.
Отговор в тема
Страница 67 от 91 ПървиПърви ... 175763646566676869707177 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 651 до 1 675 от общо 2259
    JustaLittleKid
    Guest
    Ощеееее три дниии... нямам търпение да дойде петък, 13:00 ч. :Д

Повече от фен Аватара на Eagle 123
    Цитирай Първоначално написано от JustaLittleKid Виж мнението
    Ощеееее три дниии... нямам търпение да дойде петък, 13:00 ч. :Д
    Нa Рaзпети Петък стaвaт чудесa Стискaм пaлци сaмо дa не те рaзпънaт

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Тези пробни матури на една дата за цялата страна ли са? И само веднъж ли са? :/
    В нашето училище никой не ни информира за такива неща и знам, че най-вероятно няма да има още пробни матури, но все пак искам да знам

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Не са, всяко даскало само си определя, кога да се проведат. Нашите пробни матури бяха проведени в последните дни на Февруари месец.

Мега фен Аватара на Dagichka
    и ние нямахме организирани пробни матури, затова госпожата ми направи класното под формата на матура в две части - правихме 2 часа лис или есе на изтеглена от всеки тема, после още 2 часа първите 40 въпроса от матурата ;д на съчинението имам 26 точки, доволна съм ^^ тестовата част ще видя чак другата седмица. мисля от утре-другиден сериозно да си седна на трибуквието и да си развия увод за всеки автор плюс главната тема и особености за всяко едно произведение.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    е, и нашето класно беше матура, но учителката ни не е проверяваща и не ни ги точкуваше :/ поне лис-а де, още не е върнала теста, но него мога и аз да си точкувам

Това е много тъжно. Миналата година бях чула/разбрала, че има някакви пробни матури, които се плащат

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    е, и нашето класно беше матура, но учителката ни не е проверяваща и не ни ги точкуваше :/ поне лис-а де, още не е върнала теста, но него мога и аз да си точкувам

Това е много тъжно. Миналата година бях чула/разбрала, че има някакви пробни матури, които се плащат
    Има, да.
    Следи тук - http://www.bultest.org/
    Последните са били на 23 март ( http://www.bultest.org/node/233 ), но според мен има вероятност да направят още поне една до края на април/началото на май.
    За тук знам със сигурност, но когато бях седми клас, си спомням, че и Регалия организираха пробни изпити, но не съм сигурна дали и за зрелостници, можеш да се обадиш да питаш.

Супер фен Аватара на kosder
    За пробни матури следете школите, които предлагат уроци по БЕЛ.
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Супер фен Аватара на p3tinc3t0
    Някой ще се явява ли във ВИНСА на пробен изпит по БЕЛ на 27 април ???

JustaLittleKid
    Guest
    Още 13 часа :Д

Днес правих контролно по математика, реших едната задача (бяха две), естествено с помощта на моята най-умна съученичка и приятелка. Ако не беше това момиче, със сигурност щях да остана някъде 9-10 клас. :Д И учителят беше най-милият, остави я да ми обяснява как трябва да се завърти триъгълника и какво ротационно тяло ще се получи, дори ни услужи с триъгълник, защото аз си изрязах от хартия, за да си го представя. Най-милият! :Д

Някой с изпит по география във ВТУ има ли?

JustaLittleKid
    Guest
    IELTS Results: Band 7,5 <3 <3 <3
    Многоооо съм щастлива и доволнааааа!

Listening: 8,5
    Reading: 7,5 (тук малко съм го объркала, очаквах повече :Д)
    Writing: 6,5
    Speaking: 7,0 <3

Йееей! Беше най-якото събуждане, имах съобщение от едно момиче от моя курс, която ми каза, че са излезли резултатите! Много ми е щастливо, доста добре съм се представила, хаха.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Благодаря, Нели

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Някой да е бил на предварителния по биология в СУ?
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Повече от фен Аватара на Eagle 123
    Aми достa мои приятели, че и хорa от клaсa.. Не знaм, но нa мен ми се струвa стрaшно гaднa темa зa РНК & ДНК, понеже е достa голямa и почти всеобхвaтнa, с много мaтериaл зa писaне.. Рaзбирaм и зaщо не им е стигнaло времето нa някои от тях - все пaк говорим зa 12 листa, a и тест отгоре, кaто повечето сa го нaпрaвили зa >20 мин...

