.

Емоциите, през които преминаваш след раздялата

Емоциите, през които преминаваш след раздялата
Снимка: freedigitalphotos.net

Има много случаи на двойки, които са имали июключително стабилни отношения да се разделят. Причините могат да бъдат различни – изневяра, непреодолима дистанция (физическа или духовна) или просто изчерпана връзка. Ето няколко етапа, през които ще минеш след раздяла, както и съвети как да преодолееш мъката.

 

Трите етапа, през които преминават хората след раздяла най-често са: гняв, депресия и безчувственост.

 

 

През първия етап обикновено си ядосан/а, питаш се защо се случва точно на теб, търсиш виновници за крахът на отношенията ви и т.н. Тези емоции трябва да се преживеят, изживей ги и продължи напред. Няма смисъл да обвиняваш вече бившата половинка за разпадането на връзката ви. Счупените отношения не се лепят.  Щом се е стигнало до края, значи така е трябвало да стане. Разделете се като цивилизовани хора, не си натяквайте грешките, които сте допуснали и се сбогувай се с миналото. Възможно е след връзката да продължите да поддържате контакт, но това се случва доста рядко. Първо трябва и двамата да преживеете приключилата връзка.

 

Вторият етап е свързан с преживяването на раздялата. Това е най-трудният период. Възможно е да изпаднеш в депресия, да нямаш желание да ядеш, да излизаш и да се затвориш в себе си. Всички около теб ще се опитват да ти помогнат и ще се ядосват, че си изпаднал/а в такова състояние. Но истината е, че никой не може да ти помогне, трябва сам/а да изживееш мъката. Изкарай всички отрицателни емоции навън – викай, блъскай, чупи, хвърляй. Ще прекараш известно време в тази страшна емоционална дупка, но ще мине. Постарай се да изживееш всичко, след което пусни миналото да си иде. Никога не се връщай назад отново.

 

Третият етап понякога може да бъде по-болезнен и от втория. След като си страдал/а толкова време и си преминал/а през всички емоции, е напълно възможно безразличието да те завладее изцяло. Това състояние е най-страшно, но в никакъв случай не му се давай. Съветваме те, след като вече си преживял/а бившия/бившата, да започнеш да излизаш, да се запознаеш с нови хора и да се върнеш към хобитата си. Съвсем скоро ще започнеш да се оглеждаш за нова половинка. Да, ще бъде трудно да започнеш да чувстваш отново след всичко, което преживя, но повярвай, любовта сама ще те намери.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...