PDA

View Full Version : Наистина много мощен удар.Малко опътване за тренировки?!

HolyShit
10-28-2011, 16:42
Здр :P Искам да направя някакви тренировки,с които да имам както пиша МОЩЕН удар.
Там,така..Гледал съм за малко странни експолизивни тренировки . Интересно ми е някой,който тренира и има опит каква подобна тренировка бих могъл да направя.
А дали мога по някакъв начин да се преравня удара ?

awerw
10-28-2011, 16:52
Тва бъзик ли е или ще се биеш с някой от Казанлък :D

HolyShit
10-28-2011, 16:56
Няма майтап.Искам да почна такива тренировки(отделно от фитнеса) и да тренирам здраво и да преравня удара..

loveca777
10-28-2011, 17:00
Почни стриит фитнес :D

HolyShit
10-28-2011, 17:23
Аз сериозно говоря,не се ебавам..

slicky
10-28-2011, 17:24
Някъде бях чел,че експлозивните тренировки не били много удачни като цяло.

LastMuthafuckaBreathin
10-28-2011, 17:25
Прави удари с гири и повече упражнения за трицепс.

plamentigaraa
10-28-2011, 17:35
бой със сянка с гирички/ластици с голямо съпротивления, 3 минутни рундове с единични удари с всичка сила и много разтягане след щанги и никакви билдърски схеми и тренировки щото всичко отива на вятъра

awerw
10-28-2011, 17:36
Как така да преравниш удара ? А то и аз почнах да се замислям за някакви подобни тренировки, ама в моя град всичките са вечерта, а тогава не ми се тренира :D

HolyShit
10-28-2011, 17:40
Как така в какъв смисъл..
Искам да преравня удара бе :D Силата на удара :D Примерно максимално мощият удар,който може да нанеса да е все едно те блъска кола с 200 км в час :P Преравнявам :D

awerw
10-28-2011, 17:47
Уаууу :lol: Аз ти казвам, щом имаш 40 ръка не се притеснявай за удара :D Все пак по-добре е по-силен, ама даже като ти гледам стара снимка ми се струва, че ще ме сринеш от един път 8-)

zero
10-28-2011, 18:04
За удър съм:
-биел крушата с 5 кг гирички
- съм правил ножица с лост който на всяко разменяне на краката вдигам горе и пускам доло т.е десен крак напред, ляв наза - лоста горе ляв напред десен назад - лоста доло и така дукато не изплезя езика
- Обръщане на щанга: поемаш щанга от земята и с инерция и повдигане до положение качване на раменете отпред.
И други глупости съм правил, но като цяло от това имаше най-голям ефект :)

HolyShit
10-28-2011, 18:31
Да..Аз ако бия крушата с по 5 кг гирички по-скоро ръката ще си избия :D А пък иначе за др-те.. Добре.
Трябва ми и някаква самозащита,за 5+ човека.То май по-добре да видя ко става,ама си немам представа тук как са нещата,па и в тва градче добри треньори няма за такива неща..

awerw
10-28-2011, 18:34
Къф е тоя хандикап 5+ бе :shock:

HolyShit
10-28-2011, 18:38
Става въпрос за хипотетична ситуация,при която има 5 + човека без опит с бойно изкуство,въобще без никакъв спорт:

1ви вариант - голи ръце
2ри вариант - въоръжени (ножове,бухалки,винкели)

awerw
10-28-2011, 18:39
Абе то добре мощния удар, ама ти трябва да знаеш техники

HolyShit
10-28-2011, 18:42
Да за това искам мощният удар и разбира се някъде поне да ме упътят тук :D Мощен удар и здрава самоотбрана :D По-лесно аз да зема ножа да ги коля,ама така не е инт,нали знаеш .. :XX :)

awerw
10-28-2011, 18:45
Навар трябва да чакаш да те опъти 8-) И все пак ако на теб ти извадят ножа кво прайм :D

loveca777
10-28-2011, 19:12
Навар трябва да чакаш да те опъти 8-) И все пак ако на теб ти извадят ножа кво прайм :D
хвърля ножа и изважда AK 47 :D

HolyShit
10-28-2011, 19:15
Да,то това е единият вариант,ако има 5+ срещу мен дето ми вадят нож как да се самозащитя.Тва е цялата работа,говорим ако са отдалеч,отблизо или внезапно без да предположа..

Междудругото много играя цс,не ме отписвайте :P

awerw
10-28-2011, 19:17
Откога не съм цъкал цс :D Тука не сме много биячите ей :lol: Аз не съм се бил много отдавна, просто вече имам така респектиращ вид и не ми се налага :D

HolyShit
10-28-2011, 19:19
Да,добре :D Като ти скочат 10 пичове с ножове ще видим колко респективен вид имаш :D

awerw
10-28-2011, 19:21
Е, нема за какво да се заядат, все пак 10 са си 10, ама керлива работа си е тва да ти влизат 10, 1 по 1 ще ги намачкаме 8-)

HolyShit
10-28-2011, 19:28
Ако не 10 минимум 5.Трябват ми поне напътствия.Силен удар + самозащита.Просто не стига мястото :D
Добре е да си всестранно развита личност :D Културист,лекар,супер боец тежка категория и първи в света по цс хпахах :D

ZipFail
10-28-2011, 20:51
Моят съвет е най-добре си купи нещо за самозащита. Спрея е най-евтин и действа добре, другия варант ти е бокс или в краен случай газов.

