- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Самсунг Галакси ТАБ - от мтел - искам го !!!!
Видях тоя таб, че го дават за 29 лева на месец - искам да знам дали това е така, действително, защото наистина не мога да повярвам че е толкова евтино ?
Да, но това е цената на лизинга за устройството. Към това добави и договор за мобилен интернет.
сериозно ли ? Тоест, за да го изплащам за тази сума на месец - трябва да подпиша и договор с тях ?
Естествено. Ето условията:
2-годишен договор Цена на лизинг Цена в брой
M-Tel SURF NONSTOP XL 29,90 лв. 699,90 лв.
M-Tel SURF NONSTOP L 33,90 лв. 789,90 лв.
M-Tel SURF NONSTOP M 36,90 лв. 839,90 лв.
M-Tel SURF NONSTOP S 36,90 лв. 839,90 лв.
M-Tel SURF & TALK XL 29,90 лв. 699,90 лв.
M-Tel SURF & TALK L 33,90 лв. 789,90 лв.
M-Tel SURF & TALK M 33,90 лв. 789,90 лв.
M-Tel SURF & TALK S 33,90 лв. 789,90 лв.
M-Tel SURF NO LIMIT L 33,90 лв. 789,90 лв.
M-Tel SURF NO LIMIT M 33,90 лв. 789,90 лв.
M-Tel SURF NO LIMIT S 36,90 лв. 839,90 лв.
Цената на лизинга е свързана с договор за 2 години за съответния абонамент. Например за желаната от теб цена ти трябва абонамент с договор за 2 години за M-Tel SURF NONSTOP XL с цена 39.90лв. на месец (е сега има промоция, че първите 6м таксата е 5.90лв.). Реално месечната ти сума за да имаш таблета ще е 29.90 + 39.90 = 69.80 след първите 6 месеца.
Ментел изобщо не са луди. Пускат зарибяваща цена за устройството и после ти я смъкват няколко пъти под формата на абонамент.
Е, да, ясно е, че мтел не са луди...ама ето аз им се вързвам и продължавам да ис мисля, че офертичката е добра .Но все пак е оферта за човек, който не си дава парите наведнъж. То, иначе, така и така излиза май май и по-скъпо, а ?
Човек на колко си години че не знаеш какво е лизинг или дори кредит? хДДД
Пичове аз си купих самсунг галакси таб от мтел за 220 лева със някъв абонамент по 5 лева на месец за една година общо 340 лева офертата се получи защото майка ми застрахова тениката на м-тел и предложиха тази оферта на всички от офиса и :Р
Знам какво е и няма нужда да ме нападашПросто искам да проуча всички неща преди да се хвърля напред с главата, нали за това сме се събрали, за да си помагаме
![]()
Ех то, ако ставаше така и аз отивам да взема 2.
Какво ги правите тия таблети... Искрено смятам, че това е едно от най-безполезните устройства, наистина...
Иначе, че ще те изгърбят - ще те изгърбят. Мен ако питаш, особено ако у вас имаш WiFi рутер, си го купи някъде отделно от всякакви договори и такива помии - хиляда магазина за техника има...
Въобще не са безполезни, а са много удобни и необходими! Осигуряват ти мобилност и прочее...иначе, имам парите - и искам да си взема таблет на лизинг, защото не ми се дават наведнъж...това е![]()
Пък и да добавя - мисля, че е логично да си правим сметката и да не хвърляме наведнъж сума пари...а относно функционалността на таблетите ...мисля, че всеки може да си направи заключенията сам, при условие, че толкова много хора ги ползват![]()
^Не се ли оскъпява с лизинга?!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
според мен самсунга си е супер як, ако съм на твое място няма да се колебая, направо си го взимам, щом те кефи, ако все пак искаш първо да го пробваш, можеш да отидеш в experienca да го тестваш. Драсни, като си го вземеш.
За малки суми до 1000 лв. ако имаш парите въобще не се връзвай на лизинг, защото в последствие ще ти излезе златен този таблет.
dimitar_ak добре го е написал - включи към 29-те лева на месец и абонаментния план и ще видиш на каква цена отиваш. Ако държиш да го купиш те съветвам да го платиш в брой и да сключиш договор за 1 година, за да видиш как е. Така ще ти е възможно най-евтино.
Много хора ги ползват лизингите, но има и много балъци. Някой хора си платиха закупеното двойно, че дори и тройно точно поради причината "да не дават пари на куп". ОК, не ги давай на куп, ама ако купуваш кола за 5-10 000 лв. примерно, тогава лизингът за няколко години е неизбежен, но за малки суми няма смисъл - ако таблета в кеш ще ти излезе Х лева, то с лизинга за 2 години може и да отидеш на Х+50 лева.
Съгласно инфото от Ментел: http://www.mtel.bg/promotsii-samsung-galaxy-tab-10.1
516,58 лв. или 22,42 лв./ месец с абонаментен план M-Tel SURF NONSTOP XL - да, ама не. 22,42 x24 мес. = 538.08, което ти прави разлика от 21,50 лв. С който и да е тарифен план пак идва около 20 лв. горницата. Но това е към настоящия момент. В даден момент винаги могат да променят лихвата. Ако ти кажат, че има 0% оскъпяване недей да им вярваш - това е долна лъжа. Иначе ще излезе, че банките и кредитните институции работят на добра воля, което пък съвсем не е вярно.
Най-добре не се връзвай с никакви лизинги, вземи го в кеш ако имаш възможност, защото принципно всички мобилни оператори са изпечени мошеници и никога не мислят доброто на клиента.
Прав си Лъчо, но от друга страна е по-удобно...иначе е факт, че се случва да се надхвърлят с лизинга реалните цени...но мисля, че точно тази ментелска, както я наричаш оферта ме задоволява![]()
Ти си знаеш най-добре. Аз бих ти препоръчал някакъв малък лаптоп на приблизително същите пари, но ще ти върши много по-добра работа. Може за 200 лв. повече да вземеш и 15"-17" лаптоп за работа и скайп, който ще ти върши отново добра работа, но щом държиш на таблет - твое е решението.
Щом имаш парите, дай ги накуп, и не си го взимай от Мтел. Ще дадеш повече пари, и ще се обвържеш с договор за години, сигурно две години най-малко...
Иначе бих се радвал да поспорим за това колко са удобни и необходими xD Кажи ми някоя дейност, която не можеш да правиш на телефона си, и/или таблета е по-добър в това от лаптоп, например.![]()
Лъчо, аз лаптоп си имам, ама искам и таблет - какво да се прави - искането е голяма работа. А и таблетът е доста по мобилен и удобен от лаптоп, сугласи се !
Същото - лаптопът е по-голям и върви в разни чанти и т.н.! Телефонът ми е пък е прекалено малък ..таблетът е някъде по средата. Абе, хора, вие като цяло ме разубеждавате да си взимам таблет, не просто, че е от мтелНещо сте се организирали под надслов - НЕ на таблета
![]()
И за мен таблетите са безполезни. По-добре си вземи смартфон щом искаш "мобилност" или някакъв лаптоп направо.
Опитай се със смартфон да пишеш бързо или да сърфираш пълноценно.