.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Hybrid View

Мега фен
    Глупаците живеят като прашинки... носят се по течението и много често не осъзнават какво имат... това че не им пука или не осъзнават не ги прави щастливи..
    Умният човек има способността и темперамента да осъзнае кое е специално и кое не и да му се наслади както подобава... по царски да не кажа,,,
    Рискувайки да те обидя ,а изобщо не ми е това целта ,нима мярка за щастие е социалното положение на индивида или способността му да се наслади на мимолетни преживявания ?

@NaOH - аз ,за разлика от писалите дотук в темата ,съм на мнение ,че 'проблемът' с интелектът и знанията ,който *уж* по-умните имат ,произтича единствено и само от желанието последните да бъдат 'разбрани' и 'послушани'.
    Да си го кажем откровено - който от нас е израснал в среда ,изпълнена с полу-грамотни индивиди ,гледа на себе си от малко по-високо. Нямам предвид някаква прекомерна гордост ,а просто една здравословна самоувереност.
    В допълнение - сигурен съм ,че немалко от вас (може би дори ОПто) са на мнение ,че биха сполучили в много сфери ,стига да им се даде тази възможност (кой от вас не е на мнение ,че стане ли премиер ,държавата направо ще хвръкне?).

Това ,което се опитвам да кажа е ,че не в обществото ,а в собственото ни его е проблемът. Съвсем доскоро и аз самият изпадах в нервни кризи ,наблюдавайки какво се случва около мен. Макар да си мислех ,че не ме интересува ,че съм 'над' простотията и невежеството ,че съм просто бездушен и безпричастен наблюдател ,нещата не стояха точно така.

Съвсем наскоро завързах контакти с хора както от тук ,така и от чужбина ,които наистина са ми на и над нивото. В дадент момент ,покрай спорадичните спорове на социална тематика осъзнах ,че съм звучал като озлобено детенце ,обиждащо това ,което не може да има (а именно - въпросното 'щастие' реално да се чувстваш част от някакъв *колектив*). В този ред на мисли - да ,редно е да се приеме ,че знанието ограничава ,но в никакъв случай - че обрича.

//
    Разбира се с това не се опитвам ни-най-малко да намекна ,че обществото е очарователно и човечно. Тц ,не е така. Просто трябва да осъзнаеш ,че в поредния глупак виждаш не друго ,ами поредната липса на допирни точки. Може и да греша и да е било лично мой проблем ,кой знае. Все пак се захванах за думичката 'самота' ,фигурираща в няколко поста над моя.
    Истината е ,че ако *хипотетично* живеех в свят ,лишен от възможностите на Интернет ,сигурно вече щях да съм си прерязал нещо.

Съжалявам за пунктоационните грешки впрочем. Мързи ме да ги оправя
    ....оф ,то и правописни има....
    Последно редактирано от Auriss : 12-13-2011 на 09:59

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си