.
Отговор в тема
Страница 1 от 39 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 974
  1. #1

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Пловдив
    Мнения
    4 440

    Косата и всичко за нея

    Вдъхновена от темата за техниките за грима,реших да направя тази тема за косата и всичко за нея.Надявам се да ви допадне !



    Коса и история

    Във всички култури косата има специално значение. Косата е естесвен моден аксесоар и е пълна със символизъм като средство за себеизразяване.

    Египет – Косата като символ на обществен статус

    В древен Египет, около 1500 година преди новата ера, външният вид отразявал обществения статус и роля в обществото. Перуките играят важна роля в това: били са изработвани с изключително внимание и често са напръсквани с златен прах.



    Келтите – Косата като символ на сила

    През 18 век преди новата ера, пре римските келти в Северна Европа носели косата си дълга. При мъжа тя била символ на неговата сила, при жената на нейната плодовитост. Мъжете и жените носели богато украсени кичури или сплитали косата си, като използвали скъпоценности, за да украсят краищата им.



    Библията – Историята за Самсон и Далила

    Представата за дългата коса като символ на мъжката сила е спомената дори в Библията, в историята за Самсон и Далила. Самсон бил водач на Израилтяните и бил избран от Господ. Неговата дълга коса, която никога не подстригвал, му давала нечовешка сила. Единственият който знаел неговата тайна била Далила. Тя издава на врага тайната. Една вечер тя отрязала косата му и така го лишила от силата му. Това бил единственият начин по който той можел да бъде победен от враговете си.



    Гърция – Косата като израз на отношение

    В класическия Гръцки период (от 500–400 пр. Хр.) къдравата коса била не само модерна, но също била и израз на отношение към света. Къдрите били метафора за въртене, промяна, свобода и радост от живота. Древногръцката дума „оулос“ означавала интрига, а германската дума „locken“ все още има две значения: къдря и да привличам някого.



    Медуза – Косата като израз на опасност

    Косата може да стане и символ на проклятие. Медуза, от Груцката митология, била красива жена, която била прелъстена от Посейдон в един от Атинските храмове. Тя превърнала Медуза в горгона, а нейната на красива черта, къдриците й - в змии. Всеки мъж който я погледнел се превръщал в камък.



    Пънк – Косата като символ на протест

    Пънк движението използва косата като символ на несъгласие с „буржоазния стил на живот“, като носят провокативни прически в стяскащи цветове.



    60’те – Косата като символ на свобода

    Друга форма на протест може да се види в прическите на жените през 60’те. Женската свобода се изразявала с късо подстригана, права и просто оформена прическа, подчертаваща равенството между мъжа и жената, без да пренебрегва женските атрибути.



    Мюзикълът „Коса“

    Революционният мюзикъл „Коса“, представен за пръв път в Ню Йорк през 1967, поставя под въпрос моралните ценности, сексуалността, расизма, насилието и социалното приемане – теми които са от голямо значение и днес.



    Косата в 21 век

    До ден днешен косата запази своето значение като символ на сила, младост, живост и здраве. В днешно време прическите са много разнообразни, но значението на здравата коса остава непроменена. Загубата на коса и нарушенията в нейната структура се смятат не само за медицински проблем, но могат значително да нарушат психическото равновесие и общо благосъстояние.





    Типове коса

    Под тип коса е нормално да се разбира суха, нормална, мазна и смесена коса; мека и твърда; плътна и тънка; а така също и здрава или изтощена коса.
    За грамотната и ефективна грижа за косата е важно правилно да се определи типа й, тъй като в противен случай ще се влоши състоянието й. Омазняването на косата соътветства на типа кожа: на мазна кожа расте мазна коса, на суха - суха коса. Нормалната кожа е умерено мазна, не е суха, не се лющи, няма разширени пори и комедони. Сухата кожа често се лющи и раздразнява. Обаче много често се случва да си имаш работа със смесен тип кожа.
    Омазняването на косата зависи от активността на мастните жлези, която на свой ред се явява строго индивидуална и се предава генетически. До някаква степен количеството на отделяния кожен секрет зависи и от начина на хранене и количеството на приетите с храната въглехидрати (на първо място) и мазнини.
    Мазната коса има характерен матов блясък, скоро след измиването може да започне да се слепва и да изглежда замърсена и неподдържана. Мазната коса често се съчетава с мазен пърхот.
    Нормалната коса отразява добре светлината, на слънце цветът и се прелива. Ако тези качества се запазват няколко дена след измиване на главата, вашата коса се отнася към нормалния тип. Този тип коса се отличава също с еластичност, почти не се къса и се разресва лесно, независимо от това дали е сухе или мокра.
    Сухата коса почти не отразява светлината, вследствие на което изглежда безжизнена, без блясък. Лесно се накъсва и оплита,трудно се разресва, цъфти по краищата. Много често се съпътства от сух дребен пърхот. Често сухата коса може да бъде резултат от неправилна грижа, а не следствие от понижена активност на мастните жлези. В групата на смесения тип коса често попадат дългите коси - мазни в корените и сухи по краищата вследствие на това, че не се омазняват достатъчно по цялата дължина. Краищата на този тип коса, без да получават достатъчно смазване, често се късат и цъфтят.
    С какво се отличава изтощената коса? Като правило, това е грапаве коса, загубила своя блясък и форма. Ако такива изменения се протекли бързо и рязко, това е сериозен повод за безпокойство. Не трябва също да се забравя, че някои изменения в косата протичат постепенно и навреме могат да се забележат само под микроскоп.

    Грижа за суха коса



    • Шампоанът трябва да се използва внимателно
    Той измива не само мръсотията, но и маслата, защитаващи кожата на скалпа и самата коса. Ако косата ви е суха поради честата употреба на шампоан, дайте й необходимата почивка, като я миете по-рядко. Използвайте само меки шампоани “за суха и увредена коса”.

    • Използването на балсам
    Когато косата е суха, нейните външни слоеве, наречени кутикули, се лющят от основата на корена. Балсамът прилепва кутикулата назад към основата, добавя овлажнител и премахва статичното електричество. С балсама не трябва да се прекалява, защото косата може да свикне с неговото действие и да престане да използва своята собствена защита.

    • Изрязване на “цъфтящите краища”
    Сухата коса страда предимно на своите краища. Специалистите смятат, че веднъж на всеки 6 седмици те трябва да се подстригват.


    • Прическа без нагряване
    За сухата коса не се препоръчва използването на сешоари, електрически маши или четки. Използвайте ролки без нагряване или спете с влажна, сплетена на плитка коса.

