.

Златните правила на спортната зала

Златните правила на спортната зала
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко място си има правила. Понякога тези правила са задължителни, написани, друг път – не. Но това не означава, че щом не ги пише, не трябва да ги спазвате. Тренировъчната зала също има правила, с които трябва да се съобразявате. Сега ще ви споделим кои са тези правила.

 

Стойте по-далече от прекалено разговорливите хора. Фитнесът не е мястото, на което да прекалявате с говоренето. Повечето хора са отишли за да разпуснат, да се отърват от лошата енергия и да се погрижат за тялото си. Но има индивиди, които имат нужда постоянно да бъдат слушани и да споделят проблемите си с непознати хора. Стойте далече от такива и тренирайте.

 

Уважавайте намеренията на околните. Хората са отишли на фитнес, за да тренират. Затова недейте да ги смущавате. Някои се съсредоточават, слушат музика и се изолират, за да броят повторенията си и да се концентрират върху тренировката. Недейте да ги заговаряте безпричинно или да им пречите по някакъв начин.

 

 

Връщайте уредите на мястото им. Когато използвате тежести или гири, не ги зарязвайте, където ви хрумне. След като приключите с тях, оставете ги на мястото им. Никой не е длъжен да ходи след вас и да събира тежестите, които пилеете из залата.

 

Потта. Нормално е да се потите във фитнеса, но е приятно да оставяте мръсно след себе си. Ако видите, че има пот върху някой от уредите, почистете след себе си. Със сигурност няма да ви е приятно да легнете върху чужда пот или някой да лежи върху вашата.

 

Внимателно с ароматите. Избягвайте да носите силни и натрапчиви парфюми, когато отивате на фитнес. Не смесвайте парфюм с дезодорант, защото се получава наистина неприятно, когато се смеси с потта. Не забравяйте, че прекалено силните миризми дразнят околните.

 

Не губете времето на останалите. Когато фитнесът е пълен, старайте се да уважавате и другите. Недейте да стоите на пътеката, ако не я ползвате, а си говорите. Отстъпете я на друг, когато си почивате. Все пак сте там за да правите кардио, не за да упражнявате говора си.

 

Следете времето. Ако ходите на спорт като пилатес, каланетика или аеробика, където сте събрани много хора в една зала, не закъснявайте. Не е приятно да влезете, когато всички вече са започнали. Освен това не пречете на другите, опънете постелката си на някакво разстояние от другите посетители. Отидете по-рано, за да имате време да се преоблечете и да влезете в залата.

 

Винаги използвайте чисти обувки. Не е приятно, когато цапате с обувките, които носите навън. Използвайте спортни обувки, които не носите извън залата. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...