.
Отговор в тема
Страница 1 от 13 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 313
    Повече от фен Аватара на zlatko98

Деветокласници 2013/2014

7-ми клас си направиха нова тема, айде и ние

Честита!

Айде, честито да ни е. Само дано не опустее както предната.
    Между другото, какво мислите за списъкът с книгите? Изобщо смятате ли да ги четете?

Тамън се чудех кога ще си направим и ние ^.^
    За книгите.. Има разлики между списъците в различните училища -.- И нда, ще ги чета, но което ми е по-интересно.

Какво правихте днес?
    Последно редактирано от SunT : 06-28-2013 на 18:37

Колко може да са различни, след като учебният материал е един и същ?
    Ето го нашият за сравнение
    1. Николай Кун - "Старогръцки митове и легенди"
    2. Омир - "Илиада"
    3. Софокъл - "Едип цар"
    4. Софокъл - "Антигона"
    5 .Еврипид - "Електра"
    6. Старогръцка лирика
    7. Стар завет - Книгата Битие; Изход /историите за Мойсей/, Десетте Божи заповеди; историите за края на пътя за Ханаан
    8. Нов завет - Евангелие от Матея - /животът и възкресението на Исус/, Проповедите и притчите на Исус
    9. Кретиен дьо Троа - "Ланцелот, рицарят на каруцата"
    10. Томас Малори - "Смъртта на Артур"
    11. Пространно житие на Св. Кирил
    12. Проглас към Евангелието
    13. К.Преславски - "Азбучна молива"
    14. Ч.Храбър - "За буквите"
    15. Й.Екзарх - "Шестоднев"
    16. Пр. Козма - "Беседа против богомилите"
    17. "Ходене на Богородица по мъките" / апокриф /

Днес се събрахме с класа на едно заведение в градската градина, раздадоха ни бележниците, хапнахме, пийнахме, па се разотидохме. Вчера беше супер якият ден! Бяхме си направили един списък с песни и пяхме целия ден. Един съученик им беше научил акордите и свиреше на китара. Третия час дойде господина по български и изсвири две песни на Бийтълс, без да пее. Четвъртия час пак дойде и изсвири други две песни (една на Висоцки и една от филма "Хъшовете"). Добър е, има много хубав глас. Никой не очакваше. Дойде и директорката (за последните десет-петнайсет минути), май цялото училище знаеше, че ще пеем.
    Иначе и сълзи имаше, защото една съученичка заминава за София, днес ни беше последният ден заедно. Не се сближихме много, но ми стана гадно. Обожавам класа си, искрено се надявам да си останем все така сплотени и единни, с все същата прекрасна атмосфера.

Ние последния месец бяхме със заместничка, при която нищо не се правеше. Така че аз практически завърших отдавна. Неска ходих да си купя разни неща и после пихме.

Повече от фен Аватара на weenonas
    Град
    София
    Вчера се видяхме около 10 човека от класа ми, другите не дойдоха. Училището беше планирало да си чистим стаите, но понеже ние го направихме в четвъртък, бяхме свободни. Класната беше викнала няколко човека да й помогнат за дневника и бележниците, които всъщност ще ни дадат на 5ти -_- А другите доброволно бяхме там просто ей така да се видим. Като свършиха работата се разделихме на групички, аз и още 2 момичета отидохме към НДК, други в друга посока, трети си тръгнаха. Тъпо.
    Сега обмисляме за 5ти да направим нещо, но няма да можем да се съберем всички, защото някои заминават :/

BloodyDreamer моя списък е същия. Тези произведения ме притеснява, че ще са ми твърде сложни. Дано да е напразно. Ще се пробвам да прочета поне Илиада и Библията.

А с какъв успех завършихте? Моя е 5,63 и ще взимам стипендия първия срок ^_^

Честита тема, девети клас!
    Много яка година беше, наистина. Поопознах се с новия си клас, всички са супер готините и нямам търпение да почнем училище. Завършването се получи яко, въпреки че класната не успя да дойде, но както и да е. -_-
    В моя списък за лятото има точно две книги: "Старогръцки митове и легенди'' и "Библия за деца''. Все едно съм втори клас. Мислех си все пак да прочета "Илиада", "Крал Артур" и т.н., но наскоро излезе новата книга на Дан Браун и се отказах.. Да ви се похваля, че завърших с 6.00 (party) и също така да питам може ли малко повече информация за стипендиите.

Мега фен Аватара на Зайче..
    на нас тази година не ни дадоха списъци за книгите, които трябва да четем?
    и утре или в други ден трябва да ходя да си взимам дипломата, а пък как ме мързиииииии

Цитирай Първоначално написано от weenonas Виж мнението
    А с какъв успех завършихте?
    моя е около 3 и 50
    http://ask.fm/iwwkaa

Цитирай Първоначално написано от teenagexdramaxqueen Виж мнението
    4.97 !!!!

Иначе относно книгите, трябва да прочета всичките, защото трябва да им направя резюме. -.-

На 28ми не правихме абсолютно нищо, някакви простотии в класната стая, ходихме да си купуваме учебниците по френски език и оттам се разделихме на групички.

Успехът ми е 5,43.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Smile. Виж мнението
    но наскоро излезе новата книга на Дан Браун
    не е очароваща :Д

Радвайте се на училището, деца!