    • Предпазване на косата от природното влияние
    Вятърът, слънцето и студът по свой начин изсушават косата. Затова носете шапка и в студените, ветровити есенни и зимни дни, но и през лятото.

    • Басейнът
    Хлорът е един от най-разрушителлните фактори за косата. Задължително по време на плуване слагайте гумена шапка, а като предварителна защита можете да втриете в косата си балсам или зехтин. Бирата също придава здрав блясък на косъма, а за миризмата не се притеснявайте - тя бързо изчезва, т.е. изпарява се, след като подсушите с кърпа косата си.

    През зимните дни много хора се оплакват от това, че косата им капе и няма или бързо губи своя добър вид. Ако не успеете да се справите с този проблем сами, консултирайте се със специалист, който ще ви помогне да откриете истинските причини за проблема. Понякога те стават ясни само след пълна кръвна картина, а може и да са на психична основа.
    Източник: zdrave.bg



    Грижи за мазна коса




    Мръсния въздух, задимените помещения, влагата, та дори и студът и мъглата са малка част от предпоставките, които спомагат за омазняването на косата ни. Много хора имат този проблем - необходимостта от често миене. А това, освен че я изтощава и я омазнява допълнително и в крайна сметка се оказва, че се въртим в един омагьосан кръг, който освен всичко останало е и досаден. Писнало ли ви е през ден да миете косата си? Омръзна ли ви на другия ден след измиването й да изглежда така сякаш сте я мили преди седмици? Не искате да губи формата си и да стои добре дни на ред? Е, това вече не е проблем! Ето как:

    След измиване с неутрален шампоан както обикновенно правите, косата се изплаква обилно и корените й се намазват с лимонов сок, най-лесно това става когато разрежете един лимон на две и и с половинките му втривате директно в корените. Престоявате така 10 минути, след което изплаквате с вода като редувате топла и хладка, а на финала е хубаво да завършите със студена вода, защото студената вода свива порите, които са виновни за бързото омазняване.

    Ако приложите това без да изплаквате косата, то лимона действа и като фиксатор и така прическата ви ще запази формата и обема си за по-дълго. Въпрос на избор.

    Полезно за косата е също в съд с хладка вода да изцедите сока на два лимона и, когато приключите с миенето й да я изплакнете с тази смес, така тя ще стане по-пухкава, а и това също ще забави омазняването й.

    Смесете половин чаша сода бикарбонат и сока от 1-2 лимона, натрийте добре цялата коса с тази смес като наблегнете на корените, изплакнете обилно като пак редувате топла и хладка вода. Този метод специално е много полезен и се препоръчва след плуване в басейн, понеже се премахват всички следи от хлор, които са останали в косата.

    За финал ще ви препоръчаме веднъж седмично да нанасяте на косата си медена маска за коса, а именно: 2 супени лъжици мед разбъркани със сока от един лимон до получаване на хомогенна смес се нанасят на суха коса с помощта на гребен, след престой от 10минути косата се изплаква и се измива както обикновено.


    Грижи за къдрава коса



    Къдравата коса се поддържа и оформя трудно. Много често притежателките на подобна буйна грива избират като вариант изправянето, но, съгласете се – това изисква много време, нетрайно е като резултат и допълнително изсушава косата. Това прави изправянето подходящо за специални случаи.

    Приемете косата си такава, каквато е, а ако положите достатъчно грижи, тя ще ви позволи да я "опитомите".

    * Къдравата коса обикновено е по-суха и чуплива от правата, а това е и предпоставка за по-старателни грижи.

    * Ежедневното миене на къдравата коса я изсушава допълнителни и я прави по-чуплива.

    * По-добре да не сушите къдравата коса със сешоар. А, когато се налага да използвате сешоара, сушете от по-голяма дистанция.

    * Избягвайте да решите къдравата коса, докато е мокра, така се оплита и къса от четката.

    Козметика за къдрава коса:

    Шампоан

    Силно измиващите шампоани съдържат твърде агресивни съставки, които могат да увредят къдравата коса. Избирайте продукти, за вашия тип коса и задължително с хидратиращи елементи. Много подходящи за къдравата коса са продуктите, които съдържат масла – бадемово масло, масло от карите, зехтин...

    Балсам

    Използването на балсам след всяко измиване е задължително за къдравата коса. Тези козметични продукти ще я хидратират и подхранят, както и ще улеснят ресането. Избирайте балсами, в чиито състав присъстват соеви протеини или пшенични кълнове, те са препоръчителни за къдрава коса.
    Освен това, правете подхранваща маска веднъж седмично, със сигурност резултатът ще ви хареса.

    Стилизиращи продукти

    Избирайте стилизиращи продукти без съдържание на алкохол, той изсушава и уврежда косата.
    www.kozmetikata.com



    Грижи за боядисана коса



    Боядисаната коса има нужда от специални грижи. Ако използвате качествена боя за коса, шампоани, балсами, маски и стилизиращи продукти за боядисана коса, косата ви ще се запази жизнена и блестяща.

    Боядисването на косата е тежък процес, който неминуемо се отразява на здравината на косата. Колкото и щадящи да са боите за коса, боядисването уврежда структурата на косъма и скалпа. Затова всички дами с боядисана коса задължително трябва да използват специални измиващи, подхранващи и стилизиращи продукти, които се грижат за косата.


    Друг проблем на боядисването е, че цветът на боядисаната коса е свеж и интензивен през първите дни. Докато дойде време за следващото боядисване, цветът е изгубил блясъка си и боядисаната коса е придобила безжизнен и изтощен вид. Иначе боята за коса може да направи косата да изглежда по-гъста, защото прибавя допълнителен слой или увеличава дебелината на ствола, или и двете. Полутрайните бои само покриват косъма, докато трайните издуват ствола му и увеличават епидермиса, откъдето идва ефектът.




    Домашни маски за коса


    Маска за блясък.
    Мечтания блясък в косите можете да постигнете и с домашно приготвена медена маска за коса.
    2 суп. Л. мед, разбъркани със сока от един лимон до хомогенна смес, се нанасят на суха коса с помощта на гребен.
    След около 10 мин косата се изплаква добре и се измива както обикновено.


    Маска за изтощени краища.
    Изтощените краища на косата под въздействие на меда стават еластични и блестял.
    2 ч. л. масло от покълнала пшеница се смесват с по 1 ч. л. мед и оцет.
    Нанася се внимателно и след 30 мин също така внимателно се отмива с топла вода.


