- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За вегетарианството
Вчера гледах по анимал планет, как един лъв искаше да изяде едно такова, всеки момент очаквах отнякъде да изскочи greenpeace или нещо от сорта, да обяснят на лъва как прави нещо лошо, че вместо това може да пасе.
А ако всички хора започнем да се храним с трева, убием всички хищни животни (копелетата не искат да се учат да пасът), то в крайна сметка, кой ще яде тревопасните животни? Тревата няма ли да свърши в един момент? Кога последно видяхте дива крава? Аз мисля, че никога. Тъпо е, че повечето от вас дори не са виждали крава на разстояние по-малко от 2 метра (нямам идея дали има такива неща в зоопарковете), а всеки тръгнал да обяснява, как кравата имала чувства едва ли не, била влюбена, ама тя чакала бебе, бащата бил краваря. Като ви е толкова мило за кравите, телетата (вярвам, че повечето не правите и разликата между крава и теле, освен ако не ви кажат кое какво е), кокошките, прасетата, овцете, защо не ги вземете да си ги гледате вкъщи?
n00bs
Мите, спри се с тия така сигурни източници от интернет, защото няма две еднакви...
http://spidersport.com/calories.php
http://www.bb-team.org/hrani - един от малкото сайтове, на които наистина вярвам
Иначе да, соята е добър източник на протеин, но не мога да си живея на нея.
И все пак, исках Пантерата да ми го каже, защото много удобно ми избягва въпроса!!
това само хората го правят. животните се оглеждат от малки в изкуствени и сурови с условия, а не както природата милиарди години им е сътворявала. http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU#t=1729
Животните на Земята са намалели многократно. Тук не говорим за изчезващи или изчезнали видове заради нас, ами за количеството на всички. Щото само в България не можете да си предтавите каква жива природа сме имали преди 30 години, и какво е сега. Как всичко е буквално избито, ареалите им са съкратени стотици пъти и всяко оцеляло се крие като невидяло в последния останал храсталАК.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-08-2014 на 18:13
Значи хем не искаш да спориш дали е полезно, хем искаш аз да губя времето си в това да те убеждавам. Е, чуваш ли се изобщо?
Димитър. е на прав път - комбинацията от житни и бобови е протеин - демек, като си изядеш боба с една филия хляб - ето ти протеин.
Гугъл нямаш ли си? Да си провериш как при Х температура от месото ти не остава нищо освен вероятно хормонът на растежа, който, разбира се, поглъщаш. После що 10-годишни момиченца имат застрашително голяма гръдна обиколка, нали.
Да напишеш "растителни източници на протеин", например?
Не го избягвам. Игнорирам те. Защото няма смисъл да си губя времето да те убеждавам в нещо, в което ти не искаш да бъдеш убедена. Аз, когато се съмнявам в мнението си, питам за доказателства в полза на противоположната теза и с радост променям становището си, когато човекът отсреща е добре осведомен. При теб това няма да се случи, така че аз да питам - ЗАЩО да си губя времето с теб?
,,Не всички животински протеини са с високо съдържание на мазнини, но обикновено съдържат повече в сравнение с растителните. Трудно е да се направи списък с всички протеини и количеството мазнини в тях, но общото правило е, че крехкото месо и рибата са по-нискомаслените варианти сред животинските протеини, а растителните съдържат по-малко мазнини и от тях. //
Това колко добър източник на протеин е и дали е полезно са две различни неща. Не, не искам да споря дали е полезно, дали се усвоява трудно, дали не можем да си набавяме всички необходими веществата и без него, защото нито знам, нито ме интересува толкова. Исках да ме убедиш, защото едната ми пречена да го ям беше именно това - протеина, а ти ми казваш, че може да се набавя даже и повече протеин от същото количество веган/вегетариански храни. Тогава защо в режимите на фитнес модели, бодибилдъри и тн. присъства такова количество месо, вместо да си набавят ПОВЕЧЕ протеин с по-малко количество храна?
Да, протеин е, но не е същото/повече, отколкото протеина в същото количество месо.
