.

Кои зодии са твърде критични към себе си

И не могат да спрат да гонят съвършенството

Кои зодии са твърде критични към себе си
Снимка: Instagram

Когато си твърде критичен към себе си, може да останеш сляп за някои от най-силните си и положителни качества.

 

Такива хора са склонни да омаловажават всичко, което правят и да не оценяват собствените си успехи.

 

Те са обсебени от грешките си и не могат да ги превъзмогнат в продължение на много време. А всъщност грешките са нещо хубаво, защото не само ни научават как да се справяме, но и по този начин опознаваме себе си.

 

Когато си обсебен от грешките си, нямаш добра самооценка и не приемаш комплиментите на околните, защото смяташ, че не е възможно това да е истинското им мнение за теб и, че те крият задни мисли.

 

Ето кои са най-самокритичните знаци:

 



1. Дева

 

Разбира се, Девите са първенци в тази класация. Те са направо жестоки към себе си и непрекъснато търсят вина и грешки в постъпките си.

 

Те се борят да постигнат съвършенство, а това е невъзможно и непосилно за абсолютно всеки човек.

 

Въпреки че са много талантливи, старателни и амбициозни и обикновено имат качества, за които другите могат да им завиждат, Девите продължават да искат все повече от себе си и все не са доволни от резултатите.

 

Те са много амбициозни, поставят си високи цели и въпреки че ги постигат, това не им дава спокойствие, нито удволетвореност.

 

 

2. Козирог


Козирозите следват плътно Девите в тази класация. Те също полагат огромни усилия в борбата да гонят най-добри резултати.

 

 

Това неспирно състезание със самите себе си, в което участват, не им дава мира и почивка.

 

Козирозите са много методични, постоянни и трудолюбиви и ако можеха да видят всичките си хубави качества и да ги оценят, щяха да бъдат много по-щастливи.

 

 

3. Везни

 

Везните много държат да бъдат харесвани и според тях това става като се превърнат в безгрешни.

 

Те се опитват да изглеждат ведри и усмихнати, така че никой да не забележи съмненията, които изпитват за собствените си възможности.

 

Всъщност, повечето хора ги харесват не защото се борят за съвършенство, а защото са много човечни. Добре е да го не го забравят.

 

 

4. Водолей

 

Те постоянно повтарят, че не се интересуват какво е мнението на околните за тях, но истината е, че се вълнуват и то много.

 

Има някакво противоречие между това, че са неформални и желанието да се впишат в обстановката.

 

 

Водолеите обичат да се чувстват независими, но не могат да се справят с нуждата да бягат настрана, чудейки се какво не е наред с тях.

 

Добре е да не прекаляват със задълбочените разсъждения и да се приемат такива, каквито са.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...