PDA

View Full Version : Обезкосмяване на триъгълника!

Ninca
03-20-2010, 22:08
На каква възраст започнахте да се обезкосмявате триъгълника и как, с кола маска, епилатор или самобръсначка? Аз досега не съм се обезкосмявала, то не че имам кой знай колко косми на тази възраст. Защото майка ми не ми дава, казва ми че ми е още рано. Но не, че мсля да я слушам.

darrie
03-21-2010, 06:52
оффффффффффф не ви ли писна да пускате едни и същи теми и то все деца на по 11-12 години :-x
вие тая търсачка за нищо я нямате :?
заключете темата :x

gabi7u
03-21-2010, 06:59
Амии почнах със самобръсначка. НЕ прави тази грешка ..
минах на кола маска и определено е по добре.
с епилатор няма да се престраша, понеже съм чувала, че адски боли
Бях на 13, дори не съм се допитвала до майка ми, тя няма прави да ми кава какво да правя с тялото си :)

iceangel
03-21-2010, 07:36
Аз го правя със самобръсначка и то отскоро. Защо не?

gabi7u
03-21-2010, 08:00

след време ще трябва да го минаваш всеки ден понеже първо ще стой грозно и наболи и после боде, дере, сърби ..
ама то зависи и каква ти е кожата де ..
за всеки случай после мажи с хидратиращ крем :)

но пък препоръчвам кола маска. Веднъж на месец, боли за малко и няма подкожни косми(поне при мен) :)

pamii
03-21-2010, 08:09
Ninca - На колко си въобще ^? 8)

SuNsHiNe6
03-21-2010, 08:11
Амии почнах със самобръсначка. НЕ прави тази грешка ..
минах на кола маска и определено е по добре.
с епилатор няма да се престраша, понеже съм чувала, че адски боли
Бях на 13, дори не съм се допитвала до майка ми, тя няма прави да ми кава какво да правя с тялото си :)

+1

titinkaa
03-21-2010, 09:25
със самобръсначка,но в последно време с кола маска

neeDaBosS
03-21-2010, 09:31
...

Ninca
03-21-2010, 09:38
Ninca - На колко си въобще ^? 8)
Почти на 13 :-)

Polita
03-21-2010, 11:29
И аз започнах да се бръсна със самобрасначка, бях някаде на около 13. не си спомням точно, но го направих защото почнаха да растът и не се чуствах комфортно ката. Вярно че е грешка да се бръснат, космите стават много груби, по-добре е епилация.

pinki
03-21-2010, 11:57
На 12-13 ги постригвах с ножичка и после започнах със самобръсначка :) 1 опитах с кола маска, но със сиг няма да повторя... Сега профилактично ги махам с епилатор, но не на цяло само "Венерения хълм" 8-)

iceangel
03-21-2010, 13:19
С епилатор не боли ли?! Майка ми не ползва и унас нямаме обаче съм казала на наще да ми купят (това от кога им го повтарям) и те ми викат че може да не издържа а това става дума за краката все пак. Не мога да си го представя на триъгълника к'во ще е.

nymphadora
03-21-2010, 13:19
аз вече започнах с кола маска-според мен е най-ефективно и не боли чак толкова.
с епилатор пробвах,ама си боли :? а пък с самобръсначката много подкожни косъмчета ми се появиха.

Dopeass
03-21-2010, 13:35
въпросче за тези, които са минали от самобръсначка на кола маска - абееее не ви ли боли адски много...аз от както се помня се каня да пробвам с кола маска, но ме е страх, защото от бръсненето космите стават твърди иии така :)

SoStarstruck
03-21-2010, 14:02
въпросче за тези, които са минали от самобръсначка на кола маска - абееее не ви ли боли адски много...аз от както се помня се каня да пробвам с кола маска, но ме е страх, защото от бръсненето космите стават твърди иии така :)И аз така,още не съм се осмелила,а и съм недоволна от бръсненето..

