.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4649

Hybrid View

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Майка ми иска да купи 600 квадрата за тънки пари, но ги няма.
    За първи път живота си има спестявания и се самозаблуждава, че е по-добре да ги "инвестира" в земя ( трябваше да я питам каква възвращаемост очаква),и да живее още 4-5 месеца в лишение, работене на две работи - едната 8 часа дневно, другата - в останалото време нон стоп и ми обясня:
    - тъкмо ще съм мотивирана по-бързо да изкарам парите
    Казах й :
    - тъкмо ще се мотивираш да се разцепиш от работа, да нямаш стотинка дори и в кредитната карта, и да се ограничавате с баща ми и за храна.

Жена, къде са ти мечтите ? Кога ще отидете с баща ми на ексурзията в европа, която отлагате от миналата година? Не ти ли липсва да седнеш и да прочетеш книга, която няма общо с работата ти ? Без да мислиш за работата ти? Да си намеш квартира на морето и да си превеждаш от там? Кога?

Заблудена е, че мижавите 850 кинта които и дават на фултайм работата й гарантирали сигурност.
    Да, ама ако тези 160 часа на месец, които ги работи там, ги вкарваше в превеждане ( от което докарва още към 1.5), ще изкарва и повече.

И само ми обяснява - аз окончателно напускам, от 2016-та Март, решила съм го, ще кажа на шефовете ми ... Така напуска от 2г. насам.

И ми казваше в началото - аз съм с такива стари разбирания, че трябва парите да се държат в имот.
    Аз й казах, че като си е със старите разбирания, ще си стои бедна и нещастна в новия свят.

Казах й и че когато купува неща, от които няма нужда, ще й се наложи да продава неща, които наистина й трябват.

И също, че напусне ли работа НАЙ-НАКРАЯ, първите 2 седмици ще е в шок и после животът и ще започне да се променя.

Съсипват я на постоянната й работа, за никакви пари, и трябва да става в 4 и да ляга 12, за да може да превежда.

А, и й казах, че - пари не е изкарала от сигурната й работа, а от това, което обича да прави ( превеждането )

И баща ми, и баба ми и дядо ми, и един нейн приятел, са супер спрели да й позволят отново да вземе назаем пари + кредит, за без причина.

Майка ми е много интелигетна жена, обаче тази прищявка с тази земя няма да я бъде.
    Не може за първи път в живота си да не си на минус и веднага да искаш да станеш отново.
    Лошо ми е.

// в момента я моля да напусне работа през септември, и ако няма доходи, да й плащам лизинга на колата, не мога да оставя да се мъчи така, ако мъжете около нея могат. ( баща ми, дядо ми, приятели )

едит: Просто иска да е винаги нещастна, не мога да се занимавам с нея, и няма да й говоря докато не напусне проклетата работа, съжалявам.

Писна ми от цялото ми семейство, които искат винаги да са нещатни и са винаги нещастни, ето, смилам й всичките й възможности като избор, давам й нещо, което никой не й е дал и на мен никой не ми е дал - свобода на избор и безвъзмездна финансова сигурност - и тя ще стои, и ще ми се перчи. ами не. В момента мразя всички хора, които само се оплакват, но истината е, че те сами си правят животът такъв

И ми се искаше някой около мен да имаше тази възможност и да ми каже - напусни работа, прави каквото харесваш и не се притеснявай.
    Последно редактирано от NomNomNom : 06-09-2015 на 10:02
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми