PDA

View Full Version : християнството и прераждането

teodora87
04-10-2011, 17:10
Християнството отхвърля ли прераждането ?И може ли да си християнин и да вярваш в прераждането?

Nam3less3
04-10-2011, 17:27
Хем да, хем не, и по принцип може да вярваш, но това е сложна тема и повечето хора са неутрални по нея, в смисъл не се занимават с това, въпрос на светоглед е, но спокойно, можеш да вярваш.

gandalfepi4
04-10-2011, 17:40
ми в библията си пише доста недвусмислено че човек "живее веднъж и умира". след това идва съд и който отива в рая получава вечен живот, а тези изпратени в огненото езеро "изживяват втора смърт" (да знам че е тъпо)

на някои места в библията се говори за хора чиито трупове са съживени, което е невъзможно ако душата е на друго място в това време

освен това и веднъж се описва историята на един пич който отива в ада веднага след като умира и от там е способен да говори с хората в рая - това, въпреки че противоречи на горните, показва че няма такова понятие

та с две думи много неща могат да стават след смъртта, но точно прераждане НЕ

напълно отделен въпрос е и че идеята е източна и следователно непозната по тези места (нито е описана или спомената в библията)

+ всичко това гигантското болшинство християни не вярват в прераждането

отговорът на въпроса ти е гръмко "нйе"

VaMpiRKaTaaa
04-10-2011, 19:08
Християнството не отхвърля прераждането.
И да,аз вярвам в него. :)

gandalfepi4
04-10-2011, 19:49
Християнството не отхвърля прераждането.
И да,аз вярвам в него. :)

залагам си двете ръце, трите тестиса и седемте ноздри че не си чела библията

аре кажи как моята теза се омаловажава, моля

GregoryHouse
04-10-2011, 20:28
Понеже усещам накъде може да тръгнат нещата предупреждавам. Спазвайте добрия тон и се придържайте към темата, без лични нападки, обиди и т.н. В момента в които престане да бъде цивилизована дискусия, темата си отива + още нещо.

Rebirthing
04-17-2011, 09:37
ТВЪРДО НЕ !

Mileva
04-17-2011, 11:48
Можем да вярваме, че Ной е живял ~800 години, обаче да се преродиш в нещо/някой е трудно да повярваме? :)

Nam3less3
04-17-2011, 14:41
ТВЪРДО НЕ !
Аз пък съм християнин и вярвам в прераждането, така че твърдо да пък.

ZipFail
04-17-2011, 16:14
..което автоматично го прави истина ;-)

Nam3less3
04-17-2011, 16:29
..което автоматично го прави истина ;-)Бе да ти кажа, хем го има, хем го няма, зависи от гледната точка, но бих казал че съществува.

gandalfepi4
04-17-2011, 16:31
ми честно казано и тя не е зороастрийка най-вероятно, но ТИ от друга страна не си християнин според (до колкото си спомням) по-отявлените такива люде, които вече не се измежду форумно активните и в допълнение директно потъпкваш голяма част от правилата в библията, част от тях и лично от джизъса, лъжеш за съдържанието й и се опитваш да накараш хората да вярват нещо, което ти твърдиш че е истинско християнство, но до колкото ми е известно идеите ти не са споделятни от 99% от представителите на всичките 38 000 (официални) деноминации на религията

ти всъщност доста пълно имаш всичките характеристики на типичен "антихрист" до колкото може да се вярва на библията

деца, не слушайте тези отровни слова! току-виж ви е отвел от правия път и повел към някоя сатанинска, делечно-источна ерес :?

Nam3less3
04-17-2011, 17:19
Тъй е, аз съм Антихриста, и чрез този форум подготвям света за бъдещото господство на Новия Световен Ред, който аз представлявам.

npp
04-17-2011, 17:34
В началото, вече сътворените (в) живи одушевени същества са се намирали в небитието т.е. в света на несътворените, създаден от Бог още в самото начало, там са душите, които Бог (все) още не е сътворил нито веднъж в съществуващи живи същества - тяхният брой е неизброим/безброен. Волята/Планът на Бог е да даде човешки живот на всяко(-а) едно(-а) от тях, Той не иска да има бавене, и понеже прераждането на одушевените същества би забавило хода на изваждане на несътворените от небитието и сътворяването им в този свят, поради задръстване на планетите с прераждащи се, и затова Бог по принцип не допуска да има прераждане. В същност сега съвсем скоро Той ще извади абсолютно всички намиращи се в небитието одушевени и ще им даде вечен живот, защото ако не го направи, тогава те ще бъдат ощетени откъм продължителност(-а) на вечният живот - в същност това е друга една от причините, поради която няма прераждане.

"Но все пак числото на израилтяните(т.е. на наследилите вечен живот) ще бъде като морския пясък, който не може да се претегли нито да се изброи; и вместо онова, което им се каза, че: Не сте Мои люде, ще им се рече: Вий сте чада на живия Бог." Осия 1: 10,

"А че мъртвите биват възкресени, това и Моисей показа в мястото дето писа за къпината, когато нарече Господа "Бог Авраамов, Бог Исааков и Бог Яковов". Но Той не е Бог на мъртвите, а на живите; защото за Него всички са живи." Лука 20: 37-38

Poraziava6taUsta
04-17-2011, 17:48
Накратко : Не може. Дори да ни се иска да е другояче, защо ни е по-интересно и цветно нещата са такива. Ицето от кръста ще се обърне в гроба или там където е, ако ни чуе как смесваме отвъдния живот с прераждането.

bazingaaaa
04-17-2011, 20:19
Ицето от кръста ще се обърне в гроба или там където е, ако ни чуе как смесваме отвъдния живот с прераждането. :razz: :razz:

RagioL
04-17-2011, 20:37
Хем да, хем не, и по принцип може да вярваш, но това е сложна тема и повечето хора са неутрални по нея, в смисъл не се занимават с това, въпрос на светоглед е, но спокойно, можеш да вярваш.
Много интересен отговор. Това в, което вярвяш и което е писано са две различни неща.

Nam3less3
04-18-2011, 07:30
Това не значи, че ако вярвам в прераждането не съм християнин(тъй като аз съм си християнин), тъй че е възможно да вярваш в прераждането и да си християнин едновременно.

gandalfepi4
04-18-2011, 08:00
^ точно така. аз примерно вярвам в тор, озирис и кришна, но съм пълен атеист.

освен това обичам да ям кюфтета, хамбургери и бекон всеки ден, това не ми пречи да съм върл и стриктен вегетарианец - понеже аз съм пълен вегетарианец.

отделно и че съм негър, това че цялото ми семейно дърво са бели изобщо не ми пречи.

Nam3less3
04-18-2011, 08:09

освен това обичам да ям кюфтета, хамбургери и бекон всеки ден, това не ми пречи да съм върл и стриктен вегетарианец - понеже аз съм пълен вегетарианец.

отделно и че съм негър, това че цялото ми семейно дърво са бели изобщо не ми пречи.Ами ако тор, озирис и кришна са някакви извънземни същества(това не значи богове)?

gandalfepi4
04-18-2011, 13:31
тогава какво?

RagioL
04-18-2011, 15:17

отделно и че съм негър, това че цялото ми семейно дърво са бели изобщо не ми пречи.Ами ако тор, озирис и кришна са някакви извънземни същества(това не значи богове)?

Ако съм мюсюлманин примерно и вярвям в Исус (че е извънземно) не ми премачи да съм мюсюлманин? Ти да не спадаш към мистичното християнство или се наричаше езотерично?

RagioL
04-18-2011, 21:10
А и Nam3less3 нашия приятел gandalfepi4 се опитва явно да ти покаже една елементарна логика прераждане във християнстното не фигурира, както и във юдаизма и мюсюлманството. Прераждането е идея, която води началото си от индийските учения.

bazingaaaa
04-18-2011, 21:34

Nam3less3 пак затапен, опитва да увърта :lol:

Nam3less3
04-19-2011, 06:15
Вижте ся, аз си вярвам в прераждането просто ей тъй, щото си имам мой светоглед, но той не противоречи на християнския, а даже съвпада с него, тъй че не виждам нищо антихристиянско в това да вярваш в прераждането :-P

gandalfepi4
04-19-2011, 07:40
аз съм с тебе пич!

много ме дразнят тези глупави, заблудени лицемери които ми казват че като плюскам чист бекон, по 10 кебапчета, хагис, кървавица и пържоли всеки ден не съм бил вегетарианец.

аз си им казвам че по моя светоглед едното не пречи на другото и си им обяснявам колко съм мъдър, уравновесен и логичен пък те ми се смеят.

ние с тебе си имаме напълно еднакви светоглед. примерно аз съм съгласен с твоето твърдение че всички религии са добри и учат на нежност и любов.

по точно тази причина когато чертая пентаграм с кръвта на убитото ми дете, за да мога да изкормя коза в центъра му и да погълна още биещото й сърце за татко сатана си мисля само за добрички и извисени мисли

http://th233.photobucket.com/albums/ee48/SatanicOath/th_Doompentagram.jpg

ZipFail
04-19-2011, 09:08
Подкрепям gandalfepi4. :)

Все пак месото е полезно за здравето, а трябва да сме в златната среда и да сме урановесени и извисени !
Аз също съм пълен веган, но ям месо всеки ден, тъй като това не противоречи с мирогледа ми, а даже го допълва и ми е много вкусно..

Nam3less3
04-19-2011, 10:02
Подкрепям gandalfepi4. :)

Все пак месото е полезно за здравето, а трябва да сме в златната среда и да сме урановесени и извисени !
Аз също съм пълен веган, но ям месо всеки ден, тъй като това не противоречи с мирогледа ми, а даже го допълва и ми е много вкусно..Прави сте.

gandalfepi4
04-19-2011, 10:08
http://redriverpak.files.wordpress.com/2010/10/idiots.jpg

WaterLilly
04-19-2011, 13:24
Аз също съм пълен веган, но ям месо всеки ден, тъй като това не противоречи с мирогледа ми, а даже го допълва и ми е много вкусно..
Т.е. ти също не си веган...

gandalfepi4
04-19-2011, 13:58
^ ти май си толкова заблудена че не виждаш ясната логика на неймлес

WaterLilly
04-19-2011, 14:22
Да, действително. Как може да не виждам логиката в това да игнорираш заповедта "Не убивай" и да изяждаш други създадени от Бог живи същества, въпреки че живееш пълноценно и без да ги ядеш?
:(

Nam3less3
04-19-2011, 14:28
Да, действително. Как може да не виждам логиката в това да игнорираш заповедта "Не убивай" и да изяждаш други създадени от Бог живи същества, въпреки че живееш пълноценно и без да ги ядеш?
:(И 2 годишно по-добре може да тълкува библията от вас, хем не сте християни хем давате акъл кое какво значи :lol:

gandalfepi4
04-19-2011, 14:57
я се скрий бе мишко.

ко се вреш между шамарите - има тридесет и осем ХИЛЯДИ официални деноминации, някакво титанично число неофициални (според някои източници поне два пъти повече) и това е положението СЕГА.

преди да се стигне до утвърдения канон на библията е имало още повече деноминации, събкултове и секти които просто не са просъществували достатъчно дълго.

къде се ръгаш да се правиш на най-просветления индивид, ходи прочети някоя и друга книга да не правиш поне елементарни грешки, да имаш поне елементарно познание и да не ставаш за смях на гаргите.

(това важи и за книгите които препоръча защото и според това което постна в линк те излових че не знаеш нищо и правиш ерес и богохулство)

брех, къде се излюпи едно лапе с несъществуваща култура и познания от билионите други, последовател на една стотна хилядна от деноминациите на християнството и кога се направи на втори месия.

само за твоя информация - деноминациите породени от корана са по-малко от десет.

не като твоята десетки хиляди, просто десет.

тази книга е (явно) ХИЛЯДИ пъти по-ясна от библията и няма как да се отрече това гледайки номерата.

пообразовай се малко наистина, забавно е да ти се смеем ма вече и жал ми става на мен поне.

Nam3less3
04-19-2011, 15:04
Много знаеш ти, смешните ви тълкувания на библията са срам даже и за атеистите, но това атеист да разсъждава върху библията е все едно дете да разсъждава върху висша математика.
Тя библията не е направена да се тълкува от куцо и сакато.

gandalfepi4
04-19-2011, 15:16
и това го казваш на някой който ти даде елементарен урок по това кой и кога е "написал" библията?

на някой който те хвана да й противоречиш много пъти, всеки един път от които ти не даде отговор?

на някой който те хвана че не знаеш кои части са ЗНАЙНО добавени по-късно и не присъстват в "оригиналите" на тези книги?

http://www.hark.com/clips/kztkpsymwq-you-stupid-ignorant-son-of-a-bitch-dumb-bastard

Nam3less3
04-19-2011, 15:27
и това го казваш на някой който ти даде елементарен урок по това кой и кога е "написал" библията?

на някой който те хвана да й противоречиш много пъти, всеки един път от които ти не даде отговор?

на някой който те хвана че не знаеш кои части са ЗНАЙНО добавени по-късно и не присъстват в "оригиналите" на тези книги?

http://www.hark.com/clips/kztkpsymwq-you-stupid-ignorant-son-of-a-bitch-dumb-bastardЗнам ги тия неща, просто не обръщам внимание на несъщественото, а и как да ти дам отговор като не си християнин и не разбираш "езика" на християнството?

gandalfepi4
04-19-2011, 15:31
^ в такъв случай трябва ли да подозирам че думата "тъпанар", която бившите съфорумни християни използваха по твой адрес означава нещо друго на езика на християните?

или че думата "еретик" използвана от християните масово за хора с виждания като твоите означава нещо друго на мистичния им език?

правиш това твърде лесно :-D

Nam3less3
04-19-2011, 15:35
^ в такъв случай трябва ли да подозирам че думата "тъпанар", която бившите съфорумни християни използваха по твой адрес означава нещо друго на езика на християните?

или че думата "еретик" използвана от християните масово за хора с виждания като твоите означава нещо друго на мистичния им език?

правиш това твърде лесно :-DТе бяха разни буквалисти все едно дошли с портал от средновековието. И думата еретик също е по-подходяща за тия времена, а аз не съм нито магьосник, нито сектант, нито съм проповедник и не извършвам дейност, свързана с християнството, освен отвреме навреме ходенето в православните държавни църкви и писането тука :D

Rot
04-19-2011, 16:25
http://3.bp.blogspot.com/_Ykpc6yB8JCk/TDsYzl3T6NI/AAAAAAAAAJs/3B1L3fCbxd0/s1600/adults-with-imaginary-friends-are-stupid.jpg

Ssummerjam
04-22-2011, 17:59
Библията отрича прераждането, да.

Nam3less3
04-23-2011, 12:27
Библията отрича прераждането, да.Зависи как я тълкуваш.

gandalfepi4
04-23-2011, 16:00
я кажи още един, освен тебе, който я интерпретира така

Nam3less3
04-23-2011, 22:21
я кажи още един, освен тебе, който я интерпретира такаМного сме, силни сме, но повечето хора които я интерпретират така са по-възрастни и зрели, и не биха седнали в тийн форум 8)

Auriss
04-24-2011, 05:54
Най-вероятно защото са на тежко медикаментозно лечение в някоя психиатрична клиника :oops:

gandalfepi4
04-24-2011, 07:20
я кажи още един, освен тебе, който я интерпретира такаМного сме, силни сме, но повечето хора които я интерпретират така са по-възрастни и зрели, и не биха седнали в тийн форум 8)

ттакива ли?

http://www.youtube.com/watch?v=8luJfontVWc

но както и да е - спомени име или литературна творба (ако ще споменаваш "доболюбие" спомени къде се говори за прераждане)

http://books.google.com/books?id=8ViqQ6qYSjIC&pg=PA143&lpg=PA143&dq=Philokalia+evil&source=bl&ots=899xNOOC74&sig=i_DCojRSdlSHKwfgVK5GoumWLkg&hl=en&ei=KPuvTZCzOMzoOcLM4JgJ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CCAQ6AEwAg#v=onepage&q=Philokalia%20evil&f=false

Nam3less3
04-25-2011, 09:42
За прераждане се намеква даже и в библията, имай го предвид.

gandalfepi4
04-25-2011, 09:53
къде

Bra1nL3sS
04-25-2011, 10:34
http://biblia.duh-i-istina.net/ тук

gandalfepi4
04-25-2011, 11:00
какво общо има "битие" с прераждането?

