.

Актуални трикове за красота през летния сезон [част първа]

Актуални трикове за красота през летния сезон [част първа]
Снимка: Dreamstime

Лятото вече официално е тук. Радваме се вече на хубавото време, гледаме постоянно какви ли не снимки от плажове, морета, басейни, които приятелите ни в социалните мрежи публикуват. Вече всеки планира лятната почивка и няма търпение да се отдаде на безкрайни купони и летни страсти. Но когато температурите се повишат, се появяват някои проблеми с разкрасяването ни! Опитваме се да укротим косата си, да получим равномерен тен и какво ли още не. Сега ще ви споделим няколко трика, които ще са ви полезни през целия летен сезон.

 

Поправете грешките от автобронзанта със сода за хляб. Ако се опитвате да имате красив и равномерен тен, може би сте прибегнали до автобронзант. Това дори е по-добрият вариант в сравнение да се излагате твърде много на слънце, защото слънцето уврежда кожата. Ако сте използвали автобронзант, но изобщо не се е получил красив резултат, пробвайте да ексфолирате кожата си със сода за хляб. Тя ще почисти автобронзанта и ще направи кожата ви чиста и освежена.

 

 

Красиви крака? В топлото време обуваме красиви сандали, които показват педикюра ни и са изключително модерни. Но за да можем да обуем такъв тип обувка, трябва да имаме красиви и поддържани стъпала. Ако имате загрубели пети и кожата ви не е особено привлекателна, можете да оправите това съвсем лесно. Ако нямате възможност да отидете при професионалист, можете лесно да се отървете от проблема с подръчни средства. Вземете един картоф и го разрежете на две по дължина. Поръсете го с морска сол и започнете да търкате проблемните зони.

 

Морската и хлорираната вода са истински кошмар за боядисаната коса. Когато прибавим и вредата от слънчевите лъчи, се оказва, че за да запазим цвета на косата си, трябва да положим специални грижи. Ако не искате цветът на косата ви бързо да избледнее, може да го запазите с помощта на ябълков оцет. Вземете около 2-3 супени лъжици (според дължината на косата) и ги изсипете в бутилка с пулвелизатор. Напръскайте хубаво косата си и оставете около 10 минути. След това изплакнете хубаво. Правете това всеки ден и ще видите, че цветът на косата ви няма да избледнее бързо. Важно е да си набавите качествен оцет, най-добре потърсете в био магазините.

 

Лаковете за нокти през лятото стават важно допълнение за една свежа визия. Маникюрът е много важен за всяко момиче, когато е добре направен. За да предпазите лаковете си за нокти, най-добре ги съхранявайте в хладилник. Учудвате се защо? Ако ги оставите на прекалено топло, ще образуват мехурчета, а това би ви влудило, когато трябва да си направите красив маникюр.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...