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Колко може да са различни, след като учебният материал е един и същ?
    Ето го нашият за сравнение
    1. Николай Кун - "Старогръцки митове и легенди"
    2. Омир - "Илиада"
    3. Софокъл - "Едип цар"
    4. Софокъл - "Антигона"
    5 .Еврипид - "Електра"
    Тези са нашите + “Прикованият Прометей“ - Есхил и Библейски легенди А във 2 АЕГ са даже по-малко.

Някой може ли да каже кога и как се кандидатства за стипендия?
    Последно редактирано от SunT : 06-29-2013 на 16:06

Нашите книги са:
    1. Омир - "Илиада"
    2. Омир - "Одисея" (извънкласно)
    3. Есхил - "Прикованият Прометей"
    4. Софокъл - "Едип цар"
    5. Софокъл - "Антигона"
    6. Три произведения по избор на Алкей, Сафо, Анакреон или Калин
    7. Кирил - "Пространно житие"
    8. Константин-Кирил Философ, "Проглас към Евангелието"
    9. Климент Охридски - "Похвално слово за Кирил Философ"
    10. Константин Преславски - "Азбучна молитва"
    11. Черноризец Храбър - "За буквите"
    12. Битие (Библия) - Сътворението на Моисей и Йосиф

P.S. Някой смята ли да се явява на Б1 сертификат другата година?

Ии аз да се включа към вас :P

thebestye
    Guest
    оо колеги :Д ами на ман не ни дадаха книги !! незнам защо или поне аз не съм разбрал амааа... и да дадат
    аз не чета и заварших с 3 още малко и аиде :Д гити :Д:Д

Цитирай Първоначално написано от perry_the_platypus Виж мнението
    Нашите книги са:
    1. Омир - "Илиада"
    2. Омир - "Одисея" (извънкласно)
    3. Есхил - "Прикованият Прометей"
    4. Софокъл - "Едип цар"
    5. Софокъл - "Антигона"
    6. Три произведения по избор на Алкей, Сафо, Анакреон или Калин
    7. Кирил - "Пространно житие"
    8. Константин-Кирил Философ, "Проглас към Евангелието"
    9. Климент Охридски - "Похвално слово за Кирил Философ"
    10. Константин Преславски - "Азбучна молитва"
    11. Черноризец Храбър - "За буквите"
    12. Битие (Библия) - Сътворението на Моисей и Йосиф

И на нас ни даде същите, обаче една приятелка ми даде учебник по литература и мисля да чета само откъсите, а ако ми стане много интересно някое, ше си го взема да го чета цялото. :d

А някой, който ще се явява на изпит за първия сертификат на Кеймбридж?
    И пак да моля за малко инфо за стипендиите.. :P

Цитирай Първоначално написано от perry_the_platypus Виж мнението
    Нашите книги са:

Аз да се изфукам :Д Моя по немски го взех още в 6ти клас :P Иначе успеха ми е 5.63

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    Честита ни тема!
    Успеха ми е 5.85
    На нас ни дадоха списъка + някои книги от 10 клас, понеже там са били много произведенията.
    Пак валии Дано другата седмица да грейне слънце.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от zlatko98 Виж мнението
    Аз да се изфукам :Д Моя по немски го взех още в 6ти клас :P Иначе успеха ми е 5.63
    Нищо лично, даже браво, ама за какво ти е това В1? Това е така нареченият B1- Zertifikat Deutsch für Jugendliche (съкратено ZD j). Малко е като за украса.Трябва ли ти един ден за следване езикът, с В1 няма да ти мине номерът никъде. Поне В2, а най-добре и С1. Малко като при английския - по-рaзумнo постъпват сякаш онези, които отиват директно на САЕ, без да минават преди това и през FCE.

Град
    София
    Smile. дали ще получаваш стипендия в началото на 9ти клас зависи не само от успеха, но и от това в какво училище учиш. Ако си в езикова гимназия или просто си имала 18 часа чужд език на седмица се смята, че имаш нулева година и не можеш да получаваш стипендия. Ако си имала 13 часа чужд език на седмица и си учила и другите предмети от седми клас (химия, биология, физика, история и т.н.) и си завършила 8ми клас със успех над 5,50, можеш да получаваш стипендия първия срок на девети клас. В началото на годината питаш класния/класната за формуляр, ако тя не знае се обърни към някой друг. И така подаваш документи. Стипендията за успех 5,50 - 5,99 е 35 лв, а за 6,00 - 50 лв ако не се лъжа.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от weenonas Виж мнението
    Стипендията за успех 5,50 - 5,99 е 35 лв, а за 6,00 - 50 лв ако не се лъжа.
    Стипендията за успех до скоро беше фиксирана и беше 21 лева. После се гласува увеличение на сумите за стипендии със заповед на министерството на база представянето последните 3 или 4 випуска в конкретното училище на матурите. И въпреки, че моето даскало е стабилно в челната тройка на такава класация, стипендиите си останаха същите. Дадоха свобода на училищата да определят сами как да разпределят дадените им средства. Затова не може да се каже колко е стипендията и за какъв успех, различна е според решението на ръководството на отделните гимназии.

Град
    София
    Може. В моето училище са толкова, а и някъде бях чела същите суми. Мислех че на всякъде са еднакви.

Само на нас ли дипломите ни даваха на 17ти :д Всъщност вие от тази година бяхте в ново училище така ли? Аз сега ще кандидатствам :Д
    Успеха ми е 6.00 *изфук* :Д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си