.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42
    Мега фен Аватара на AnarchyBoy

Труден избор!

Добър ден! На всички

Изправен съм пред огромна дилема! сърце или мозък , любов или статус

Ще ви опиша ситуацията , може да ви се стори малко хаотично написано , щото не съм премислил как точно да го формулирам просто си пиша

Та по темата:

Майка ми получи работа в Лондон (Англия) и иска да се преместим, там
    Аз съм на 17 (сега завърших 11 клас) и тя ми даде избор да остана тук (в България) или да отида да живея с нея
    Аз много искам да отида защото , в Англия ще имам добро образование , и по добър начин на живот (не че сега се оплаквам) езика не ми е проблем (владея го доста добре) Работата е там , че съм в сериозна връзка от 3 години (напоследък нещата куцат , но все пак се обичаме) И трябва да избирам , да остана в България заради момичето , което обичам , да жертвам бъдещето си , или да отида в Англия и да стана някой/нещо.

Лошото е , че ако заминавам трябва да е сега , майка ми е намерила някакво даскало частно (дето да си карам последната година ) , в което накрая се прилага нещо като Матура , или може би Тойфел (нещо подобно , нз точно) която ако се вземе с 6 (без грешка) . Получаваш половин-стипендия за Кеймбридж (половината от обучението ще ми е платено от държавата)

Ако остана в България ще завърша някой пропаднал БГ университет и като цяло бъдещето ми ще се прецака (спрямо възможноста , която ми се отдава) Много Обичам приятелката си , приятелите си и не знам какво да правя.

В лявата ръка, стой сърцето ми (Хората който обичам , живота в БГ и приятелката ми)
    В дясната ръка , държа ключа за бъдещето ми (добро образование , и висок стандарт на живот)

Не постнах за съвет , а да ви попитам , ако вие бяхте на мое място какво бихте направили?!
    Аз все още обмислям вариантите!

Тя неможе да дойде при мен , все още е на 16 , ако отида ще трябва да я чакам 2 години
    Ако не отида пропилявам шанс от бога..

Мозъкът ми ще се пръсне!

Найстина много я обичам (истински) , но и шанса не е за изпускане ...

Мерси , че прочетохте , и благодаря за всеки коментар
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-17-2012 на 09:11

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Определено бих избрала образование. Като ми описа, ти сам го каза тук няма да имаш такъв шанс. Банално ми е и изтъркано вече това "Любовта ще спаси света". Колкото и да я обичаш, малък си, ще срещнеш много момичета в живота си. Знам, че избора е труден, все пак е сериозна връзка, но при така стеклите се обстоятелства, при така дадена възможност, можеш много повече да спечелиш, ако избереш образование, отколкото да загубиш.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Мене ако питаш,иди в Англия, ако любовта е силна,ще издържи и това изпитание,ти ще си идваш,а и може би след като завършиш там да си дойдеш или тя да дойде при теб.Но все пак си твърде млад, за да рискуваш бъдещето заради ''истинската'' любов това е моето мнение

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    И в България можеш да станеш някой и нещо. Трудно, но не е невъзможно.
    И аз бих избрала да замина. Преоткрива ти се нова възможност, нов живот, нови запознанства. Не мисля че е удачно да отпишеш/отрежеш всичко това, заради шепа познати и момиче, което твърдиш че обичаш, въпреки че нещата напоследък куцат.

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Виж... избери да отидеш в Лондон. Няма смисъл да стоиш тук само заради приятелката ти, която не се знае още колко ще сте заедно. Примерно ще скъсате след 1 седмица или 1 година няма значение кога и после кво? Хем си без нея, хем без хубаво образование. Подсигури си бъдещето, според мен така е най-добре. А може да идваш в БГ да я виждаш или тя да идва при теб... има скайп, тва, онова... няма да е същото, но все пак. Както каза никенцету_бе можеш много повече да спечелиш, ако избереш образование, отколкото да загубиш. + това аз на нейно място бих те навила да отидеш. А, ако останеш заради мен би ми било страшно гузно. Но това съм само аз, за нея не знам.
    Последно редактирано от horacio : 07-17-2012 на 09:16
    nigga stole my bike

