- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Да и при нас е така.
6- 120
5.9- 110
5.8- 100
и така нататък.
При нас миналия семестър такава обърквация беше станала.. Мн хора изгоряха за нищо. Обикновено и при нас се върти около 5,65- 5,75 и адски много хора (хора със сравнително висок успех) не бяха подали, а тези, наглите- с 4ките бяха подали и успехът падна на 5. После за европейската си се качи, ама след дъжд качулка...
Честно казано, не разбрах от какво не е доволна Блаб. (буквално, не като укор) Искаш да кажеш, че е грешна тактиката да е пропорционално на броя на студентите в специалността ли? Защото доколкото знам, то си е процент и съответно от 200 човека този % е по- голям отколкото същия от 30..
Аз пък се дразня при нас, че не е разделено на езици. При нас английските, които са 100 човека, имат по- лесни изпити и ние 20 човека на кръст се борим със 100..
Последно редактирано от therichbitch : 01-27-2013 на 18:27
Аз се дразня, че е разделено по специалности. В смисъл, ние и Биотехнолозите оставаме прецакани точно заради това. Нашите изпити са 2-3 пъти повече, имаме дисциплини от типа, който ти намалаява оценката, пак имаме много по-висок общ успех от тях и накрая ние не взимаме стипендии с успех над 5.50, а те взимат с 4ки и нагоре.
Аз мисля, че баш университетите ни могат да си позволят да дават и повече бройки стипендии, ама... Прибират голяма сума пари, а голяма част от разноските им се покрива от държавата. При нас поправките и ликвидациите, и повишаването на оценки, и 1 убит формуляр се плащат. Въобще не визирам семестриалните такси, които са свръх завишени.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Блаб не е доволна от много неща, но те не са валидни за всички университети, съответно - за вписващите в темата, така че не виждам смисъл да ги излагам. но накратко:
* социалните стипендии (каквото перо са длъжни да има) е редно да бъдат отделно перо! в момента при нас на полусираци се добавя една единица към успеха и се пускат в общото класиране. познай какво става, след като отпуснатите бройки стипендии са между 1 и 5 за различните специалности. //това че по документ ти липсва единият родител какво общо има с успеха ти, не мога да разбера. нм
* допълнително на Студентски съвет им се раздават по дифолт стипендии, при все, че на тях им се заплаща странично (за нищосвършената работа, но това е отделна тема)
* това, което със Сиси си говорим вече 2-ра страница. няма значение, че в някои специалности има поток от 50-100-200 души. според мен трябва да има минимален праг в сравнение (между различните специалности) при класиране за стипендиите. т.е. нека всичко, що има над 4.00 да пуска документи, но ако някой има 5,80, ама не влиза в квотата за своята специалност (1-2-3бр, няма значение), някак си е ма-ло-ум-но този с 4, който си клати краката и само минава през образованието си да вземе пари/награда/помощ(дъъ), а онзи, който се е посветил на учението и кариерното/академичното/професионалното си развитие - не, защото, разбираш ли, единственият му колега има с 5/100 над него или е полусирак или просто и той си учи като хората, само дето само за единия има пари.
* когато е по квоти и се отпуска 1бр. стипендия за специалност. този 1 човек първо взема тази за успех на съответното училище. после взема и европейското финансиране, т.к. квотите продължават да си стоят. абсурдно е!:Д
*и Т.Н. дет' се вика:Д
съзнавам колко... дребнаво може да звучи отстрани, но действително го мисля. и то не заради себе си, просто виждам, че настоящият модел не работи правилно. не предлагам друг, за който да мисля, че ще е по-успешен, но брейнсторминг в тази посока трябва да се случи.
//и ще повторя, моята такса е 750лв на семестър. стипендията от 50лв (каквато ни отпуснаха със закъснение с някакви изпросени от пари) стига 300лв, което никак не покрива семестъра ми, дори наполовина:Д
Много странна схема! При нас се гледа успех и доход едновременно, но има предимствени групи, които получават без класиране - майки-студентки, студенти без родител и така нататък. Освен това не плащаме за поправки и ликвидации.Семестърът ми е 150лв. и професори, доценти, асистенти все пак правят доста пари. Явно сме си създали някаква Утопия
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
е, УНСС вади цели випуски от фиктивни студенти, нормално:Д
мм не уча в УНСС![]()
миналия семестър един асистент ни обясняваше колко точно вземали преподавателите. Заплатата на доцент била около 1500-2000 на месец + още 7-8 годишно поне от авторски права. Хич да не е..![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
брей:Д любопитно действително!:Д
чуждестранни студенти? наеми? друго? дай да им съшием бюджет, развълнувах се:Д
Чуждестранни студенти имаме от дъжд на вятър. Почти няма. В ТУ-Варна като спряха да идват толкова турци и зимата нямаха парно, та им удължаваха ваканцията.
