Сигурен съм, че като пътуваш с градския до университета си гледаш в земята и правиш път на всички, защото си насран до шията, а тук много оборотно го раздаваш. Иска ти се да имаш друг живот, а? А не да си сегашния форумен плъх, на който цялото му съществуване е свързано с компютъра. Смешник, погледни се, че по цял ден си онлайн, бе, хахаха, 100% си и девствен.
Да плачкаш ли отиде, а, манго?
Абе ей, има лични съобщения, има теми с достатъчно разоравии, пренесете спора в друг раздел. Тук говорим за Физика. Ходете си мерете пишките някъде другаде.![]()
Последно редактирано от prosto_chovek : 05-12-2013 на 09:38
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Давайте задачи и материали за дискусия по темата.
Ще е хубаво, ако се включи някой с Теоретична Електротехника, аз обещавам да го направя след някой и друг месец.![]()
Помощ по физика.
11 клас съм на домашно обучение и се нуждая от малко помощ по физика за задача за пречупване.
α1 α2 β sinα sinβ sinα n1
30˚ 55˚ sinβ
n2 е равно на 1
Дадено е алфа 1 което е 30˚
колко е алфа 2?
имаме бета 55˚
търси се синус алфа и синус бета и освен това синус алфа върху синус бета и n1
Благодаря предварително!!
Добре, де, а какво са алфа 1 и 2 и бета? Върху какво тяло пада светлината, дадена ли ти е плътност на тялото, какво е n1? В ситуацията, която мисля, че пада, както на схемата, която ще начертая, задачата би изглеждала така:
http://i.imgur.com/IGIKOG5.jpg
Периодът на пружинно махало е 1s , а масата на теглилката е 50g . Определете стойността на коефициента на еластичност k .
Формулата я открих и повдигнах на квадрат - ще ви кажа с думи какво се получи защото не знам как да го запиша като формула . Периодът на квадрат=4.пи на квадрат.m върху k
Сега обаче как да преобразувам формулата, така че да намеря k ? Всъщност имам нещо записано , но не знам дали е вярно преобразувано k=4.пи на квадрат по m върху периодът на квадрат . Накрая получих 1971,92 - това възможно ли е изобщо ?!
Сега стана малко късно, обаче утре ще ти я реша, като се прибера вечерта. Иначе може да получиш това, ако не работиш в основни единици, примерно. Теглилката не я смятай в грамове, щом времето ти е в секунди, а в килограми, 1кг = 1000гр, значи 50 грама са ти 0.05кг. Пробвай и така и кажи какво се получава и трябва ли още помощ. Винаги работи в основни единици.![]()
Сега се получи 1,97192 . А формулата която съм написала изобщо вярна ли е ?
За махалото конкретно тук можеш да прочетеш доста. Някъде по темите бях качил и снимано учебник по фозика за техническия за трептения : http://mahalo.hit.bg/prmah.html![]()
Благодаря ти ! Формулата ми е била вярна - като по чудо . Тая страница за махалата много ми помогна - мерси отново .
кой ви е най-кофтия раздел от физиката? мен ми е термодинамика, някак ми е най-скучен......механиката също не ми е интересна. електромагнетизма ми е страст обаче
Не ми е интересна и на мен термодинамиката. Ама се оправя. От малко по - напредналата ми е ад съпромата (дял от механиката).![]()
never heard that shit b4добре и като завършиш физика чиста, примерно, къв може да станеш, освен даскал?
Приложен физик, примерно. Съпромата не го знаеш, защото в училище не се учи (съпромат - съпротивление на материалите). Има си пиложение, физици си се търсят. Фундаментална наука е, на нея се крепят останалите като механика, електротехника и прочее.
Повечето чисти физици могат да задълбаят в инженерните науки и го правят.
Отделно можеш да се занимаваш и с теоритична физика.
С чиста физика и математика ти се откриват половината професии на тоя свят.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
М да, математиката е другата такава (фундаментална) наука. Между другото, физиката без нея не може, така че повечето физици са и математици.
Може. Малко пропуснах лекциите по история на физиката.Обаче да, математиката е в основата на много предмети, физиката е в основата на много открития.
Той май си беше кръстил класическата механика "Математически принципи на природната философия"
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Чувал съм нещо такова. Физиката на мен ми е интересна не толкова като история, колкото като решаване на задачи и опитни постановки. За мен си е практическа наука. Между другото, чачо, знаеш ли къде мога да си намеря сносни материали за С# ? (личен офтопик в моята тема).