.

Кардио митовете, които развенчахме

Кардио митовете, които развенчахме
Снимка: thinkstockphotos.com

Някои хора не могат да живеят без да тренират, докато други стигат рядко във фитнес залата и го без особено настроение. Посещението на фитнеса е различно за различните хора – някои предпочитат силовите тренировки, други наблягат на кардио упражненията, особено жените. Те знаят, че кардио тренировките правят тялото по-слабо и стегнато, а повечето дами се стремят именно към това.

 

За да тренираш правилно и да постигнеш така желаните резултати, виж кои са митовете, на които не бива да се доверяваш:

 

 

Тренировките на празен стомах са по-ефикасни – този мит съществува, защото според доста хора, ако тялото не разполага с леснодостъпните хранителни калории, то ще използва натрупаните в организма. Това обаче не е вярно, твърдят учените. Тялото ни се нуждае от енергия, за да тренира, а както знаем тя идва от храната. Затова е препоръчително да хапнеш нещо малко преди тренировка, за да се заредиш с енергия и да не се затрудняваш, докато спортуваш.

 

Повече кардио упражнения = по-бързо отслабване – кардио упражненията наистина водят до загуба на тегло. Но освен теглото, човек се разделя и с мускулите си. Затова, ако не искаш да станеш прекалено слаб и без мускули, съчетавай кардио тренировките със силови.

 

Не е нужно да правиш силова тренировка на краката, ако тичаш или караш колело – тези упражнения не са достатъчни, за да се сдобиеш с хубави и добре оформени мускули на краката. Ако искаш краката ти да са добре оформени, трябва да правиш специални упражнения за крака.

 

Не бива да правиш по-малко от час кардио упражнения – според специалистите не е важно колко дълго ще тренираш, а какво ще правиш след това. Интервалните тренировки с висока интензивност могат да ускорят метаболизма ти и да продължиш да изгаряш калории и след посещението на фитнеса. 20-минутното бързо бягане = 5 тренировки по 30 минути бързо ходене. Така че не е важно количеството, а качеството.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...