представа за подражание и копиране, на идоли и герои. В умът на мислещият човек, тези неща не съществуват.
    Иначе си прав, че ако това което казвам стане, то деиствително всички ще се изтрепят. Но защо ти смяташ че е нередно. Защото си жив, обичаш живота и искаш да оцелееш, не защото Господ е казал така. Господ е просто извинение на това кое е удобно и кое не. Хората създават правилата и това което е добре за тях, го възприемат като обективно и всеобхващащо добро, но то е просто в ума и инстинктите на човека. А всичко което е в ума на човека, аз го приемам за нереално и изопачено. Гръмките фрази просто се опитват да придават някакъв божествен характер на този морален бъркоч, но в крайна сметка тези простотии са валидни само за групово-ориентирания, духовно нисш, човек, който не се различава по нищо от маймуната и също като нея , търси само това което е добро за него или групата. Доста примитивен начин на мислене....
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 07-13-2012 на 19:28

Супер фен Аватара на filmimilmi
    затова и ние не насилваме никого да вярва, всеки който иска е свободен да го прави, обаче имаше и много такива, които упражняваха неправилна вяра като по този начин всъщност вършеха неправда, вместо да допринасят единствено на делото за спасение(-то) на човеците от истинският Бог, и това дори е основната причина, поради която вярата не е редно да се натрапва на когото и да е от човеците, понеже в това отношение Бог не се нуждае от човеци, които вършат неправда в вярата, но от праведни вярващи
    Добре, как може да се спасят онези, които упражняват "неправилна" вяра, ако "правилната" не намери пътя до тях? (Да речем поради причини на пълна изолация от нея или защото Бог не избира/няма възможност да "проговори/се разкрие" на всеки както в твоя случай) Бог приема ли душите, които не упражняват "правилната" вяра или изобщо никаква, ако все пак биха могли да "преминат теста", защото чрез действията си на Земята ясно са разграничавали разликите между добро и зло и са били "праведни" макар и без каквато и да било или макар и с "неподходяща" вяра?

вечността е дълга, може да се окаже че е от порядъка на милиарди години или дори (и) повече, затова и истинските Светии я наричат "вечност", която дума идва от думата "век", само че е с окончанието "-чност", което подчертава че става въпрос за много по-продължителен период отколкото е един век от 100 години
    По-назад в темата каза, че от сътворението са изминали само няколко хиляди години. Може ли да се смята, че вечността едва сега започва?
    С оглед на всички логични научни доказателства за раждането на вселената, нейната възраст (изчислявайки според скоростта на светлината, непрекъснатото отдалечаване на видимите галактики от нас и съответно доказвайки разширяването на пространството с някаква непрекъснато увеличаваща се скорост, проследявайки чието ускороение назад във времето ... не съм физик и спирам до тук, че може да се оплескам...) то е прието, че възрастта на вселената е около 20 милиарда години. Възрастта на слънчевата ни система е около 4-5 милиарда години, животът на Земята е възникнал преди около 2 милиарда години, еволюцията е започнала своя ход от тогава насам и така до появата на човека... Да кажем, вярващите в това вместо в семплото обяснение от Бибилията, обречени души ли са, ако все пак са "праведни"?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си