    Маска, която овлажнява изтощената и суха коса, придава й здрав блясък. 1/2 чаша майонеза, 1 ч. л. пчелен прашец.
    Майонезата и пчелният прашец се смесват и се втриват добре в основата на косъма и в цялата коса. Оставят се да действат 5 мин и се изплакват с хладка вода. Накрая косата се измива с лек шампоан.
    Медът действа лечебно на ръцете и ноктите.
    При нужда може да се направи заздравяваща баня на ноктите, състояща се от 1 с. л. мед и малко зехтин.



    Картофи и мед срещу косопад.
    Ако ви капе косата, трябва да си направите маска с пресен сок от картофи.
    Обелете 1 голям картоф, настържете го на рендето и изстискайте сока. Смесете 2 супени лъжици от този сок с 2 супени лъжици сок от алое и 20 г мед. Втрийте получената смес в корените на косата чрез леко масажиране с пръстите. После си сложете полиетиленовата шапка за баня, завийте главата с хавлиена кърпа.
    След 2 часа измийте косата с топла вода и подходящ шампоан.
    Правете тази маска 2 пъти седмично, докато настъпи подобрение в състоянието на косата и тя спре да капе.

    Най-бързата е с жълтък.
    Смесете 1 жълтък с 3 с.л. коняк (за къса коса), разбъркайте добре. След това нанесете сместа върху косата и измийте след 20 минути.

    Зеле и магданоз за подхранване.
    Красива коса ще имате, ако подхранвате корените и със зеле. Пригответе си лосион, като смесите равни части семена от зеле и от магданоз, отделите 2 чаени лъжички от сместа, сипете ги в термоса и ги залеете с 300 мл вряща вода. Оставете настойката да престои 6 часа.
    След това я прецедете, смесете я с 1/2 чаена чаша пресен сок от зеле и съхранявайте в хладилника.
    Втривайте този лосион в кожата на главата 30 минути преди миене.

    Кисело мляко за еластичност.
    Боядисаната и направената на студено къдрене коса е много изтощена.
    Затова веднъж седмично трябва да я подложите на възстановителна процедура. За целта използвайте млечни продукти, чиито протеини и ферменти ще възвърнат еластичността на косъма.
    Отделете 150 г кисело мляко, намажете с него косата и завийте главата с топла хавлиена кърпа.
    След 20 мин изплакнете косата.

    Брезови листа и коприва за блясък.
    Косата ви ще стане нежна като коприна и ще блести с отвара от брезови листа.
    Наситнете 200 г брезови листа, залейте ги с 1 л вряща вода и оставете сместа да ври 10 минути под похлупак на тих огън. След това махнете от котлона и поставете съда на топло място за 4-5 часа. После прецедете отварата и сипете 200 мл от нея в 2 л вода.
    С получената течност изплакнете измитата коса.



    Копривата заздравява косъма.


    Затова нарежете на ситно 50 г листа от коприва, 50 г корени от репей и ги залейте с 400 мл вряща вода. Варете сместа 20 мин, махнете я от огъня, охладете, прецедете и я сипете във водата за изплакване.
    Всеки ден можете да втривате това средство в корените на косата.

    Маска за коса за здравина и блясък

    Пасирайте една връзка магданоз.Смесете го с 1ч.л.водка и 2-3 ч.л. зехтин.Втриите в корените на косата и направете топъл компрес.След 1 час измиите косата с шампоан и изплакнете с 1л.вода + 1 с.л. оцет.

    Косата иска повече грижи преди зимата
    Домашни маски с натурални продукти подхранват и предпазват от студове и от всякакви вредни атмосферни влияния
    ДЕСИ БАЛКАНСКА
    Ако искате да блеснете на наближаващите коледни и новогодишни тържества с буйна и лъскава грива, трябва отсега да започнете да полагате грижи за своята коса. А има и още една причина да проявите повечко старание от обикновено. Добре е предварително да подготвите косата си за зимния сезон и студовете, които, както знаете, не са така доброжелателни към естествената украса на главата.
    Според някои специалисти, когато тялото боледува, боледува и косата. Истината е, че всяко неразположение се отразява и рефлектира отрицателно върху перчема. Косата се влияе и от такива дребни на пръв поглед неща, като здравословното хранене и чистия въздух. Забелязали ли сте как след уикенд сред природата тя изведнъж блесва? Или пък, ако през седмицата сте хапвали повече кисело мляко, заставайки пред огледалото, внезапно откривате, че косата ви е станала по-здрава? Оттук идва и основната препоръка - спазвайте елементарните правила за здравословен живот, за да се радвате не само на добро здраве, но и на красива коса.

    Чист въздух, плодове, зеленчуци и много кисело мляко

    влияят конкретно върху косата.
    Допълнително условие е правилният избор на шампоани, маски и други козметични продукти, съобразени най-вече с вида на косъма. Това обаче съвсем не е достатъчно, предупреждават спецовете. Поне веднъж седмично трябва да правите и някаква домашна процедура за общо укрепване. А преди зимата е добре процедурите да станат 2 в рамките на една седмица.
    Бързо действаща подхранваща маска е познатата на всички майонеза. Намазвате косата обилно, увивате я с алуминиево домакинско фолио, а после и с хавлиена кърпа и така стоите между 60 и 120 мин. След това измивате косата с мек шампоан и я оставяте да изсъхне сама. Тази маска - италиански специалитет, се прави веднъж месечно до края на зимата.
    Французите пък приготвят нещо по-различно. Те забъркват смес от един жълтък, чаена лъжичка зехтин и чаена лъжичка урина. И тази маска престоява между 1-2 часа. Главата обаче не се увива във фолио, а се оставя да "диша". Изплакването е с мек шампоан.

    Общо правило за всички зимни маски е да загряват

    Което означава, че след нанасянето им главата трябва да се загъне или с вестник, или с найлон, или с хавлиена кърпа. Добре е маските да съдържат някакъв алкохол, тъй като той също загрява кожата. В никакъв случай обаче спирт! Препоръчва се още добавянето на лъжичка зехтин - за подхранване.
    Добра есенна маска, която освен всичко друго подготвя косата за зимните студове, е кашата от печена тиква, жълтък и мед - в съотношение 1:1:1.
    Малко по-трудна за изпълнение, но пък много ефектна е зимната маска от 200 мл ракия, в която е пусната шепа жито. Държи се на тъмно и топло място в продължение на 2 седмици. След това се прецежда и към течността се добавят 2 супени лъжици зехтин. От тази смес се втрива всеки път половин час преди миене.

