- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Ако се съмнявате,че сте бременни
Здравейте. С приятеля ми правихме секс и по едно време усетих как презерватива се изплъзна. Спряхме, той не беше свършил, но проблема и притесненията са ми относно това, че поне 1-2 пъти го пъхна в мен без презерватива. После смятах овулацията си падаше се около 19 ден някъде. Въпросът е дали е възможно от тази пред-екулационна течност да стане нещо? Вярно веднага спряхме и той не е свършвал, но.... също така четох самата тема за симптомите за бременност и единственото е че днес ядох супер много днес е 5-ти а ние го правихме на 1ви срещу 2ри. На 3ти си купих тест, и се питах аптекарката тя ми каза да взема два да направя единия сега а другия след 5 дена тоест това се пада на 8ми????????? моля ви кажете нещо
Женско съм
^Тест се прави 14 дни след акта, или на първия ден след закъснението.
Не си бременна, дишай.
Малка е вероятността. Иначе има тестове,които отчитат и по-рано от 14 дни![]()
След като първия тест ти е бил отрицателен ,значи всичко е окей. Направи си и втори малко по-късно,за да си напълно сигурна и да спреш да се притесняваш и така.
пп: обърнете внимание на презервативите, ако и преди ви се е случвало това със същите, пробвайте с други.
Здравейте,темата е страхотна. Хубаво е че има хора дето не си губят времето в тъпи постове,а пишат нещо полезна.
Та,аз имам въпросче,което може да ви изглежда тъпо. ;дд Има ли някакви методи да разбереш,че си бременна в начален стадий без да използваш тестове или да ходиш на генеколог? Задавам този въпрос,защото с приятелят ми предимно го правим без презерватив /той НЕ свършва в мен/,а някои от знаците дето ги пише в тази тема/напримерно,че ми се яде повече или по-скоро,че ми се прияждат най-различни неща/ ги имам,но не мога да съм сигурна. Незнам как да премахна притеснението за нежелана бременност.(
Притеснението ще го премахнеш след като си готова да имаш желана бременност. Има методи,но те са използвани от бабите ни едно време.Чувала съм за жаба,която използваш... не знам точно какво беше,но ако жабата умре значи си бременна,нещо такова беше![]()
Съвременни варианти за разбиране няма.Има само симптоми,които могат да ми помогнат да разбереш,че става нещо.
Предполагам,че си на 15 години,което според мен е ранна възраст за противозачатъчни . Ако решиш някога да ползваш такива,то задължително се консултирай с лекар.
До тогава съвет от мен- правете секс със презервативи,дори и ултра тънките ще ви свършат супер работа.
здравейте !!! Много се извинявам ,че ви притеснявам с глупави въпроси ,но наистина имам нужда от помощ.Историята е такава преди около 2 седмици бяхме на едно село и с приятеля ми правихме секс но презерватива се скъса и той свърши в мен.На сутринта купихме ескапел.Прочетох няколко пъти листовката не съм пила други хапчета ,алкохол и такива неща който могат да попречят на деиствието му, нито ми е процапвало няколко дена след него.Поради някаква супер голяма случаиност на следващият ден презерватива пак се скъса но той беше разбрал малко преди да свърши и свърши в ръката си.Преди 3 дена ми доиде с 2 дена закъснение което е добре защото последните месеци ми закъснява с по 7-8 дена но сега изведнъж почна да свършва ,а не е нормално защото цикълът ми е към 5 дена не по - малко и много ме е страх да не е цветна бременност.Има ли за какво да се притеснявам и какво евентуално мога да направя ?Може би се филмирам напразно ,защото съм си такава ,но с приятелят ми винаги се пазим много и незнам как точно на мен се случи.Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете и ми кажете вашете мнение по въпроса ми .Благодаря предварително !!!!!П.П. статията Ви е чудесна.
Уоу! Какви са тея презервативи, които сте ползвали?! Съветвам ви да смените презервативите...
Иначе, ако не е свършил в теб след това не мисля, че си бременна, а за закъснението и промяната в цикъла - много е вероятно да се дължи на Ескапела. При цветната бременност освен, че е по-кратко течението, се променя и цвета му(по-светло е, според това, което съм чела) и няма съсиреци, защото дори не е менструация.