Ми тя приятелката ми каза , че няма да ми се сърди ако замина и ще измислим нещо се пак това е бъдещето ми (тоест опита се да ме навие)
    И аз Клоня да замина , сяка ваканция ще мога да си идвам .. скайп , и фейсбоок има
    тя ще може да идва при мен , но ме е страх ами ако срещна някоя там в Англия
    смисъл звучи самохвално , но хващам окото ..
    тренирам
    Capeira , FreeStyle (dance) , Ходя по лостове , само в лицето съм като бутнат от рейс , ама не му е харесало как ме е бутнал и е дал назад да ме прегази още веднъж или поне аз тей мисля

В момента се разкъсвам на 2 , офф няма да мога да реша , такова решение е прекалено голямо
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-17-2012 на 09:46

Град
    Варна
    Не се страхувай да срещнеш някой. Когато ти казах, че ще срещнеш нови хора това имам предвид. Не ти казвам да затваряш напълно старият си живот в България, но не се чувствай задължен да се "стискаш", ако срещнеш някое момиче и да се чувстваш виновен. А и по самите ти думи, ти си готов според мен за това. Предполагам, че не искаш да прекратиш връзката си с момичето, но връзките от разстояние е трудно и не се знае кога ще се видите.
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Голям фен Аватара на crowberry
    Град
    седмият облак, в ляво..
    Иди бе човек. Такава възможност рядко се дава. Приятели, любов... ако е истинско няма да замре.
    Where'd you go?
    I miss you so.
    Seems like it's been forever,
    since you've been gone.
    Please come back home...

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Може би ще съм единствената, която ако има такава възможност - ще остана при моето момче. Обичам го повече от всичко, а щом сме заедно - имам сили, за да се справя с всичко. Изборът си е твой. Ти решаваш.

anonymous708973
    Guest
    Бая късно ще заминаваш за Англия. Трудно ще си вземеш добре изпитите след последната година, англичаните се готвят от бая време за тях.
    Остани в България още една година - това е компромисно решение. Кандидатствай в университет в Англия. Така си връзваш гащите, ако скъсате с момичето. При това без да си скапваш шансовете за Англия.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Бая късно ще заминаваш за Англия. Трудно ще си вземеш добре изпитите след последната година, англичаните се готвят от бая време за тях.
    Остани в България още една година - това е компромисно решение. Кандидатствай в университет в Англия. Така си връзваш гащите, ако скъсате с момичето. При това без да си скапваш шансовете за Англия.
    За изпитите не се притеснявам , Английският го разбирам повече от Българският (Буквално) майка ми и преди е била там и е учила Английска фиология (като бях малък тя беше даскалица (в друго даскало) , уча английски (сериозно) от 5-6 годишен цял живот съм по някакви програми воден , вкъщи с майка го уча и на даскало като ходя и там .. от 8 клас се подготвям за Матурата , и за Тойфел и като цяло за кандидат студентски , от другото се притеснявам

Но да идеята ти за годината е добра(ще я премисля) , само че ако не завърша в онова баровското даскало , няма да имам шанса за стипендия , и следователно Кеймбридж отпада като опция .. (майка ми , няма толкова пари , колкото там искат) ..
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-17-2012 на 10:19

Аз твърдо бих решила да замина. Птичката веднъж каца на рамото. Замисли се какъв шанс ти предоставя живота, ти самия искаш да заминеш и те спира само любовта към приятелката ти. Не искам да те разочаровам, но по мое мнение нещата стоят така. Ти си на 17, ще отидеш в Лондон, там ще имаш малко свободно време и много нови неща за теб. Ще учиш, ще свикваш с новата обстановка и няма да имаш време постоянно да висиш в скайп и да си пишете. Ще срещнеш нови хора, ще си намериш приятели, а в БГ ще се връщаш рядко. Искате или не с твоето момиче ще се отчуждите с времето и после никога няма да е пак същото. Освен това сте в такава възраст, че дори и тук да останеш не знаеш какво ще стане с връзката ви. Не вярвам изобщо да издържите кой знае колко много дори и да не се преместиш. Ти си на 17, тя на 16.. няма да се жените и да правите семейство... край ще има, въпросът е дали ще е сега и ти ще си избереш да си гледаш бъдещето или ще останеш, след известно време ще скъсате по някакви си там причини и ще те е яд, че си останал и си пропилял шанса...
    Ти си решаваш, но моето мнение е, че трябва да заминеш.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Супер фен Аватара на scrooper
    PinkPan7her е права, че можеш да си провалиш възможностите за обучение в Англия, ако отидеш сега. Езикът не ти е проблем, а останалото? Имаш ли идея какво представляват тия матури?
    Обикновено съветвам всеки да си обира крушите при първа възможност. Но в твоя случай, дето ти остава 1 година в гимназията, да прекъснеш сега е поемане на глупав риск.
    always late but worth the wait!

