- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Дайте предложения за първа кола ?
Здравейте !
Искам да чуя вашите мнения за покупка на първа кола за млад шофьор до 3100- 3150 ако е регистрирана и със застраховка и до 2900-3000 ако е нов внос
По принцип предпочитам колата да е с четири врати, но ако има добро предложение двувратка пак ще съм доволен. Също да е бензин и задължително до 101 коня в малкия данък. Колата да не е по-стара от 1998-1999г. И да е с климатик или климатроник. Ще се кара предимно градско, но също така и извънградско.
За сега съм се насочил към Peugeot 206 (1.1,1.2,1.4), Rover 25 (но не бих), Fiat Punto ( по принцип Sportage версията, но много трудно се намира), Seat Ibiza ( 2000г. и нататък), Citroen Xsara, Vw Polo, Mitsubishi Carisma 1.6 90коня.
Като ме интересуват главно мнения за Peugeot 206 и Seat Ibiza.
Благодаря !
Ако искаш здрава и икономична кола се ориентирай към немските и японските автомобили. Определено повече от 1.4,1.5 не ти трябва, особено след като ще се кара само градско, а и нямаш опит.
Не е до опит. До сега карах 1.6 90 коня и се справям добре, а до харчене.
Тая много лесно се кара, дизелче е и е идеална за първа кола
http://www.autosvit.com.ua/gallery/i...sta_2005_3.jpg
Форд Фиеста Стар
Последно редактирано от mlakniwe : 06-27-2012 на 18:16
Първата ми кола - Fiat Bravo 1.6 16v бензин 1998г. 110 коня.. Според мен това си е едно добро решение за първа кола.С много добри впечатления останах от нея.. Автомобила беше СТОК (без никакви подобрения по двигателя) само с оптичен туининг.. Разход извън градско ми даваше 10 при скорост на каране 120 и нагоре,градско около 8-10 зависи от сезона и пр.
Взимай възможно най-новата година за парите, които си приготвил. Като качество марките вече се поизравниха и за съжаление в посока по-лошо.
Огледай за Мазда 323ф с 1.5 бензиновия двигател :Д
Вземи си Пежо 206, няма да съжаляваш. За другите коли нямам особени наблюдения, в никакъв случай не се нашивай на италианска кола...
Забрави за разни пежа и фиати, гледай Seat Ibiza ( 2000г. и нататък), Citroen Xsara, Vw Polo, Mitsubishi Carisma
Ако искаш здрава и икономична кола се ориентирай към немските и японските автомобили.
Не гледай никакви френски и италиански кенефи. Освен че са с гейски/женски дизайн са и некачествени. Баща ми имаше 307, купено ново от магазина и му създаваше много главоболия. Ксарата също е френска, обаче тя е един от малкото качествени френски модели, освен това е и красива.
Мазда 323F от 2001-2003 също е прекрасен автомобил. Освен това е и много красива и носи на тунинг:
![]()
За 206-цата карах една такава служебна, (карах щото колежката ми я бахтиса). Не са лоши като цяло, беше 1,4 75 коня и вървеше прилично. Разхода й беше около 6-7(доста настъпвах). Охладителната й система е малко по-капризна(дигаше температура лятото, но се оказа термостат, 2 пъти, първият се оказа дефектен и от пежо го смениха за тяхна сметка) и не се изкефих, че тампони и тем подобни шукарийки бързо заминават по нашите прекрасни улици и се разтракваше приятно. Въпреки тия й забележки бих ти я препоръчал.
206-цата е много грозна обаче, като всяко пежо освен 406 и 406 купе. Защо не се замислиш за едно 406 купе, мисля че са им паднали доста цените?
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Пежо 106 Rallye s1 върви много, харчи малко ( имам колега с такова и му харчи 5/6 на 100 ) 1.3 мотор 100 кончета 20 лева данък![]()
Имам книжка от октомври миналата година и бях пред същата дилема.Мислех си за BMW 3-ка...Хубаво,че нашите ме разколебаха,че с този разход на гориво щеше да си стои пред нас.Взех Опел Астра 1.4 бензин (2000г) Гори ми 5-6 на сто и е доста пъргава!Определено останах доволен...Има и един друг момент - когато я нещо ти се развали...Частите са евтиниииии!
![]()
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
Кво ще кажете за това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...507&f1=details
или Peugeot 206 1.4 XS 2001г.
На днешно време марката не е от голямо значение, търси по годината! Колкото по-нова, толкова по-добре! За пежото ти гарантирам, че няма да имаш проблеми!
Абе карал съм много коли и смело мога да кажа, че Френска и Италианска кола не са за нашите пътища. Пежо феновете да скачат колкото си искат.
Взех Peugeot 206 1.4 XS 75 коня 2000г. с тунинг фарове, стопове и капачка на бензина, хром по вентилационните отвори и уредите. Мисля, че е доста добре колата, даже майстора каза така след посещение при него. Гъзарийка си е, не харчи много и върви доста.
Мисля , че за парите си (~3200) Alfa Romeo 147 е най-добра откъм дизайн , удобство , екстри.
Честито за Пежото , не са никак лоши . И умната при карането![]()