.
Отговор в тема
Страница 6 от 8 ПървиПърви ... 2345678 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 200

Тема: Масонство

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    ^ Но пък няма да има такива като теб. Това е важното.
    Какви? Хора които сами да решават как да живеят и какво е добре за тях ли? Хора които не са болни от синдрома на стадото?

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Какви? Хора които сами да решават как да живеят и какво е добре за тях ли? Хора които не са болни от синдрома на стадото?
    Вяра и религия не означава задължително конформизъм.

Вяра и религия не означава задължително конформизъм.
    Тоест ти си християнин който не приема наложените от християните норми? Така ли да го разбирам?

Атеизмът не води до нещо добро.

Никакви норми не се налагат със сила в развитите държави, където се поддържа християнството. Аз спирам да пиша.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Атеизмът не води до нещо добро.
    А сляпата вяра води?

А сляпата вяра води?
    До ред и силен дух.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Тоест ти си християнин който не приема наложените от християните норми? Така ли да го разбирам?
    Не всички.

До ред и силен дух.
    Аха... Сега се сетих радикалния ислям какъв невероятен порядък донесе в Париж, Брюксел, Сирия..

Силен дух ли? И в какво се изразява той? Дай ми понятие за него

Не всички.
    Ми след като отхвърляш някои от догмите и нормите на църквата значи си сектант

Град
    Sedes Sancti Petri
    Ми след като отхвърляш някои от догмите и нормите на църквата значи си сектант
    Едно е църквата, съвсем друго е Словото Божие.

В исторически план църквата е манипулирала голяма част от учението на Господа, така че то да стане угодно за нея.

Добре, ще пиша, досущ влезе малко разум.
    Радикалния ислям няма нищо общо с Исляма.

Силния дух се изразява в това да си знаеш мястото в света. Не може да ти го налея в главата. Хората трябва да има в какво да вярват, за да се опововат в него, защото в противен случай са много уязвими. Уязвми дори на загуба в съществуването си. А правилната вяра е много важа, защото чрез нея се стабилизират вмаимноотношенията ни. Само с наука не може да достигнеш до нещо повече. Науката е зародиш от това, което съществува, а дори да не е така, тя не ти дава много важни отговори. Въпреки това, дори науката не изключва, напротив = подкрепа някои народни и религиозни вярвания и религиозни правила.

Едно е църквата, съвсем друго е Словото Божие.

В исторически план църквата е манипулирала голяма част от учението на Господа, така че то да стане угодно за нея.
    Хубаво... Но ти от къде знаеш код от написаното е истина и кое е плод на манипулацията? Понеже ако следваш това което е манипулирано, отново се връщаме на "синдрома на стадото".

Град
    Sedes Sancti Petri
    Хубаво... Но ти от къде знаеш код от написаното е истина и кое е плод на манипулацията? Понеже ако следваш това което е манипулирано, отново се връщаме на "синдрома на стадото".
    Тук идва свободният избор, за който ти говореше. Няма как да знам със сигурност кое е правилно и кое грешно. Приемам само най-правдоподобно изглеждащото ми.

Добре, ще пиша, досущ влезе малко разум.
    Радикалния ислям няма нищо общо с Исляма.

Силния дух се изразява в това да си знаеш мястото в света. Не може да ти го налея в главата. Хората трябва да има в какво да вярват, за да се опововат в него, защото в противен случай са много уязвими. Уязвми дори на загуба в съществуването си. А правилната вяра е много важа, защото чрез нея се стабилизират вмаимноотношенията ни. Само с наука не може да достигнеш до нещо повече. Науката е зародиш от това, което съществува, а дори да не е така, тя не ти дава много важни отговори. Въпреки това, дори науката не изключва, напротив = подкрепа някои народни и религиозни вярвания и религиозни правила.
    И какво е твоето място в света?
    Хората се уязвими защото вярват в глупости... ако вярваха в себе си, нямаше да е така...

