- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Някой знае ли за какво може да използвам сертификат на Кеймбридж?
Миналата година си взех CAE изпита и ми дадоха хартийка, която не знам какво да я правя. Не знам дали ми се учи в чужбина, нямам си на идея къде може да кандидатствам с нея и просто съм объркан. Госпожата ми по английски каза, че никъде не ни гледат дипломата и ако имаш тоя сертификат, направо те взимат на работа. Ама като гледам колко хора са го положили, май си има доста голяма конкуренция. Въобще имам чувството, че мама и тате дадоха 350 лева на вятъра... Поне не са плащали за частни уроци.
Та, въпросът ми е, къде се признава тоя сертификат? Да си имам някаква представа накъде да се насоча.
Какво ме обиждаш, я ти опитай да го вземеш сертификата като си толкова умен.![]()
И не, за твоя жалост, никой от Кеимбридж не и плаща. Тя си е достатъчно финансово стабилна, за да пътува света когато си поиска. И мисля, че, ако сертификатите бяха измислени, тия институции отдавна щяха да са ги затворили. Говорим за Кеймбридж и Оксфорд, все пак.
достатъчно умен съм, за да не дам едни пари за сертификат
който автоматически ми намира работа
даже няма да ме питат кво съм учил
ами направо за мозъчен хирург ще ме наемат
Казваш, значи, че си по-умен от всички в елитните гимназии. Я виж колко от първа английска го имат тоя сертификат! И тя нямаше предвид, че моментално ще ти намери работа, а че ще ти отвори много врати за реализация. Ама не, за теб е достатъчно да чистиш тоалетните в бензиностанциите...
един голям хуй ще ти отвори
ама тия в английската са фенчета
там приемат само обратни
а обратните не са много интелигентни
Сертификатът не е измислен, но няма как автоматично да ти осигури работа/университет. Ползваш го само, за да докажеш, че знаеш английски на нужното ниво (зависи каква оценка имаш, но ако си покрил минимума за определеното място, точките отгоре обикновено не ти носят предимство). Ако ще кандидатстваш в чужбина, това е само към основните изисквания за езика. За самия прием ще ти искат диплома/матури/техни изпити или каквото още трябва за определения университет.
Забравих да кажа, че се приема във всички места с обучение на английски (Великобритания+специалнос тите на английски в други държави), но пак трябва да се провери на конкретното място.
Последно редактирано от HellKnight : 07-14-2016 на 21:27
Ненапразно си го изкарал, даже още по-добре, че е рано, ако ще кандидатстваш в чужбина. CAE доколкото знам няма период на давност, така че това си го отметнал.
Евентуално за работа може би. Дори един преводач да станеш, всичко 6![]()