да не си постнал грешен линк или си на PCP?

Ironclad
04-26-2011, 13:48
"17:10 А учениците Му Го попитаха и думаха: защо пък книжниците казват, че първом Илия трябва да дойде?
17:11 Иисус им отговори и рече: Илия първом ще дойде и ще уреди всичко;
17:12 но казвам ви, че Илия вече дойде и го не познаха, а сториха му, каквото си искаха; тъй и Син Човеческий ще пострада от тях."
-Eвангелие от Матея.

Тук Исус направо намеква че Йоан Кръстител е преродения пророк Илия.

gandalfepi4
04-26-2011, 15:29
^ хе хе, в misquoting jesus има един доста забавен параграф точно за този текст

както и да е

Йоан 1:21

21И попитаха го: Тогава що? Илия ли си? И каза: Не съм. Пророк ли си? И отговори: Не съм.

+ това на кой му дреме бе кауин! нали самият боспод ясно и недвусмислено казва че хората не се прераждат

Евреи 9:27

27И тъй като е определено на човеците еднаж да умрат, а след това настава съд,

+ историята в която се казва че като умреш ДИРЕКТНО отиваш в ада или рая

22Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташа и бе погребан.

23И в пъкъла, като беше на мъки и подигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазаря в неговите обятия.

24И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.

25Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.

26И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас.

27А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;

28защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.

29Но Авраам каза: Имат Мойсея и пророците; нека слушат тях.

30А той рече: Не, отче Аврааме, но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.

31И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

Ironclad
04-26-2011, 19:05
^ хе хе, в misquoting jesus има един доста забавен параграф точно за този текст

както и да е

Йоан 1:21

21И попитаха го: Тогава що? Илия ли си? И каза: Не съм. Пророк ли си? И отговори: Не съм.

+ това на кой му дреме бе кауин! нали самият боспод ясно и недвусмислено казва че хората не се прераждат

Евреи 9:27

27И тъй като е определено на човеците еднаж да умрат, а след това настава съд,

+ историята в която се казва че като умреш ДИРЕКТНО отиваш в ада или рая

22Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташа и бе погребан.

23И в пъкъла, като беше на мъки и подигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазаря в неговите обятия.

24И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.

25Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.

26И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас.

27А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;

28защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.

29Но Авраам каза: Имат Мойсея и пророците; нека слушат тях.

30А той рече: Не, отче Аврааме, но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.

31И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

Казано е че пророк Илия ще предшества идването на Месията, Исус Христос казва че той вече е на земята, а кой предшества идването на Месията-Йоан Кръстител. Събери сега 2 и 2. А за някои духовно напреднали хора, каквито са пророците, е възможно да се преродят, с мисия от Бог. А като стана въпрос за възкръсване-самият Христос е възкръснал от мъртвите за да повярват хората.

gandalfepi4
04-26-2011, 19:24
^ Йоан 1:21

npp
05-06-2011, 13:25
Казано е че пророк Илия ще предшества идването на Месията, Исус Христос казва че той вече е на земята, а кой предшества идването на Месията-Йоан Кръстител. Събери сега 2 и 2. А за някои духовно напреднали хора, каквито са пророците, е възможно да се преродят, с мисия от Бог. А като стана въпрос за възкръсване-самият Христос е възкръснал от мъртвите за да повярват хората.

Илия е само символично име, което в превод означава: "онзи, който приготвя пътя за Господ", така че именно Йоан Кръстител е приготвял пътя за Господ, и затова именно той е Илия, който се е очаквало да дойде

"В ония дни дойде Иоан Кръстител и проповядваше в Юдейската пустиня, като казваше: Покайте се понеже наближи небесното царство. Защото този беше, за когото се е говорило чрез пророк Исаия, който казва: "Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя на Господа, Прави направете пътеките за Него"." Матей 3:1-3

по принцип прераждане няма

"(иначе Той трябва да е страдал много пъти от създанието на света); а на дело в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва. И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд, така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват." Евреи 9:26-28

TheMightyNadenica
05-08-2011, 18:59

А сигурен ли си, че Исус е възкръстнал?
Ами другия Христос преди него? Той какъв е...да не да е миналия Исус???