Я разкажете малко по-подробно за тая кола маска. Колко често си правите,на козметик ли ходите или се справяте и сами (ако да,каква кола-маска препоръчвате). А с депилатор би ли станало,без кола маска??

Spider4eto
03-21-2010, 15:36
За горните 2 коментара: и аз преди само със самобръсначка си обезкосмявах триъгълника и това лято се престраших да отида на козметик. Болка имаше определено доста голяма, по едно време чак сълзи ми потекоха, но резултата наистина си заслужава. И после горе-долу през 20-30 дена се ходи, в зависимост от това колко бързо ви растат косъмчетата. Но наистина си заслужава.

gabi7u
03-21-2010, 15:48
Да по - хубаво е на козметик, но аз нямам нужната смелост да се чекна пред непознати(независимо колко като мен са виждали, аз ги виждам за пръв път и това ми е важното) ..

Dopeass охх, отначало(първите 1-2 пъти) си умирах от болка, но пък после направо не се осеща. Нали като с веждите, отначало като го дръпнеш боли, следващите пъти даже си е приятно :D . И даа стават по твърди от ножчето, така че определено има смисъл, понеже и отъняват и оредяват .. бе въобще плешивост да искаш :D

SoStarstruck аз поузвам на Джанкар течна топла.
Справям се сама. С депилато е като самобръсначка, само че се мацаш и трябва да се чака, а и не е за препоръчване защото пари(все пак изгаря космите) и ефекта е същия като с бръснач.

Еми нещо повече .. ми течната, тя е като мед. Трябва да се стопли(по логиката), може да я сложиш в вряла вода .. само да си излиза свободно. Мацаш там, и после с лентата в опаковката(или по -добре парче чаршав) дърпаш по посока на косъма, крещиш и тей .. :-D

Fany
03-21-2010, 15:52
Аз започнах на 14 години да се бръсна. Сега се обезкосмявам с депилиращ крем, но писна защото след 3 дена пак са наболи косъмчетата. Мисля си да ходя на козметик. Как е там, дали боли много първия път, както казват.

Spider4eto
03-21-2010, 15:56
Ооо и при мене момента със срама от чекненето пред непознат го имаше, обаче като се знам колко съм сръчна най-много да се залепя отдолу :D . А при козметичката, при която ходих, не си сваляш гащите. Тя ти казжа дръж ги така, така, така и готово. 10-15 минути болка и после 20 дена гладка кожа. 8-)

gabi7u
03-21-2010, 15:58
както в домашна обстановка така и на козметик си боли първия път - техниката е една и съща.
Можеби понеже е професионалист ще боли по малко де, все пак вече го е правила. Пък и е възможно, понеже някой сме 'сакати' в ръцете да си откъснем и друго освен космите и да боли повече ,да :D

Fany
03-21-2010, 16:16
Ооо и при мене момента със срама от чекненето пред непознат го имаше, обаче като се знам колко съм сръчна най-много да се залепя отдолу :D . А при козметичката, при която ходих, не си сваляш гащите. Тя ти казжа дръж ги така, така, така и готово. 10-15 минути болка и после 20 дена гладка кожа. 8-)
И срама ме спира да ходя на козметик, задалжително ли е винаги да си без бельо, и предполагам трябва да си с перфектна хигиена там?

nymphadora
03-21-2010, 16:40
Абе мен първия път с колата маска не ме боля много..беше зор,докато набера смелост да дръпна лентичката 8-) Иначе резултата е много добър,а на козметик не бих се навила,и сама си се справям

Spider4eto
03-21-2010, 16:42
Е нали казвам, че не съм си сваляла бельото, тя го отдръпва от едната страна и ми казва "Дръж така" и аз държа, а тя епилира оголеното място. И така навсякъде.

