- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Мда, особенно след като овцете го баннват 10 пъти.
Каква омраза, ахаххаха, казах че звучи хубаво. Просто не ме трогва, звучи хубаво, но нищо повече. Нямам никакъв интерес отвъд това. А ако човек го слуша защото звучи приятно, как това е по-различно от културата тип " дървена ръчичка която да ти почеше гърба", както се нарича в статията. Точно това е и тази песен, само че за християни. Не ми трябва да съм практикуващ източни религии за да кажа че музиката на въпросните религии има медитивна стоиност - ами че то как да няма, след като въпросните религии имат практическа традиция на търсене на духовното, докато християнството е просто култ към предполагаемо духовен човек, живял някога си. Да, може да не съм християнин и затова да не ме трогва особено този тип музика, но пък аз и не ходя по дискотеки да се напивам, така че както монаха славещ Иисус не ме въодушевява, така и чалжаджииката пееща за вино и любов не ме впечатлява. Смешното е че разликата съвсем не е толкова голяма - все ръчичка която да ти чеше гърба, с тази разлика че чалгаджииката поне не претендира за "истинско изкуството". Аз не търся такава музика, която да е общовалидно приятна на ухото, понеже не търся това и в живота. Че защо, когато тъкмо дисонантното и странното на фона на хармонията е тъкмо онова което буди въображението и прави една песен уникална, така както страшното и неизвестното често крие наи-полезното и същественото - вие сте тези, дето търсите и се възнасяте по сладки идеи, а страшното и неизвестното го отричате и приписвате на сатаната. Че как и музиката ви да е нещо по-различно от дървена чесалка, само че на егото, не на сетивата? Няма истинско изкуство, има само истински хора. Изкуството само отразява човека и неговите търсения, сигнала които отправя към себе си и вселената. Поздрав https://www.youtube.com/watch?v=m_4X9nYOC-Q
Последно редактирано от Knispel666 : 01-30-2021 на 23:08