най - интересносто е ,че единият път беше durex а втория sportex .Иначе колкото до цветът мисля ,че беше нормален ,но за съсиреци незнам.Наистина съм много объркана и незнам на коя плавета се намирам![]()
Действието на Ескапел е доста силно ...логично . Мисля,че няма от какво да се притесняваш.Хапчето просто си е казало думата.Ако продължиш да имаш проблеми с кръвотечението можеш да се посъветваш с личния си лекар или направо с гинеколог.Просто дишай и бъди спокойна, Ескапел има 'навика' да причинява такива неща![]()
Искам само да кажа,ЧЕ ако някое момиче се съмнява и има притеснения,то също така може да прочете коментарите от предишните страници и да провери дали случайно нейният случай не е описан от предишен потребител. Много от въпросите,които се задават вече са били зададени многократно. Освен това има полезна информация,която съм споделила с вас и можете да я прочетете.
Ако все пак имате нужда да попитате отделно -давайте. Всеки е свободен да зададе въпросите си и да изкаже притеснението си ,освен ако просто не сте решили да спамите и да пишете глупости.
Методи за извършване на аборт
Ще спомена някои от най-често прилаганите методи за извършване на аборт.
Кюртаж - с различни инструменти се разширява каналът на шийката на матката, за да може да се вкара кюрета, с която се нарязва плода на парчета и се изтръгва о стените на матката. Кръвотечението е обилно. След като плодът се извади, медицинската сестра трябва да съедини отделните части на плода, за да се увери лекаря, че матката е напълно изчистена. Ако е останало нещо вътре, това ще доведе до възпаление и усложнения.
Аспирационен кюртаж - това е най-често употребяваният метод за аборт. Вкарва се тръбичка в матката, свързана с аспирационна апаратура която изсмуква бебето. То се разкъсва от силния вакум и се изсмуква навън.
Простагландинов или химичен аборт - специални медикаменти и химикали се инжектират в жената. Те предизвикват силни контракции на матката и бебето се изхвърля навън, обикновено живо. Понякога контракциите са толкова силни, че при някои бебета се откъсват части от тялото (глава, ръце, крак). А някои жени не издържат, получават инфаркт и умират.
Отравяне със сол (солева инжекция) - този метод се прилага след 16 седмична бременност, когато има повече околоплодна течност (след 4-тия месец). С инжекция се изсмуква част от тази течност и на нейно място се впръсква силно концентриран солеви разтвор. Бебето поема от тази "отрова", започва да се гърчи, рита отчаяно, защото този разтвор изгаря живата тъкан и за 1 час умира. След 24 часа започват контракциите и се изхвърля мъртъв плод. В редки случаи детето може да се роди живо, но то е изгеряно от разтвора и умира бързо или го умъртвяват.
Цезарово сечение - прилага се при напреднала бременност след 5-тия месец. Отваря се корема, бебето се изважда живо и се оставя да умре или го убиват.
Аборт по медицинско предписание
Понякога това е пресилено и измислено, за да се освободим от нежеланата бременност. Ето какво казва един лекар: "В моята 36-годишна практика не съм срещал случай, където детето да се абортира, защото заплашва живота на майката. Ако в края на бременността има усложнения, ще се предизвика изкуствено раждане или цезарово сечение. Животът на бебето никога не трябва да се отнема преднамерено, защото животът на майката е в опасност."
Днес чрез медицинската техника, която има (видеозона) може да се узнае предварително дали детето е здраво или не! Оправдан ли е аборта ако се установи, че детето е тежко увредено? Може ли да се премахне?
Лекарите предлагат да се абортира увреденото дете. В нацистка Германия е имало закон, който разрешавал премахване на членовете на обществото от които "няма полза". Днес ние сме свидетели на същото - безумно се унищожават както болните, така и здравите бебета. Ние казваме: "От тях няма полза" - и ги абортираме.
Но не така гледа Бог на тези болни създания. Често се правят лекарски грешки и когато детето се роди може да се установи, че не е това заболяване, което лекарите са диагностицирали.