Сам срещу 5 човека трябва да тренираш доста години за имaш шанс. И пак не е сигурно. Няма как да знаеш навън на какви 5 човека ще попаднеш.
Въобще дори за добре трениран боец, всичко над 3ма е доста рисковано. Да не говорим за 5+ или с оръжия. Ако нямаш супер мега добрата подготовка(а ти от форума няма да получиш такава :Д) извадят ли ти оръжие имаш 3 варианта - 1.Вадиш по-голямо оръжие 2.Опитваш се да се разберете с думи 3. Бягаш.

HolyShit
10-28-2011, 20:54
Тва е гадно :d Казвам за 5 човека без опит в никакъв спорт..

Така да видим твойте вариянти..

Оръжия не нося
Добър оратор не съм
Да бягам,като п*тка не ми е присъщо

Нещо друго ? :D

ZipFail
10-28-2011, 20:54
Иначе по темата:
За силен удар ти трябват основно 3 неща - маса, техника, експлозивност.
Ти си имаш първото и малко от третото, ако искаш по-силен удар ще ти трябва най-вече техника.

ZipFail
10-28-2011, 21:02
Другия ти вариант е да почнеш да тренираш жестоко и в продъжение на години и след известно време наистина ще можеш да биеш по 5+. Ама едва ли ще ти се наложи някога.
Ако отбягваш да създаваш конфликти, шанса от нищото да ти скочат 5 човека е много много много малък. На мен ми се е случвало един единствен път и си избягах без никакви притеснения, общо отнесох 2 удара по гърба :D

HolyShit
10-28-2011, 21:05
А бе аз си знам дали ще ми се наложи :D Аз не атаквам,а се отбранявам.То някои хора не им трябват причини - тва че съществуваш им дава причина :D

За удара какви тренировки да правя,осбен да е силен и да е бърз също така,смисъл .. Да речем 1/2 от рекорда на Гинес дето четох :D:D Тоест 6 юмрука в секунда трябват ;d

ZipFail
10-28-2011, 21:23
Най-добре отивай и се записвай на бокс/муай тай/карате или каквото ти е най-удобно и почвай да тренираш. То и да ти обясня всичко, без партньор и без треньор който да ти поправя грешките нищо няма да правиш. 1 час в залата ще ти е много по-полезен от 5 часа самоучение.

badsector
10-28-2011, 21:33
Навиване на диск
Провисете тежест на въже, което пък завържете за тръба. След това започнете да навивате докато диска дойде до горе, а след това го развивайте. Това е едно от най-добрите упражнения за силата на предмишницата.
Бъркане в съд с ориз
Напълнете голям и удобен за упражнението съд с ориз и започнете да хващате съдържанието и завъртате стиснатата си длан. Със всяко повторение стискайте силно оризовите зрънца. Завъртането може да бъде по посока на часовниквата стрелка или обратно за да упражните китките.
Лицеви опори
В случая става въпрос за лицеви опори на кокалчета - те са добри за подобряване стабилността на китката. Другия вариант е да се правят на пръстите на ръцете, което засилва силата на ръцете.
Набиране с хавлии
Провисете две хавлиени кърпи, а може и въже, на лост за набиране. Хванете кращиата с ръцете и започнете набиранията. Упражнението е от трудните. Ще ви изпържи предмишниците.
Увисване на врата
Застанете срещу отворена врата. Хванете я с една ръка. Изнесете и отпуснете тялото назад към пода, за да упражните съпротивление. Дръжте се само за вратата и така ще увеличите силата си на захвата.
С увеличаване на силата може да изнесете тялото си още по-назад, докато дупето ви дойде близо до пода, както е на снимката. Тренирайте и двете ръце. Когато това ви стане лесно може да изпозлвате и дъмбел, който да държите в свободната си ръка. Може да държите врата само с няколко пръста.
Разходка с дъмбели
Хванете два тежки дъмбела и започнете да ходите, като предварително сте си задали да изминете някакво разстояние или време. Ходете докато се изморите и не можете да носите дъмбелите. Това е прекрасно упражнение за края на силова тренировка.
Удари с чук
Ударите с чук или бухалка ще натоварят предмишниците, заздравят тялото и ще подобрят капацитета на тренировката. Може да си купите такъв голям чук в повечето специализирани магазини. Може да въртите чука за време или повторения. Много състезатели удрят гума с чука за интервали от време. Редуваите завъртане от ляво и дясно. Почивайте си по минута между рундовете. Започнете с три рунда, а след време увеличете до шест.
Вдигане на торба с пясък
Вдигането на тежка торба с пясък е много добро за увеличаване силата на захвата. Има безброй начини за повдигане на торбата. Използвайте въображението си.
Щипка за ръце
Тя е добра добавка към всяка тренировка. Може да я носите със себе си и да я използвате на всякакви места.
Добавям и удари с ластици, по-добър вариант са от ударите с гири.

