.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Question Някой знае ли за какво може да използвам сертификат на Кеймбридж?

Миналата година си взех CAE изпита и ми дадоха хартийка, която не знам какво да я правя. Не знам дали ми се учи в чужбина, нямам си на идея къде може да кандидатствам с нея и просто съм объркан. Госпожата ми по английски каза, че никъде не ни гледат дипломата и ако имаш тоя сертификат, направо те взимат на работа. Ама като гледам колко хора са го положили, май си има доста голяма конкуренция. Въобще имам чувството, че мама и тате дадоха 350 лева на вятъра... Поне не са плащали за частни уроци.

Та, въпросът ми е, къде се признава тоя сертификат? Да си имам някаква представа накъде да се насоча.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от HellKnight Виж мнението
    Госпожата ми по английски каза, че никъде не ни гледат дипломата и ако имаш тоя сертификат, направо те взимат на работа.
    ми жената трябва да яде, нали и плащат да намира тъпаци
    които да дават кинти за тия измислени сертификати

Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    ми жената трябва да яде, нали и плащат да намира тъпаци
    които да дават кинти за тия измислени сертификати
    Какво ме обиждаш, я ти опитай да го вземеш сертификата като си толкова умен.

И не, за твоя жалост, никой от Кеимбридж не и плаща. Тя си е достатъчно финансово стабилна, за да пътува света когато си поиска. И мисля, че, ако сертификатите бяха измислени, тия институции отдавна щяха да са ги затворили. Говорим за Кеймбридж и Оксфорд, все пак.

Мега фен
    достатъчно умен съм, за да не дам едни пари за сертификат
    който автоматически ми намира работа
    даже няма да ме питат кво съм учил
    ами направо за мозъчен хирург ще ме наемат

достатъчно умен съм, за да не дам едни пари за сертификат
    който автоматически ми намира работа
    даже няма да ме питат кво съм учил
    ами направо за мозъчен хирург ще ме наемат
    Казваш, значи, че си по-умен от всички в елитните гимназии. Я виж колко от първа английска го имат тоя сертификат! И тя нямаше предвид, че моментално ще ти намери работа, а че ще ти отвори много врати за реализация. Ама не, за теб е достатъчно да чистиш тоалетните в бензиностанциите...

Мега фен
    един голям хуй ще ти отвори
    ама тия в английската са фенчета
    там приемат само обратни
    а обратните не са много интелигентни

Сертификатът не е измислен, но няма как автоматично да ти осигури работа/университет. Ползваш го само, за да докажеш, че знаеш английски на нужното ниво (зависи каква оценка имаш, но ако си покрил минимума за определеното място, точките отгоре обикновено не ти носят предимство). Ако ще кандидатстваш в чужбина, това е само към основните изисквания за езика. За самия прием ще ти искат диплома/матури/техни изпити или каквото още трябва за определения университет.

един голям хуй ще ти отвори
    ама тия в английската са фенчета
    там приемат само обратни
    а обратните не са много интелигентни
    obvious troll is obvious

Окей, аз ще съм си обратен, а ти, като си толкова хетеро, ще ми събираш боклука.

Забравих да кажа, че се приема във всички места с обучение на английски (Великобритания+специалнос тите на английски в други държави), но пак трябва да се провери на конкретното място.

Цитирай Първоначално написано от CocoaCloud Виж мнението
    Сертификатът не е измислен, но няма как автоматично да ти осигури работа/университет. Ползваш го само, за да докажеш, че знаеш английски на нужното ниво (зависи каква оценка имаш, но ако си покрил минимума за определеното място, точките отгоре обикновено не ти носят предимство). Ако ще кандидатстваш в чужбина, това е само към основните изисквания за езика. За самия прием ще ти искат диплома/матури/техни изпити или каквото още трябва за определения университет.
    Ясно, значи, да разбирам, че съм го покрил минимума. Разбрах също, че го признават сертификата навсякъде в Европа, даже в някои части на Америка. Знам си, че задължително ще полагам приемен изпит. Просто исках да разбера кои врати ми бяха отворени.
    Последно редактирано от HellKnight : 07-14-2016 на 21:27

Ненапразно си го изкарал, даже още по-добре, че е рано, ако ще кандидатстваш в чужбина. CAE доколкото знам няма период на давност, така че това си го отметнал.

Супер фен Аватара на Mana
    Град
    Карлово
    Цитирай Първоначално написано от CocoaCloud Виж мнението
    Ненапразно си го изкарал, даже още по-добре, че е рано, ако ще кандидатстваш в чужбина. CAE доколкото знам няма период на давност, така че това си го отметнал.
    Отметнал е, докато не сменят изискванията.
    По темата - браво за сертификата! Имаш един плюс отгоре като тръгнеш да търсиш работа/да кандидатстваш/каквото там въобще смяташ да го правиш.

Very smart !!

Цитирай Първоначално написано от dwanewane Виж мнението
    Very smart !!
    thx b0ss

Евентуално за работа може би. Дори един преводач да станеш, всичко 6

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си