    А Бриджит Бардо е поддържала косата си

    по следния начин. Прочутата актриса и понастоящем защитничка на животните правела стимулираща маска от 5 хининови хапчета, стрити на прах, смесени с един жълтък и една ампула вит. А. Ако косата е по-дълга количеството, на жълтъка и витамина става двойно. Маската се държи минимум един час, след което се отмива само с вода. На финала се изплаква с 1 л вода, в която е добавен и сокът на един лимон.
    Стара маска от началото на века е съчетанието на 1 с.л. газ, 1 с.л. мас, 2 счукани аспирина и 1 с.л. детска урина. Тази смес се нанася върху неизмита коса и се държи 4 часа. Измива се с неутрален шампоан. Подходяща е при силно капеща коса. Прилага се по следния начин - през първия месец само веднъж, през втория и третия - два пъти през 2 седмици, а след това - отново веднъж месечно.
    Всеизвестно е влиянието на хумата. Има обаче различни начини за нейното приготвяне.

    В миналото българките я запичали леко,

    докато стане кафеникава, след което я заливали със затоплен оцет. С гъстата каша те мажели косите си, а с течността плюс 1 л вода изплаквали. Ако хумата се смеси с вода и един жълтък, се получава идеална подхранваща маска, която също така премахва пърхота.
    Възстановяващ ефект има сместа от един жълтък, 1 с.л мед и 1/2 ч.л. салицил. Втрива се в корените на косата и се оставя да действа около 15 мин. След това се измива с едно яйце. Прави се веднъж на 2-3 месеца.
    С белтък, 1 ч.л. сол и сока на един лимон също се приготвя маска. Тя се държи половин час и е подходяща за мазна коса.
    Сухата коса се подхранва с брашняна маска. Та се приготвя от 1 с.л. царевично брашно, 1 ч.л. зехтин, 1 яйце и 100 мл отвара от черен чай. Нанася се още докато е топла и се държи на главата един час. Измива се с мек шампоан.

    Тънката и чуплива коса подобрява своя вид

    само след 2 млечни маски, твърдят експерти. За целта се смесват 1 с.л. овесени ядки, смлени на брашно, 1 с.л. рициново масло, 1 с.л. прясно мляко и витамини на маслена основа - А, Е или D. Държи се на главата 4 часа, след което се отмива.
    За измиване по принцип може да използвате няколко домашни "шампоана" вместо традиционния, купен от най-близкия магазин. Най-лесно е измиването с жълтък. Има вариант обаче и с жълтък плюс чаена лъжичка сода за хляб. Мазната коса може да се измие със смес от кисело мляко и 1 ч.л. сода за хляб, сухата - с 1 жълтък и 1 чаена чаша кисело мляко.
    В родните магазини и аптеки се предлагат вече много препарати и шампоани против пърхот. Има си обаче стари изпитани средства, които също вършат добра работа. Понякога дори са по-ефикасни от клинично тестваните продукти. Мазният пърхот се премахва след ежедневни фрикции със сол. Те се правят всяка вечер, а преди лягане косата просто се изчетква.

    Сухата себорея пък изчезва след третиране

    на кожата на главата със зехтин. Достатъчно е в корените всяка вечер да се втриват по няколко капки мазнина, а на сутринта косата да се измие само с вода. Маските с кисело мляко са също много ефикасни при появата на пърхот.
    Фрикции с отвара от розмарин пък помагат при косопад. Течността се получава, като 2 ч.л. счукана билка се варят половин час в 30 мл вода. За косопад специалистите препоръчват и познатият на всички ни лук. За целта се обелват 3 глави лук и се настъргват на много ситно. Прецеждат се през марля, а към сока се добавя счукана стипца. От тази смес в косата се нанася с помощта на памучен тампон след всяко измиване. Внимание! Нанася се на вече суха коса. А стипцата в сместа трябва да е съвсем размита. След нанасянето косата се разресва и се завива с хавлиена кърпа за през нощта.На сутринта се измива с обилно количество топла водаПрилага се около седмица

    .
    Средство против косопад


    което сигурно ще се понрави на доста мъже. Става дума за греяно вино. Към кафена чаша вино се добавят 5 счукани скилидки чесън и 1 с.л. свинска мас. Получената маска се държи на косата от 1 до 2 часа, като главата се увива в хавлиена кърпа. Измива се с шампоан с неутрално pH. При косопад помага и горещата бира. И тя обаче не е за пиене. С нея се намазва косата и се увива със затоплена кърпа. Тази процедура обаче се прави поне 5 поредни дни.



    Маска за по-голям обем на косата
    Варете в продължение на 10 минути 4-5 супени лъжици розмарин в четвърт литър вода.Прецедете и разтворете вътре толкова количество безцветна къна,колкото е необходимо за да стане на кашица.Нанесете по скалпа и косата.Оставете маската 1 час на главата си и след това измийте с шампоан.

    Подхранващ лосион за коса
    Прави се от 100 г розова вода, към която се добавят 10 малки ампулки вит. С. Преди употреба е добре шишето да се разклати старателно. След това сместа се втрива в корените на косата с лек масаж. На финала се разресва, за да може лосионът да се разнесе и към краищата. Не се изплаква. Добре е да се прави всяка вечер, докато шишето се изпразни.

    Билков балсам за подхранване на суха коса
    За целта ви трябват 300 мл зехтин. Към него се добавят по една супена лъжица от следните билки: лайка, коприва, розмарин, босилек, здравец и хвойна. Сместа трябва да престои на тъмно и топло място 40 дни. След това се прецежда и се добавя сокът на един лимон. Втрива се в корените на мокра коса.

    Отвара за изплакване за силно изтощена коса
    Към половин литър кипяща вода се добавя по една супена лъжица розмарин и коприва. Тя трябва да ври 10 минути, след което се отстранява от огъня. След като изстине, се прецежда. Получената течност се използва за последно изплакване след миенето с шампоан.

    Маска за възвръщане на блясъка на косата
    Изцедено кисело мляко или заквасена сметана се смесват с пасирани плодове по избор. Получената каша се разнася по цялата коса и се оставя за около 30 минути. След това се измива само с вода и един жълтък, без никакъв шампоан.




    Подхранваща есенна маска за коса
    Един жълтък се смесва със супена лъжица мед. Към тях се добавят пресен гроздов сок, смачкани ябълки и пасирана печена тиква. Маската се държи около половин час, след което се изплаква само с вода.

    Лека маска за мазна коса
    В зависимост от дължината на косата се взема кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с вода, и то хладка, заради белтъка.

    Белтъчна маска за мазна коса
    Разбива се един белтък на сняг. Към него се добавя чаена лъжичка сол, докато се получи гъста пяна. След това се сипва и сокът на един лимон и отново се разбива. Маската се втрива чрез масажи в кожата на главата. Държи се 30 минути.