п.п. тия дето си ги мислиш с 5 човека с ножове, по-добре да не ти се случват, без значение колко здрав си и че можеш да натръшкаш и 20. Ножовете са оръжие за убийство. Могат да се скрият така, че нападнатия да не ги види въобще, дори и след като му прережат някоя артерия. Послушай колегата по-горе и си вземи спрей, запиши се на някакво бойно изкуство и когато се наложи бягай. Може да е срамно, но ще си цял.

TheManTheLegend
10-28-2011, 21:39
Само със сила не става. Трябва и техника на удъра. Но освен това трябва да знаеш как/кога/къде да удариш и да се научиш да се пазиш а това става само в залата, не пред компа. Имай предвид и че може да си счупиш ръката/пръстите когато удряш, да не казвам че ако удариш силно, малко по-крив да е удъра и си счупен.
иначе лицеви с пляскане също са добре за експлозивна сила. Бой със сянка/круши със ластици помага, както и бой със сянка със 1 кг гирички

SolusChristus
10-28-2011, 22:18
http://www.youtube.com/watch?v=bwS9bV5X488 8-)

plamentigaraa
10-29-2011, 05:03
zipfail кви глупости дрънкаш бе бате ти знаеш ли кво значи да се биеш срещу 5 човека? удряли ли са те силно в брадата или слепоочието? защото след такъв удар е трудно да останеш прав а всички знаем какво става когато паднеш на земята. и за силата на удара къде забрави бързината според мен тя е най-важна във всеки боен спорт щото и 100 кг културист да си щи се стъжни живота от някой пич от ромски произход който е с 30 кг по лек ама с 30 пъти по бърз

HolyShit
10-29-2011, 07:30
Требва ми първо силен удар,второ бърз и трето вече самозащитата ,но разбира се ,че тези 5+ човека..Целта е да избягвам ударите им..

navar
10-29-2011, 08:40
след всичко което изчетох,май е време да се откажа от треньорска дейност ...тук има достатъчно компетентни на тази тема,че чак и за самозащита срещу 5 човека се говори...
работата е сериозна,явно..
но ако все пак те интересува моето мнение-моля..
1.за да е силен един удар,той трябва да е бърз-няма такова нещо като бавен и слен удар...нека се научим да правим разлика между мощното бутане,което се получава при използване само на мускулната сила и маса и ударът който е импулс и е равен на масата по ускорението на квадрат..
2.ако ще се работи за експлозивна/взривна сила ,която обуславя силата на удара,забравяме за билдърските програми.
3.силовата тренировка,повишаваща силата на удара е специфична,но дори и много силен ударът няма да ти върши работа ако не е точен и в правилния момент-тук идваме на тайминга и точността на попадение
4.сила +тайминг=нещо добро,но недодтатъчно за бой,трябва и стратегия на боя,особено ако ще е с повече противници,и тази стратегия трябва да ти идва отвътре ,за секунди,защото всяка ситуация е различна,а това става с много тренировки
5.за бой срещу въоръжени противник/да не говорим за противници-по добре да не пробвате...
та в общи ли нии,ако смяташ да се занимаваш с нещо,което е свързано с бой ти трябват доста тренировки,в зала с треньор и различни хора..няма да стане бързо,ще боли,и ще ти пречи на качването на ММ....
сигурен ли си че го искаш :)

HolyShit
10-29-2011, 08:48
Едно момче в наща зала тренира бокс , в залата прави 1 път в седмицата експлозивни тренировки,за да си подобри силата на удара и бързината,както и прави някви странни упражнения :D

Примерно слага тежести само от едната страна щангата закрепя единият край някъде другият го вдига и почва бързо да мята щангата на ляво и дясно,вика като хванеш противника около кръста да му упражняваш само там 50-60 кг и той пада 100% :D

Другите прави (мисля,че така се казваше :D) обръщане-изтласкване и взема 10-12 кг щанга и почва както е прав да бута все едно прав от лежанка,за да си подобри удара и една за крака също.

Но пък и тренира останалите 4 дни билдърски ;d

Та значи удара как ще стане ? Първо да е бърз и после силен ?
А за самозащитата , къде точно да ида :D То тук и треньори няма да има много-много добри сигурно ,но все пак..

fenasf
10-29-2011, 09:23
Не става от днес за утре, потърси някоя зала за бокс или кикбокс.

plamentigaraa
10-29-2011, 09:31
абе ако искаш да се научиш да се биеш ходи на бокс щото 95% от всеки удар на улицата е контузия другите 5% са ако не го оцелиш и ти се плъзне ръката а това са боксьора упражнението с щангата се прави за корема немога да ти го обясня защо трябва да го видиш в зала по бокс и когато станеш достатъчно силен започни да тренираш за бързина и никакви билдърски тренировки ебават мамата на боксьори борби и изобщо бойни спортове

HolyShit
10-29-2011, 09:50
От всичко трябва да има :D Да стана боксьор културист - как добре звучи :P

awerw
10-29-2011, 09:51
От всичко трябва да има :D Да стана боксьор културист - как добре звучи :P Или, трибоец, мистър олимпиа, плувец, атлет, уличен бияч и милионер :lol: :lol: Невъзможна комбинация :razz: мощно мощно :D :D :D

HolyShit
10-29-2011, 09:54
Не забравяй !! И лостаджия :D Представи си 200 килограм човек как се върти на тоя лост :D

awerw
10-29-2011, 09:55
Лоста ако не е от диамант заминава :lol:

firstdiesel
10-29-2011, 09:57
От всичко трябва да има :D Да стана боксьор културист - как добре звучи :P

повече маса - по-големият атлет има по-голяма инерционна сила, пример : когато се сблъскат камион и кола виждате кво става ...

