.

Природните продукти, които разкрасяват [част втора]

Природните продукти, които разкрасяват [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

В момента на пазара можем да намерим всякаква разнообразна козметика, с която да се разкрасим. Продават се всякакви продукти, които обещават мигновени ефекти и претендират, че съдържат „натурални съставки“ от какви ли не растения. Истината е, че можете да се грижите за тялото си и без скъпата козметика. Можете да използвате някои природни продукти, които ще ви помогнат в борбата за красива кожа. Кои са те?

 

Хума. Тя е абсолютно естествен продукт, известен още на предците ни. Хумата не може да ви навреди. Тя не предизвиква алергии и раздразнения, а напротив има противовъзпалителен ефект. Хумата е чудесна за маски на лицето, като тя почиства в дълбочина. Особено подходяща е за мазна кожа. Ако имате акне, хумата може много да ви помогне в борбата с досадните пъпки. Можете да смесите една лъжица хума с една чаена лъжичка оцет и да стоите с тази смес, докато изсъхне.

 

Утайката от кафе. Тя може да е чудесен помощник в борбата с целулита и ексфолирането на тялото. Запазете утайката и енергично натъркайте кожата на тялото си с нея. Ще видите, че има резултат, ще усетите кожата си тонизирана, а редовното почистване и масажиране може да помогне срещу целулита. Освен това кафето може да ви служи вместо боя за коса. Ако искате да подсилите кестенявия си цвят, можете да използвате отвара от кафени зърна, вместо боя.

 

Масла. Вместо да използвате скъпите кремове за лице или лосиони за тяло, по-добре е да ги замените с масла. Базовите масла могат да хидратират кожата ви и да я направят нежна и гладка. Можете да използвате бадемово, арганово масло или масло от макадамия. Те наистина са много полезни, а когато са чисти, маслата изобщо не могат да навредят на тялото.

 

Кивито в плод, който съдържа много големи количества витамин С. Именно този важен витамин се бори със свободните радикали. Затова кивито е чудесно в грижата за кожата на лицето. Можете да го използвате като ексфолиант или като маска. Намачкайте кивито на пюре и го нанесете с леки движения върху кожата. Ако го използвате като маска, оставете го за 10 минути и след това изплакнете с хладка вода.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...