.

Мъжката интимофобия

Мъжката интимофобия
Снимка: freedigitalphotos.net

Интимофобията е страх от близки отношения с противоположния пол. Специалисти твърдят, че по-често тя се среща при мъжете. Ето типовете, на които се разделят мъжете, страдащи от интимофобия.

 

Първи тип - страхуващи се от секса. Крайната степен на интимофобията е ужасът от мисълта за възможността от полов контакт – при наличието на такъв проблем е добре да се потърси помощ от психиатър. Счита се, че най-честата причина за този страх е неправилно възпитание и комплекс от сексуална малоценност.

 

 

Втори тип - сутрешен беглец. Да допуснем, че момчето е успяло да преодолее своето възпитание и е започнало да греши наляво и надясно. Какво се случва тогава? Така нареченият синдром на сутрешното отвращение. Мъжът може да се сблъска с него няколко пъти в живота. Обикновено след като е прекарал нощта със симпатичната брюнетка, която е свалил на купон с приятели, той няма да иска да си спомня за случая при никакви обстоятелства. Тези мъже дори не дочакват сутринта, за да се почувстват зле, обикновено отвращението идва веднага след половия акт и незабавно си тръгват. Без значение от жената, дори ако тя е Памела Андерсън.


Трети тип – ограничителят. Този тип момчета не изпитват никакви затруднения при комуникация с момичета. С изключение на някои малки детайли. Като този, че съществуват мъже, които не могат да търпят орален секс по никакъв повод. Съществуват и екземпляри, на които цялото им  желание им се изпарява, в момента, в който жената докосне пениса им.
Има такива, които никога не биха опитали определени пози в секса. Причината отново е в погрешното възпитание.

 

Четвърти тип – пазителят на личното пространство. При този мъж всичко в секса е наред. Трудностите започват след това, когато момичето започва да го търси и да общува с него след секса. Психолог споделя, че тази уплаха е продиктувана от инстинкт за самосъхранение и страх от възможни съперници, които искат да навлязат в личната му територия. Дори това да бъде жена.

 

Пети тип – страхливецът. Такива са обикновено мъжете, чиито родители са се разделили бурно или са били внезапно зарязани от предишна партньорка. Получавайки подобен шамар от съдбата, психиката им се разтърсва и те взимат решение повече да не допускат никого до себе си. Единствената жена, която този мъж би допуснал до себе си е тази, която със сигурност до живот ще бъде до него, но такава гаранция никой не може да даде.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
ДОТА
преди 8 години
3.5
2.5
!
Отговори
хахаха, аз съм четвърти тип, а мислех, че имам само една фобия и тя е страх от пеперуди.
Страница 1 от 1