.

Защо винаги връзките ви се провалят [част втора]

Защо винаги връзките ви се провалят [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Колко често разбиват сърцето ви? Колко често ви се е случвало да излизате дълго време с даден човек, всичко да е перфектно, но накрая да не се получи нищо? Най-добре е да си помислите хубаво защо връзките ви куцат и какво можете да промените в тази насока. Ето и няколко съвета.

 

Натякване на стари грешки. Всеки човек греши, а и всеки трябва да се научи да прощава. Има някои неща, които са трудни  за преглъщане и тогава човек трябва да прецени дали иска да продължи връзката си, или не. Недейте да натяквате старите грешки на гаджето си, защото това няма да оправи връзката ви. Ако имате проблеми, те ще се задълбочат с постоянното изтъкване на неговите/нейните грешки.

 

Липса на време. В тийнейджърските години имаме най-много време, защото се занимаваме единствено с училище. Но колкото по-големи ставаме, толкова повече задължения имаме. Така в един момент може да се окаже, че не отделяме достатъчно време на гаджето си. Поради тази причина много връзки се разпадат. Старайте се да разпределяте времето си правилно и да не го пилеете. Също така не съдете партньора си, ако има уважителни причини, поради които ви пренебрегва в последно време.

 

Разстояние. Не са много връзките, които оцеляват, ако партньорите са на разстояние един от друг. Наистина е трудно да няма проблеми в една връзка, когато поддържате отношенията си само по телефона и в чата. Липсата на физически контакт и секс може да бъде много изнервяща и да допринесе за още проблеми.

 

Различни цели. В един момент си приличате ужасно много и си пасвате до болка. Но след известно време се опознавате още повече и разбирате, че партньорът ви има различна визия за бъдещето от вашата. Така може да се окаже, че не сте един за друг, просто защото искате различни неща от живота. Пример за това може да бъде желанието на единия партньор да се реализира в чужбина, а на другият – да остане в родната страна. Така е много трудно да се вземе решение, а и единия трябва да направи компромис.

 

Емоционално бреме. Това е горчивият опит от всички предишни връзки, който сме натрупали. В тийнейджърска възраст винаги обичаме страстно и силно, а после по същия начин се разделяме. Това е съвсем нормално, но не бива да забравяме, че и опитът учи. Така с времето се натрупва една горчивина, която може да повлияе на бъдещите ни връзки. Бъдете внимателни и не приписвайте нищо от отминалите си връзки на сегашната.

 

Липса на подкрепа от семейството и приятелите. Те не харесват вашия човек. Вие сте влюбени, обичате се и всичко върви гладко, докато не го/я запознаете с приятелите и роднините си. Когато сме в пубертета мнението на околните е много важно, особено на родителите. Ако те не го/я харесват, вероятно в един момент ще ви омръзне всичко и ще се съгласите с мнението на близките си.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...