Понякога болестта се лекува, или Бог може да го изцери. А понякога тези болни деца умират по време на раждане или след това. Всичко това е в ръцете на живия Бог, или Бог иска да ни научи на нещо с раждането на едно болно дете.
Нямаме право да унищожаваме нечий живот. Познавах две жени - Лили и Нели. Те бяха бременни в началото на 5-тия месец и лежаха в една болница, в една стая за задържане на плода. Лекарите бяха установили чрез видеозон, че бебето на Лили е момиче, но с увредено сърце и с вода в мозъка. Те й предлагаха аборт - да се освободи от болното дете и тя се съгласи. Нели носеше нормално момче в себе си, и трябваше да я изписват от болницата, защото беше добре. Но на следващия ден, когато трябваше да се извърши аборта на увреденото дете, сестрата на отделението обърква болничните картони на двете жени и отвежда в операционната Нели, която има нормално бебе. Без да я разпитват те я упойват, изваждат бебето и чак тогава виждат, че са сгрешили и са абортирали здраво бебе. Момченцето умира, защото е едва в 5-тия месец. Нели изпада в стрес и след 5 години тя все още не може да има дете и е в депресия.
Лили се изплашва от всичко това и решава да задържи и роди болното дете. Впоследствие то се оказва не толкова зле здравословно. Чрез добро лечение детето на Лили днес е едно здраво и красиво момиченце.
Не лекарите решават кой да живее и кой не, а Бог решава това.
Какво казва медицинската наука за бебето в утробата?
То къс месо ли е или жив човек?
Кога започва живота? Учените казват, че живота започва с оплождането на женската яйцеклетка от мъжкия сперматозоид. Тя започва да се дели с голяма скорост - на 2, 4, 8, 16... до образуването на милиони, милиони нови клетки. В даден момент клетките започват да се специализират. Някой клетки започват да се превръщат в дихателна система, други в нервна, сърдечна, скелетна система.
И до днeс медицината, не е открила откъде клетките разбират как да започнат да се дефинират (разграничават). Но има Един, Който знае как става това. "Както не знаеш как се движи духът, нито как се образуват костите в утробата на непразната, така и не знаеш делата на Бога, Който прави всичко". Еклисиаст 11:5.
Оплодената яйцеклетка съдържа вече голямо количество информация за бъдещото развитие на детето - пола да детето, цвета на очите, косата, кожата, височината, тип нервна система, склонност към заболяванията. В тази сложна система се формира уникална личност, неповторима на този свят. Друга такава личност не е била, няма и няма да има. Защото такова съчетание на гените при друг индивид, практически е невъзможно. Но дори и да е възможно, пак щяха да са различни, защото душите са различни. Като пример за това са еднояйчните близнаци. Бебето се развива много бързо. На 3-тата седмица сърцето започва да бие, на 4-тата започва да се оформя мозъка, на 6-тата се оформят очите, ушите и вътрешните органи. На 8-мата седмица бебето реагира на докосване, има оформени крайници, мозъчна и сърдечна дейност. Има ли душа? Да, то е жива душа в утробата на майката.
Медицината доказва, че бебето в утробата в първите месеци е живо и е човек, макар и неоформил се още. Правейки аборт ние убиваме човек.
Животът на човека започва от зачатието, но само в Китай възрастта се изчислява от неговото зачатие, а при нас от раждането.
източник: http://icebarbi.blog.bg/novini/2010/...ledici-.498939
>> Бариерни методи за предпазване от бременност
I. Вагинална преграда със спермициди (вещество, което убива сперматозоидите). Преградата представлява гумена капачка 5-10 см. в диаметър. Тя покрива отвора на матката, канала на шийката на матката като куполовиден капак. Лекарят прави изследване и казва каква да е преградата. Тя не пречи по време на половия акт. Преградата не допуска спермата да навлезе в матката, но трябва да се намаже със спермициден крем, който убива всички сперматозоиди. Преградата остава 6 часа след половия акт. Но без този крем, тя няма смисъл да се употребява.