Не казвам, че не е добър източник, но понеже на мен ми е трудно да ям необходимото количество храна за набавяне на протеина, колкото по-концентриран е, толкова по-добре.
Оооок, но топлинната обработка влияе по същия начин и на боба/лещата.
НЕ казвам, че такива няма, казвам само, че в месото, РИБАТА, белтъците на яйцата са по-концентрирани.
Ако не искаш да си губиш времето да обясняваш тезите си, е ми, не ги пиши. Аз не се съмнявам в мнението си, но точно за доказателства питах и ако такива бъдат представени ще си променя мнението, дори и да не искам да бъда убедена. Като за последното вероятно си направи изводи от настойчивостта ми на питане, но такава реакция е нормална, когато кажеш, че можеш да дадеш примери за такава храна, а после да избягваш да го направиш.
Пантерка,
Айде обясни ми как, по дяволите, тая кокошка изпитва болка, като за една частица от секундата и вече главата й е изхвърчала?
И, какво лицемерно има в това да обичаш животните и да ядеш месо? По селата знаеш ли как хората се държат с животните си? Това са всекидневни грижи и то не по 8 часа, а по 18... Щруделката може да не яде месо, но тя и не отглежда 200 животни и не се грижи за тях. Ако овчаря убива по 10 агънца на година и гледа 200 овце целогодишно, това прави +190 живи животни на тоя свят благодарение на него. Е, благодарение на кого живеят повече животни?
Мая, аз ям риба, че и допълнително пия рибено масло от години
За топлинната обработка - дали наистина? Или само налучкваш?![]()
Относно бодибилдинга - знам ли, явно разбираш повече от Франк Медрано - https://www.youtube.com/watch?v=RFPsvF3UOdo
Или от вегана, който изкачи Еверест без кислород?
http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/h...plant-protein/
- Примерно![]()
С киноа-та аз лично съм запозната от... две години, бих казала. Повечето хора дори не са чували, че нещо такова съществува. А когато им заговориш за червена леща, те гледат все едно си паднал от Марс. Затова и не обичам да говоря за храна, въпреки че ми е изключително интересна тема.![]()
Изключително против съм необмисленото хвърляне в посока вегетарианството. Смятам, че е решение, което трябва да се обмисли внимателно, защото не може току-така да отрежеш част от храненето си, особено ако доскоро е била основна, и да очакваш да се разминеш без последствия. Информираността е важна, независимо по каква тема говорим.
Антраксе, разгледай снимки как се режат човки на пилетата по фермите. Също така... можеш да се поинтересуваш дали случайно жестокото пришпорване на развитието на едно пиле не причинява някакви проблеми - не съм чела, но ми се вижда логично да се развият някакви вътрешни аномалии, когато някой решава, че вместо за 3 месеца пилето трябва да стигне уречените килограми за 1. Прочети за "гушенето на гъски", което спомена Дрейд, с цел да се отгледа огромен дроб. Повярвай ми, не си кривя душата - едно от любимите ми ястия ЕВЪР е гъши дроб със сладко от боровинки. Точно защото не съм го виждала това на живо, продължавам да го ям. Обмислям да спра обаче.
Но заешко например... опитвала съм няколко пъти, безумно вкусно е, обаче... как да ти кажа, под блока ми тичат зайчета (вместо бездомни кучета тук се отглеждат зайци), никога, никога повече няма да мога да вкуся заешко.
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-08-2014 на 19:46
Ами лично мен адски ме е жал за горките животинки,затова се ограничавам,но не спирам да ям напълно месо.
Логика няма да спрем да ядем месо.. така или иначе друг ще го изяде това животно
Всеки има право да прави това,което иска,но все още съм на мнение ''против'' убиването и консумирането на тези създания.
За мен това не е редно.
Именно затова се ограничавам и ям повече салати и такива вегетариански работи.
