.

Няколко хитринки при поставянето на спирала

Няколко хитринки при поставянето на спирала
Снимка: iStock

Знаеш ли кои са най-полезните съвети и хитринки, когато нанасяш спирала на миглите си?

 

Спиралата определено е най-известният козметичен продукт сред представителките на нежния пол. Тя е достъпна като цена, нанася се лесно и подчертава естествената красота и очите. Колкото и лесно да ти се струва нанасянето ѝ, има някои правила и съвети, които е по-добре да знаеш.

 

Как да си избереш спирала, която е подходяща за теб?

 

Най-важното нещо при избора на спирала е да се спреш на качествен продукт. В противен случай рискуваш да си причиниш зачервяване на очите или друг неприятен проблем.

 

Ако искаш спиралата ти да издържи от сутринта до вечерта, или пък ти предстои излизане навън, когато е прекалено горещо или дъждовно, се спри на водоустойчива спирала.

 

 

На пазара има основно три цвята спирали – черна, кафява и синя. Със сигурност няма да сгрешиш, ако си вземеш черна. Ако обаче имаш по-светла кожа и коса, повече ще ти отива кафява спирала. Цветните спирали са по-подходящи за свободното време и рядко някоя жена си слага в ежедневието.

 

Ако забележиш, че спиралата ти е започнала да се сгъстява или изсъхва, а нямаш възможност да си купиш нова, то затвори плътно спиралата и я потопи за около 5 минути в чаша гореща вода.

 

Когато спиралата ти е вече за изхвърляне, измий четката и я използвай за разресване на веждите.

 

Как да нанасяш спиралата си правилно?

 

Когато вадиш четката на спиралата си, не я вади напълно и не я пъхай отново много пъти, защото така спиралата ще изсъхне по-бързо. Вместо това раздвижи четката вътре няколко пъти, докато на нея има достатъчно продукт.

 

След като извадиш четката, отстрани излишния продукт от върха. Иначе рискуваш миглите ти да се сплъстят и по тях да има неравномерно струпване на спирала.

 

Препоръчително е да нанасяш спиралата си от основата, за да избегнеш появата на малките черни точици в основата на косъмчетата. Нанасяй спиралата първо на горните мигли. Изправи глава и гледай напред. Нанеси спиралата с плавни движения, докато получиш желания вид на миглите. Не слагай повече от 2-3 слоя, за да бъдат миглите ти максимално естествени. След това премини на долните мигли. Преди обаче да сложиш спирала там, изчакай миглите на горния клепач да изсъхнат.

 

 

След това наведи леко главата надолу и нанеси един слой спирала. За да не попадне спирала върху кожата, постави под миглите парче салфетка. Препоръчително е да не слагаш повече от един слой спирала на долните мигли, за да не изглеждат изкуствено.

 

Когато нанасяш спирала е много важно по какъв начин държиш четката. Тя трябва да бъде хоризонтално, за да бъдат миглите ти по-плътни. Ако искаш да издължиш миглите си една по една, дръж четката вертикално. Ако искаш да са леко извити, започни нанасянето от основата и малко след нея задръж четката на едно място и леко притисни. Ако искаш миглите ти да бъдат по-плътни, съчетай поставянето на спирала с поставянето на очна линия или черен молив в основата на миглите.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...