Предимства:
Независимо дали е имало секс, преградата може да остане 24 часа в жената. Само ако наново започне полов акт, трябва да се прибави спермициден крем, без да се изважда.
Ако се ползва правилно, може да се употреби една и съща пластинка с години. Трябва да се провери само дали не се е напукала.
Може да се употреби и за секс по време на мензис като спира кървенето (но не е желателно).
Когато е сложена правилно не се усеща и е добро средство за предпазване.
Недостатъци:
Жената трябва да се обърне към лекар и той да измери и определи точно размера на преградата.
Ако започне спонтанно секс, трябва да се прекъсне, за да се сложи пластината.
При изследване на 1 000 жени - 26 забременяват. Тук спадат и тези, които са небрежни да прибавят спермициден крем, ако след време се повтори половия акт.
II. Спермицидна гъбичка, напоена със спермицидно вещество, което убива сперматозоидите. Тя е с еднократна употреба и спада към бариерния метод за предпазване.
III. Интра вагинален пръстен с бавно отделяне на прогестерон.
IV. Вагинално-спермициден метод - това е използване на спрей като пяна, крем и апликатор, който автоматично измерва необходимата доза. Тези препарати имат силно въздействие и е необходимо само едно намазване преди всеки полов акт. Спермицидите имат двустранно действие.
Убиват мъжката сперма.
Служат като "бариера" към шийния канал и пречи на сперматозоидите да проникват в матката.
Предимства:
Те се купуват и без рецепта.
Не е необходимо измерване.
Няма какво да се отстранява след полов акт.
Жени, използващи този метод са ангажирани само когато започне половия акт.
Недостатъци:
За да има ефект този метод, влагалището трябва да се намаже непосредствено преди полов акт.
Апликатора да се мие със вода и сапун след всяка употреба.
Възможно е спермицидите да предизвикат възпаление и сърбеж във влагалището. Отделя се голямо количество секрет след акта.
На 1 000 жени, ползващи този метод-76 забременяват (за 1 година).
IV.Кондом- презерватив. Най-употребявания бариерен метод за предпазване от забременяване и венерически болести.
Указания за ползване:
Поставя се преди сношение при ерекция на половия член на мъжа.
При главата се оставя пространство от 1-2 см., където да се събере спермата. Иначе има опасност от изхлузване.
Презерватива се развива до основата на пениса.
Веднага след еякулация, докато пениса е в ерекция-да се извади от влагалището и да се изхлузи презерватива.
Ако кондома се изхлузи по време на сношението хванете го за отворения му край и го издърпайте така, че съдържанието му да не се изсипе. Нека жената да си направи веднага промивка и да се измие добре.
При всяко ново сношение се ползва нов презерватив. Има презервативи за многократна употреба, който се измива и се талкира. Преди употреба се надуват.
Предимства:
Лесно се използва.
Няма страничен ефект.
Купуват се навсякъде.
Отговорността пада върху мъжа.
Предпазва от болести.
Недостатъци:
Намалява чувствителността на пениса. Но за някои мъже е добро, защото забавя еякулацията им.
Презерватива се слага само когато пениса е в ерекция. Поставянето му прекъсва любовната игра, но ако жената поставя презерватива това е също игра.
Ако кондома е сух - да се намаже с овлажнител или специален балсам. Никога да не се използва вазелин. Той е с петролна основа - поврежда кондома.
Възможно е кондома да има незабележим процеп или да се скъса по време на полов акт. Тогава жената веднага да си направи влагалищен душ.
При изследване на 1 000 брачни двойки използващи кондом-26 забременяват (за 1 година). Ако се употребява и спермициден крем случаите намаляват до 10.
>> Орални противозачатъчни средства
Хапчета - те се състоят от 2 хормона и субстанции, които силно наподобяват естествените хормони (естроген и прогестерон), които подтискат овулацията. Тези вещества когато се приемат те сигнализират на тялото да не произвежда яйцеклетката. След като не се отделя яйцеклетка няма какво да се опложда. Когато се приемат тези хапчета се появяват симптоми, наподобяващи ранна бременност - сутрешно гадене, променен вкус, чувствителност на гърдите, повръщане.