Nikinki
03-21-2010, 17:24
Аз ходя на козметик, в началото болеще но свикнах, нали ходя в месеца по веднъж и цял месец ми хубавичко така. А относно срама, имаше го в началото, но вече и свиках с козметичката и оставам по без бельо.

kis4etyyy
04-08-2010, 17:08
а какви са горе доло цените :D :D аз не мога да се оправя с подкожните косъмчета и нз какво да правя иначе използвам епилатор за венереното хълмче и бръсначка за по надолу :D :D

HoRmOnA
04-09-2010, 12:56
Е нали казвам, че не съм си сваляла бельото, тя го отдръпва от едната страна и ми казва "Дръж така" и аз държа, а тя епилира оголеното място. И така навсякъде.
Честно казано не виждам смисъл в това защото тя и без това ще ти види всички части.. Така че наведъж или по отделно е все едно... само ще си оцапаш гащите :lol:
Мене ми взимат 15 лева..

kis4etyyy
04-11-2010, 12:11
да ама е голяма играчка кои зн колко часа ги махаш с пинсетка 8-)

KeshaWoodx33
04-11-2010, 12:35
Аз моите ги махам с пинсетка ;)

:lol: Аз пробвах веднъж,един косъм ...
скъсах се да рева :lol: :lol:
Аз мисля да пробвам тази топлата кола маска ,която едно момиче по-горе с аватар на Хейли я спомена..,че не ми се чекне там :lol:
Пък и да си пищя спокойно в нас...кво по-вълнуващо от тва' ? :lol:

rammstein123
04-11-2010, 15:56
Всичко без кола маска при козметик и депилатор съм пробвала.
С пинсета не боли, нито с епилатор. С лентите почти нищо не стана, но аз съм си леко зле с тези неща, пък и получих гърбица, докато гледах къде и какво правя. :д Със самобръсначка става най-бързо, но след 3 дни пак трябва. И има кръв. Започнах в шести клас.

kis4etyyy
04-12-2010, 17:47
а я даите някои съвет за подкожните косъмчета че те са ми много проблемни :( :(

gabi7u
04-12-2010, 19:01
С пинсета не боли, нито с епилатор.

Are you crazy :shock:

DevilLoveAngel
04-12-2010, 19:01
а я даите някои съвет за подкожните косъмчета че те са ми много проблемни :( :(
аз си бях взела един лосион за лице от аптеката,на които пише,че мойе и да се ползва след епилация,то не съм много сигурна дали е добра идея на триъгълника,защото има спирт.Казва се ,,AcneOut".Ползвала съм го само на краката след епилация,но то там така или инъче не ми излизат подкожни.Ако искасх питай в аптеката ..ако не те е срам де :) ..

А аз да питам:Как се справяте с косъмчетата по-надолу?Смисъл,с епилатор става ли,въпреки болката?На козметик не искам да ходя,защото и аз не ща да се чекна пред непознати :D

gabi7u
04-12-2010, 19:12
аз си бях взела един лосион за лице от аптеката,на които пише,че мойе и да се ползва след епилация,то не съм много сигурна дали е добра идея на триъгълника,защото има спирт.Казва се ,,AcneOut".Ползвала съм го само на краката след епилация,но то там така или инъче не ми излизат подкожни.Ако искасх питай в аптеката ..ако не те е срам де :) ..

А аз да питам:Как се справяте с косъмчетата по-надолу?Смисъл,с епилатор става ли,въпреки болката?На козметик не искам да ходя,защото и аз не ща да се чекна пред непознати :D

Гъърл, това чудо е против пъпки :lol:
Пише, че може да се изпоузва след епилация, защото може да се изпоузва след епилация(който не фана, че ако си махаш мустачето например може след това да се изпоузва), а не, че е за това.
Сори ако бъркам, не всеки се е родил научен и ще си приема грешката, ама го имам и никъде не пише, че е за подкожни косми. И е за лице забога, защо го изпоузваш на краката :shock: .

По надолуу иначе, става естествено, ама боли адски много с епилатор. Най-добрата идея си е козметик, защото е много трудно да се навеждаш, че то мястото толкова изкилиферчено, че да се чудиш как да го минеш :D .

kis4etyyy можеш да ексфолираш с скраб и луфа, а врастналите косъмчета ги вади лекичко с остра клечка за зъби и после ги минаваи с каквото минаваш.

