- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сивите хора от черно белия град
и те също правиха репортажи и писаха статии за атентата на летище бургас, пък и атентата в бостън стана на маратона пред очите на много хора, по-добре е да се съобщава на света за тези неща, но да има повече хора, които да се молят на Бог в името на Исус за решение на проблемите
Последно редактирано от npp : 04-18-2013 на 22:24
Последно редактирано от defender : 04-18-2013 на 19:39
Аз не съм мозъка , който ще я измисля. Дори да има човек , който да я измисли - не може да я приложи.
Но видимо е ,че кризата ще става по-голяма.
а какво ще кажеш за системата на всички да ни се яви Иисус и да ни направи "езичници-спасители свидетели на словото", като npp.
каква война - трета световна ли ............... или между джадаите и извънземните .......... дано поне тия извънземни да са манекенки, иначе нищо не става от тях.
Минутка след като вляза в този раздел посягам към шкафа за аспирин...
Не знам що пиша в тема дето е жив пример на принципа че сложното изразяване прикрива липсата на съдържание. Сигурно от същото тщеславие което те води и тебе. Пак те питам с какво твоя живот се различава от тоя на "сивите хора"?
Всъщност наистина смешното е обвиняваш другите в това че са проводници на чужди идеи и мисли, а същевременно не казваш нищо ново, чужди философски теории възпроизведени посредствено.
> "Съвсем спокойно можеше вие да сте на тези снимки, или пък аз."
> "Идеята ми съвсем не беше за това колко са фалшиви хората, нито беше критика в тази посока"
Интересно къде си видял обвинения, и то мои.
Всъщност не се изненадвам, просто си видял това, което си търсил да видиш.
Но ми убягва, как точно предполагаемите обвинения имат нещо общо с показаното на снимките? Опитът ми беше да създам портрет на всеки един заснет човек, да се види света през неговите очи, не да правя обвинения от моя позиция. Обвиненията са в своята същност, налагане на АЗ-ът върху чужди обекти, в които АЗ-ът припознава своите недостатъци. Така чуждите образи се изкривяват през призмата на отправящия обвинения. Но не беше това целта ми. Изобщо не исках да правя разделението между мен и хората, че хората били сиви, пък аз съм еди-какъв си.
Очевидно обаче се провалих. Явно сянката на "критикуващия" ме преследва в думите ми.... Или просто така си ме видял. Все пак, ако си сваля всичките претенциозни дрехи и обвинения, тогава би ли могъл да ме "видиш" изобщо? На какво би ме уподобил, за да ме "видиш"?
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-19-2013 на 11:25
Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 12:08
^
доктора коментира собствените си думи................. хихи
абе докторе, сам ли ще си говориш сега бе, а ............... ееее то па толкова самовъзхищение. .
ПП: Тва се казва индивидиум братче...............![]()
Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 12:43
най-важното е поне да не съдите другите човеци, понеже който съди другиго а не прави добро е по-лош и от самарянин
"Във всичко показвай себе си пример на добри дела; в поучението си показвай искреност, сериозност, здраво и неукорно говорене, за да се засрами противникът, като няма какво лошо да каже за нас." 1 Тит 2: 7-8
Просто същото се отнася и за мен. Разбирам че го написа с цел да ме иронизираш, но то наистина важи и за мен
А относно цитата отгоре пише "... написано от defender". Въпреки че е точно копие на моето изречение, употребата му от теб е в съвсем различен контекст, нагласа и внушение. А в крайна сметка, това определя всичко "зад" думите. Затова не мисля, че си говоря сам.
^
^
толкова съм лош, какво да направя npp, ще ме посъветваш ли, за да стана като подобен на тебе и останалите езичници-свидетели и да говоря на "ние" все едно говоря от името на Бог.
искам да съм готин пич, а не лош самарянин, хулиган ............... а npp мълчи ли мълчи,
Все едно слушам деца в детската градината.
ние имахме предвид като цяло (- и няма как да изтъкваме себе си след като сме просто/само едни марионетки в ръцете на истинският Господ Бог пред цялото Божие Царство), не че съревнование кой е най-безгрешен от всички, тъй като целта не е да си съперничим, а да се осигури пълно спасение и изобилен живот за всички човеци до краят на вечността, така че целта е да се работи за спасението/осигуряването на човечеството в истинският Бог и истинският Исус без да се угажда на каквото и да е нещо, което не е безобидно/добро за всички човеци
"Никому не връщайте зло за зло; промишлявайте за това, което е добро пред всичките човеци; ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци. Не си отмъстявайте, възлюбени, но дайте място на Божия гняв(т.е. но оставете въздаянието в ръцете на истинският Господ Бог); защото е писано: "На мене принадлежи отмъщението(т.е. въздаянието е Моя работа, не ваша), Аз ще сторя въздаяние, казва Господ". Но, "Ако е гладен неприятелят ти, нахрани го; Ако е жаден, напой го; Защото, това като правиш, ще натрупаш жар на главата му(т.е. защото така ще направиш той да стане по-добър)". Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." Римляни 12: 17-21,
"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения(т.е. благословения) за всичките човеци(т.е. за спасението/изправлението на всички човеци), за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и всички те да станат/бъдат праведни). Защото има само един Бог и един ходатай(или: и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. братята в вярата) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(т.е. искайки само добрите неща), а не гневни и препирливи(т.е. но не и да постъпват противно на доброто), Така и жените(т.е. така и сестрите в вярата) да украсяват себе си със скромна премяна, със срамежливост(т.е. с смирение) и целомъдрие(т.е. и доброта), не с плетена коса(т.е. не с чрезмерна мъдрост) и злато(т.е. и тщеславие) или бисери(т.е. или човешки предания) или скъпи дрехи(т.е. или възвишеност), а с добри дела, както прилича на жени, които са се посветили на благочестието(т.е. на вярата)." 1 Тимотей 2: 1-10
нямахме предвид че самаряните са зли, но че досега вярващите обикновено (си) мислеха че да си вярващ би трябвало да означава (че си) по-добър/праведен/свят (дори и) от самаряните, които бяха известни с това че могат да бъдат добри (дори) и без да вярват в Бог и без да следват верческа/духовна традиция, и от тази гледна точка онези, които са вярващи/религиозни но съдят ближния и не са добри към всички човеци, могат да се окажат по-лоши и от самаряните - и съжаляваме че не сме непрестанно на линия в този форум, понеже сме заети/имаме да свидетелствуваме и в други форуми по света където е пълно с хора, които наистина са жадни за Свидетелството от истинският Господ Бог
Последно редактирано от npp : 04-19-2013 на 20:17
Много силна тема,браво на автора.Има една шибана нередност в това,че един живот може да мине точно като на снимките черно-бяло и постно за всички,но всъщност да е емоционално най-силния филм които може да сте гледали,просто няма зрители и не се забелязва.
Има известна тъга в темата,ама е от онази градивната!
има много хора от целият свят, които желаят да чуят нещо ново, което да ги води към съвършенство във Вярата, от: северна и латинска америка, англия и другите западно-европеийски държави, австралия и нова зеландия, израел, арабският свят, филипините, африка, и още много други - досега сме свидетелствували пред хиляди човеци от цял свят, което дължим изцяло на истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос както и на истинските Светии, иначе едва ли щяхме да имаме тази възможност
Последно редактирано от npp : 04-19-2013 на 20:53