    Маска за суха коса
    Тя е много лесна за изпълнение. Към чаша добре престояло кисело мляко се добавя един жълтък и се разбърква добре. Сместа се нанася на косата и се държи около 20 минути. Измива се само с вода.


    Маска против косопад
    Малко е сложна за изпълнение, но усилието си заслужава. 200 г масло се разтопяват. Сваля се от огъня и малко преди да се втвърди, се добавят 1 жълтък и 2 г пчелно млечице. Маската се държи в хладилник и се използва на части според дължината на косата. Държи се на косата 3 часа, след което се измива с неутрален шампоан и без балсам.

    Маска против косопад_2
    Много добра маска за косопад особено през пролетта е смес от равни части зехтин, бадемово масло и ампула витамин А. Маската се нанася по цялата коса, като се втрива добре и в корените. Завива се с найлон и топла кърпа. Престоява се така поне 2 часа. Ефектът се забелязва почти веднага. Ако не разполагате с достатъчно време, можете половин час преди да измиете косата, да я намажете само със зехтин. Той е много полезен за заздравяване на корените.

    Медена маска за изтощени коси и косопад
    Медът е много полезно средство срещу косопад. Той може да се смеси със суров сусам и пектин и да се яде по лъжичка преди всяко хранене. Подходящ е и за маски на изтощени коси. Лъжица мед можете да смесите с рициново масло, жълтък, лъжичка ром, комбиниран витамин А и Д, може да се прибави и газ, ако не се притеснявате от миризмата. Маската се нанася обилно в корените и по продължение на косъма. Поставя се найлон и топла кърпа. Стои се 2 часа, след което се измива обилно с вода. Отмиването е малко по-трудно, затова може да се наложи да насапунисате косата два пъти. Това обаче не е препоръчително в останалите случаи, тъй като обикновено шампоаните съдържат доста агресивни съставки, които могат допълнително да увредят косъма.



    Рецептите на баба за миене на косата

    Миене на косата с кисело мляко
    Миенето на косата с кисело мляко е древен метод. Дори в миналото много жени са употребявали млякото като продукт за измиване. Причината е, че млечните продукти образуват защитен слой около косъма и го пазят от неблагоприятната за косата атмосфера.
    Самото измиване на косата протича по следният начин: Косата се маже обилно с разбито кисело мляко, след което се покрива с шапка за душ /или найлон/ и накрая със затоплена кърпа. Престояваме така половин час и отмиваме млякото. Важно е косата да се измие обилно с мека вода. Накрая можем да завършим миенето с вода с разтворен сока от 1 лимон.

    Миене на сухата коса с жълтък или яйце
    При суха и лесно чуплива коса, най-подходящо е измиването с жълтък или яйце, понеже то съдържа множество подхранващи вещества за косата. Най-често за целта се употребява само жълтъка. В случая няма опасност белтъка да се пресече. Разбиваме добре жълтъка в малко хладка вода. Изливаме течността върху предварително намокрената коса. Обливаме косата с топла вода, а после – с подкиселена. Косата може да се мие и с цяло яйце, но е важно да се внимава с температурата на водата. Тя трябва да бъде до 37 градуса, за да не се пресече белтъка. Подходящо за сухата коса е и изплакване с билки и билкови отвари.

    Миене на косата с отвара от коприва
    2 или 3 шепи коприва /суха или прясна/ се добавят в литър вода. Добавя се 1 ч. чаша оцет. Отварата се поставя на котлона за 30 мин., след което се прецежда през марля. При всяко измиване на косата, 500 мл. от отварата от коприва се добавя в последната вода за изплакване.



    Билки за коса

    Билките, със своите активно действащи биохимични вещества, етерични масла, витамини, минерални соли, органични киселини и съставки, влияят пряко върху косата, като я подхhttp://www.teenproblem.net/forumранват, лекуват, отстраняват козметичните дефекти – сухота, чупливост, пърхот, омазняване. След измиване, обливайте косата си с билкови разтвори.

    За блясък и гъвкавост използвайте розмарин, листа от алое, бял равнец, маточина.
    За заздравяване на косъма – бръшлян, бяла върба, девисил, липа, алое.
    За тъмни коси – листа от орех и дюля, черен чай, хмел.
    За руси коси – лайка, люспи от стар лук, листа от бяла бреза, глухарче, розмарин.

    Тези рецепти са с единични и комбинирани билки, за обливане на измитата коса с билкови отвари и запарки. За рецептите, дадени в супени лъжици, билките трябва да бъдат изсушени и добре стрити, а корените – ситно нарязани.

    Подхранваща билкова отвара
    В 1л. гореща вода слагаме по 2 супени лъжици корени от репей, листа от коприва и цветове от невен. Варим на тих огън на водна баня 30 минути. След охлаждане прецеждаме през двойна марля. Със затоплената отвара обливаме косата след измиване. Освен, че подхранва косата, тази билкова смес от билки лекува себорея, пърхот и сърбеж.

    Заздравяване на косата с билки
    В 1л. вряща вода варим на тих огън 5 минути по 1 супена лъжица коприва, мащерка, бял равнец, розмарин и невен. Киснем 20 минути и прецеждаме. С отварата обливаме измитата коса.
    В 3 чаши чаши вряща вода слагаме по 2 супени лъжици коприва и подбел. Варим 10 минути на тих огън. След охлаждане на отварата обливаме с нея измитата коса.
    В 2л. студена вода слагаме по 2 супени лъжици листа от коприва и розмарин, 1 супена лъжица цвят от лавандула и 1чаена лъжичка стрити „гвоздейчета“ от карамфил. Варим на тих огън 10 минути, киснем 15-20 минути и прецеждаме. С билките обливаме добре измитата коса.

    Билкови лосиони за коса – Лосионите подхранват, правят косата бляскава и еластична. Рецепти, от които всяка жена, която държи да има красива коса ще остане доволна.
    Смесваме 1 л. минерална вода, 3 супени лъжици цветове и листа
    от мащерка и 2 супени лъжици водка. След 4 дена прецеждаме течността. Съхраняваме я в хладилника. С лосиона правим фрикции на косата след всяко измиване.
    В 1 литър вода сваряваме 3 супени лъжици дъбови кори. Варим 15 минути на тих огън и след изстиване прецеждаме. Добавяме 4 супени лъжици водка. С лосиона правим фрикции на косата. Той е особено ефикасен при мазна кожа и себорея.
    2 супени лъжици лайка и 2 супени лъжици розмарин заливаме с 3/4 чаена чаша водка. Държим в продължение на 2 седмици на тъмно и прецеждаме. Вечер втриваме в корените на косата и разресваме.






