.

Как да разчупиш леда между теб и някое момче

Как да разчупиш леда между теб и някое момче
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога, когато двама души се харесват (не само като гадже) ги е срам да започнат комуникация. Това най-често се случва при тийнейджърите, които все още не са се научили как да общуват. Ето няколко съвета как да разчупиш леда с момчето, което харесваш.

 

Първо открий какво мисли той за теб. Преди всичко трябва да проучиш терена и да разбереш какво мисли той за теб. Ако знаеш със сигурност, че те харесва, тогава трябва да отидеш да се запознаете. Ако в междучасията се появява винаги в коридора пред вратата на твоя клас, усмихва ти се всеки път, щом погледите ви се срещнат, а в двора на училището застава винаги близо до теб, тогава е дошъл моментът да разчупиш ледовете и да го заговориш. Ако не го направиш, той ще си помисли, че нямаш интерес към него. Така мислят по-малките тийнейджъри. Но важното е да знаеш, че те харесва, така всичко ще бъде по-лесно.

 

 

Не забравяй, че може да е срамежлив. За да излезеш от задънената улица и да разбереш защо не ти пише/заговаря, помисли над това, че той е в същата ситуация като теб: може да иска да се запознаете, но да си мисли, че ще изглежда като глупак. Момчетата често го крият, но всъщност повечето са доста срамежливи, дори много повече от момичетата. Притесняват се, че няма да могат да се държат като истински момчета. Този срам се засилва още повече, когато наистина си падат по някое момиче. Тогава страха от това, че може да ги отблъсне е голям. Спри да се измъчваш, мислейки за всички неприятни неща, които могат да се случат. Горе главата и върви при него. В крайна сметка дори да се окаже, че не те харесва, ще бъде опит и ще разсееш веднъж завинаги съмненията си.

 

Поискай мнение от приятелка. За да се почувстваш по-уверена, можеш да помолиш приятелка, на която имаш доверие, да даде мнението си. Кажи ѝ как смяташ да започнеш разговора с него, какво да му кажеш и я питай какво мисли. Тя ще ти каже дали според нея си избрала подходящия начин, или е по- добре да пробваш по друг. Но в крайна сметка кажи това, което ти искаш и чувстваш, за да можеш после максимално да си изясниш ситуацията.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...