-Хапчетата се вземат 21 дни. Започва се на 1 или 5 ден след мензиса, след изпиването им се спира и идва мензиса.
-Хапчетата се вземат всеки ден в срок от 24-36 часа. Ако се забрави в деня да се вземе, при полов акт да се пазят.
-Хапчетата могат да се вземат и след 21 дена ако жената желае да отложи идването на мензиса. Например, когато мъжа си идва след раздяла или друга причина. Ако жената забременее, те трябва да прекрати приемането на хапчетата и да изчака 2-3 месеца, за да се очисти организмът й от хормоните. Иначе има опасност от поява на хормонални близнаци-4-6-8 броя.
Предимства:
Когато се прилагат правилно хапчетата са най-резултатния и най-безвредния противозачатъчен метод.
Не е необходима никаква подготовка по време на полов акт- по всяко време жената е защитена.
Не е необходимо да се правят измервания или да се слага нещо във влагалището.
Хапчетата регулират менструалния цикъл при жената и той идва редовно и точно.
На 1 000 жени за 1 година - 1 забременява.
Недостатъци:
Някой жени имат гадене, повръщане, слабо кървене, отслабване или напълняване, уголемяване на бюста.
Някои жени забравят да вземат хапчета или не са сигурни дали са ги взели или не.
Когато жената кърми, не се препоръчва да се приемат противозачатъчни средства, защото те влияят на млякото и могат да го спрат.
Жените трябва редовно да преглеждат гърдите си на мамолог и гениталите на гинеколог. Да се прави редовно цитонамазка (изследване на ПАП).
Ако се появят следните симптоми да се спрат хапчетата и да се потърси лекарска помощ:
- постоянно главоболие
- изменение цвета на кожата
- болки в гърдите, задъхване
- подуване на глезените
- смущение в зрението, двойни образи
- вагинални кръвотечения
- бучки по гърдите
- подуване на гърдите
- повишено съсирване на кръвта
- инфаркти, инсулти
- белодробна емболия
- камъни в жлъчката
- доброкачествени и злокачествени образувания в матката и гърдите
Не е изследвано късното действие на хормоните върху организма.
>> Вътрешноматочен способ за предпазване от бременност
Спирала- тя е различна по форма-лека, гъвкава пластинка. Поставя се от лекар, след менструалния период непосредствено. Тя е навита, но се развива и се поставя в тръбичка, подобна на сламка. Слага се тръбичката на шийния канал и с помощта на тънка пластмасова пръчица спиралата се избутва в матката. Там тя се връща към завитата си форма. При това поставяне може да се яви болка.
Как действа спиралата? - не е установено точно. Има няколко теории:
Организмът реагира на чуждото тяло и ускорява преминаване на яйцеклетката през тръбите, там където става всъщност оплождането. Това, че яйцеклетката не се задържа в тръбите, които са между яйцеклетката и матката, и тя не може да се оплоди.
Някои автори казват, че спиралата не позволява на сперматозоидите да се движат и да достигнат до тръбите за да оплодят яйцеклетката.
Спиралата предизвиква лек възпалителен процес на повърхностния слой на матката и когато оплодената яйцеклетка се спусне в матката (след 10 дена)- тя не може да се имплантира за стената на матката (да се захване). И така се изхвърля оплодена яйцеклетка.
Предимства:
Тя е сигурен метод. След като се постави не изисква грижи.
Спиралата може да остане с години, без да предизвиква усложнения.
На 1 000 жени със спирала - 19 забременяват ( за 1 година)
Ако след полов акт се постави тампон във влагалището - той ще поеме част от спермата и ще намали риска от бременност.
Недостатъци:
Жената да проверява един път на седмица дали спиралата е на мястото си, като с пръст опипва найлоновите нишки които трябва да са във влагалището.
Около 10 % от жените изхвърлят спиралите по неизяснени причини.
Жените със спирала имат по-силно менструално кръвотечение от другите.
Може първите месеци да се яви кървене между менструалните цикли.
Може да се явят болки в кръста, но преминават.