    Косопад,пърхут и други


    Пърхот
    В 1 л. вода варим на тих огън 15 минути 100 г. бял равнец. След охлаждането на отварата я прецеждаме и с течността всеки ден масажираме кожата на главата.
    В пластмасов или порцеланов съд заливме 5-6 супени лъжици хума с равни части вода и оцет така, че хумата да се покрие с 1-2 см течност. След 15 минути разбъркваме с дървена лъжица. Нанасяме кашичката върху главата и масажираме десетина минути. След 1 час измиваме обилно с вода. Повтаряме процедурата до почистването на пърхота.
    Разбиваме сока на 1 лимон с 2 жълтъка от пресни яйца. Разтъркваме върху кожата на главата и след 30 минути изплакваме с вода.

    Пърхот, придружен с косопад
    Заливаме 1 чаена лъжичка семе от дюля с 300 мл. вряла вода. След 2 часа прецеждаме извлека. Пием по 1 кафена чашка 3 пъти дневно преди хранене.
    100 г. пресни, ситно нарязани корени от коприва киснем за 24 часа в 200 мл. зехтин. Варим на тих огън 15 минути и след изстиване прецеждаме. Намазваме косата, масажираме корените и завиваме главата с найлон. След 3-4 часа измиваме.
    Ядем много лук, магданоз, моркови, чесън и орехи.
    Смесваме и внимателно разбъркваме по 100 г. коприва, живовлек и хвойна. Попарваме 2 супени лъжици от сместа в 500 мл. вряща вода. Оставяме да поври 10 минути на тих огън и след изстиване прецеждаме отварата. Пием я студена, по 1 супена лъжица 6-7 пъти дневно.

    Тревожният косопад

    Нарастващата загуба на коса е тревожна и за двата пола. Дамите обаче изживяват този факт особено тежко, тъй като красивата и плътна коса е символ на тяхната женственост. Затова малко са тези, които неглижират проблема. Лечението на косопада обаче често се оказва нелесна задача. Ключовият момент за правилното му третиране е да се определи неговият вид.

    ● Реактивният косопад
    Този вид е най-често срещаният при жените. Появява се внезапно и винаги се дължи на конкретна причина, която обаче не винаги е лесно да се открие. Ще го определите правилно, ако загубата на коса е развномерна по целия скалп. Към тази категория спада и сезонният косопад, който обикновено се появява есента и преминава от самосебе си в рамките на три месеца. Ако обаче загубата на коса продължи и се задълбочи е необходимо да вземемте мерки. По всяка вероятност причината е по-сериозна. Едни от най-често срещаните са употребата на медикаменти, хормоналните промени в организма, раждането, недостигът на витамини и минерали, стресът, емоционалните травми или хроничната преумора. Добрата новина е, че в тези случаи загубата на коса е обратима и при правилно лечение можете напълно да възстановите здравия й вид.

    ● Хроничният косопад
    Макар че е характерен най-вече за мъжете, този тип косопад се среща и при не малко жени. Косата започва да оредява от теменната област, като процесът е по-незабележим, но постоянен. Възможно е дори да няма видимо опадване на коса, но въпреки това оредяването да е налице. Причината е, че този тип косопад засяга правилното функциониране на космения фоликул. Около него се натрупва тестостерон, който постепенно спира притока на хранителни вещества и го унищожава. Отделните косми стават все по-тънки, докато растежа им спре напълно. Важно е да се отбележи, че количеството на тестостерон при засегнатите е в нормата, но чувсвителността им към него е е наследствено обусловена. При мъжете веднъж започнал процесът може само да се забави, но не и да се спре напълно. За съжаление веднъж унищожените космени фоликули не могат да се възстановят. При жените обикновено косопадът е в по-лека форма и при правилно лечение води само до изтъняване на косата.

    ● Гнездови косопад
    При този вид косопадът засяга само отделни участъци от скалпа. Появяват се напълно голи петна, а останалата част от косата остава незасегната. Този вид косопад се повлиява най-трудно, тъй като причините за него са автоимунни или нервно-психически. Задължително в този случай се обърнете към лекар. Загубата на коса е само симптом на сериозен проблем. Ако правилно се диагностицира и отстрани, косата по оголените места ще се възстанови напълно.

    След като вече сте определили вида на косопада си, започнете лечението му с подходящите продукти. Курсът на третиране продължава от 2 до 3 месеца, като първите резултати ще забележите след месец. Тъй като причината за реактивния косопад е инцидентна, третирането ми е еднократно. При хроничният косопад обаче курсовете се провеждат два пъти годишно – пролет и есен, като целта е да се поддържа нормалното функциониране на фоликула и да се предотврати унищожаването му. Повечето марки лечебна козметика предлагат цели програми за третиране на косопад. Ще се спрем на действието и приложението на най-често срещаните продукти.

    ● Ампули против косопад
    Предлагат се отделни формули за реактивен и за хроничен косопад. Това е основният лечебен продукт, не само защото активните съставки са най-концентрирани. Консистенцията им има свойството да прониква в голяма дълбочина, до самият фоликул на косъма. Запомнете, че се втриват в корена на косата, а не по дължината й. Не се изплакват. Вариант на ампулите са спрейовете, които някои марки разработват специално за хроничния косопад. Причината е, че от него страдат основно мъжете, а в този вид нанасянето на къса коса е значително улеснено.

    ● Шампоанът
    Шампоаните против косопад действат повърхностно и са по-скоро помощно средство в лечението. Причината за това е, че скалпът е водонепропусклив и всяко вещество разтворено във вода не може да достигне до космения фоликул. Главната функция на шампоаните е да ускорят кръвообръщението и по този начин да подготвят скалпа за третиране с основния продукт.

    ● Хранителните добавки
    Хранителните добавки за заздравяване на косата съдържат важни витамини, минерали, мастни киселини и екстракти. Препоръчителни са при всички видове косопад, но при реактивният действието е най-ефикасно. Особено ако причините за него е недостиг на хранителни вещества в организма.
    Разбира се, прилагането на всички продукти от програмата гарантира най-добрият резултат. Цените на качествените продукти обаче, са високи и понякога се налага да изберем само някой от тях. Нека това бъдат ампулите. Само в случай на лек сезонен косопад може да разчитате единствено на шампоана или хранителната добавка. Не забравяйте и постоянството.



    Избор на прическа според формата на лицето


    Съществуват пет типа на лицето, в съответствие с които трябва да се избира прическата: кръгло, овално, удължено, триъгълно и квадратно.