+ има крем Керапил за след епилация. Не знам дали помага, но е прехвалян сред приятели .. 12-15 лв някъде.

+ или съм чувала, че в банята с някаква по твърда гъба, най-хубави са гъбите от морска гъба(или пък с кирката :D ) ии с кръгови движения търкаш. И задължително после с Крем и то по-мазен, чее ще заприличаш ти на кирка :lol: .

Иии без грубости и такива работи. Кожата ви си е само една все пак.

Simonetkaa
04-15-2010, 13:55
На мен не ми се прави нова тема затова ще попитам тук!!

Амм аз само съм подстригвала връхчетата с ножичка .. 8-)
но все пак на мойте години не са много .. :) 13 ..

но за по натам .. :-o
Аз прочетох цялата тема и се спрях на кола маска .. с епилатор направо страх ме хваща .. с самобрасначка не искам да стана като оранготан .. :? :? Тая с пинсетата май не е у ред .. :lol: Няма да се занимавам цял ден .. :x А и както знам колко ме боли на веждите .. :lol: имаше 1 косъмче което много ме дразнеше, на мен не ми се налага да използвам пинсета [веждите са ми като иписани .. :P ] апък на козметик .. :oops: :oops: направо няма да съм изпитвала такъв срам през живота си .. а и ще се попикам от смях .. :razz: :razz:

Амм и вие ли ми препоръчвате маската и ако да каква да е .. смис аз не разбирам от тези неща .. :( :(

GirLN
04-15-2010, 17:45
^Топлата на Жанкар.

geography
04-15-2010, 17:56
Gabi7u, защо си толкова учудена? :д
Simonetkaa, по-добре не си прави кола маска сама. Особено ако ти е за пръв път...

kis4etyyy
04-15-2010, 18:01
мс мн ще пробвам с крема :D :D а колкото до другото :D :D :D предпочитам да остана СЪС кожа :D :D

shmatity
04-20-2010, 21:14
Я кажете според вас най - добре на каква възраст да започна да се бръсна .Аз съм на 12 ,и мисля че ми е рано ... поне на 13 да стана ама нз.Смисал то си е за собствена хигиена и конфорт ,ама аз не мисля че ми пречат на хигиената ,мия си се и те са си чистички :D Няма да почвам сега но оринтировачнода знам как сметата ,на колко горе - долу

cyclops
04-21-2010, 06:25
Искам да разруша този мит, като кажа, че де факто жената е родена с косми там, за да я предпазват.
Да, на 12 може би ти е още рано. А и в случая космите нямат нищо общо с хигиената. Ти като се обезкосмиш няма да се къпеш по-малко, само защото си без косми и обратното :) Обезкосмяването се прави от чисто естетическа гледна точка. Имаш време, тепърва ще се занимаваш с обезкосмяване, а това не е хич забавно. Така че си почивай и си свиркай :)

gabi7u
04-21-2010, 06:34
Я кажете според вас най - добре на каква възраст да започна да се бръсна .Аз съм на 12 ,и мисля че ми е рано ... поне на 13 да стана ама нз.Смисал то си е за собствена хигиена и коМфорт ,ама аз не мисля че ми пречат на хигиената ,мия си се и те са си чистички :D Няма да почвам сега но оринтировачнода знам как сметата ,на колко горе - долу

Попринцип когато си решиш. Ся не е комфортно например да ти излизат космите около банския, така че може да ги махнеш. Не ти препоръчвам да се бръснеш все пак. По добре направо да започнеш с кола или епилатор. Иначе според мен е нормално на 12 - 13. Що не..