по голямо ускорение - ускорението превръща масата в инерция, иначе казано скорост, колкото по-бъзро се движи ударната точка, толкова по-силно ша удари ...

горните две работи зависят от силовата кондиция на нинджата, а втория фактор зависи най-вече от техниката на ударите!

по конкретния ти въпрос: Билдър-боец нема, то като тръгнеш да тренираш за боксьор ша изгубиш от мускулната маса (анавара-може ти помогне тука)

за да научиш техниката за ударите ти трябва треньор!

пп: ако се биеш срещу 5ма, само тоя силен удар нема ти помогне :D

Horrificus
10-29-2011, 10:18
-за по-голяма сила на удара - повече маса: колкото повече тежиш, толкова по-силно ще удряш, и повече бързина, понеже силата зависи от масата и бързината.
-за техниката ти трябва треньор или няма как да стане
-колкото си по-голям, толкова по-респектиращ: пример: ако си 60-70 кг има огромен шанс през ноща да те пребият..., ако си 110+ шансът намалява почти до 0 (все пак никой не иска да има вземане-даване с 110+ кг човек)

HolyShit
10-29-2011, 10:35
Става въпрос и за смесица.Тоест ако имам работа с 5+ от които 3-4 са по-масивни от мен (примерно 115-120 кг на мойта височина горе-долу) и другите са някви жилки на по 50 до 70 кг..

Трябва ми и да съм бърз.Като съм 110 кг колко бърз ще съм :D
И защо пък да не скочат на 110 кг човек ? Скачат 5-6 по 60-70 кг,ако не знае нищо ще го повалят за секунда,да не говорим ако тези 60-70 килограмови извадят ножове примерно.

slicky
10-29-2011, 12:12
Ами крав мага(не съм много сигурен за името) не беше точно такова бойно изкуство?

plamentigaraa
10-29-2011, 13:12
боксьор културист неможеш да станеш или едното или другото и не ми е ясно как не спират да те объркват хората при положение че повечето не са удряли човек през живота си а говорят за бой срещу 5+ противника колкото и да си трениран и масивен и бърз шансовете ти са минимални срещу повече от 2ма противника на 1во място ти трябва психика на 2ро преценка как да спазваш дистанция т.е да ги въртиш докато не се наредят един зад друг и имаш шанс за удар без да рискуваш ти да получиш такъв ама кво говоря и аз 5 човека са си 5 човека и нож да имаш най-малкото пак ще прежалиш 2-3 зъба

ZipFail
10-29-2011, 13:13
Не. Пък и в България крав мага едва ли ще намериш на добро ниво. Бокс/ Кик бокс е 10 пъти по добре.

Navar добре ти каза нещата. Ако решиш да се занимаваш с БИ ще трябва да жертваш много от бълдърските си приоритети.
И пак 5+ е космическо число да биеш с голи ръце. Не е невъзможно, ама повече зависи от късмета, а не от уменията. На улицата такова нещо като предвидима ситуация няма. Могат да те ударят с камък, могат да те свалят на земята, може да ти извадят оръжие, могат да те центрират с първия удар в брадичката, могат да те хващат за косата, да те ритат в топките и т.н. А може и да удариш 2 шамара на първия и другите да избягат.
Ако имаш добра подготовка без проблем ще можеш да се защитаваш срещу 1-2, евентуално и 3ма. Повече е вече въпрос на късмет и случайност. Най-добрия избор за стил срещу 5+ си остава бягане с препядствия.

HolyShit
10-29-2011, 13:43
Най-добрия избор за стил срещу 5+ си остава бягане с препядствия.

:razz: :razz:

Не,сирозно тогаз ;d Ще видя как са нещата в Казанлък за бокс или кик бокс (кое от двете да е :D)

loveca777
10-29-2011, 13:48
С извинение към трениращите, но бокса няма нищо общо с уличния бой!
Каратето е много добър вариант , но бокса не става!
И наистина е хубаво да се тренира боен спорт докато живееш в България, защото тук на всякъде и по всяко време може да те нападнат за нищо!

