.

Грешките, които допускаш с козметиката

Грешките, които допускаш с козметиката
Снимка: freedigitalphotos.net

Вероятно няма момиче, което да не използва никаква козметика. Дори най-върлите противнички на разкрасителните мазила използват душ-гел, лосион или крем за лице. Дамите, които обичат козметичните продукти, признават, че си купуват много козметика, като понякога дори прекаляват. Какви грешки допускаш с подбора и съхранението на козметиката си?

 

Неподходящо място/температура за съхранение. Всеки продукт има етикет, на който пише как трябва да се съхранява. Някои е добре да са далече от слънчева светлина – например натуралните масла. Гъбата за баня стои в банята, но там почти винаги е влажно и топло, а по този начин се развиват страшно много бактерии.

 

Ползваш продукт, отворен преди повече от година. Всеки козметичен продукт има указан срок на годност. Но това, което пропускаме често е, че след отваряне продуктът има трайност около година, освен ако не е указано друго на опаковката. Смята се, че след година вече продуктът не е годен за употреба и трябва да го изхвърлиш. В него има достатъчно микроорганизми, качествата му вече не са така добри.

 

 

Замърсяваш козметиката си. Миеш ли четките си за грим редовно? Миеш ли си ръцете, преди да топнеш пръст в кутийката с крем? Колко време ползваш любимото си червило? Съвсем лесно е да оставиш микроби върху сенките чрез четката за грим. Качествените червила могат да се ползват дълго, но ако ги нанасяш с четка, а не директно. Иначе оставяш микроби върху тях, а това може да е опасно.

 

Купуваш твърде много неща, които не можеш да използваш. Грешка на много жени. Искаш да имаш един продукт, но той не е достатъчен или искаш различен, или виждаш по-нов, след това случайно купуваш друг. Зариваш се с количества, които няма как да използваш. Най-добре направи сериозна чистка в козметичния шкаф. Изхвърли всичко старо и с изтекъл срок на годност. Запази нещата, които наистина ползваш и са ефикасни. Другите раздай на приятелки, вместо да изхвърляш.

 

Доверяваш се на рекламите. Дадена компания иска да ти продаде нещо и успява, когато има добра реклама. Често пъти тези реклами са подвеждащи. Не очаквай, че акнето ти ще изчезне с 1-2 измивания с вълшебния гел или косата ти вече няма да бъде суха, защото след няколко нанасяния на конкретен балсам, ще приличаш на Рапунцел. Не очаквай чудеса, когато купуваш даден продукт. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...