.

Значението на буквите в наименованието на зодиакалните знаци [част трета]

Значението на буквите в наименованието на зодиакалните знаци [част трета]
Снимка: iStock

Буквите. Какво са те? Знаци, които подреждаме с идеята да изразим мисълта си. Какво ли щяхме да правим без тях?

 

И при това тези скромни „помощници“ за всяка наша ежедневна дейност са толкова различни у всеки народ...

 

Независимо от разликите в изписването си обаче, тези знаци носят вибрациите на определен звук, което е валидно дори за т.нар. „беззвучни съгласни“.

 

Задавали ли сте си някога въпроса каква е връзката между буквите (носещи вибрацията на определен звук), с които се изписва даден зодиакален знак и характеристиките на самия знак? Интересно е също така, че в някои знаци има букви, които се повтарят, както и че в различни знаци се срещат едни и същи букви. Това означава ли, че определени черти са особено застъпени при знаците, където има повторение на букви или пък, че други знаци имат сходни черти, защото при тях се срещат еднакви букви?

 

Да проверим.

 

Стрелец – значение на буквите:

 

С - властност, раздразнителност, бърза мисъл. Стрелците мислят бързо, овладяват ситуацията, изграждат си тактика и истински се изнервят, ако не могат да я приложат.

 

Т – чувствителност, творческа личност, търсач на идеалното. Същите черти ги има и при Телеца, но той, за разлика от Стрелеца е склонен да чака подходящия момент. Стрелецът, ако не реализира творческите си замисли на момента губи интерес към тях.

 

Р - постоянно напрежение, стремеж към самоизява и налагане на собственото мнение, много различни от тези при Рака и Скорпиона. Стрелците изпитват напрежение точно когато нямат възможност за изява или някой пренебрегва мнението им.

 

Е - проницателност, общителност, умение за справяне с трудностите, тук буквата се повтаря 2 пъти, както при Телеца, но можем да заменим думата „търпимост“ с „толерантност“ и думата „невъзмутимост“ със „самообладание“, които дори и синонимни имат различни нюанси на значение.

 

Л - логика, артистичност, индивидуалност. Много по-координирани, отколкото при Телеца и при Лъва. Стрелецът умее да действа едновременно логично, артистично и индивидуално, като при това вкарва в употреба и всичките си останали таланти.

 

Ц - стремеж към лидерство, упоритост, много по-отмерени, отколкото при Телеца.

 

Стрелците стават настоятелни само в краен случай. Сега сравнете значението на буквите с характерните черти на хората, родени под знака на Стрелците тук:

 

Козирог – значение на буквите:

 

К - проницателност, нервозност, потайност. За разлика от Скорпиона това е инстинкт за самосъхранение. Козирозите не споделят, за да не са уязвими и са невротични, ако не са опазили тайните си.

 

О – емоционалност – тук буквата се повтаря 2 пъти, което трябва да ви подскаже, че Козирозите може да не показват външен изблик на чувствата си, обаче ги преживяват различно, на по-дълбоко ниво.

 

З - интуиция, стремеж да проверяват фактите. Много по-систематизирано от Везните и много повече разчитайки на логиката, отколкото на интуицията.

 

И - впечатлителност, контактност, които не са най-силните им черти.

 

Р - постоянно напрежение, стремеж към самоизява и налагане на собственото мнение. Козирозите изпитват напрежение именно, ако не успеят да реализират мнението си или ако, недай си Боже, то не получи очакваната оценка.

 

Г - потайност, старателност, задълбочено отношение към детайлите.

 

Сега сравнете значението на буквите с характерните черти на хората, родени под знака на Козирозите тук:

 

Водолей – значение на буквите:

 

В - динамичност, творчество, а при Водолеите винаги „и още нещо“, но дори самите те не знаят точно какво.

 

О – емоционалност – тук буквата се повтаря 2 пъти, което говори за високо ниво на емоционалност и при Водолеите, но при тях това се изразява по-скоро в съпричастност към всичко и всички.

 

Д - общителност, взискателност, претенциозност, които в различни моменти се проявяват с различна сила.

 

Л - логика, артистичност, индивидуалност, често комбинирани с качествата, предопределени от буква В.

 

Е - проницателност, общителност, умение за справяне с трудностите, което се изразява в изключително нестандартни решения и реакции.

 

Й - непредсказуемост, импулсивност, поривистост, за които няма никакво съмнение.

 

Сега сравнете значението на буквите с характерните черти на хората, родени под знака на Водолеите тук:

 

Риби – значение на буквите:

 

Р - постоянно напрежение, стремеж към самоизява и налагане на собственото мнение, много различни от тези при Рака, Скорпиона и Стрелеца. Рибите изпитват напрежение от чувството си за несигурност и страх от самоизява.

 

И – впечатлителност, контактност – и тук буквата се повтаря 2 пъти, което предопределя огромното желание на представителите от зодия Риби да общуват, но при тях това е по-скоро на духовно, отколкото на физическо ниво

 

Б - целеустременост, умение да постигат идеите си по нестандартен начин, но не и по начина на Близнаците.

 

Рибите по-скоро ще отстъпят пред чуждите интереси и ще помислят дали целите им са били наистина правилни преди да приложат каквато и да било тактика. Сега сравнете значението на буквите с характерните черти на хората, родени под знака на Рибите тук:

 

Първата и втората част от статията четете тук и тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...