.

Козметиката, без която не бива да тръгваш на път

Козметиката, без която не бива да тръгваш на път
Снимка: freedigitalphotos.net

Лятото е сезонът, в който пътуваме най-много и посещаваме различни места. Дамите винаги имат много повече багаж от мъжете, а това не е случайно. Някои момичета признават, че им трябва отделна чанта, в която да поберат само козметиката си. Други момичета са много по-скромни с козметичните продукти и взимат само няколко, важни неща за тях. Без какви продукти не бива да тръгваш на път?

 

Плажно масло. То е много важно, дори да не отиваш на море. През лятото трябва да се мажеш с плажно масло всеки ден, защото постоянно си изложен/а на опасната слънчева светлина. Дори да отиваш на почивка извън града за ден или два, сложи плажното масло в чантата. А ако отидеш на басейн/море, задължително използвай слънцезащитния продукт.

 

Хидратиращ лосион за тяло/естествено масло. От силното слънце кожата се дехидратира. Затова е хубаво след една слънчева баня да използваш хидратиращ лосион за тяло или пък обикновено натурално масло. Готиното на натуралните масла е, че не съдържат вредни примеси, миришат страхотно и могат да се употребяват и върху косата.

 

 

Шампоан, балсам и маска. Разбира се, че няма как да заминеш на път без да си вземеш шампоан. Но не пропускай и балсама/маската, които използваш. Това, че си на почивка, не означава, че косата няма нужда от грижи. Не забравяй, че на някои места водата е много „по-твърда“ и без балсам трудно ще срешиш косата си после.

 

Лосион против изгаряне. Има много лосиони, които успокояват кожата след слънчево изгаряне. Купи си един такъв продукт преди да заминеш, за всеки случай. Особено важно е, ако отиваш на място, далече от град/село, където няма аптека. Може ти или някой от компанията ти да изгорите без да искате.

 

Спрей против насекоми. Насекомите са много неприятни същества, от които повечето дами изпитват страх. За съжаление, много от тези гадинки хапят/жилят и дори пренасят зарази. Затова е по-добре да използваш спрей, против ухапвания от насекоми, който да те предпази от нашествията на досадните комари и други летящи гадинки.

 

По-тъмен фон дьо тен/пудра. Хубаво е да си вземеш гримовете, които използваш. Ако си слагаш фон дьо тен или пудра, постарай се да си набавиш един-два тона по-тъмна. Когато хванеш тен, не можеш да използваш светли тонове, защото много ще личи, че тези цветове не са за теб.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...