Усложнения. Може да се получи:
Ендометрит - възпаление на лигавицата на матката.
Септичен аборт.
Възпаление на малкия таз и бяло течение.
Перфорация (пробив) на маточната стена.
Извънматочна бременност - (като чели оплодената яйцеклетка разбира, че като слезе от тръбите в матката ще бъде изхвърлена и затова се задържа в тръбите и там започва да се развива. След което се пука тръбата и се получава голям кръвоизлив. Това изисква бърза хирургическа намеса.)
Около 4% от жените получават инфекции и безплодие.
290 случаи на инфаркт и спонтанен аборт са причинени от спирали (за 1 година).
Тридесет и девет случаи на смърт са причинени от спирали (за 1 година).
Опасност от миоми, рак, смъртността е голяма.
източник: http://icebarbi.blog.bg/novini/2010/...ledici-.498939
АБОРТЪТ, НАПРАВЕН ПРИ ПЪРВА БРЕМЕННОСТ, МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО БЕЗПЛОДИЕ !
Главната причина за нарушените репродуктивни функции може да бъде на първо място - абортът. Вредата, която носи тази хирургична намеса, понякога е огромна. Непоправима. В резултат на действията на гинеколога може да се увреди матката, да се травмира нейната шийка. Освен това, медикаментите, които се приемат след аборта, могат да предизвикат негативни изменения на флората на влагалището. Затова жената трябва да живее с мисълта, че не бива да прави повече аборти.
ВНИМАНИЕ ! - При някои жени след аборта възникват сериозни хормонални проблеми. Нарушава се менструалната функция, както и процесът на съзряването на яйцеклетките. И като вследствие от всичко това възникват проблеми със зачатието.
Има случаи, когато жената е принудена да направи аборт по медицински показания.
Най-страшното, което може да се случи на една бременна жена или момиче, това е да направи криминален или битов аборт. Тоест да вкара сама в матката си химически вещества. Правят го обикновено някои момичета или млади жени, които се страхуват да отидат в болницата. И тогава те се самоизтезават при домашни условия - вкарват във влагалището си отровни химически вещества, които биха могли да провокират изхвърлянето на плода, вкарват във вените си токсични разтвори, които вероятно биха могли да убият плода. След такива нелегални ''операции'' женското безплодие се среща пет пъти повече.
Най-безопасен, с най-малко негативни последствия - това е абортът, който се прави от висококвалифицирани специалисти в специални клинични учреждения и при срок на бременността на не повече от 8 до 9 седмици ФАКТ !
Рискът за безплодието се увеличава, ако в резултат на аборта възникне възпалително заболяване. Абортите не толкова рядко водят към необратими изменения на матката и маточните тръби, в резултат на което те губят своята еластичност. Образува се затлачване, което пречи за безпроблемното придвижване на яйцето към матката.
НЕ СЕ РАЗРЕШАВА АБОРТ, КОГАТО ПЛОДЪТ Е НА ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ МЕСЕЦА - При такава напреднала бременност не се позволява да се направи аборт, защото плодът е вече голям и костите му са вече оформени. Тези кости могат да пробият стените на матката. Затова , когато се налага да се направи аборт при тези обстоятелства, шийката на матката се разширява изкуствено, по-силно от обичайното, което пък по нататък води към някои негативни изменения.
Възпалителните процеси на гениталиите, ендокринните нарушения, които възникват понякога след аборта, ендометрозата, ранното начало на половия живот и честата смяна на партньорите са причините за увеличаване рисковете за безплодие. Към тези фактори може да се добавят, хроническия стрес, депресиите, нездравословния начин на живот, алкохолната и наркотичната интоксация.
ВНИМАНИЕ !
Помнете, че бременността отново може да настъпи още в следващия след аборта менструален цикъл. Първата седмица след аборта трябва особено внимателно да се следи за състоянието на матката, с цел да не се пропуснат някакви сериозни усложнения, които не са никак изключени.
Въздържайте се от полов живот за известно време.
Не трябва да се пуши и приема алкохол.
Трябва да се предвидят повече положителни емоции.