А нпп...какво ще рече попринцип прераждане няма? А непопринцип?

ZipFail
05-08-2011, 19:10
Тебе 2 бана не ти ли стигат ?

TheMightyNadenica
05-08-2011, 19:17

Нещо напреки...?
Просто вчера видях, че пишете от недоимване какво да правите...и реших да се намеся! :D
И не...НЕ ми стигат! Аз съм неспираем!

Nam3less3
05-08-2011, 19:19

Нещо напреки...?
Просто вчера видях, че пишете от недоимване какво да правите...и реших да се намеся! :D
И не...НЕ ми стигат! Аз съм неспираем!Somebody call a moderator :D

TheMightyNadenica
05-08-2011, 19:54

Нещо напреки...?
И не...НЕ ми стигат! Аз съм неспираем!Somebody call a moderator :D

Йеах, йеах...фаст, фаст, фастумгел имидиатли!

Ironclad
05-09-2011, 23:15

Другия Христос :lol: Да знаеш пич, друсането вреди на здравето :D
А ако искаш, утре ще ти напиша по-подробно за Възкресението, сега е късно и ми се спи :)

Nam3less3
05-09-2011, 23:46
А ако искаш, утре ще ти напиша по-подробно за Възкресението, сега е късно и ми се спи :)Не му обръщай внимание на пубертетските "познания", прочел 1 книга за конспирациите, някой блог и форум на някой смешник за световната конспирация и изгледал 1 зейтгейст, и вече знае истината, а всичките сме били заблудени, а истина е нещо от типа на това, че Бог нямало, но имало нематериалното, където някви рептили-извънземни се хранели с човешки души или нещо такова :razz:
Много по-зле от гандалфския, който поне не изпада в конспирации :lol:

TheMightyNadenica
05-10-2011, 12:27
А ако искаш, утре ще ти напиша по-подробно за Възкресението, сега е късно и ми се спи :)Не му обръщай внимание на пубертетските "познания", прочел 1 книга за конспирациите, някой блог и форум на някой смешник за световната конспирация и изгледал 1 зейтгейст, и вече знае истината, а всичките сме били заблудени, а истина е нещо от типа на това, че Бог нямало, но имало нематериалното, където някви рептили-извънземни се хранели с човешки души или нещо такова :razz:
Много по-зле от гандалфския, който поне не изпада в конспирации :lol:

Браво богоулизан... ;)
Момче, ти най-малко имаш право да ме коментираш...
Книги за конспирации не съм чел, не съм гледал "зейтгеист" все още, форуми не посещавам, изключая теена...и не всички...А главно ти!
То по тази логика няма и паралелни светове...няма душа, няма Слънце(мързи ма да каам що го давам за пример)... и тн! Защо нетленното трябва да се възприема като свръхестествено??? Представи си просто, че е съседния град, а ти нямаш бензин...и факта, че не можеш да го видиш и пипнеш не значи, че го няма...което пък не навежда на мисълта, че там има само светена вода!...

TheMightyNadenica
05-10-2011, 12:29

А ако искаш, утре ще ти напиша по-подробно за Възкресението, сега е късно и ми се спи :)

Аз за "възкресението" знам перфектно...А иначе за другия Исус...аз имах 2 неща в предвид...Но ако искаш гледай, дори и по Нешанал Джиографик го дават, едно филмче.Казва се "Първия Исус?"...После ела ми казувай, че съм друсан 8-)

ZipFail
05-10-2011, 12:31
Книги не четеш, форуми не четеш, филми не гледаш. Откъде тогава всички тея знания бе ? Сигурно рептилите лично са те просветили в тайните си ? :lol: Или пък по собствени наблюдения си ги изградил ? :lol:

TheMightyNadenica
05-10-2011, 12:43
Книги не четеш, форуми не четеш, филми не гледаш. Откъде тогава всички тея знания бе ? Сигурно рептилите лично са те просветили в тайните си ? :lol: Или пък по собствени наблюдения си ги изградил ? :lol:

Ами срещу нас правят циркове...Аз като малък отидох да си играя с хипопотама, а той се оказа всевищния егрегор и повелител хем на тъмнината, хем на светлината...извади изпод опашката си един улук и ме трапна в лявата част на предния перчем...извиках мощно - "Holly mother of God"...и извднъж разбрах, че ми дошли прозрението...