Искам да разруша този мит, като кажа, че де факто жената е родена с косми там, за да я предпазват.
Да, на 12 може би ти е още рано. А и в случая космите нямат нищо общо с хигиената. Ти като се обезкосмиш няма да се къпеш по-малко, само защото си без косми и обратното :) Обезкосмяването се прави от чисто естетическа гледна точка. Имаш време, тепърва ще се занимаваш с обезкосмяване, а това не е хич забавно. Така че си почивай и си свиркай :)

даа даа. Да я предпазват. .. Има си гащи за тая работа.
Имат общо. Не е приятно да се изпотиш (следователно и те ще се изпотят ) и ще започне една миризма ..
Тогава като сме родени с тях дай да не ги махаме и под мишниците и по краката..

just_els
04-21-2010, 19:13
И аз до сега само със самобръсначка съм си ги махала,но съм решена да пробвам както и топлата кола маска ,така и някакъв крем депилатор..Така че бихте ли ми препоръчали някаква друга кола маска освен тази на Жанкар и евентуално други кремчета :)

ruriiina
04-21-2010, 20:40
искам да попитам за тази топлата кола маска,за която се говори от много хора в предните коментари ... в аптеката ли да я потърся или някъде из големите супермаркети :-D :oops:

mArMaLaDkA
04-21-2010, 20:46
навсякъде я има: парфюмерии, супермаркети... що не отидете да проверите на място, ми питате по форумите като мишки? продавачките не хапят(повечето).
щом за едни лентички толкова срам берете, какво ли е като си купувате превръзки? ами, когато един ден ще трябва да купите презервативи? :lol:

whitebunny
04-22-2010, 13:32
:) много искам да пробвам с кола маска но при козметик защото сама няма да се справя не ме спира болката или срама а по скоро това че нямам много свободно време :( :(

roksana_1
04-22-2010, 16:55
въпросче за тези, които са минали от самобръсначка на кола маска - абееее не ви ли боли адски много...аз от както се помня се каня да пробвам с кола маска, но ме е страх, защото от бръсненето космите стават твърди иии така :)
и аз от кога си викам ще отида ще отида... да ще отида ама другия път... страх ме е от болката :lol: :D 8-)

dorsichh
04-23-2010, 19:09

след време ще трябва да го минаваш всеки ден понеже първо ще стой грозно и наболи и после боде, дере, сърби ..
ама то зависи и каква ти е кожата де ..
за всеки случай после мажи с хидратиращ крем :)

но пък препоръчвам кола маска. Веднъж на месец, боли за малко и няма подкожни косми(поне при мен) :)

аз пък имам страшно много подкожни косми,даже стават на гнойни пъпки :( :? :o

spopi
04-30-2010, 09:35
Искам да попитам
Защо не сама да е правя колата маска за козметик в моя град точно за това не съм чувала сигурно има нэ и ми изглежда скъпо 15-20 лева няма кои да ми ги даде.Даите някои савет за 1 път болката ми е ясна :-o

fUcKsMiLe
05-24-2010, 21:33
Стана ми интересно :) Все пак съм момиче и трябва да се поддържам. До сега се епилирах, но страшно много боли първите 5-6 пъти .. :?
Искам да попитам дали мога да пробвам с лентички ? .. Дева.. ? Чувала съм че Вийт не са добри, пък и са на "добри" цени :-D. Аз с лентичките на Дева си махам косъмчетата на краката и съм доволна, не знам дали ще вършат същата работа и за там долу :oops: Благодаря предварително! :-)

sladk1KiFlA
05-25-2010, 00:50
Не съм се обезкосмявала :oops: все пак не ме гледа всеки там :D

Ewok
05-25-2010, 07:38
Стана ми интересно :) Все пак съм момиче и трябва да се поддържам. До сега се епилирах, но страшно много боли първите 5-6 пъти .. :?
Искам да попитам дали мога да пробвам с лентички ? .. Дева.. ? Чувала съм че Вийт не са добри, пък и са на "добри" цени :-D. Аз с лентичките на Дева си махам косъмчетата на краката и съм доволна, не знам дали ще вършат същата работа и за там долу :oops: Благодаря предварително! :-)
по-добре отиди на козметик, сама няма да се справиш :)

fenkatakrisi952
05-25-2010, 17:22
На 12-13 год.започнах със самобрасначка.Малко по-късно преминах на крем-депилатоар :)