хахахаххахаха
![]()
![]()
![]()
![]()
Тоя 60 килограмов лостаджия ли наричаш културист или бодибилдър? Аз тея номера до миналата година ги правих, някои и по-добре от него. А пък колко по-корави пишлемета познавам, които ще го бият и по-сила и по-издържливост (ако става въпрос за тоя на клипчето)
Пък за вредното месо и пиленцата, които ги тъпчели с химия... БОЖЕ. Ти една ябълка истинкса сигурно не си яла тази година, щото ги пръскат с такива препарати, за висока и бърза продуктувност и издръжливост, че става по-вредна и от най-буханото пиле.
Е и? Какво като имали някакви евентуални аномалии? това не значи, че ги боли... Не ми казвай да ти докажа, че не ги боли, а се хвани ти да ми докажеш, че ги!
Рязането на клюна на пилето е като рязането на ноктите ти. И знаеш ли защо се прави? Защото започват да се кълват едни-други до смърт! Кое е по-добре? Да им направят една безболезнена интервенция, като рязането на клюна или да ги оставят да се кълват до смърт?
Ок, явно единственият ви довод е, че животните ги боли/което не е задължително/... Ако се създадат ГМО прасета, които не изпитват болка? Просто да нямат рецептори за болка... Бихте ли ги яли?
Абе тука всички говорите за протеини, ама май забравяте мазнините и енергията която дават те. Мазнините не са ужасни зли същества дето ви се лепят на задника, те са важни и дават най-голямо количество енергия за най-кратко време. За съжаление няма как моментното изяждане на една салата да ти даде енергията която ще ти донесе една пържола.
Заека е изключително вкусно както печен с картофи, така и на яхния. Няма никакъв шанс да спра да ям, щото си тичал в градинката. За мен най-добрият заек е сготвеният, това си и представям като го видя да подскача. Чак ми се прияде.
Продължавам да твърдя, че след като вегетарианците правят разлика между растение и животно са лицемери. Да вземат да ядат камъни. И вечното разграничаване между риба и месо. Ами и рибите са живи, плуват си пък ги ядете, а рибата е незаменимо ястие.
ai malko pozdrav za lostadjiite
https://www.youtube.com/watch?v=uN061jJa45Q
https://www.youtube.com/watch?v=FtOO9SwzGcM
Рибите не са хора!
СМЪРТ ЗА ПЛАВАЩИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИ!
ВСЯКА РИБА НА СУШИ, ВСЕКИ ХАМСТЕР НА ДВЕ!
n00bs
имаше един период ,в който две-три седмици не ядох месо.. след това ми правиха кръвни изследвания и хемоглобина ми беше под нормите.. от тогава съм спрял всякакви такива опити и проучвания ;D
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
любимия ми сандвич е 2 пържоли по средата с кюфте
n00bs
По въпроса много може да се разсъждава. Рибите са си риби и обикновено "защитниците" не ги ебе особено за рибите, само за някой кит или делфин, другите риби не са обект на интерес. Птиците и влечугите също са различни от бозайниците, ама то като се замисля има и бозайници дето снасят яйца, та не знам какво става тогава.
Девойки който ревностно защитават тезата, че не трябва да се яде мръвка защото се убиват животни започват яростно да крещят "Убий я/Убий го" ако в стаята влезе някое насекомо, пеперуда, паяк да не говорим за зелен скакалец или да не дава господ богомолка.
спрете да викате на делфините и китовете риби![]()
n00bs
има ли некви статистики, доказателства, че тези дето не ядат месо живеят повече примерно и с колко? :Д
Личи си колко разбираш от хранителни вещества. Живея предимно на салати, особено в сесия. Само дето салата далеч не значи "маруля". В салатите ми винаги присъства един от следните елементи - нарязано пилешко, сварени яйца, сирене, риба - тон, херинга или пушена сьомга. ВИНАГИ. Гладна не съм останала. Достатъчно съм енергична, за да уча по 10 часа на ден.
И не ми говори за мазнини, да тъпча пържоли далеч не е единственият начин да си ги добавям, а по никакъв начин дори не се класифицира като близко до здравословен, Бога ми. Мазнините ми идват от зехтина, ядките и авокадото, без които не оставам.
А това, което дава най-много енергия за най-кратко време, са бързите въглехидрати, впрочем![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-08-2014 на 21:35