.

Нормално ли е да… Въпроси, които вълнуват момчетата

Момчетата може и да са способни да говорят за всичко, но когато стане дума за сексуалност, трудно намират верния тон. Затова ти предлагаме отговор на най-важните въпроси за тяхното развитие. Полезно инфо не само за момчета! … имам малки пъпчици по п

Нормално ли е да… Въпроси, които вълнуват момчетата

М

мчетата може и да са способни да говорят за всичко, но когато стане дума за сексуалност, трудно намират верния тон. Затова ти предлагаме отговор на най-важните въпроси за тяхното развитие. Полезно инфо не само за момчета!

… имам малки пъпчици по пениса
Тези малки бели неща по ръбчето на прехода между главичката и тялото на пениса са така наречените атероми. Те са вид кожна мазнини във формата на малки белезникави израстъчета, които понякога могат да се появят върху лицето или на други места по кожата. Ако не станат по-големи от главата на топлийка или не променят формата и цвета си, те са напълно безопасни. Важно: не се опитвай да ги стискаш или откъсваш, защото това ще доведе до болезнени възпаления. Основното правило е: прегледът при лекар е абсолютно задължителен, ако образуванията по твоята кожа болят, щипят или отделят течности.

…свършвам бързо по време на секс
Все още нямаш достатъчно опит и, естествено, не можеш да очакваш, че си перфектният любовник. Дай си малко време и имай търпение! И за секса, както за всичко останало, никой не се е родил научен. С времето ще добиеш необходимата практика и опит и ще можеш да владееш по-добре своята възбуда. Най-добре можеш да се „упражняваш“ при самозадоволяването. Така ще разбереш как да постигнеш по-добър контрол. Друг начин да удължиш любовните ласки е да правиш чести „почивки“ по време на секс. Когато усетиш, че възбудата ти нараства, спри за малко, изчакай докато леко се успокоиш и после продължи. 

… самозадоволявам се често
Какво би могло да е ненормалното тук? Във всеки човек се крие желание за сексуално самозадоволяване. Това колко често се поддаваш на това желание, зависи от твоето възпитание; от средата, в която си израснал, и, разбира се, от твоя темперамент. По тази причина няма правила за това колко често трябва или не трябва да го правиш. Всеки решава за себе си – така, както всеки достига до оргазъм по различен начин. В никакъв случай не оставяй чувството за вина да ти развали удоволствието, защото няма нищо нередно в това да се самозадоволяваш.

… имам малък пенис
Както всички други части на човешкото тялото, така и пенисът е с най-различна големина. Често по-едрите момчета имат малки пениси, а по-дребничките – големи. Същото важи и в обратния случай. Общоизвестна тайна е, че размерът на пениса е основна тема за разговори, притеснения и комплекси у мъжете. Колкото до момичетата обаче, при споменаването на този проблем те просто презрително повдигат рамене. За тях романтиката, нежността и ласките са много по-важни от размера на пениса…

… получавам еякулация по време на сън?
Вярно е, че да получиш еякулация, без да правиш каквото и да било за това, си е доста странно. Но в този случай ти определено не стоиш безучастно.  Сексуалните ти фантазии се появяват  не само през деня, когато си буден, а и нощем, докато спиш. Дори и да не си спомняш на сутринта, от тях получаваш ерекция, която може да доведе до изтичане на семенна течност. Това може да се случи със – или без да изпиташ оргазъм. Еякулацията по време на сън обаче не е нещо, от което трябва да се чувстваш неудобно. Мокрите сънища  са напълно нормални.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...