- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Да кажем "НЕ!" на наркотиците!
Чудя се защо ли пишеш едни и същи глупости през цялото време в тая тема...!?
Пушил съм преди, над 2г трева да кажем веднъж на няколко дни и никога не ме е боляла главата нито пък ми се е спяло... от къде ги измисли тия глупости, не мога да проумея и защо не вземеш и не опиташ лично 1 трева, спокойно няма да умреш, вместо да пишеш ала бала неверни неща които си измисляш или си гледай в някой американски филм?
Тревата няма вредни ефекти, освен може би тези които е описал thedentist, че спира да ти пука за сериозните неща. Има купища положителни за здравето ефекти, някои от които са болкоуспокояващо, THC-то спира растежа на раковите клетки, действа положително на глаукома и др. Който се интересува да хвърли 1 око и да се ограмоти на medicalmarijuana.bg сайт на който е събрана научна информация от цял свят.
Алкохола е наркотик, той пристрастява (аз лично познавам много пристрастени към него)и има много случаи в които той убива, само по пътищата колко загинали има от него няма да вадя статистика, всеки знае... но той освен това доказано убива мозъчните клетки, които не се регенерират. С това се и обяснява загубата на паметта при системните алкохолици, алкохола освен това дехидратира организма, което също има пагубни ефекти.
Разбира се има и учени които са доказали, че в малки количества - 1 чаша 150мл червено вино или 1 малка чашка твърд алкохол или 1 чаша бира дневно имат положителен ефект върху човешкият организъм. Но кой пие по 1 чаша??
Цигарите няма да ги коментирам, те са също наркотик, но са законни. Те убиват много хора, годишно. В 1 цигара има над 4000 вредни и канцерогенни вещества, някои от които са катрани, никотин, олово, радий, плутоний и др.