Ето аз напремер скоро за малко да се сбия с четирима и то на баш центъра по обяд
Виждат ме някакви ,че съм с униформа и решават да си правят тъшак ,че съм от гимназия и аз викам на единия да бяга от тука :D и оня тръгна някъв да ме заплашва (nqkva svinq beshe, no slunini ,a ne muskuli) и да върви към мен, че и аз се спрях и трръгнах към него и се гледахме малко в очите; не знаех ко му кажа, че бях много учуден И си тръгнахме
Ако бяхме се почнали , другите 3ма и те щяха да скочат - щото при тях морал няма :D

И да - като имаш маса - 75 , 80 кг кат си е по-малък процентът да те нападнат
Но ,ако си 65 -70 кг - просто не си личи ,че си здрав под дрехите :booooomb:

HolyShit
10-29-2011, 13:56
http://www.youtube.com/watch?v=SXXEnDLShz0

awerw
10-29-2011, 14:26
Най-добрия избор за стил срещу 5+ си остава бягане с препядствия.

:razz: :razz:

Не,сирозно тогаз ;d Ще видя как са нещата в Казанлък за бокс или кик бокс (кое от двете да е :D)
Ти предаде културизма :(

loveca777
10-29-2011, 14:33
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FPO5HP6LTpc

HolyShit
10-29-2011, 14:36

И има някво супер тяло ;d

loveca777
10-29-2011, 14:39

И има някво супер тяло ;d
Изгледай филма до край и ще видиш ,че пак едн от най-добрите бойци е лостоджия :lol:

Както и на това видео
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=SbI_04n3lLU

:lol: , но тук не е толкова лостаджия от слабите :D

HolyShit
10-29-2011, 14:51
Как разбра,че е лостаджия ? :-o

loveca777
10-29-2011, 14:58
Как разбра,че е лостаджия ? :-o
nali nqma masa :D buzikam se

TheManTheLegend
10-29-2011, 15:06
Тва каратето било супер а бокса не ставал за улицата е баси изцепката :lol:

А иначе не забравяйте че в уличния бой не всичко е удари с ръце, сабарянията от муай тай/мма също могат да бъдат много полезни ;)

plamentigaraa
10-29-2011, 15:19
сравнението м/у каратето и бокса беше доста подло от страна на ловеца лично за мен предимствата са за бокса
1 - усвоява се по бързо от каратето
2 - боксьорите имат най-силните удари
3 - ако немогат да избегнат удара те знаят как да го поемат/направят по лек т.е не ги е страх от удара (което от една страна е малко кофти)
4 - кимоната за карате са много скъпи :D

loveca777
10-29-2011, 15:25
Аз не казвам кое се усвоява по бързо или кое е по -скъпо или прочие, а кое е по-добре да боя
Бокса участват само ръце
Там всичко се учи по друг начин - неможе по никакъв начин да се прилага в уличния бой
Е разбира се ,че помага,но нищо особено не ти дава

plamentigaraa
10-29-2011, 15:42
е защо да не се прилага в уличния бой бе приятелю имат силен удар,бързи са,имат по добро усещане за дистанция спрямо каратистите и не виждам защо да не се приложи в уличния бой единствения недостатък за мен е че свикваш зад големите ръкавици но на улицата 2 юмрука немогат да ти прикрият цялото лице

ZipFail
10-29-2011, 15:51
Айде да не почваме пак споровете кой спорт е по-добър. Съмнявам се да сте тренирали и двете неща, че да можете да давате компетентни мнения. Пък и да сте, дори това не ви дава правото.

От треньор до треньор има разлика от небето до земята. Както и от трениращ до трениращ. Всичко зависи от залата в която ще попаднеш и от собственото ти желание и труд. Стила е второстепенен.

loveca777
10-29-2011, 16:30
Бокса има правила! Там ти удряш стриктно и по правило
В боя няма правила и фалове
Боксьора е свикнал на ринга ..., но на улицата не може техниката от бокса да му помогне значително

ZipFail
10-29-2011, 16:34
В каратето също има правила, при това не по-малко от бокса.

loveca777
10-29-2011, 17:12
В каратето също има правила, при това не по-малко от бокса.
e да де, но бокса само удря , а онова те учи на мно работи :-o

plamentigaraa
10-29-2011, 17:49
не съм против каратето но да кажеш че бокса няма приложение на улицата си е чиста булшитщина

navar
10-30-2011, 06:25
бокс,карате ,борба-има ли значение какво се тренира ,ако можеш да го прилагаш добре?? ако неможеш да го прилагаш,значи знаеш няколко думички и нищо повече...
не пускайте клипчета от филми-холивуд,и китайската авиация нямат нищо общо с реалния бой ...
добър уличен боец се става с много тренировки в залата,и с много боеве с различни противници ,и пак няма гаранция че някой мухльо няма да те врътне с винкела ...
така че ,ако искате да се биете-започнете с тренирвки ,после с боеве на ринг,татами ,клетка,и чак тогава се хвърляйте на улицата..ако говорим за самозащита-един спрей струва 5 лева...