Град
    wondeЯland
    Имат ли инфо твоите приятели кога се очакват резултатите.. а и има ли надежда да качат теста с отговорите в сайта на СУ? Да ти кажа по-добре нуклеинови киселини, от колкото изменчивост(контролната тема)

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Приготви се за яко чакане

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от Eagle 123 Виж мнението
    Aми достa мои приятели, че и хорa от клaсa.. Не знaм, но нa мен ми се струвa стрaшно гaднa темa зa РНК & ДНК, понеже е достa голямa и почти всеобхвaтнa, с много мaтериaл зa писaне.. Рaзбирaм и зaщо не им е стигнaло времето нa някои от тях - все пaк говорим зa 12 листa, a и тест отгоре, кaто повечето сa го нaпрaвили зa >20 мин...
    12 листа, баси изродите

Повече от фен Аватара на UnkNoWn12
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    12 листа, баси изродите
    Винаги ми е било чудно какво толкова се изписва на такъв брой страници по биология, история и т.н. Ама това е явно, просто защото не ми е идвало такова чудо до главата
    Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..

Град
    София
    ДНК и РНК не е гадна тема. То тях, ако не знаете... Но пък мен много ме дразнят в СУ как си формулират темите, доста хора не са се сетили, че трябва да включат и РНК, което си е техен проблем, де, но какво толкова им пречи да си формулират темата чисто и просто "ДНК и РНК". :Д

Иначе до 10 дни би трябвало да излязат. Сложи ги две седмици.

Град
    wondeЯland
    Нарочно го правят, защото за МУ се учат на изуст уроците, т.е. чисто зубрене. В СУ е важно да се види мислене и логика в темата. Точно за това формулират темите по такъв начин, че ученикът сам да реши какво точно да включи в темата. На мен по ми харесва този начин на провеждане на изпит. А и те не променят смисъла на темата.. в случая всеки би трябвало да знае, че и РНК е носител на информация, а не само ДНК. Дали ще кажат ДНК и РНК или " молекули, носители на генетичната информация" аз не виждам никаква разлика
    Последно редактирано от ecstazy : 04-18-2014 на 18:00

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Чудите се на кандидатстудентските какво се пише 12 листа?! Ами като тръгнем, по история например, че трябва да имаш увод, който да ти въвежда основната тема. Оттам трябва да я развиеш като хората, не просто да си я назубрил, а да правиш и причинно-следствени връзки. Заключение и тн и тн. Та...отстрани изглежда невъзможно, ама си е съвсем реално, а темите по химия и биология, са доста по-зловещи от тези по история.
    Успех на всички.
    maDamn

Голям фен Аватара на bebeemalko
    Град
    Candytown, Wonderland
    пфффффф резултатите от предварителните по бел и английски във ВТУ са отчайващи.... изкарах по-ниска оценка, от която очаквах.. даже много ниска.. и все пак 72.14% имат по-нисък резултат от моя... пф.. разочарована съм от себе си...
    [img] http://4.bp.blogspot.com/_9XjzP3JBrG...0/Paramore.jpg [/img]

Don't wanna hear your sad songs
    I don't wanna feel your pain
    When you swear it's all my fault
    'Cause you know we're not the same
    No, we're not the same, oh, we're not the same

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ecstazy Виж мнението
    Нарочно го правят, защото за МУ се учат на изуст уроците, т.е. чисто зубрене. В СУ е важно да се види мислене и логика в темата. Точно за това формулират темите по такъв начин, че ученикът сам да реши какво точно да включи в темата. На мен по ми харесва този начин на провеждане на изпит. А и те не променят смисъла на темата.. в случая всеки би трябвало да знае, че и РНК е носител на информация, а не само ДНК. Дали ще кажат ДНК и РНК или " молекули, носители на генетичната информация" аз не виждам никаква разлика
    Еми не знам, аз смея да твърдя, че твърдението, че за МУ трябва яко зубрене на темите, е невярно. Просто толкова информация не може да се назубри и да си перфектен на изпита, ако не я разбираш. Окей, осми клас, примерно, темите са кратички и можеш, но 9ти и 10ти клас... Особено биохимията, ако не я разбереш, не виждам как ще я назубриш трайно. Темите се учат като разбереш материала първо, след което ако искаш учиш 1:1 от учебника, ако искаш предаваш същата информация, последователно, но с твои думи. Някои излизат с номера, че са писали със свои думи и са имали кофти оценка, но по-скоро вярвам, че това е, защото не са се изразявали като хората и са били двусмислени. :Д

Иначе аз не съм фен на изпити, които протичат с писане на теми. Реално не са обективни, специално по биология говоря. Един хубав, труден тест би стимулирал много повече мисленето. И не говорим за тест само с а,б,в. :Д

Град
    wondeЯland
    Ами не знам, казвали са ми, че проверители са слагали темата до учебника и с пръст са следили какво има и какво не. Взимат 25 стотни за липсваща допълнителна информация (плюсче) и така нататък.. Аз не мога много да говоря, тъй като не се готвя за МУ. И аз не разбирам как се влиза със зубрене 1:1, но където и да чета това се говори- учене на изуст. Каквото в учебника, това и на листа

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си