Всяка една религиозна система е изградена на базата на манипулация и внушение.. Ти нямаш силен дух, на теб ти е внушено че го имаш

Тук идва свободният избор, за който ти говореше. Няма как да знам със сигурност кое е правилно и кое грешно. Приемам само най-правдоподобно изглеждащото ми.
    Но ако то не е вярно, значи са те заблудили.. И през цялото време си ходил с останалите като теб на нивата да пасеш трева

И какво е твоето място в света?
    Хората се уязвими защото вярват в глупости... ако вярваха в себе си, нямаше да е така...
    )
    Моето място е такова, каквото трябва да бъде. Но не е и безсмилсено.
    Ако вярваше само на себе си, то при собствен провал би се самоубил. При провал и тежка случка в живота също.

Ако вярваше само на себе си, би убил милиони души без да ти мигне окото. Само защото ТИ така мислиш за правилно. Но всъщност ти едно малко човече, което няма винаги нужните знания и представа за света.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Но ако то не е вярно, значи са те заблудили.. И през цялото време си ходил с останалите като теб на нивата да пасеш трева
    Във всичко си има риск.

Дори и тоа да вярваш в себе си. А и кой си ти, че да вярваш в себе си? Това е най-малкото глупаво. Вселената съществува от близо 14 млрд. години, ти си тук за 70-90. Откакто хората съществуват е имало много такива като теб, ти си един от стадото. Кое те кара да мислиш, че си повече от тях?

Моето място е такова, каквото трябва да бъде. Но не е и безсмилсено.
    Ако вярваше само на себе си, то при собствен провал би се самоубил. При провал и тежка случка в живота също.

Ако вярваше само на себе си, би убил милиони души без да ти мигне окото. Само защото ТИ така мислиш за правилно. Но всъщност ти едно малко човече, което няма винаги нужните знания и представа за света.
    Много удобен отговор -.-

Значи понеже нямаш нужните знания, следваш "препоръките" от книга, която е написана от хора, които също нямат нужните знания... Звучи Ентелигенто

Във всичко си има риск.

Дори и тоа да вярваш в себе си. А и кой си ти, че да вярваш в себе си? Това е най-малкото глупаво. Вселената съществува от близо 14 млрд. години, ти си тук за 70-90. Откакто хората съществуват е имало много такива като теб, ти си един от стадото. Кое те кара да мислиш, че си повече от тях?
    Не съм повече от тях, но и те не са повече от мен.. Докато аз имам моите обеждения и начин на мислене, да вярвам в себе си няма да бъде глупаво (за мен). И как така 14 млрд. години... В Библията пишеше друго

Град
    Sedes Sancti Petri
    Не съм повече от тях, но и те не са повече от мен.. Докато аз имам моите обеждения и начин на мислене, да вярвам в себе си няма да бъде глупаво (за мен). И как така 14 млрд. години... В Библията пишеше друго
    Точно така, ти си един от многобройното стадо. Който си идва си отива. Но нали всяко стадо си има пастир. Кой е той? И как така Вселената съществува от толкова време и се подчинява на определени закони? Кой е определил тези закони?

Какво пише в Библията?

Много удобен отговор -.-

Значи понеже нямаш нужните знания, следваш "препоръките" от книга, която е написана от хора, които също нямат нужните знания... Звучи Ентелигенто
    Следвам, защото ги смятам до голяма степен за правилни, по лични убеждения. Ако поне малко можеш да мислиш, щеше да разбереш, че те са написани, за да се осъщестесви благоразумено съжителство на тази планета, а не да се трепем. Защото ние, или поне нашите управляващи използват същите правила, за да подчиняват народите, а те сами често ги нарушават. И света винаги е във война.

Точно така, ти си един от многобройното стадо. Който си идва си отива. Но нали всяко стадо си има пастир. Кой е той? И как така Вселената съществува от толкова време и се подчинява на определени закони? Кой е определил тези закони?