Nebezizvestniq
10-30-2011, 12:11
батенца нямаше попринцип не пиша изобщо в форума, само чета, обаче тука нямаше как - каратето било по приложимо от бокса :О може ли да кажеш такова нешто бе човек ...аз сам тренирам 3 год карате като малак и освен по хубаво тяло не ми дало много бойни умения, докато тренирам бокс от година и нещо и мога да кажа че разликата е от земята до небето ... в бокса единствения недостатък е че свикваш с ръкавиците, но учиш как да удряш силно и точно, учиш се как да се защитаваш и да държив дистанция и отново поддържаш физиката си на ниво... докато при каратето учиш там съчетания от удари( кати май се казваха или нещо такова не помня вече) и с тях си взимаш коланите, без да имаш особена подготовка за уличен бой... http://www.youtube.com/watch?v=ATK3PjN77CQ да допълня с 1 клипче :)
та по темата, както казаха повечето вс 5+ противници е най-добре бягането :) а ако решиш да се биеш мисля че именно бокса че ти е от голяма полза... значии знаеш как да се задържиш на крака и да се пазиш от ударите, не рискуваш с ритници и тн, просто държиш гарда и чакаш като трагне да те удря някои- контра в брадичката/носа и ударяш, ако не са ти скочили и другите направо серия вкарваш и го оставяш да лежи, ако ти скочат другите просто вървиш назад в гард и нанасяш удари...
най-добре една електро-шокова палка/осичка/пистолет/спрей
Поздрави!

klimatronik
10-30-2011, 12:36
Клипчето си го запази за себе си :lol:

firstdiesel
10-30-2011, 12:46
Бокса има правила! Там ти удряш стриктно и по правило
В боя няма правила и фалове
Боксьора е свикнал на ринга ..., но на улицата не може техниката от бокса да му помогне значително

лостаджиите да мълчат, че нищо не знаят :D

1-во в каратето не се млатят с ръце по главата, позволянените удари по главата са с крак
2-ро нинджавите изпълнения с малажи и високи ритници не са препоръчани в нашия регион, дето бъка от борци
3-то на улиците всеки би тръгнал да те удря в главата първо, боксовият гард пази точно там ..не напразно в ММА се използват боксовият гард и боксовите удари с ръце, а както знаем още в първите дни ММА състезанията възникват за да симулират уличния бой, после се вкараха правилата... но тва е друга тема ....
4-то http://www.youtube.com/watch?v=KphAfoL4E7Y
5-то боксьорът има по голям разтег от каратиста, заради стойката и техниката на ударите ... ако не верваш пробвай (ако атлетите са идентични по телосложение, де..)

ZipFail
10-30-2011, 12:52
http://www.youtube.com/watch?v=v7PMp-yXHT0

Шампион по бокс срещу цяла тумба турци...мен ми се струва че добр си го прилага, а ловецо ? :D

awerw
10-30-2011, 13:00
Toq ne e boksior :D

ZipFail
10-30-2011, 13:32
Айде обясни ни тогава какъв е ? Кюрдски боксьор е, забравих му името, май че беше шампион някъв..

plamentigaraa
10-30-2011, 14:37
е много е относително това как се биеш много зависи от това какво тренираш и колко го тренираш! имам 1 приятел каратистче но идва в залата да прави спаринг с боксьори и обменяме опит за улицата по този начин и в мма гарда не е точно боксов защото при боксовия гард при силен лолкик в предния крак е лесно да паднеш повярвайте ми виждал съм го на живо

slicky
10-30-2011, 14:51
Спрейчето е истината.Повечето от тук сме на 15-16-17-18 години и докато се научим на наистина добри умения,ще се откажем.Тези,които си тренират от много време и съвестно,те си го могат.

navar
10-30-2011, 17:52
+това спрея е безопасен,не можеш да преминеш границата..е ,да не е "мъжкарско" не е "яко" не ставаш "битка" ..но за 5 лв . толкова..
другия път е дълъг,труден,свързан с много пот,кръв ,болка-не всеки успява..
но ако сте избрали втория път-ще опитаме да помогнем

HolyShit
10-30-2011, 18:27
Навар как точно ще помогнеш ,като съм на 110-115 км от Пловдив :D

firstdiesel
10-30-2011, 18:35
е много е относително това как се биеш много зависи от това какво тренираш и колко го тренираш! имам 1 приятел каратистче но идва в залата да прави спаринг с боксьори и обменяме опит за улицата по този начин и в мма гарда не е точно боксов защото при боксовия гард при силен лолкик в предния крак е лесно да паднеш повярвайте ми виждал съм го на живо

а при краката ... е по -разкрачено, щот има и борба, и тежестта е на задния крак, ама то и в бокса се "разменя" тежестта към предния и към задния крак, в зависимост дали гониш или го наливаш на место ...

TheManTheLegend
10-30-2011, 18:43
Така относно каратето и бокса, мога да кажа от личен опит че относно уличния бой 3 години карате не ми дадоха това което 1 година и малко бокс/кикбокс/граплинг/мма ми дадоха. Преди да почна 2то вярвам че от випуска ми имаше поне 30 човека които могат да ме бият, сега не вярвам да са повече от 1-2 които да имат реално голям шанс да го направят. Колкото до треньорите-и двамата са много известни в своята област. При кикбокса на който ходя сега треньора ни оставя да правим повече каквото искаме, 70-80% от тренировката е спаринг и това според мене е причината за прогреса. Каратето дава доста добра физическа подготовка, уменията си обаче не съм ги придобил там.