Сериозно, не знам нашите как го правят!Икономисти за пример. :Д и две сгради имаме, три кафета само в основната сграда вътре, кафето в най-лъскавото от трите е 25 стотинки :ДДДДДДД
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Тези пари за колко месеца ви ги изплащат? За календарна или учебна година по 50-200лв вариацията?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Може би просто има МНОГО студенти, които плащат малката такса. 72 групи Х 40тина човека Х 4 години - само редовно бакалавър :Д само от тях се взема почти 2 милиона на семестър.
И големите ни зали ремонтираха основно лятото, и фитнеса, чак Бойко Борисов му ряза лентичката :Д
Нашите стипендии ги платиха веднъж за 3 месеца, сега чакаме още веднъж за 2на семестър е при нас, но май не за 6, а за 5 месеца. И всеки семестър наново се кандидатства.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Че нашите за 5 месеца обикновените са 350 ? :Д къв е проблемът
Имаме две стипендии, обикновени (70лв) и евро(120) при обикновените гледат И успех, И доход, но не знам в какво съотношение, а при еврото - само успех.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Няма проблем, просто мислех, че навсякъде обикновените са еднакви по размер.
А това, че се гледа и доходът, е малоумно. Това са стипендии за успех, а не социални, за да се гледа паралелно и доходът.
За успех са евростипендиите - само за успехПри тези обикновените ако успехът ти е висок, няма шанс да НЕ вземаш, защото някой друг ти е изял паничката. Има за доста хора.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Редно е да се гледат и двете, защото много хора декларират в пъти по ниски доходи, отколкото изкарват. За нашите стипендии гледат и оценка, и доход. Стипендиите ни като брой са много малко, но пък като сума нямат нищо общо...
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Това, дали съм бедна или богата, няма нищо общо с факта, дали съм умна или глупава. (най- грубо казано).
Има си социални стипендии за тая работа.Не съм съгласна с такава практика.
По едно време и при нас имаше някакъв доста висок коефициент, с който се умножава успехът ти, ако имаш по- ниски доходи. Някой пак може да излъже успешно за доходите си, даже доста хора.. Така такива, които имат 5,20, умножено с 1,нещо си , ще вземат, пък аз с 5,90 ,примерно, няма да взема.
Последно редактирано от therichbitch : 01-28-2013 на 13:53
Домакинство са всички хора, живеещи под един покрив и делящи си приходите и разходите, независимо роднинската им връзка. Абе не знам, според мен нашите са по-добре измислени от някакви коефициенти. Може би просто така съм си свикнала :Д Тая стипендия е и за хората с висок успех, и за хората с нисък доход, и за предимствените групи.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Да, вярно, че ако имате общ бюджет, сте едно домакинство.
Е вашата схема каква е? Трябва да има някаква тежест на оценката и на доходите съответно..
Ако няма установена схема, таква практика е отворена към какви ли не манипулации. Някак си не ми вдъхва доверие...
Последно бяха казали, че е 90% успех, 10% доход, като предимствените групи получават без класиране стипендия.Както казах, има за всички, които малко от малко са заслужили :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
E, пак добре, да. 90% не са малко. Ако наистина СИ, ще вземеш, няма да те задминат.![]()
О, това въобще не е така. Имам примери за доста колеги, които с висок успех не взимат стипендия, точно защото получават по-висок доход на член от семейството, а в същото време хора с успех по-нисък с цяла единица, но с по малък доход - взимат стипендия.
Това е и причината въобще да не си правя труда да подавам заявление за стипендия вече четвърта година.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
За какъв успех става дума?(на хората, които не са взели имам предвид)
5,60 и нещо за едно конкретно момиче (помня защото двете си подавахме заявленията), други колеги с около 5,50 също са се оплаквали. В същото време с четворки взимат стипендии.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Точно затова казах УЖ за процентите. Никога не знаеш колко точно ги вземат :Д Но тая година който беше подал - той беше приет. Просто повечето като теб не подават, защото е излишно ходене по мъките всичките документи да събереш.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more