ZipFail
05-10-2011, 12:47
Не избягвай темата, а ми отговори на въпроса :)

TheMightyNadenica
05-10-2011, 12:57
Не избягвай темата, а ми отговори на въпроса :)

Дали бих отговорил на човек, който постоянно се подиграва и се опитва(подчертавам - "опитва") да се изкара като нещо повече посредством убида и ирония...А и дори когато ме попита сега беше наспамил :lol: :lol: :lol: ...така че не виждам смисал да си правя труда...Баш на зипFAIL....А и каквото и да кажа пак ще последва същото...

ZipFail
05-10-2011, 13:05
Айде де, кажи откъде си набираш знанията ? Съвсем културно те питам :)

TheMightyNadenica
05-10-2011, 14:06
Айде де, кажи откъде си набираш знанията ? Съвсем културно те питам :)

Присмивайки ми се преди това най-подло!!!!!

ZipFail
05-10-2011, 14:43
И все пак няма да дадеш отговор, така ли ?

TheMightyNadenica
05-10-2011, 14:50
И все пак няма да дадеш отговор, така ли ?

Еми не мисля да пиша от сърце(дет` се вика), а отсреща някои да ми се присмива най-открито...
Но иначе за кои неща от къде ги знам....?????

loveca777
05-25-2011, 08:29
:-D
Както и да е , ако има прераждане - само от хора в хора или и в животни.

Ако и в животни се преражда - лоша работа. (Лошите ловци ги стрелят)
А иначе, за да си чист християнин трябва точно да спазваш библията , да си добър по душа.
Това, че всички българи се смятаме за християни - не е точно така..
То и с мюсулманите е тъй..

bishkotka
05-25-2011, 15:14
:(И 2 годишно по-добре може да тълкува библията от вас, хем не сте християни хем давате акъл кое какво значи :lol:

добре бе , нали всеки си тълкува библията по свой собствен начин ( в определени норми естественно)

по тая логика защо ние хората ( християните ) имаме право да отнемаме живота на други същества, създадени от бог

нали не трябва да убиваме , а всяко създание е божие творение

по моята логика всички християни трябва да ca вегетарианци
:lol:

та по същата тази логика когато нещо е написано черно на бяло не се ли тълкува по един единствен начин

нямам желание да задълбавам .. надявам се поне някой да разбере какво имам в предвид
:lol: :lol:

gandalfepi4
05-25-2011, 15:43
^ абсолютно точно

според умни християни (което трябва да задоволи тапичката щото не са глупави, гадни, заблудени атеисти) хората би следвало да са вегетарианци според библията

http://www.thenazareneway.com/biblical_%20vegetarianism_denis_giron.htm

loveca777
05-25-2011, 18:23
хахаха много зле сте
Нали има периоди на постене!
А иначе особено за децата месото е крайно НУЖНО за консумация!!!
И, който си мисли , че като не яде никакво месо прави нещо добро за света - жестоко се лъже
Друг е въпросът, че в Америка и в Европа на някой места отглеждат животни във ферми по толкова извратен начин, че животното би предпочело да го изядат вълците ..

bishkotka
05-25-2011, 20:07
и лъвовете имат нужда от месо

някое малко лъвче изяжда някое малко бебе

ама ние няма да му се сърдим

нали сме християни , а и по - силния печели

тва е кръговрата на живота - ядеш или биваш изяждан

а и лъвчето трябва да се храни (божие създание - няма да го оставим а гладува )

и ние като добри християни си оставяме смирени и няма да направим от лъвчето килимче за пред камината

:D :D страшна логика

а и не трябва да разбираш всичко буквално

чети между редовете

по - християнско е ...
:-D

ZipFail
05-25-2011, 20:27
Аз не съм християнин изобщо и не смятам че теоретичното лъвче, трябва да бъде убито. Като го убеш ще направиш ли света по-добър ?

loveca777
05-25-2011, 20:47
:lol:
Абе чувате ли се какво говорите ?

bishkotka
05-26-2011, 07:23
и аз не съм християнка

и аз съм на мнението, че нищо няма да се промени

...