HolyShit
10-30-2011, 18:48
Кои са тея двама известни треньори в мойта област ? 8-)

firstdiesel
10-30-2011, 18:53
Така относно каратето и бокса, мога да кажа от личен опит че относно уличния бой 3 години карате не ми дадоха това което 1 година и малко бокс/кикбокс/граплинг/мма ми дадоха. Преди да почна 2то вярвам че от випуска ми имаше поне 30 човека които могат да ме бият, сега не вярвам да са повече от 1-2 които да имат реално голям шанс да го направят. Колкото до треньорите-и двамата са много известни в своята област. При кикбокса на който ходя сега треньора ни оставя да правим повече каквото искаме, 70-80% от тренировката е спаринг и това според мене е причината за прогреса. Каратето дава доста добра физическа подготовка, уменията си обаче не съм ги придобил там.

какво ще кажеш за бокс + кондитционна тренировка във фитнес зала ???

TheManTheLegend
10-30-2011, 18:57
Ами до скоро ходих на фитнес с бодибилдърска програма и бокс, от скоро спрях фитнеса (ходя много рядко) защото качих достатъчно килограми и от както спрях се чувствам по-бърз. Исками се да почна от тези кондиционни тренировки но така и не намерих добра програма :>
сега когато отида вдигам леки тежести по 15-20 повторения експлозивно, предимно базови упражнения (лег скрипец и т.н.)

но определено бодибилдърската тренировка пречи на бокса защото след такава, 2 дена мускулите ми са по-стегнати и сковани и немога да си разгъвам бързо ръцете...

firstdiesel
10-30-2011, 18:58
Ами до скоро ходих на фитнес с бодибилдърска програма и бокс, от скоро спрях фитнеса (ходя много рядко) защото качих достатъчно килограми и от както спрях се чувствам по-бърз. Исками се да почна от тези кондиционни тренировки но така и не намерих добра програма :>
сега когато отида вдигам леки тежести по 15-20 повторения експлозивно, предимно базови упражнения (лег скрипец и т.н.)

а с билдърските програми немат особен ефект, даже обратен за боя ...

то е работа кръгова тренировка да сториш

HolyShit
10-30-2011, 19:01
А за да направиш кръговата тренировка ще ти трябват доста хилядарски да се изръсиш :D

firstdiesel
10-30-2011, 19:02
А за да направиш кръговата тренировка ще ти трябват доста хилядарски да се изръсиш :D

виж ся ... аз съм прост. дай по разбираемо

HolyShit
10-30-2011, 19:05
С две думи ще трябва да си купиш една фитнес зала и да я използваш само ти,щото трябва всичко да е свободно :D

firstdiesel
10-30-2011, 19:07
С две думи ще трябва да си купиш една фитнес зала и да я използваш само ти,щото трябва всичко да е свободно :D

нали тренирате, махайте ги :D

TheManTheLegend
10-30-2011, 19:22
мда, аз затва ходя по време когато няма други хора а и не искам да ме гледат как в един ден правя крака гърди гръб, понякога и някое упражнение за ръце :lol:

HolyShit
10-30-2011, 19:49
И мен в залата ми се чудят,викат крака и гърди тренираш ,а ? После ме виждат прая гръб ,викат охооо ти сичко в един ден :D

Па треньора там им вика,той вика трибой :D

awerw
10-31-2011, 06:01
И мен в залата ми се чудят,викат крака и гърди тренираш ,а ? После ме виждат прая гръб ,викат охооо ти сичко в един ден :D

Па треньора там им вика,той вика трибой :D
:lol: :lol: Имам чувството, че тренирам неправилно :razz:

HolyShit
10-31-2011, 06:51
Тренирай си както искаш.Ама от тая програма силата ми се увеличи много :D

loveca777
10-31-2011, 08:43
:D чикибойци
Скоро ше си правя клип 8)

awerw
10-31-2011, 10:45
Аз искам поза двоен бицепс 8-)

loveca777
10-31-2011, 10:46
:D ам аз без да се събличам ся :D

awerw
10-31-2011, 10:49
Еее, покажи се и ти един път гол пред форума :D :D

HolyShit
10-31-2011, 11:12
Еее, покажи се и ти един път гол пред форума :D :D

хаха , с един меч като Галин Калчев РЕЛЕФА :D:D

awerw
10-31-2011, 11:16
:lol: :lol: :lol: :lol:

HolyShit
10-31-2011, 11:18
Нали той се бе снимал гол в ролята на рамбо смАрта :D

awerw
10-31-2011, 11:43
да бе, ето го http://www.picvalley.net/v.php?p=u%2F116%2F28919_901.JPG :D

loveca777
10-31-2011, 12:01
ари ве какви са тея снимки уе :lol:

И кво да кажа освен , ем докато правя силови може да съм без фланелка :D

awerw
10-31-2011, 12:05
Има и по-брутални от тази :lol:

TheManTheLegend
10-31-2011, 15:15
Jeezus :shock:

Ще ми се да му се разтрепери ръката :(

HolyShit
10-31-2011, 15:16
Jeezus :shock:

Ще ми се да му се разтрепери ръката :(

xaaaaaaaaaaaaxxxx

awerw
11-05-2011, 14:21
лъвчо ей така трябва да ги взимаш трима
http://www.youtube.com/watch?v=VZAGlO8UhjI&feature=related :D

awerw
11-05-2011, 14:34
глей кво стаа път тука, БМХ батъл
http://www.youtube.com/watch?v=ZxDod6Dl_FA&feature=related :D

Greennight
11-05-2011, 15:19
Тренирам ММА от 3 месеца.Значи силата на удара въобще не идва само от силата на ръката.Демек дори да имаш 40 см ръка може да удряш по-слабо от 12 годишен каратист.Просто трябва да се тренира да се извърташ като удряш с десен прав,да пристъпваш като удряш с ляв прав.Силата трябва да идва от таза и от бедрото.

TheMightyNadenica
11-05-2011, 17:03
Силата идва от завъртането, ускорението...или физично казано му - F(силата) = m(масата).а(ускорението) !

selskitarikat
11-05-2011, 17:24
абе не ги обяснявайте така физически щото и аз знам че силата е равна на масата по скороста ама 2 месеца и половина учих ляв прав апък имам 5 по физика ;) силата на удара идва от краката независимо дали удряш с крак,ръка или глава иначе казано боксьорите удрят с крака спринтьорите тичат с ръце всичко е въпрос на техника и много практика с много повторения . Брус Лий е казал че не се страхува от човек който упражнява 10000 удара а от човек който упражнява 10000 пъти един удар защото е почти сигурно че го е овладял до съвършенство

TheMightyNadenica
11-06-2011, 00:22
^Аз също тренирам бокс...и знам че удара идва от кръста! Краката играят спомагаща роля, а ръцете са просто средството с което удряш...не играят роля в силата!

selskitarikat
11-06-2011, 05:45
кръста завърта удара т.е. от краката го пренася в ръцете абе и аз немога да го изкажа така както искам щото май ми е рано още да ставам треньор :D ама може и да клякаш с 200 и пак да нямаш силен удар и както може и някой селянин от балкана 2 метра да те убие с 1 удар :D

firstdiesel
11-06-2011, 07:10
http://www.youtube.com/watch?v=hq0tGu27SmE

гльодайте кракаса ...

fenasf
11-06-2011, 08:14
упътване*

loveca777
11-06-2011, 08:50
Всичко е от значение
Дори и ръцете...
Не може да сте с много слаби ръце и да удряте като бизон :D

fenasf
11-06-2011, 11:25
Всичко е от значение
Дори и ръцете...
Не може да сте с много слаби ръце и да удряте като бизон :D

Ми да ти кажа треньорът ми в залата по бокс ръката му сигурно е 30 см ама може да те нокаутира с един десен 8-)

ZipFail
11-06-2011, 12:09
Малка ръка не значи слаба ръка.

И силата на удара идва от много неща, не само от кръста или само от краката.

firstdiesel
11-06-2011, 12:22
Малка ръка не значи слаба ръка.

И силата на удара идва от много неща, не само от кръста или само от краката.

kinetic linking ... е думата дето търсиш :)

Muaythaifighter
11-09-2011, 13:19
ми кат за начало няколко месеца самбо и 2 години кик бокс после може да се запишеш на ММА и си готов ( примерно)
колкото до мощен удар с тренировките ,техниката се изчиства и силата идва

на мен рекорда ми на улицата е 1vs3( ма бях с/у 3ма мишкари)

HolyShit
11-21-2011, 17:03
Дойде време за действие.
Ще се записвам на бокс.
Да видим кво ще излезне.

awerw
11-21-2011, 17:14
Дано да те бият малко, гадно че предаде културизма :?

HolyShit
11-21-2011, 17:17
Тоя па :D
Как съм го предал е :D

awerw
11-21-2011, 17:24
Тва е грях да се записваш на друг спорт, как ще кажеш на чичо Арнолд в очите "Аз се записах на бокс" как ще му го кажеш, човека толкова ще се разтрои :(

HolyShit
11-21-2011, 17:30
Като се разтрои ще му дам бърз мощен удар в зурлата :D

Или просто ще си покажа бицепса да се уплаши 8)

awerw
11-21-2011, 17:37
А той ще ти покаже, неговия бицепс, и кво прайм 8)

HolyShit
11-22-2011, 12:21
Моя бицепс 10 метра :( Неговия макс е бил 56 санта..

Смятай

http://prikachi.com/images/661/4066661q.jpg

baronet
11-22-2011, 13:39
на интересен ли се прайш

awerw
11-22-2011, 16:27
на интересен ли се прайш
Новата мутра в раздела 8)

i4o96
11-22-2011, 16:36
Прави удари с гири и повече упражнения за трицепс.+1

Infinity92
11-22-2011, 17:56
На мен ми е малко интересно как ще ''свалиш'' някои трениран с един удар
освен ако не го направиш с крак например: маваши (high kick) или мае- гери в главата.Просто съм любопитен :)

loveca777
11-22-2011, 18:35
на интересен ли се прайш
Новата мутра в раздела 8)
най-голямата :D