Какво пише в Библията?
    Докато аз мисля различно от тях няма как да съм част от стадото.. А относно това че вселента се подчинява на закони е вярно... Но във вселената цари хаос а не ред.. И ти като физик би трябвало да го знаеш..

Ами в Библията се казва че вселената а е създадена от Бог, а на 6-я ден (или който и да е ден) е създал хората... Тоест вселената е с 6 дни по-стара от човечеството. Та един физик, бил събрал годините живот на всеки един човек описан в Библията стигайки до Адам и Ева и така получил на колко години е вселената. (Пълна глупост, разбира се)

Идеята ми е че, ако се бяха приели негового абсурдно твърдение и хората не държаха на принципите и обежденията си, хората щяха да си мислят че вселената е на 5000 години (примерно). Все пак е логично, събираш годините на всички+ годините след хр. и добавяш 6 дни.
    Последно редактирано от Dwyd96 : 05-28-2016 на 22:21

Следвам, защото ги смятам до голяма степен за правилни, по лични убеждения. Ако поне малко можеш да мислиш, щеше да разбереш, че те са написани, за да се осъщестесви благоразумено съжителство на тази планета, а не да се трепем. Защото ние, или поне нашите управляващи използват същите правила, за да подчиняват народите, а те сами често ги нарушават. И света винаги е във война.
    Ами ако са написани зада държат масата народ смирени... "Ако те ударят по едната буза, обърни и другата"... и тем подобни...

Голям фен Аватара на Agartha
    Цитирай Първоначално написано от divergent Виж мнението
    Правиш ли разлика между нещо скрито и нещо неразбираемо? Казвам, че едва ли представят пред света абсолютно всичко, не, че не разбирам представената информация.
    Правя разлика, да. Прочети ми внимателно постовете по-горе, няма да пиша едно и също по няколко пъти. Вие явно сте свикнали всичко да ви идва на готово.

Ако говорим за масонството в БГ, то при тях нама нищо тайно и мистериозно (Не във всички ложи в БГ е така). Вече се навъдиха доста масонски ложи, в който старци припкат в роби около новобранци с навити крачоли

Но ако говорим за масонството по света, то със сигурност информацията която предоставят на външния свят е оскъдна и не много достоверна.
    Масонството в България и масонството по света няма разлика, защото то е едно и също. Друг е въпросът, че има няколко стотин души, които имат допирни точки и използват думата и ордена просто така. Циганите в държавата ни по лична карта се водят български граждани, но реално не са българи. Същото е и с масоните. Относно т.нар. "западен свят", пред който повечето се прекланят и смятат, че всичко там е уредено и няма корупция, то мога да заявя, че в България има ложи, които не биха те приели, ако ще и десетки милиони лева да дариш на организацията, докато в западния свят има такива, които само това чакат. Т.е. всичко опира до индивидуалността, както в повечето случаи. Хубаво е хората да се научат да гледат над всеки индивид и всяка организация с различно око.

има слухове, че и у нас върховната власт минава през клетва във вярност и обучение на масонство, както и други чуждестранни пререкания на Запада след 89-та.
    Има и слухове, че Барак Обама е рептил, а Джордж Сорос яде малки бебета за закуска.

Що се отнася до религията, тя си върши чудесно работата. Робите вярват в нея и се кланят на богове, които не съществуват, за да живеят през деня и да работят, докато просветените изграждат новия свят. Продължавайте, ще стигнете далеч! Обещавам.

Голям фен Аватара на Agartha
    Не съм повече от тях, но и те не са повече от мен.
    Поддаваш се на християнските пропаганди, приятелю. Няма нужда. Помисли по-добре. Никой с никого не е равен и никой с никого няма как да бъде равен - биологично е така. Всеки е над някого другиго и съответно е под. Както обаче кораба сам написа, всеки трябва да си знае мястото. Жалко, че никой не го знае обаче... Но време има.

В Библията пишеше друго
    Това беше добро!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си