Цитирай Първоначално написано от scrooper Виж мнението
    PinkPan7her е права, че можеш да си провалиш възможностите за обучение в Англия, ако отидеш сега. Езикът не ти е проблем, а останалото? Имаш ли идея какво представляват тия матури?
    Обикновено съветвам всеки да си обира крушите при първа възможност. Но в твоя случай, дето ти остава 1 година в гимназията, да прекъснеш сега е поемане на глупав риск.
    Еми класния (той ми е по Англ) миналата седмица ми даде БГ матура 5-6 (варианта) и като му ги върнах той каза "знаех , че си подготвен , но това е доста добре" реших ги на 95 % + , Тойфел реших с над 80 % , без да си затормозявам излишно главицата , бях си пуснал музичка вкъщи и си решавах . ще се повторя мен от изпитите не ме е страх (ще ги взема на всяка цена) ,страх ме е от това как ще се приобщя там , какво ще стане ако срещна там някоя , като цяло съм много общителен , но си ме е страх , страх ме е да зарежа живота в БГ защото , не знам каде отивам (въпреки че съм бил в Лондон при баща ми) смисъл нямам представа дали ще ме харесат другите "богаташчета" от новото даскало , не искам да съм аутсайдер , но имам време да помисля до края на месеца все още не знам какво ще правя

Град
    Варна
    Това се преодолява, вярвай ми. Хората там не са толкова дистанцирани и гледат различно на нещата. Не се страхувай от това.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Ако отидеш поемаш риск, но е много по-добър вариант отколкото да останеш в БГ и след време да се запиташ "какъв ли щеше да е животът ми, ако бях заминал". Хубаво е, че държиш на връзката си, но помисли в перспектива и не си изпускай шанса

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Имаш ли желание да останеш и да се развиваш в България?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Имаш ли желание да останеш и да се развиваш в България?
    честно ли , единственото което ме задържа тук са връзката и приятелите ми ..
    " аз съм авантюрист като цяло и винаги съм мечтал за живот далеч от БГ .. да обикалям света и т.н"
    но когато настъпи момента , напълних гащите..

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    честно ли , единственото което ме задържа тук са връзката и приятелите ми ..
    " аз съм авантюрист като цяло и винаги съм мечтал за живот далеч от БГ .. да обикалям света и т.н"
    но когато настъпи момента , напълних гащите..
    Значи замини. Ти можеш да бъдеш само това, което сам си позволиш.
    Знам, че сигурно не ти харесва мисълта, но най-вероятно и ти си го мислил - връзките на тази възраст много рядко са последните. Ако останеш тук и се разделите с нея след известно време, ще се обвиняваш, че си бил толкова тъп.
    Ако ви е писано да сте заедно, ще сте заедно и след това.

Ако остана тук и се разделим ще умра от яд , но ако отида там и се отдалечим (което ще стане неимуверно)
    никога повече няма да е същото , всичко ще се промени толкова много

Но имаш право LadyDI , а и имам още доста време да помисля ..

