.
Отговор в тема
Страница 29 от 91 ПървиПърви ... 192526272829303132333979 ... ПоследнаПърви
Резултати от 701 до 725 от общо 2259
    Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Хехе, отказах се. Един от моето даскало продава готови за левче.

Повече от фен Аватара на UnkNoWn12
    В нашето училище е тегаво, защото сестрата, при която заверяваме бележките е страшно наблюдателна и заядлива А и защо да даваш левче за бележка, като можеш да си вземеш безплатно от лекаря
    Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    В нашето училище не ни задължават да ги заверяваме при сестрата. Личната ми лекарка познава майка ми и баща ми от двайсетина години и ще каже на наште и те ще ме заколят. За това при нея ходя, само когато наистина съм болен. Оказа се, че при новата класна минават нелегалните бележки и ще се възползвам.

Повече от фен Аватара на UnkNoWn12
    Е, така е кофти, да Мойта лекарка е голям пич и ми каза, да не се притеснявам и да ходя за бележки при нея Класната също е разбрана и понякога ни ги извинява и без бележка, ама като е само за 1 или 2 часа
    Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..

JustaLittleKid
    Guest
    Писна ми вече, хаха.
    Повечето часове са БЕЗУМНИ. Просто безумни.
    Има точно два дни, в които си струва да присъстваш - вторник и сряда, защото имаме математика и история.
    С тая тъпа учителка по БЕЛ не знам докъде ще стигнем, може би трябва да почвам уроци. Няма по-скучен учител, обичам литературата и винаги ми е било интересно в тези часове, но от миналата година, откакто сме с нея, просто не мога да издържам да й седя в часовете. Нищо смислено не сме правили в тези часове, тя си седи на столчето, чете си някакви странни анализи и убива всяка красота на литературата. Ама пък иначе с големи претенции.
    Тц.
    А пък класът ще се избие кои учители да каним на бала. Хотелът и датата лесно ги избрахме, повечето класове са си избрали по 2-3 учители освен класните, които да поканят и за които да платят, а ние... Искат да я канят тази гореспомената учителка, защото щяла да rage-не и да ни пише по-ниски оценки. Мииииии.. не, благодаря.

Мега фен Аватара на an7raks
    То не е като да сте 30 коча и на никой да не му пука...

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    То не е като да сте 30 коча и на никой да не му пука...
    31 сме ние .

Само дето на повечето момичета и момчета ни пука прекалено много, всеки си държи на неговото и ще се избием някой ден.

класната я няма... нямаме часове... няма как да се разберем за каквото и да било... и ние ще се изпокараме, колкото и да ни е хубаво заедно, сме се събрали всеки с разучни интереси... поне сме 25 и ни е лесно... не си представям с 30 как е

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Опааа, правихме пак входното по Свят и личност и имам 6. По география 6. По Английски 6. По БЕЛ - 5. По история 6. Само по физика 3 а едно момче със същите решения като моите има 5.

напълно нормално е

охх и аз да се запиша.. да видим какво ще бъде тази година и до какво ще доведе

аз да ви питам ползвате ли някакви анализи по БЕЛ,че в училище госпожата ни диктува пълни глупости ..

на нас ни се диктуват 3-5 въпроса... и 2 часа върху тях само се говори и нищо не се пише... ама грам... пък, който може помни

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Пффф, днес е гаден ден. Господина ни по музика почина, толкова лъчезарен и добър човек беше, просто не мога да го асимилирам още. 3 поколения от семейството ми е обучавал, училището просто няма да е същото без него.
    По Свят и личност е адски зле ситуацията, имаме доклад, проект, портфолио + че на всеки 3 часа вероятно ще ни дава тест. По география имам проект, изобщо са ни подпукали. Не мога да смогна да се подготвям за матурите си, а КСИ даже не мога и да си помисля. Сериозно обмислям да пропусна една година, за да уча само по английски.
    И днес най - сетне ми пуснаха интернета.

