- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Масонство
Атеизмът не води до нещо добро.
Никакви норми не се налагат със сила в развитите държави, където се поддържа християнството. Аз спирам да пиша.
Добре, ще пиша, досущ влезе малко разум.
Радикалния ислям няма нищо общо с Исляма.
Силния дух се изразява в това да си знаеш мястото в света. Не може да ти го налея в главата. Хората трябва да има в какво да вярват, за да се опововат в него, защото в противен случай са много уязвими. Уязвми дори на загуба в съществуването си. А правилната вяра е много важа, защото чрез нея се стабилизират вмаимноотношенията ни. Само с наука не може да достигнеш до нещо повече. Науката е зародиш от това, което съществува, а дори да не е така, тя не ти дава много важни отговори. Въпреки това, дори науката не изключва, напротив = подкрепа някои народни и религиозни вярвания и религиозни правила.
Моето място е такова, каквото трябва да бъде. Но не е и безсмилсено.
Ако вярваше само на себе си, то при собствен провал би се самоубил. При провал и тежка случка в живота също.
Ако вярваше само на себе си, би убил милиони души без да ти мигне окото. Само защото ТИ така мислиш за правилно. Но всъщност ти едно малко човече, което няма винаги нужните знания и представа за света.
Във всичко си има риск.
Дори и тоа да вярваш в себе си. А и кой си ти, че да вярваш в себе си? Това е най-малкото глупаво. Вселената съществува от близо 14 млрд. години, ти си тук за 70-90. Откакто хората съществуват е имало много такива като теб, ти си един от стадото. Кое те кара да мислиш, че си повече от тях?
Следвам, защото ги смятам до голяма степен за правилни, по лични убеждения. Ако поне малко можеш да мислиш, щеше да разбереш, че те са написани, за да се осъщестесви благоразумено съжителство на тази планета, а не да се трепем. Защото ние, или поне нашите управляващи използват същите правила, за да подчиняват народите, а те сами често ги нарушават. И света винаги е във война.
Докато аз мисля различно от тях няма как да съм част от стадото.. А относно това че вселента се подчинява на закони е вярно... Но във вселената цари хаос а не ред.. И ти като физик би трябвало да го знаеш..
Ами в Библията се казва че вселената а е създадена от Бог, а на 6-я ден (или който и да е ден) е създал хората... Тоест вселената е с 6 дни по-стара от човечеството. Та един физик, бил събрал годините живот на всеки един човек описан в Библията стигайки до Адам и Ева и така получил на колко години е вселената. (Пълна глупост, разбира се)
Идеята ми е че, ако се бяха приели негового абсурдно твърдение и хората не държаха на принципите и обежденията си, хората щяха да си мислят че вселената е на 5000 години (примерно). Все пак е логично, събираш годините на всички+ годините след хр. и добавяш 6 дни.
Последно редактирано от Dwyd96 : 05-28-2016 на 22:21
Правя разлика, да. Прочети ми внимателно постовете по-горе, няма да пиша едно и също по няколко пъти. Вие явно сте свикнали всичко да ви идва на готово.
Масонството в България и масонството по света няма разлика, защото то е едно и също. Друг е въпросът, че има няколко стотин души, които имат допирни точки и използват думата и ордена просто така. Циганите в държавата ни по лична карта се водят български граждани, но реално не са българи. Същото е и с масоните. Относно т.нар. "западен свят", пред който повечето се прекланят и смятат, че всичко там е уредено и няма корупция, то мога да заявя, че в България има ложи, които не биха те приели, ако ще и десетки милиони лева да дариш на организацията, докато в западния свят има такива, които само това чакат. Т.е. всичко опира до индивидуалността, както в повечето случаи. Хубаво е хората да се научат да гледат над всеки индивид и всяка организация с различно око.
Има и слухове, че Барак Обама е рептил, а Джордж Сорос яде малки бебета за закуска.
Що се отнася до религията, тя си върши чудесно работата. Робите вярват в нея и се кланят на богове, които не съществуват, за да живеят през деня и да работят, докато просветените изграждат новия свят. Продължавайте, ще стигнете далеч! Обещавам.![]()
Поддаваш се на християнските пропаганди, приятелю. Няма нужда. Помисли по-добре. Никой с никого не е равен и никой с никого няма как да бъде равен - биологично е така. Всеки е над някого другиго и съответно е под. Както обаче кораба сам написа, всеки трябва да си знае мястото. Жалко, че никой не го знае обаче... Но време има.
Това беше добро!![]()