мерси за коментарите помогнахте ми да помисля , и ми дадохте някой становища ,който бях пропуснал

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    но ако отида там и се отдалечим (което ще стане неимуверно)
    никога повече няма да е същото , всичко ще се промени толкова много
    Естествено, че няма да е същото. И със сигурност ще се отдалечите.
    Не е изключено и да останете заедно, но трябва да си подготвен. И във всеки случай, ако момичето е наистина умно и прекрасно, тя няма да застане на пътя ти и няма да те спре. А ако те обича, ще те чака и ще работи по въпроса да се присъедини към теб като си завърши гимназия... или преди това, зависи от много неща.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Естествено, че няма да е същото. И със сигурност ще се отдалечите.
    Не е изключено и да останете заедно, но трябва да си подготвен. И във всеки случай, ако момичето е наистина умно и прекрасно, тя няма да застане на пътя ти и няма да те спре. А ако те обича, ще те чака и ще работи по въпроса да се присъедини към теб като си завърши гимназия... или преди това, зависи от много неща.
    Този пост ме накара да се замисля , доста ( ще и го покажа довечера ) сигурно ще замина което значи , че от утре почвам пиене (сбогуване) с всеки приятел докато не замина (поне да си изкарам лятото , кат пич )
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 07-17-2012 на 12:22

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    [QUOTE=LadyDi;10280585] Естествено, че няма да е същото. И със сигурност ще се отдалечите.

Понякога сърцето казва много повече от разума.Не смятам,че образованието в България е скапано и не е на ниво.А,ако останеш тук,кой те кара да учиш в БГ университет?Замислял ли си се Американския колеж в Благоевград?Всичко се преподава на английски,усъвършенстваш си езика максимално,защото се преподава от американци,с американски акцент и американски термини,и в същото време получаваш и отлично образование,което мисля,че се признава и в чужбина,ако все пак решиш да заминеш.Нали майка ти е там?Защо трябва да заминаваш сега и да прецакваш всичко тук,за да бъдеш сред нацупени и консервативно мислещи англичани?Ако се потрудиш,изкарваш добри оценки дори и в БГ университет,можеш да си намериш хибава работа-било като асистент в университета,било от някой от стажовете,където ви изпращат в края на образованието.Аз не бих прецакала нещата,при положение,че бъдещето ми няма да избяга.Не бих искала да се окажа сама в чужда държава,само с майка си,която навярно ще работи по цял ден и ще се връща уморена и няма да има много време за теб,без приятели,без роднини и най-вече БЕЗ ЛЮБОВ.Защото не бих искала един ден да се събудя до поредната к*рва след поредния купон(ама англичаните не са от най-забавляващото се поколемие се,не очаквай купони и дискотеки) и да си задам въпроса:"Защо изоставих единствената си истинска любов така лесно?".Да,това е може да е истинската ти любов.Нищо,че си едва на 17.Познавам хора,които и до ден-днешен не обичат половинките и дори съпрузите си,колкото първата си любов,която са изоставили.Аз съм на 19 и имам връзка от 4 години и половина и също направих компромис-останах да уча в моя град,за да сме заедно.Защото знам,че разстоянието убива връзката и чувствата замират.И понякога е по-добре да направиш компромис в образованието,отколкото в любовта.Образование винаги можеш да получиш,а ако имаш късмет и връзки,и без него можеш да живееш добре.Но любовта не се намира всеки ден.много често ученическата любов е една от най-силните и за мен НЕ си заслужава да я изоставиш заради едно неочаквано и съмнително бъдеще в чужда държава.Там можеш да отидеш винаги,но любовта си не можеш да имаш от разстояние.За мен любовта е най-силното чувство на този свят,това,което ни прави по-щастливи,по-доври,по-живи,по-истински и много често ни показва вярната посока и нищо не може да ме накара да я изоставя.Помисли и от тази гледна точка,не мисли само за пари и образование...
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Град
    Варна
    Мила PyCoKoCkA93, никой не спори, че и в България може да се получи добро образование и да има някаква реализация. Въпросът е какво иска момчето за себе си. Това и го попитах (ако се бе потрудила да погледнеш и предната страница). Щом единственото, което го задържа тук е връзката и приятелите (а вторите няма да избягат), тогава по-добре да замине.
    На 17 не си струва да хвърлиш всичко за една младежка любов. А ако е истинска, ще издържи. Нали в това вярвате тийновете?

Мега фен Аватара на Hilary_
    Заминавай. Ако толкова се обичате, ще намерите начин.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си