Цитирай Първоначално написано от dens1 Виж мнението
    аз да ви питам ползвате ли някакви анализи по БЕЛ,че в училище госпожата ни диктува пълни глупости ..
    Ползвам, ама рядко. Стига с това консумиране на анализи и планове. Сядаш и почваш да пишеш анализи и есета. Каквото ти е мнението, защитавай си го на хартия. Напиши 100 тина текста и няма да имаш нужда от анализи.

JustaLittleKid
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от dens1 Виж мнението
    Нашата си мрънка разни простотии под носа. Добре, че има Гугъл, че да мога да си направя контролните, дето не ги чете.

Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Ползвам, ама рядко. Стига с това консумиране на анализи и планове. Сядаш и почваш да пишеш анализи и есета. Каквото ти е мнението, защитавай си го на хартия. Напиши 100 тина текста и няма да имаш нужда от анализи.
    Не е точно така. Някои неща просто трябва да бъдат обяснени, това е работата на учителя. Нямаше да мога да напиша повече от 10 реда анализ на половината стихотворения на Яворов миналата година, ако не бях записвала в час и не бях чела допълнителни разсъждения- 50% от образите нямаше да разбера точно какво символизират. Не мога просто така да си изкажа мнението, а после да се окаже, че няма нищо общо с истината. Защото винаги избирам да пиша ЛИС, може би. В есетата нещата стоят малко по-различно.
    Но, като цяло, да- писането му е майката и само така ще се научите да разсъждавате сами и да може да напишете смислен, цялостен текст.

Цитирай Първоначално написано от tonssy Виж мнението
    Не е точно така. Някои неща просто трябва да бъдат обяснени, това е работата на учителя. Нямаше да мога да напиша повече от 10 реда анализ на половината стихотворения на Яворов миналата година, ако не бях записвала в час и не бях чела допълнителни разсъждения- 50% от образите нямаше да разбера точно какво символизират. Не мога просто така да си изкажа мнението, а после да се окаже, че няма нищо общо с истината. Защото винаги избирам да пиша ЛИС, може би. В есетата нещата стоят малко по-различно.
    Но, като цяло, да- писането му е майката и само така ще се научите да разсъждавате сами и да може да напишете смислен, цялостен текст.
    Така, така...
    Аз говоря за хора, които имат изградена култура на четене. Едно е да си прочел и усвоил 10 книги, друго е 100, трето е 1000. Четенето е много добър начин да "зареждаш" мозъка си с идеи, думи, образи.
    Идеята е, че всичко това да го използваш за нещо и да генерираш свои виждания за нещата.
    Иначе оставаш само консуматор.
    Госпожата ми по БЕЛ казва, че надали някога ще разберем какво се е опитвал да каже даден автор, да "символизира" или да прави "опозиции". Всъщност надали авторът е знаел, че някога ще бъде изучаван.
    Така, че - намери нещата, които теб те трогват в едно стихотворение/разказ и ги кажи. Ако защитиш гледната си точка с аргументи, ще получиш 6, независимо какво пише в учебника/анализа/книжката на госпожата.

Ето ти и един хубав цитат от Ницше, във връзка с писането и четенето:

От всичко написано най обичам написаното със собствената кръв.
    Пиши с кръв: и ще проумееш, че кръвта е дух.
    Не е така лесно да разбереш чуждата кръв: аз мразя хората, които си
    губят времето с четене.
    Който познава четеца, той не прави вече нищо за четеца. Само още
    едно столетие четци — и самият дух ще почне да вонее.
    Това, че всекиму е позволено да се учи на четмо, разваля с време не
    само писането, а и мисленето

Така, че - намери нещата, които теб те трогват в едно стихотворение/разказ и ги кажи. Ако защитиш гледната си точка с аргументи, ще получиш 6, независимо какво пише в учебника/анализа/книжката на госпожата.
    Като става дума за есе, да.

Цитирай Първоначално написано от tonssy Виж мнението
    Като става дума за есе, да.
    А то какво друго може да има на матурата, че не съм запознат в детайли?