    За да определите към какъв тип се отнася вашето лице, вземете своя снимка и пергел и направете окръжност. Виждате ли, че формата на вашето лице съвсем не прилича на кръг? Може би е виновна прическата, която изкривява резултата. Затова снимката, с която вие ще работите, трябва да изобразява вашето лице максимално свободно от косата.Сега вземете линийка и начертайте две линии, започвайки от брадичката към слепоочието и една хоризонтална така, че да се получи равностранен триъгълник. Да видим резултатите. Ако все пак вашето лице повече се вписва в окръжност, значи то е кръгло лице, ако е в триъгълник – значи е триъгълно. Ако силно изпъкват скулите на лицето ви, а лицето с нещо напомня квадрат или правоъгълник, значи то е квадратно (правоъгълно) . И само ако линиите на вашето лице са толкова изящни и меки, че в тях няма изпъкващи ъгли, а контурите му напомнят овал, то вашето лице е овално, което всъщност се среща доста рядко.

    Кръгло лице




    Много от жените смятат своите лица за кръгли, но в действителност това е най-рядка форма на лицето. Ако все пак това е така, значи вие не трябва да носите пищни прически, закриващи ушите, челото и очите. Косите трябва да са акуратно прибрани от лицето. В идеалния случай желателно да се коригира формата на лицето с приповдигане на косата на темето. Това може да бъде къса прическа с плоски слепоочия и къс бретон, но топирана отгоре. По такъв начин може зрително да се придаде на лицето удълженост.
    На вас идеално ще ви подхождат прически, заобикалящи лицето с меки къдрици. Косата може да се накъдри и отделни кичури да се спуснат върху челото, а отстрани косите да се срешат гладко на слепоочието и бузите. Допустима е всякаква дължина на косата, но най-подходящата ще бъде 20-25 см. При кръгло лице по-добре е да се избягват ниското странично сресване на път, прически с пряк път и гладко сресани настрани коси, а също така много големи или плоски прически.

    Овално лице



    Най-идеалната форма. На него подхожда коса със всякаква дължина. Eдинствената препоръка е да се постараете да съхраните еднаква дължина на косата, тъй като стълбичката и многослойността могат да изглеждат малко потискащи.
    Идеални за овалното лице са дългите коси.


    Удължено лице




    Избягвайте дългите коси или къси прически, когато косите стигат до нивото на вашата брадичка. Това може зрително още повече да удължи лицето. Вместо това постарайте се да имитирате обем на слепоочието, направете косите по-бухнали. Това може да се постигне, като регулярно сушите косите със сешоар с едра четка или с помощта на едри ролки.
    На вас също така ще подхожда къса прическа с бретон. Пухкави завити отстрани къдрици, спускащите се на чело в вид на бретон или отделни кичурчета, зрително намаляват дължината на лицето и го правят малко по-широко. Най-добрия вариант за такъв тип лице ще е фризура с асиметрични линии, без път.


    Триъгълно лице



    Лицето с подобна форма напомня сърце. Избягвайте обема на слепоочията, а в района на брадичката косите трябва да са пухкави с по възможност със завити крайчета. Вие ще може да изглеждате стилно и едновременно да компенсирате малки недостатъци във външността. При момичето на снимката триъгълността се коригира с дължината на косите и отсъствие на обема в горната част на главата.
    За вас също така са за предпочитане фризури с бретон, при което страничните кичури по-добре да се навият и се срешат върху бузите. Оптималната дължина на косата е на едно ниво със брадичката или до средата на бузите. Не се препоръчват прически със силно накъдрена коса над челото или къса фризура.


    Квадратно лице




    За подобен тип лице съвсем не подхожда къса гладка прическа. Вие ще приличате на момче. Избягвайте това. Постарайте се да придадете обем на косите на темето и на слепоочието. Използвайте ролки, сушете косата надолу или с помощта на кръглия накрайник на сешоара.

    Оптимална е прическата с пухкави кичури, подредени на вълни отстрани на лицето. При това косата на челото може да се среши назад и да се раздели с крив път. Също така може да се носи мек бретон с подредени на слепоочието коси. Оптимална дължина на косата за такъв тип лице е по-ниско от брадичката. Избягвайте гладко сресани назад коси, събрани в опашка или пуснати върху рамената. Не трябва да се откриват ушите и да се прави прав път.

    Трапецовидната форма може да се коригира, като се прикрие с коса долната част на бузите. Това могат да бъдат късите навити кичури, падащите на челото и бузите или топирани над челото коси, които значително увеличават тясното чело. Можете да спрете своя избор на къса фризура, но при това слепоочията трябва да са пухкави.


    Когато жената решава да измени нещо в своя живот, тя много често преди всичко отива на фризьор. Нали новата фризура, това е ново настроение, нов стил и нови желания. Но преди кардинално да сменяте своя живот и прическа , огледайте се дали ще ви подхожда новият образ. Може би все пак не всичко е така лошо, но ако вие сте уверени в необходимостта от промяна не се бойте от смелите търсения в стихията на модата. И преди да направите окончателен избор в полза на тази или друга фризура, изучете своята външност и вземете предвид някои свои особености.


    На жените с едри черти на лицето повече подхождат гладки прически, фризури, с фиксирани едри вълни.
    При дребни черти на лицето по - добре е да се отдаде предпочитание на прически с накъдряне.




    Ниско чело




    може зрително да се промени с помощта на бретон: косите леко се топират и се сресват на красиви кичури, разпределени асиметрично, по такъв начин се скрива естествената граница на окосмяването.


    Голям нос



    може зрително да се намали благодарение на прическите със завити кичури, къдрици, сресани върху челото и бузите. Къса фризура е допустима, но "центърът на тежестта" следва да се разполага невисоко на тила.


    Избирайки прическа, трябва да обърнете внимание на своята шия.
    При къса или пълна шия може да се повдигнат косите и да се закрепят на темето или на тила на възел . Дългата, слаба шия може да се “замаскира" с прическа от полудълги коси, завити на кичури или вълни от типа на "паж".



    Отдавайки предпочитания на тази или друга прическа, следва да се има предвид структурата на косата.

    За тънките и меки коси не подхожда ситно къдрене. При много твърда коса се препоръчва късо подстригване, несложни прически с меки, полуразкрити кичури. Прическата няма да бъде трайна, ако не се взима предвид и направлението на растежа на косъма, тъй като косъмът се стреми колкото може по-бързо да заеме своето естествено положение. Ако космите растат ниско по шията, високите фризури бързо губят формата си. Бъдете красиви!


