.

Кои са мъжките стереотипи спрямо жените [част втора]

Кои са мъжките стереотипи спрямо жените [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Хората вярват в стереотипи и трудно можем да отречем това. За всеки един аспект съществуват такива схващания, които трудно можем да променим. Мъжете също имат изградени стереотипи, когато става дума за жените. Те създават образи в съзнанието си и определено им се доверяват. Какви са те?

 

Гаджето на приятел. Тя влиза в специална графа и има защо. Вероятно той я намира за много секси, би излязъл с нея на среща и му се струва много готина. Но мъжкото приятелство е преди всичко. Той не би ѝ показал симпатии дори, защото тя е гадже на приятел и точка. В други случаи би я поканил на среща, но не и в този. Приятелството е по-важно за него.

 

 

Златотърсачката. Тя е момиче, което се интересува само от парите. В повечето случаи мъжете лесно надушват тези жени. Тя се радва на готината му кола, изисква от него да ѝ купува подаръци и да плаща всичките ѝ прищевки. Дори отначало да се е заблудил и да я е помислил за свестен човек, разбере ли веднъж користната ѝ цел, той няма да я търпи повече.

 

Секси мама. В мечтата на всеки мъж е да спи с по-голяма жена от него. Има много дами, които са на по-зряла възраст, но изглеждат много добре, доста от тях имат и деца. Мъжете имат такава фантазия и наистина се възхищават на жени, които изглеждат чудесно, въпреки че не са първа младост.

 

Мъжкараната. Тя има момчешко поведение и в повечето случаи е възприемана като просто приятел. Тя не е грозна, напротив, атрактивна и приятна е, винаги е готова да помогне, много добър и отзивчив човек. Но момчетата рядко гледат на нея като на сексуален обект, просто защото я приемат като приятел.

 

Превзето скромната. Това момиче иска да има гадже, да ходи по срещи, да изпита истинска любов. Но когато стане дума за секс тя буквално се отвращава. Не приема никакви шеги с по-пиперлив характер, обвинява мъжете, че имат твърде силни животински инстинкти и в един момент на повечето момчета им писва да се занимават с нея, защото е прекалено голяма моралистка.

 

Перфектното момиче. В повечето случаи образът на перфектното момиче е доста размит в мъжкото съзнание. Мъжете не могат да си представят ясно всичко, което ТЯ трябва да бъде, но определено имат изисквания. Най-често мъжете просто срещат една жена и сякаш тя наистина е перфектна за тях.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...