източник : http://tq-jenata.com/index.php?optio...itno&Itemid=58
Отравяне със сол (солева инжекция) - този метод се прилага след 16 седмична бременност, когато има повече околоплодна течност (след 4-тия месец). С инжекция се изсмуква част от тази течност и на нейно място се впръсква силно концентриран солеви разтвор. Бебето поема от тази "отрова", започва да се гърчи, рита отчаяно, защото този разтвор изгаря живата тъкан и за 1 час умира. След 24 часа започват контракциите и се изхвърля мъртъв плод. В редки случаи детето може да се роди живо, но то е изгеряно от разтвора и умира бързо или го умъртвяват.
Цезарово сечение - прилага се при напреднала бременност след 5-тия месец. Отваря се корема, бебето се изважда живо и се оставя да умре или го убиват......
Кажи ми,че това е забранено със закон!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Честно казано мисля,че тези действия се извършват от болници,които не са под строго наблюдение.Чували сме много пъти по новините случаи с уж родени мъртви бебета и тн,но какво се случва в действителност,само лекарите ,извършили процедурата знаят.Звучи ужасно наистина и принципно знаем,че абортът е напълно забранен от църквата.Има спор за това от кога може да се каже,че плодът има вече душа и е човешко същество.
Естествено при незаконните аборти е напълно възможно да се извършват какви ли не процедури и съответно биват настъпвани усложнения.
Изкуствено предизвиканият аборт е във вид на медикаментозна или хирургическа намеса. Прилага се до 12-та седмица от бременността, по-късен аборт крие голяма опасност за живота на майката и е в по-голяма степен морално неприемлив поради израстването на ембриона до плод с индивидуални белези.
В България аборт е разрешен до 12-та седмица от бременността,а както е написано по-горе в текста,който си цитирала, аборт след 12-та седмица би могъл да причини усложнения на майката,в зависимост от това на колко време е плода.Следователно тези неща,които си постнала биха били наказани чрез закона.
Повече информация на тази тематика може да се прочете и тук : http://www.legaltheory.org/index.php?rid=22&id=157
Последно редактирано от SuNsEt : 09-13-2012 на 21:16
Здравейте.Тук виждам че има доста компетентни хора по темата затова ще Ви помоля да ми кажете какво мислите за моята история.Преди 2 седмици (около 23 декември 2012) с приятелят ми правихме секс,протектиран!Но се случи така че презервативът леко се изхлузи а тъкмо беше свършил,веднага го изкара но по мене имаше течност.Това е гафът...До половин час бях изпила вече Ескапел-за пръв път-защото се притеснихме.4 дена след това направих тест-отрицателен,След още 3 дена повторих-отново отрицателен.Сега ми закъснява с два дена което при мен не е нормално,направих още 3 теста-1 положителен и 2 отрицателни.Единствения страничен ефект е че ме боли кръста,симптоми на бременност нямам.Възможно ли е това закаснение да е от този боклук ескапел и той да обърква теста?Все пак съм го изпила след 30 минути,а и няма 100% сериозен гаф....Много съм притеснена,ще Ви бъда благодарна ако някой ми отговори...
И да вметна че този положителен тест ме прати в 9та глуха,просто не разбирам как е възможно...
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Да! о.О
И откъде си ги вадила тия описания, звучат потресаващо!
о.О Кво, на пъзел ли си играят?!медицинската сестра трябва да съедини отделните части на плода, за да се увери лекаря, че матката е напълно изчистена
Кой е най-разпространеният метод, който се прилага в най-най-най-началните етапи?
Това се случва 5 6 дена след като ми свършва...А теста го погледнах след 2 минути,втората беше неясна,но след още 2 3 минути стана доста ясничка и мисля че бях спазила инструкциите,дори го правих на гладно,само бях изпила 2-3 кафета .А след положителният тест има два отрицателни...Днеска мисля да си взема нов тест,фармацевтките на които обясних ситуацията ме гледаха потресени и всички казват че е невъзможно да има нещо сериозно....
Е, щом рисковият акт е бил няколко дни след като ти е свършило, не би следвало да си в овулация.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
А възможно ли е това забавяне да е от ескапела