    Клипове с прически

    За да спрете да питате за прически ви показвам любимите ми клипчета с различни прически :

    http://www.youtube.com/user/itsjudyt...end=1&ob=4#p/u - това момиче освен страхотни прически,прави и хубав грим.клипчетата и като цяло ми допадат.

    http://www.youtube.com/user/CuteGirlsHairstyles - предимно плитки.модела е малко момиче,но са подходящи и за по-големи.

    http://www.youtube.com/user/juicysta...end=1&ob=4#p/u - момичето има страхотна коса и често говори за това как я поддържа.мисля,че ще е от полза

    http://www.youtube.com/user/pursebuzz - има клипче за панделката на Лейди Гага.Много лесно и сладко !



    *Важна тема - MakeMeLaugh
    MarkKnight - мъжленцето


    awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

  2. #2
    Супер фен Аватара на ElinoOor
    Регистриран на
    Jun 2008
    Град
    Варна
    Мнения
    2 254
    Четох я 25 минути..
    Браво,Тони.

    Важна!
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

  3. #3
    Цитирай Първоначално написано от ElinoOor
    Четох я 25 минути..
    Браво,Тони.

    Важна!


    Определено трябва да стане ВАЖНА

    ЗнAм,Че тЕ боЛи..ВиЖдAм Тв0иТе сЪлЗи..иСкAш Дa Си С мЭн НaлИ..Но нЯмA дA Ме ИмAш Ти.. С тЕбЕ лЕкО сЪм ЖеСтОкА...пРоСтО аЗ сЪм СкЪпА сТоКа ..НяМа Да Ме ПрИтЕжАвАш...СоРи СлАдЪк СаM OсТаВаШ.

  4. #4
    Мега фен Аватара на slynchoo
    Регистриран на
    Aug 2009
    Град
    Yambol
    Мнения
    3 555
    мхм,постарала си се..
    само имам една забележка-Грижи за мазна коса ,но става въпрос за грижа на лицето
    And every time I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it..

  5. #5

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Пловдив
    Мнения
    4 440
    в 12 часа я правих иначе ще го оправя и ще добавям сега още
    MarkKnight - мъжленцето


    awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

  6. #6

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Пловдив
    Мнения
    4 440
    Целта на темата е да намлеят глупавите теми в разисквани десетки пъти въпроси.Ако има успех,ще направя и за лицето
    MarkKnight - мъжленцето


    awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

  7. #7
    Цитирай Първоначално написано от tonie__
    Целта на темата е да намлеят глупавите теми в разисквани десетки пъти въпроси.
    Иска ти се.. повечето изобщо не преглеждат форума ами си пускат еи така темички да има.Иначе браво за старанието изглежда интересно .Почвам да чета

  8. #8

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Пловдив
    Мнения
    4 440
    ^

    ами точно за това ако евентуално темата стане важна или се задържа горе,модераторите да бъдат по-строги и да заключват теми,чиито отговор е тук.


    За бадемовото масло,хининовата вода и хумата за съжаление не намерих материал освен коментари по форуми.ако намеря ще постна,защото на повечето въпросите им се отнасят точно към тях
    MarkKnight - мъжленцето


    awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

  9. #9
    Мега фен Аватара на titinkaa
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Пловдив
    Мнения
    6 691
    Полезна тема,браво Тони.

  10. #10
    Супер фен Аватара на brokeninside13
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    2 587
    БРАВОО!

  11. #11
    много готина и обобщителна тема
    I guess you're too afraid to show your feelings...

  12. #12
    Браво за изчерпателната тема. Надявам се да стане важна.

  13. #13
    Супер фен Аватара на shakira96
    Регистриран на
    Jul 2009
    Град
    София
    Мнения
    1 117
    Цитирай Първоначално написано от casey
    Браво за изчерпателната тема. Надявам се да стане важна.

  14. #14
    Супер фен Аватара на dead_princess
    Регистриран на
    May 2008
    Мнения
    1 128
    След като копираш от други сайтове, пиши източника

  15. #15

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Пловдив
    Мнения
    4 440
    да,забелязах,че на някои места съм пропуснала,но както казах не бях особено адекватна
    MarkKnight - мъжленцето


    awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

  16. #16
    Супер фен Аватара на Molzinka
    Регистриран на
    Dec 2009
    Град
    в мола на Стамболийски
    Мнения
    1 402
    Много хубава тема, но аз вече не знам какъв тип е моята коса

  17. #17

    Регистриран на
    Feb 2010
    Град
    България-София
    Мнения
    15
    Браво, наистина много хубава тема, при това и полезна!
    Лошо време се оправя, но лош човек - НИКОГА!!!

  18. #18
    Повече от фен Аватара на petinkataaa
    Регистриран на
    Oct 2008
    Мнения
    418
    ще следя темата,ама няма да я чета цялата..твърде дълга е ..просто ще си търся решението на проблемите ми с косата..иначе благодаря

  19. #19
    Супер фен Аватара на Sintya
    Регистриран на
    Jan 2008
    Град
    Is 'ur choise
    Мнения
    2 614
    Браво за темата, супер полезна е. Можеш да добавиш и снимки, но и така е добре.

  20. #20
    Голям фен Аватара на shadows92
    Регистриран на
    Sep 2009
    Мнения
    899
    Темата е удивитална и ще спести много тъпи теми с еднакви въпроси.И според мен ще се изгуби на зад!!!!ВАЖНА

  21. #21
    Мега фен Аватара на TheBeliever
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    6 033
    Имам забележка относно единия съвет за къдравата коса. Когато се реше суха се накъсва повече. За да не се къса при разресване най-добре е да се реше след нанасянето на балсама с отмиване или под течаща вода. Казвам го от опит И също така като се разресва това да става от края към корените. Да поясня - не забиваш четката директно в корена, а започваш първо от краищата, като постепенно се изкачваш нагоре. Казвам го, защото съм виждала ужасно обзобразени къдрави коси, точно поради неправилно сресване и неистово скубане.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

  22. #22
    Леле Тони, супер е темата!
    Браво за старанието и дано наистина се спрат глупавите теми
    Важна!

  23. #23

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Пловдив
    Мнения
    4 440
    айде дано някой модератор чуе молбите ви(ни) хаха
    MarkKnight - мъжленцето


    awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

  24. #24
    Много съм доволна от темата,много е полезна

  25. #25

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Пловдив
    Мнения
    4 440
    благодарим на MakeMeLaugh , че качи темата


    надявам се като ви е написано всичко накуп в тази тема,да спрете да задавате едни и същи въпроси по 835621 пъти !!
    MarkKnight - мъжленцето


    awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си