.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Тема: СУ или ТУ

СУ или ТУ

Здравейте, догодина ми предстои кандидатстване във ВУЗ и, въпреки че съм се ориентирал, все още се колебая между ТУ и СУ, защото аз лично силно симпатизирам на ФМИ, но всичките ми познати и приятели ме убеждават, че в ТУ образованието е по-добро. Казват го защото съм се ориентирал към компютърните специалности и по-точно софтуера, но ще излъжа, ако кажа, че не искам да имам и чисто културни хардуерни познания. Въпреки това, съм се насочил главно към софтуер. Моля ви, изложете аргументи за и против, защото съм силно разколебан. Впрочем желанията ми са - за СУ - Компютърни науки, Информатика, Софтуерно инженерство и ТУ - КСИ.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    А как си с математиката?

Ами бих казал добре. Нека това не го вземаме като фактор, защото принципно съм алчен за знания и не ме е страх от учене

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Ами то кандидатстването е лесно, да се надяваме, че ще изкараш 5,50 поне.

Мега фен Аватара на draid
    Завършил съм и КСИ в ТУ, то преди беше КСТ, скоро го преименуваха за да звучи по тежко. Има какво да научиш от някой преподаватели, от други нищо няма да научиш. Има интересни предмети както и напълно излишно. Ще се запознаеш и с програмиране за интернет и с основите на C/C++ Java. Като цяло може да видиш учебният план за бакалавърска степен http://www.tu-sofia.bg/UPlan/UPlan-FKSU-BCSE-BG.pdf и съответно за магистърска http://www.tu-sofia.bg/UPlan/UPlan-FKSU-KST-mag.pdf учи се и хардуер, микропроцесорна техника, проектиране на интегрални схеми, а също така има и упражнения за програмиране на различни устройства върху платки, т.е. ще се запознаеш с хардуер. Като цяло в ТУ специалността е доста по инженерно насочена, докато в СУ се набляга повече на математическата част и алгоритмите.

Повече от фен Аватара на didi_marin0va
    Цитирай Първоначално написано от Difteen16 Виж мнението
    Здравейте, догодина ми предстои кандидатстване във ВУЗ и, въпреки че съм се ориентирал, все още се колебая между ТУ и СУ, защото аз лично силно симпатизирам на ФМИ, но всичките ми познати и приятели ме убеждават, че в ТУ образованието е по-добро. Казват го защото съм се ориентирал към компютърните специалности и по-точно софтуера, но ще излъжа, ако кажа, че не искам да имам и чисто културни хардуерни познания. Въпреки това, съм се насочил главно към софтуер. Моля ви, изложете аргументи за и против, защото съм силно разколебан. Впрочем желанията ми са - за СУ - Компютърни науки, Информатика, Софтуерно инженерство и ТУ - КСИ.
    ТУ

За програмиране - СУ.
    В ТУ без преобладаващо собствени усилия, няма начин да станеш програмист...
    Последно редактирано от Death Gun : 07-20-2014 на 08:59

Супер фен Аватара на JDeel
    В ТУ когато бях и сме учили програмиране, по една или друга причина нищо не можа да ми влезе в главата. Това беше преди 10-тина години. Чак след като завърших малко по малко започнах да го научавам, а сега основно с това се занимавам. Ако аз искам да науча програмиране, въобще няма и да се записвам в университети

За да се научи програмиране трябват три неща - компютър, отдаденост и Google. И английски!
    За да се реализираш в тази сфера трябват реализирани проекти - качествени.

Повече от фен Аватара на 8bit
    ТУ е пълна скръб, изобщо не се замисляй да влизаш там. Не, че в СУ е много добре, но не е чак толкова зле. Общо взето и на двете места ще ти скъсат задника от учене на безсмислени глупости. Като че ли в Софтуерното инженерство на ФМИ ще те гърчат най-малко. Ама както JDeel ти е казал, унито не е мястото, където ще се научиш да програмираш. Ако съм на теб ще седна това и следващото лято да науча поне един език на сравнително високо ниво. Джаваскрипта си е тегав ама ако го учиш като първи език няма да ти е толкова гадно В момента технологиите клонят към бъдещ монопол на Джаваскрипта покрай ноуд и асм, тъй че няма да сбъркаш. Догодина можеш спокойно да запишеш ФМИ и след 4-5 месеца, когато вече си назад с 10 изпита по математика, ще си си намерил работа и ще можеш да запишеш НБУ, че да покажеш диплома на мама

ПП - Поне това е моят план за кандидатстването

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    ^ мама диплома ли иска? Ааа ще ѝ се карам, само ти мъчи главицата

Мега фен Аватара на an7raks
    ТУ е пълна скръб, щото те карали да учиш?

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    ^ странични неща.
    Аз дори не намирам смисъл за математиката, ако си достатъчно умен и схващаш нещата, още по-малко ти трябва ФИЗИКА, което мисля го имаше в учебния план.

Мега фен Аватара на an7raks
    Аз дори не намирам смисъл от висше, ако си достатъчно умен... Ама работодателя ти няма от къде да разбере колко си умен преди да те наеме...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от 8bit Виж мнението
    В момента технологиите клонят към бъдещ монопол на Джаваскрипта покрай ноуд и асм, тъй че няма да сбъркаш.
    хехехехе, Java вече е история, но пак много време се задържа по причини, които няма да обяснявам.

Гледам пак се изказваш много подготвен. Забавно е, какво ще я замести ? Може би C# или Python. Особено забавно е да ти чета коментарите особено след като големи корпорации нямат намерение да се отказват от ползването на Javа. Да не говорим, че явно не правиш разлика между JS и Java

хехехехе, много си ми забавен, сякаш през живота си никога не си пробвал да мислиш самостоятелно, иначе щеше да откриеш неподозирани неща.
    Разликите са минимални, а слабите места еднакви, точно те са причината от години да не ползвам софтуер/освен браузъри/, който изисква Java. Тая простотия заедно с флаша са първата врата, през която ти влизат гадинки и от където могат да ти го набият всякви недоучили писачи.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    ти не правиш разлика между джава и джаваскрипт, а си тръгнал да говориш за тях
    n00bs

Разликите били минимални хахаха, наистина продължаваш да ме изумяваш. Това, че имат пропуски в сигурността изобщо не значи, че изчезват хаха. Java в момента е един от езиците на челни позиции по използване и разпространение.

Заради олигофрените с телефони се ползва толкова, всеки втори нещастник след седмица четене решава, че трябва да направи някво смотано апи, което да продава.
    Няма значение, че са различни езици и се ползват по различен начин, разликите си остават минимални, а общите им слаби места са в пъти повече от добрите.

Хаха и си мислиш, че Java се ползва главно за мобилни приложения и телефоните я крепят хахахаххаах. Трябва да си записвам бисерите ти в тефтер вече, че почвам да ги забравям.

Точно това я крепи и точно това е причината все още да я ползват при толкова много дупки.
    Не си губи времето с тривиални неща като записване на бисерите ми, бездомни хора има на планетата, вземи им принтирай домове, всеки заслужава да има покрив над главата си.

А да бях забравил, че 3D прототипиращите машини са измислица за глупаци. Добре, че ми каза. Сега знам и че Java никой не я ползва. Нещо за динозаврите да кажеш, така да ме обогатиш пак ?

Не ми харесват, в момента се обяснявам на един, но големите им глави са събрали невероятно малък мозък.

Очаквах да кажеш, че не съществуват и са зла конспирация. Разочароваш ме.

Защото очаквания и реалност за теб за едно и също.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си