Голям фен Аватара на joannalof
    Интерпретативно съчинение или есе - ти си избираш кое да пишеш.
    Аз винаги пиша ЛИС освен ако темата ми е интересна за есе.Според нашия учител при есетата е още повече субективно оценяването,разликата в точките на оценяващите е до 10.Единият може да ти го оцени за 10т.,а другият да ти даде 20т. - тогава май ти пишат средно 15 или се включва трети.
    И това също е вярно,че ако имаш добри аргументи може да защитиш своята теза,която е по-различна от масовите анализи.Също при символистите е в голям плюс,ако знаеш какви означават попринцип символите.И задължително трябва да знаеш нещо за епохата,в която е творял авторът - пак се оценява високо.
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

А то какво друго може да има на матурата, че не съм запознат в детайли?
    Литературно интерпретативно съчинение, в което разсъжденията все пак трябва да са само и единствено върху самото произведение и не трябва да се допускат неточности, още повече пък да изказваш личното си мнение.
    Общо взето се намесих, защото момичето питаше за анализи, които всъщност се доближават до ЛИС-а, а не до есето. Да, лично аз прочитам по 1-2 анализа преди да пиша върху дадена тема, за да ми се изяснят докрай въпросите.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Така, така...
    Аз говоря за хора, които имат изградена култура на четене. Едно е да си прочел и усвоил 10 книги, друго е 100, трето е 1000. Четенето е много добър начин да "зареждаш" мозъка си с идеи, думи, образи.
    Идеята е, че всичко това да го използваш за нещо и да генерираш свои виждания за нещата.
    Иначе оставаш само консуматор.
    Госпожата ми по БЕЛ казва, че надали някога ще разберем какво се е опитвал да каже даден автор, да "символизира" или да прави "опозиции". Всъщност надали авторът е знаел, че някога ще бъде изучаван.
    Подкрепям това мнение.
    Колкото повече четеш, толкова повече започваш да разбираш сам произведенията. Можеш много по-добре да намираш дадени символи, мотиви, stylistic devices и т.н. в един текст.
    В класа ми по английски, хората, които не четат книги рядко обелват дума, когато анализираме книги. Другата част, която всъщност чете, много по-често се включва в дискусии с ясно изградени идеи и аргументи, които могат да подкрепят с доказателства от текста.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Подкрепям това мнение.
    Колкото повече четеш, толкова повече започваш да разбираш сам произведенията. Можеш много по-добре да намираш дадени символи, мотиви, stylistic devices и т.н. в един текст.
    В класа ми по английски, хората, които не четат книги рядко обелват дума, когато анализираме книги. Другата част, която всъщност чете, много по-често се включва в дискусии с ясно изградени идеи и аргументи, които могат да подкрепят с доказателства от текста.
    +1

Човек в живота си трябва да прочете точно 10 книги, но за да разбере кои са, трябва да изчете 10 000..

Бтв к'во се напирате матурата е супер лесна.. Дайте си зор за КСИ.. ДЗИ-то е лесно и в крайна сметка 80 % от вас ще препишат, а то и малоумен да си пак въпросите са елементарни..

Изборните по език и философския цикъл са най-лесни.. между другото, там нивото е най-занижено, което е адски плюс..
    Философски цикъл темите са само 18 и през годината може да си ги развиете на матурата под 5.50 няма да паднете..

А относно ДЗИ по БЕЛ
    Един съвет пишете ЛИС оценява се по-високо..
    (Моят ЛИС беше близо 4 страници, даже се притесних, че няма да ми остане място..)
    И не бързайте време има.. някой дето уж много знаеха избързаха и се преебаха..
    Четете бавно и спокойно, не сте на състезание.. Мислете върху всеки въпрос и такам..

Матурите по Английски са елементарни.. щом си позволих да заспя..
    КСИ-то по Английски особено в СУ е малко кофти за кандидатстващите там, но не ви трябва специална подготовка, всеки вкъщи може да си се справи, въпрос на нагласа е..

Ох писна ми.. после ще се включа пак...
    Последно редактирано от AnarchyBoy : 10-16-2013 на 06:46
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на teenems
    Здравейте!Искам да ви попитам какво е мнението ви за НБУ?Или по-точно за актьорското майсторство там (ако някой знае нещо) ,заслужава ли си университета и признава ли се извън България?
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си